Par pitanja za protestante

Gedeon

Veoma poznat
Poruka
13.080
Gospod Isus Hrist/os/ je rekao: "sazidaću Crkvu Svoju, i vrata pakla neće je nadvladati" (Matej 16:17). Gospod je obećao da sile zla neće pobediti Crkvu, između ostalog i kroz iskrivljenje veroučenja. Ona će zauvek ostati ta ista „slavna Crkva, koja nema mrlje ni bore, ili što tome slično, nego … sveta i neporočna“ (Efescima 5:27), "dom Božiji, koji je Crkva Boga živoga, stub i tvrđava istine" (1. Timoteju 3:15) kako je opisuju sveti apostoli u Svetom pismu.

Razni protestanti tvrde da se Crkva oskvrnila neznabožačkim praksama, izgubila istinu i skrenula u zablude. Po tome ispada da su vrata pakla nadvladala Crkvu, a Gospod Isus Hrist/os/ ispada lažov. Uz navedene reči, Gospod još kaže i "Evo, Ja sam sa vama u sve dane do svršetka veka" (Mt. 28:20).

Naravno da Biblija griješi, robivek i subotari su u pravu.
Džaba to adventistima i ostalima protestantima govoriti. Kunu se kako im je Biblija jedini izvor vere (kobajagi). Zato su Jehovini svedoci i prepravili Bibliju. Iako piše u samoj Bibliji da je "celo Pismo od Boga nadahnuto i korisno za učenje, za uveravanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi" (2. Timoteju 3:16, Bakotićev prevod).

Gospod kaže i da će on imati "jedno stado" (Jovan 10:16). A koliko ima danas protestantskih i svih mogućih crkava? Ili je jedno stao i jedna crkva ili Biblija greši!
Cemu ovakva religiozbo nepismena tema?
Neki ateista bi bolje zbao da postavi temu
Pa ovih dana smo videli da vi niste jedno stado vec jedno od mnogih u ekumeni.
Grubo ste prekrsili svoj simbol vere i sve kanone i Sv. Oce sto vas uopste diskvalifikuje kao crkvu.
Ocigledno ti ne razumes sta tvoju crkvu cini crläkvom.
Ne pozbajrs svoju ceru, nula.
Svi temelji koji ste sami postavili koji vas cine crkvom ste sami srusili.

Kako je moguce da to posle 3 dana opet ne znas?

Tvoja crkva da bi bila crkva ne mize da ulazi u nikakve saveze sa drigim crkvana, nikakve zajedbicke sluzve i molitve sa drugima.
Inace odma prestaje da bude crkva.
A sve se to desilo pa i mbogo vise.

Gospod Isus Hrist/os/ je rekao: "sazidaću Crkvu Svoju, i vrata pakla neće je nadvladati" (Matej 16:17). Gospod je obećao da sile zla neće pobediti Crkvu, između ostalog i kroz iskrivljenje veroučenja. Ona će zauvek ostati ta ista „slavna Crkva, koja nema mrlje ni bore, ili što tome slično, nego … sveta i neporočna“ (Efescima 5:27), "dom Božiji, koji je Crkva Boga živoga, stub i tvrđava istine" (1. Timoteju 3:15) kako je opisuju sveti apostoli u Svetom pismu.

Razni protestanti tvrde da se Crkva oskvrnila neznabožačkim praksama, izgubila istinu i skrenula u zablude.
Tako je, i ...?
Po tome ispada da su vrata pakla nadvladala Crkvu,
A kako to zakljuci nesretnice teoloski,jel imas ti uopste pojma sta je to Crkva Hristova ?
...gde su parametri za brojcanost koje bi poddrzale TVOJU definiciju za taj pojam ?
Po meni je dakle Crkva Hristova svaka zajednica koja se skuplja u ime Isusovo pa makar to bilo dvoje il troje,evo dokaza:

Mat.18,20:
"... Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje ondje sam ja među njima...."

a Gospod Isus Hrist/os/ ispada lažov.
Zapravo slagali su tebe i sve tvoje verske kolege upravo oni oci kojima se klanjate i do dana danasnjeg im radite RUKOLJUBA...
Uz navedene reči, Gospod još kaže i "Evo, Ja sam sa vama u sve dane do svršetka veka" (Mt. 28:20).
Tako je sto ce reci da je On oduvek bio makar sa dvojcom iil trojcom koji su se skuplajli i ime Njegovo stoga je teret na tebi da pokazes da takvih NIJE BILO sto ce reci da si ti taj koji defakto i dejure Isusa cinis lazovom i to po najmanje dva osnova:

