Pljevlja

05122008343.jpg

Jedino što u Pljevljima "uspijeva" jesu kafici diskoteke i bijeli prah... :sad2:

Ali Pljevlja imaju i mnogo fantastičnih stvari - prelijepu prirodu na primjer (zaboravićemo onaj deo o zagađenju). Raj za planinare i ljubitelje prirode!

Zatim Manastir - Mil(n)et Basta - park - Moćevac (meni je ovaj deo grada kao zaleđen u vremenu - avlije i kaldrma) - Breznica i ribnjaci - Husein pašina džamija - Ćehotina i jezero - Tabla - mmmm gastronomija (ko nije probao pljevaljski sir? a da ne govorimo o drugim autohtonim specijalitetima - ko je probao zna o čemu govorim)

U malom gradu sve se zna. I žene i muškarci su "mahaluše" :lol: Ali ako zanemarite šta drugi misle, onda možete da uživate u onome što PV nudi... na 10 dana. Mislim, nema ni bioskop, a kamoli pozorište, fakultet ili višu, bazen će dočekati kad i pozorište :thumbdown: nema perspektive - samo rudnik i termoelektrana. A mladi ljudi samo odlaze... Šta reći.
kafici diskoteke i bijeli prah. - tačno

Priroda, raj za planinare i ljubitelje prirode - tačno, zagaeno je samo šire gradsko jezgro.

Manastir - jedan od najbogatijih riznica SPC.
Džamija, ne znam nisam bio ... Recimo da čuvaju muhamedovu dlaku tu :)
Bioskop nema ni Novi Sad pa se niko ne žali... ADSL i piraterija su učinili svoje.
Tabla - sjajno mjesto, neturistički i mučenje za svakoga ko u životu nije pješačio više od 1h po kamenju i šumama...

Fakultet? Ima brale, i to državni mašinski, a i bezbjednost i diplomatija se uvodi se uvodi koliko čuh :D :D
Pravi se aerodrom, pista čuh da je 800m dugačka, za manje avione sa mogućnošću za proširenje ka srednjim ;)
Sir - jeste sjajan, apsolutno preporučujem restoran "3 šešira", nalazi se u Moćevcu i muka je prava stići do njega - slabo sam gdje lošije jeo nego tu ;)

Zatim, Vodice, jedan od najljepših parkova ondašnje SFRJ (sa sve trim stazom, koja je sjajna ;) )

Sad, prosječan turista, kada dođe dolje, nema šta videti jer nema turističke organizacije niti koga da vam preporuči dolje nešta....

A ko je sa autom i ljubitilje prirode, može da ode na Ljubišnju, Kovač, Bunetinu, kanjon Komarnice (nešta najljepšte što postoji na planeti, problem je što gotovo da nema puta do sela koje je u relativnoj blizini kanjona, a dalje je problem naći isti jer nema puta - čista divlja priroda.)

Zatim, muzej Humora i satire se ne smije propustiti - najbolje je doći na Dane humora i satire koji su skoro bili. Postoje i dani pljevaljskog sira ali nikad nisam bio :D
Ako se još nečega sjetim, dopsijem ;)

Kad smo već kod pomenute netrpeljivosti, znam da se uzajamno častimo sa "cikotići" i "irvasi" :-)
Za mene su Pljevljaci uvijek, po naravi, običajima i naglasku bili bliži "bosancima", tj. "hercegovcima", što je i logično s obzirom da su Pljevlja u regionu istočne Hercegovine... Ja sam se, lično, uvijek odlično slagala sa ljudima iz BiH i RS, kao da smo iz istog podneblja; sa druge strane, iako znam mnogo dobrih ljudi iz Podgorice iz okoline, postoji nešto kod njih što me iritira već na nivou naglaska i govora. Čudno zar ne?

Kad smo već kod pomenute netrpeljivosti, znam da se uzajamno častimo sa "cikotići" i "irvasi" :-)
Za mene su Pljevljaci uvijek, po naravi, običajima i naglasku bili bliži "bosancima", tj. "hercegovcima", što je i logično s obzirom da su Pljevlja u regionu istočne Hercegovine... Ja sam se, lično, uvijek odlično slagala sa ljudima iz BiH i RS, kao da smo iz istog podneblja; sa druge strane, iako znam mnogo dobrih ljudi iz Podgorice iz okoline, postoji nešto kod njih što me iritira već na nivou naglaska i govora. Čudno zar ne?

Pa mi i jesmo hercegovci, tkz region Stare Hercegovine...

Samo, AU nije dala da se sadašnja Hercegovina pripoji CG 1878...

Поздрав свим Пљевљацима(поготово оним у ГМ-3 и Потрлици)!!
И мојим Бобовцима

О самим Пљевљима и немам неке прелепе речи,иако ми је мајка ту одрасла и завршила гимназију, мада волим онај препознатљив мирис, поготово у зору..али то је све због фабрика..Нисам пуно излазио, био пар пута у 4собе,Холивуду (мислим да се тако зове,али ми немојте замерити ако није) и Муниципијуму.
Манастир прелеп..кад дођем обавезно га обиђем!

А што се околине и околних села тиче..дивота и мелем за душу..поготово мислим на Бобово и онај део кањона и моста на Тари..:)

Pljevlja su do jaja...kakav q&urac Podgorica i ovi dole talibani sto su sjargali sa okolnih brda.
Da svaki grad u Cg ima ono sto imaju Pljevlja..hah.Tri bambija za PV..sjajan grad,super ekipa..

Back