frozen embryo
Početnik
- Poruka
- 22
PLEMENA PREDODREĐENA ZA KOMUNIZAM?
Biblijski je zaključak da "svaki narod živi na miru i po svome". Ovdje se iz Pavlovog govora na Areopagu može zaključiti da su narodi stvoreni "od jedne krvi", te da je Gospodin Bog postavio "vremena i međe njihovog življenja".
Ratovi su stoga nasilje. Ljudi koji su nas vodili u ratove koji su nasilje su bili nasilni ljudi zlijeh pomisli. Biblijski zaključak bi stoga bio da si i oprostimo, te da se oslobodimo mržnje jednih prema drugima. Biblija nas uči da su svi ljudi braća i stvoreni od jedne krvi, "ex enos".
Međutim, iz činjenice da su svi Slaveni, Južni, Zapadni i Istočni, zapali pod komunizam, milom ili silom (kao Čehoslovačka i Poljska). Zašto je tome tako? Da li smo prirodno okrenuti jednostavnosti i jednakosti, što je onda pokvarena ideologija okrenula u kolektivizam, teško je reći. Ili smo skloni izabriranju takvih diktatora protiv kojih se narod uvijek pobuni?
Odgovor mi nije poznat.
Želio sam podijeliti ovu misao sa vama.
Neka je milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga sa svim ljudima dobre volje.
Amen.
Kod:
Djela apostolska 17.26
I učinio je da od [B]jedne krvi sav[/B] rod čovječij živi po svemu
licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena
i međe njihovoga življenja:
Biblijski je zaključak da "svaki narod živi na miru i po svome". Ovdje se iz Pavlovog govora na Areopagu može zaključiti da su narodi stvoreni "od jedne krvi", te da je Gospodin Bog postavio "vremena i međe njihovog življenja".
Ratovi su stoga nasilje. Ljudi koji su nas vodili u ratove koji su nasilje su bili nasilni ljudi zlijeh pomisli. Biblijski zaključak bi stoga bio da si i oprostimo, te da se oslobodimo mržnje jednih prema drugima. Biblija nas uči da su svi ljudi braća i stvoreni od jedne krvi, "ex enos".
Kod:
Djela apostolska 17
26 I učinio je da od [B]jedne krvi sav[/B] rod čovječij živi po svemu
licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena
i međe njihovoga življenja:
27 Da traže Gospoda, ne bi li ga barem opipali i našli,
premda nije daleko ni od jednoga nas;
28 Jer kroz njega živimo, i mičemo se, i jesmo;
kao što i neki od vašijeh pjevača rekoše: jer smo i rod njegov.
29 Kad smo dakle rod Božij, ne treba da mislimo da je Božanstvo
kao ikone zlatne ili srebrne ili kamene,
koje su ljudi majstorski načinili po smišljanju svome.
30 Ne gledajući dakle Bog na vremena neznanja,
sad zapovijeda svima ljudima svuda da se pokaju;
31 Jer je postavio dan u koji će suditi vasionome svijetu po pravdi
preko čovjeka koga odredi,
i dade svima vjeru vaskrsnuvši ga iz mrtvijeh.
Međutim, iz činjenice da su svi Slaveni, Južni, Zapadni i Istočni, zapali pod komunizam, milom ili silom (kao Čehoslovačka i Poljska). Zašto je tome tako? Da li smo prirodno okrenuti jednostavnosti i jednakosti, što je onda pokvarena ideologija okrenula u kolektivizam, teško je reći. Ili smo skloni izabriranju takvih diktatora protiv kojih se narod uvijek pobuni?
Odgovor mi nije poznat.
Želio sam podijeliti ovu misao sa vama.
Neka je milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga sa svim ljudima dobre volje.
Amen.