1. da dvoje il troje koji se skupljaju u ime Isusovo nije bilo u kontinuitetu do dana danasnjeg
i
2. da su Njegove savete,naloge i instrukcije za stil zivota bile nista vise nego obicna laz koju su otkrili ti vasi oci stog su temeljno opognoili / promenili vasu versku praksu

Poslednja izmena:

Razni protestanti tvrde da se Crkva oskvrnila neznabožačkim praksama, izgubila istinu i skrenula u zablude. Po tome ispada da su vrata pakla nadvladala Crkvu, a Gospod Isus Hrist/os/ ispada lažov. Uz navedene reči, Gospod još kaže i "Evo, Ja sam sa vama u sve dane do svršetka veka" (Mt. 28:20).
Sta ima da kazu protestanti kada ste vi u ekumenskoj zajednici sa njima.
Sami ste se odrekli tako crkve.

Tekst koji ovde citiras je pogresno preveden.
Na to vam je 50 puta cec ukazano.
Prozivas svedoke kao falsifikiju Bibliju a prednjacite u tome ispred njih.

Tekst nigde ne kaze vrata PAKLA vec vrata GROBA.

Kakve veze ima crkva sa paklom?

Rec je o tome da su vernici crkva i ako i umru grob ih nece moci zadrzati.
Vaskrsnuce.
O tome je rec a ne neistine koje iznosis koje Hristos nije kazao.

Jer si svestan otpada svoje crkve i pokusavas lazima da dokazes da crkva moze da radi sta hoce ona ne moze otpasti?
A tako vodite i sebe u propast i koji vas slusaju.

Isus kaze da crlva moze pasti i on ce ju srusiti ako ne ostane u istini.

Otkrivenje 2,1 Anđelu Efeske crkve napiši: tako govori onaj što drži sedam zvijezda u desnici svojoj, i što hodi posred sedam svijećnjaka zlatnijeh:

Otkrivenje 2,5 Sjeti se dakle, otkuda si pao: pokaj se i ispunjavaj nekadašnja djela. Inače, ja dolazim k tebi, i ako se ne pokaješ, ja ću ukloniti tvoj svijećnjak s njegovog mjesta

Ako crkva ostane u grehu i otpadu, Isus sam uklanja njen svecnjak i ona prestaje da bude crkva.
Dokle ce te vise da govorite ne istine ljudima?

Poslednja izmena:
Cemu ovakva religiozbo nepismena tema?
Neki ateista bi bolje zbao da postavi temu
Pa ovih dana smo videli da vi niste jedno stado vec jedno od mnogih u ekumeni.
Grubo ste prekrsili svoj simbol vere i sve kanone i Sv. Oce sto vas uopste diskvalifikuje kao crkvu.
Ocigledno ti ne razumes sta tvoju crkvu cini crläkvom.
Ne pozbajrs svoju ceru, nula.
Svi temelji koji ste sami postavili koji vas cine crkvom ste sami srusili.

Kako je moguce da to posle 3 dana opet ne znas?

Tvoja crkva da bi bila crkva ne mize da ulazi u nikakve saveze sa drigim crkvana, nikakve zajedbicke sluzve i molitve sa drugima.
Inace odma prestaje da bude crkva.
A sve se to desilo pa i mbogo vise.
Moje lično teološko mišljenje (teologumena, θεολογούμενον) je da članstvo većine pomesnih pravoslavnih crkava u Svetskom savetu crkava problematično. Ali, opet jerarhija kaže da oni na tim sastancima svedoče pravoslavlje. Zajedničke molitve sa hrišćanima na "drugi način" su svakako kanonski prekršaj. E, sad gde je Crkva Hristova. Po meni je originalna Crkva Hristova nesumnjivo Pravoslavna crkva. Istorijski dokazi su na strani Pravoslavne crkve. A, ovo gde je "dvoje ili troje u moje ime" se po meni odnosi na jačinu molitve. Tipa: kad svoje ili troje traži isto, Bog će pre ispuniti. Nisam gledao u originalu šta piše: vrata groba ili pakla. To još moram pogledati.
Opštenje između crkava, opet po mom ličnom mišljenju, ne mora da znači da neka crkva nije deo vaseljenske Crkve Hristove. Koliko puta su pomesne pravoslavne prekidale opštenje između sebe? Dosta puta, pa tek raskoli zbog pitanja autokefalije itd. Opet naglašavam, moje lično teološko mišljenje je da su kriterijumi gde je crkva ispovedanje istinite apostolske vere i episkopat sa apostolskim prejemstvom (neprekinutim nizom) rukopolaganja.
Sad gde je tu npr. Rimokatolička crkva koja sebe nezakonito naziva katoličkom (sabornom, sveopštom) je neka siva zona. Anateme su ukinute... Mada ja mislim da nebo nikada nije bilo zatvoreno ni za koga.

