Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 13.080
Gospod Isus Hrist/os/ je rekao: "sazidaću Crkvu Svoju, i vrata pakla neće je nadvladati" (Matej 16:17). Gospod je obećao da sile zla neće pobediti Crkvu, između ostalog i kroz iskrivljenje veroučenja. Ona će zauvek ostati ta ista „slavna Crkva, koja nema mrlje ni bore, ili što tome slično, nego … sveta i neporočna“ (Efescima 5:27), "dom Božiji, koji je Crkva Boga živoga, stub i tvrđava istine" (1. Timoteju 3:15) kako je opisuju sveti apostoli u Svetom pismu.
Razni protestanti tvrde da se Crkva oskvrnila neznabožačkim praksama, izgubila istinu i skrenula u zablude. Po tome ispada da su vrata pakla nadvladala Crkvu, a Gospod Isus Hrist/os/ ispada lažov. Uz navedene reči, Gospod još kaže i "Evo, Ja sam sa vama u sve dane do svršetka veka" (Mt. 28:20).
Razni protestanti tvrde da se Crkva oskvrnila neznabožačkim praksama, izgubila istinu i skrenula u zablude. Po tome ispada da su vrata pakla nadvladala Crkvu, a Gospod Isus Hrist/os/ ispada lažov. Uz navedene reči, Gospod još kaže i "Evo, Ja sam sa vama u sve dane do svršetka veka" (Mt. 28:20).