Zašto ne volim da sedim u vozilu na sedištu koje je suprotno od strane kretanja vozila?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
27.944
Pitanje na koje nisam našla neki stručni odgovor ;) Odnosi se na vožnju autobusom ili u vozu, tramvaju, troli. Primetila sam da izvestan broj ljudi ne voli da sedi na sedištima koja su u suprotnom smeru od kretanja vozila. Objašnjenje nekih je da im to izaziva mučninu. Vaše mišljenje? Stručno objašnjenje, možda? ;)

Nije ni prirodno .
(Ajde neki filmovi pa klupe u kamionima uzduž , pa jedni drugima okrenuti i pričaju .
Medjutim ti se ljudi uglavnom znaju .)
.....

Prvo neprijatno da bleneš u nekoga ako su sedišta u "kontra smeru " drugo mučnina , stvari promiču pred očima suprotno od prirodnog što je čovek navikao .
Da, ali zašto je mučnina? Nešto u vezi očiju? Ovo veze nemam, mislim da lupam gluposti :D

Da, ali zašto je mučnina? Nešto u vezi očiju? Ovo veze nemam, mislim da lupam gluposti :D
Nije prirodno da se okolina stalno udaljuje .
Može mi muka biti u sekundi , stanem na semaforu , okrenem se a onaj pored mene krenuo a meni se čini da idem unazad .
Efekat voza koji stoji i koji prolazi pored tebe .

Pitanje na koje nisam našla neki stručni odgovor ;) Odnosi se na vožnju autobusom ili u vozu, tramvaju, troli. Primetila sam da izvestan broj ljudi ne voli da sedi na sedištima koja su u suprotnom smeru od kretanja vozila. Objašnjenje nekih je da im to izaziva mučninu. Vaše mišljenje? Stručno objašnjenje, možda? ;)
Ne znam meni odgovara,pogotovo u vozu.Volim da gledam predele pored kojih prolazimo,jer su tada vidljivije,nego kada im se ide u susret.

To ne treba tako ni da se pravi više...
Ne znam čemu služe u savremenom svetu, a narušavaju i ekonomiju upotrebe prostora.
Naravno da volim da sednem tamo odakle vidim kuda me voze, a ne od čega me odvoze.
Nemam poseban i izražen strah ako sednem i negde tako, mimo svakog smisla, i najviše jer se radi uglavnom o većem broju putnika... pa, sad, i ako se nešto strašno desi, kapiram da se nije desilo samo meni. To je utešno unapred.
Ranije se putovalo na duže, pa ljudi posedaju tako i za to vreme čak i ako nisu porodica, nekako se zbliže, podele mišljenja, hranu... tamo se neki i smuvaju :D
Onako, razmišljam o samoj svrsi takvih sedišta, ali ne znam zašto neko ima averziju striktno za to.

A zanimljivo da mi je u avionu svejedno gde sedim, ionako sam polovinu puta preplašena a drugu polovinu provedem nakljukana lekićima :D
Pa... felerični vozači su svuda. Dozvola da se operiše letećim prevoznim sredstvom nije svima data tako lako. Ne može svako da bude pilot, a samo prema mojim skromnim saznanjima, vozačka dozvola za operisanje ovim zemljanim vozilima je opasno komercijalizovana i dostpuna, a može čak i da se dobije na kvarno.
Ploveći nebom, ti znaš da avionom upravlja visoko pouzdana osoba, i nema raznih divljaka.
Na putevima po zemlji je malo drugačije. Nikad ne znaš šta može da te snađe!

Ja sam imao mučninu od vožnje u autobusu. Jedna bakica mi rekla da jedem paradajz i krastavac i da ću tako izlečiti mučninu.

Sada mogu naopačke da se vozim, nema te mučnine, po najvećim krivinama uživam.
Misliš, u toku vožnje da jedeš krastavac i paradajz il pre vožnje? Naizmenično il oba odjednom, kao salata?

Bilo mi je potreban minut da razumem na sta mislis :mrgreen::mrgreen:

Meni ne da ne smeta, nego mi je i bolje.

ma loopaju :D
sediste kao i svako drugi.. ja licno nisam neki ljubitelj jer onda nemam sta drugo da radim nego da booljim u druge koji sede okrenuti ka meni :D

Back