Poslednja izmena:
Po meni je dakle Crkva Hristova svaka zajednica koja se skuplja u ime Isusovo pa makar to bilo dvoje il troje,evo dokaza:

Mat.18,20:
"... Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje ondje sam ja među njima...."

Neoprostivi grijeh, grijeh protiv Duha Svetog, je tvrditi da su se dvojica, ili njih 'trinaestero', koje je sotona nagovorio da računaju datum Isusova dolaska na zemlju, 'sabrali u Isusovo ime'. Sotonu si Isusom predstavio. Kako ćeš Bogu na posljednjem sudu odgovoriti kad Te upita: Zašto si moga Sina Sotonom zamijenio?

Neoprostivi grijeh, grijeh protiv Duha Svetog, je tvrditi da su se dvojica, ili njih 'trinaestero', koje je sotona nagovorio da računaju datum Isusova dolaska na zemlju, 'sabrali u Isusovo ime'.
Jadni papisto,sram te bilo sto si ovim ISUSA HRISTA NAZVAO JERETIKOM .
...mrsh pod papsku mantiju da se pokajes prvo pred njega nepogresivog papu pa tek onda dobro razmisli dali ces pasti na koljena da se Bogu pomolis za oprostaj.
Sotonu si Isusom predstavio.
Kako bre jado teoloska ?
Obrazlozi ONAKO KAKO SAM JA uradio.
Kako ćeš Bogu na posljednjem sudu odgovoriti kad Te upita: Zašto si moga Sina Sotonom zamijenio?
To bi trebalo biti pitanje za tvoju adresu,za ene je Isus PRVII POSLEDNJI I UJEDNO NEPOGRESIVI dok si ti taj koji ga je pokusao spakovati u papsku mantiju nepogresivosti .

To bi trebalo biti pitanje za tvoju adresu,za ene je Isus PRVII POSLEDNJI I UJEDNO NEPOGRESIVI dok si ti taj koji ga je pokusao spakovati u papsku mantiju nepogresivosti .

Zašto onda tvrdiš da je Isus lagao kad je rekao da Njegova Crkva neće nikada pasti niti će je vrata paklena nadvladati. A tvoja božica Ellen White tvrdi da je Kristova Crkva pala i postala Babilonska Bludnica još u trećem stoljeću.

A vjeruješ sotoni da se može izračunati datum Isusova dolaska na zemlju!?

Moje lično teološko mišljenje (teologumena, θεολογούμενον) je da članstvo većine pomesnih pravoslavnih crkava u Svetskom savetu crkava problematično. Ali, opet jerarhija kaže da oni na tim sastancima svedoče pravoslavlje. Zajedničke molitve sa hrišćanima na "drugi način" su svakako kanonski prekršaj. E, sad gde je Crkva Hristova. Po meni je originalna Crkva Hristova nesumnjivo Pravoslavna crkva. Istorijski dokazi su na strani Pravoslavne crkve. A, ovo gde je "dvoje ili troje u moje ime" se po meni odnosi na jačinu molitve. Tipa: kad svoje ili troje traži isto, Bog će pre ispuniti. Nisam gledao u originalu šta piše: vrata groba ili pakla. To još moram pogledati.
Opštenje između crkava, opet po mom ličnom mišljenju, ne mora da znači da neka crkva nije deo vaseljenske Crkve Hristove. Koliko puta su pomesne pravoslavne prekidale opštenje između sebe? Dosta puta, pa tek raskoli zbog pitanja autokefalije itd. Opet naglašavam, moje lično teološko mišljenje je da su kriterijumi gde je crkva ispovedanje istinite apostolske vere i episkopat sa apostolskim prejemstvom (neprekinutim nizom) rukopolaganja.
Sad gde je tu npr. Rimokatolička crkva koja sebe nezakonito naziva katoličkom (sabornom, sveopštom) je neka siva zona. Anateme su ukinute... Mada ja mislim da nebo nikada nije bilo zatvoreno ni za koga.
Pa ne mozes ti ili ja ili bilo ko da odredjuje sta je pravoslavna crkva i kako ostaje pravoslavna.
To je vec odredjeno kanonims, Sv. Ocima, saborima, simbolom vere, itd.

A ovo sto kazes se protivi svemu ovome i diskvalifikuje i crkvu i njeno celo svestenstvo.
Tako da po svim tim pravilima to vise nije crkva, vec jedna od mnogih zajednica u ekumenskom savezu.

Cak svi svedtenici po tim pravilima bi morali da se rascine i da se nadje neko ko nije u prekrsaju i da ih ponovo postavi.
I moraju da prestanu sa tom praksom kojom krse sve svoje temelje.
A to se nikad nece desiti, dakle nema bi crkve.
To je samo nacionalna grupacija.
Kao takvu ju i ja prihvatam.
A sta je i ko je crkva i sta cini crkvu, se trazi u Svetom pismu.

Zašto onda tvrdiš da je Isus lagao kad je rekao da Njegova Crkva neće nikada pasti niti će je vrata paklena nadvladati.
Ko je to rekao prevarantu papski,jel me mozes citirati ?
A tvoja božica Ellen White tvrdi da je Kristova Crkva pala i postala Babilonska Bludnica još u trećem stoljeću.
St je onba rekla raspravljaj sa onim koji je propovedaju ,ja to ovde ne radim.
A vjeruješ sotoni da se može izračunati datum Isusova dolaska na zemlju!?
Sram te bilo prevrantu,daj me citiraj gde sam to rekao ili priznaj da ti je ugusljivo pod papskom mantijom .

Sram te bilo prevrantu,daj me citiraj gde sam to rekao ili priznaj da ti je ugusljivo pod papskom mantijom .
Опет ти се привиђа римски папа. Баба, коју цениш одмах до Библије, је римског папу држала за антихриста што нема везе ни са памећу а ни са Библијом.

Опет ти се привиђа римски папа.
Kkvo prividjanje,covek je okoreli papista a nazalost,nista bolji nisi ni ti...
Баба, коју цениш одмах до Библије
Daj me citiraj da vidimo sta sam rekao samo nemoj me molim te tumaciti,videli smo da ti to jako slabo ide...
, је римског папу држала за антихриста што нема везе ни са памећу а ни са Библијом.
Jel doticni pokusao promeniti Bozje zapovesti a narocito 4-tu ?
Jeste.
Dali je sebe proglasio nepogresivim izjednacivsi se sa Hristom i tako ga degradirajuci ?
Jeste .
Sta ces vise od ovog ?

Kkvo prividjanje,covek je okoreli papista a nazalost,nista bolji nisi ni ti...

Daj me citiraj da vidimo sta sam rekao samo nemoj me molim te tumaciti,videli smo da ti to jako slabo ide...

Jel doticni pokusao promeniti Bozje zapovesti a narocito 4-tu ?
Jeste.
Dali je sebe proglasio nepogresivim izjednacivsi se sa Hristom i tako ga degradirajuci ?
Jeste .
Sta ces vise od ovog ?
I jos glava crkve i obozava se kao bog i sedi u crkvi.

Zašto onda tvrdiš da je Isus lagao kad je rekao da Njegova Crkva neće nikada pasti niti će je vrata paklena nadvladati. A tvoja božica Ellen White tvrdi da je Kristova Crkva pala i postala Babilonska Bludnica još u trećem stoljeću.

Mogu. To je rekla tvoja božica Ellen White, ti si ispovjedio vjeru u svaku njenu napisanu riječ i ovdje si je nazvao veličanstvenom Božjim glasnicom.

Ja ispovjedam vjeru u Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetog, i bio bih hulja i ništarija kad bih nekome odgovorio, kao ti meni ovdje, da sa mnom o ovome ne raspravlja. Zato, ne budi hulja, ne budi ništarija i ne odbijaj raspravljati o vjeri svoje božice Ellen White kad si već ispovjedio vjeru u svaku njenu napisanu rečenicu.

Tvoja božica Ellen White je ustvrdila i napisala da je Millerorovo djelo, i milleritski pokret, pa tako i računanje datuma Isusova dolaska na zemlju, bila 'veličanstvena manifestacija Božje moći', a ti si ispovjedio vjeru i u ove njene riječi, zato se prestani 'praviti budala'.

Mogu. To je rekla tvoja božica Ellen White, ti si ispovjedio vjeru u svaku njenu napisanu riječ i ovdje si je nazvao veličanstvenom Božjim glasnicom.

Ja ispovjedam vjeru u Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetog, i bio bih hulja i ništarija kad bih nekome odgovorio, kao ti meni ovdje, da sa mnom o ovome ne raspravlja. Zato, ne budi hulja, ne budi ništarija i ne odbijaj raspravljati o vjeri svoje božice Ellen White kad si već ispovjedio vjeru u svaku njenu napisanu rečenicu.

Tvoja božica Ellen White je ustvrdila i napisala da je Millerorovo djelo, i milleritski pokret, pa tako i računanje datuma Isusova dolaska na zemlju, bila 'veličanstvena manifestacija Božje moći', a ti si ispovjedio vjeru i u ove njene riječi, zato se prestani 'praviti budala'.
TRA-LA-LA !!!
Molim dokaze u prilog ili priznaj da lazljivo pljujes ispod papske mantije !

TRA-LA-LA !!!
Molim dokaze

Dokazi se ne daju onima koji se 'prave budalama', koje kao 'ništa ne kontaju', ali zbog istine i onih kojima je do istine evo i dokaza:

Dokaz 1: Računanje datuma Isusova dolaska na zemlju je sotonina rabota

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Dokaz 2: O sotoninoj raboti računanja datuma Isusova dolaska na zemlju pohvalno se izrazila i u nju uključila Ellen White

"Adventni pokret 1840.-1844. bio je veličanstvena manifestacija Božje sile." (Ellen White, Velika borba)

Tako se svaki deo ovog velikog proročanstva jasno ispunio. Sedamdeset nedelja, koje su bez ikakve sumnje otpočele 457. godine pre Hrista, završile su se 34. godine posle Hrista. Polazeći od navedenog datuma, nije teško naći svršetak 2300 dana, ostaje nam još 1810 dana. Po svršetku 490 dana, ima još da se ispuni 1810 dana. Računajući od 34. godine posle Hrista, preostalih 1810 godina dosežu do 1844. godine. Prema tome, 2300 dana iz Danila 8,14 svršavaju se 1844. godine. (Ellen White, Velika borba)

Dokaz 3: Ovu ženu, svoju božicu EGW, koja je sotonino djelo nazvala 'veličanstvenom manifestacijom Božje sile', nazvao si velikom Božjim glasnicom.

Dokazi se ne daju onima koji se 'prave budalama', koje kao 'ništa ne kontaju',
..a sta ukoliko te stvarno ne kontam,zar ne zasluzujem dokaze od sagovornika koji tvrdi "da je video marsovce"koje su ga kidnapovali i trazili otkup od pape...?
ali zbog istine i onih kojima je do istine evo i dokaza:
Hajde da vidimo:
Dokaz 1: Računanje datuma Isusova dolaska na zemlju je sotonina rabota

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Dokaz 2: O sotoninoj raboti računanja datuma Isusova dolaska na zemlju pohvalno se izrazila i u nju uključila Ellen White

"Adventni pokret 1840.-1844. bio je veličanstvena manifestacija Božje sile." (Ellen White, Velika borba)
Kakve sd ovo veze ima s trenutnom cenoim gvozdja na svetskoj berzi ? :D
Tako se svaki deo ovog velikog proročanstva jasno ispunio. Sedamdeset nedelja, koje su bez ikakve sumnje otpočele 457. godine pre Hrista, završile su se 34. godine posle Hrista. Polazeći od navedenog datuma, nije teško naći svršetak 2300 dana, ostaje nam još 1810 dana. Po svršetku 490 dana, ima još da se ispuni 1810 dana. Računajući od 34. godine posle Hrista, preostalih 1810 godina dosežu do 1844. godine. Prema tome, 2300 dana iz Danila 8,14 svršavaju se 1844. godine. (Ellen White, Velika borba)

Dokaz 3: Ovu ženu, svoju božicu EGW, koja je sotonino djelo nazvala 'veličanstvenom manifestacijom Božje sile', nazvao si velikom Božjim glasnicom.
Nisam jesamo ja tako nazvao vec ona to zaista jeste stoga ne mogu ignorisati realnost samo zbog ovih tvojih bljuvotina koje smo ti vec nekoliko puta pojsnjvali dok se ti ponasas kao sretni noj u pesku prekriven papskom mantijom..

Back