Pleme Kuči

• Začetnik teme Začetnik teme Kuber
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Немој ти својатати Брђане, Херцеговце и Бокеље, нису они исто што и Црногорци...

Evo na brzinu izračunah za Brda:
Srbi.................... 42%
Crnogorci........... 30%
Bošnjaci+Muslimani... 25%
Albanci + ostali......... 3%

To znači zavedeni i nezavedeni Crnogorci ...............72%
Islamisti + ostale trice.............................. ............28%

Crnogorci........... 30%

Нису Црногорци, но Брђани. Зашто својаташ туђе?

Crnogorci........... 30%

Ne znam da li je ta tvoja brza računica tačna, što se tiče procenata, a ostalo je pogrešno.
Prvi mogu biti samo "zavedeni i nezavedeni Srbi", po toj tvojoj, u najmanju ruku, neobičnoj terminologiji.

Ostali nisu islamisti, već pripadnici islama, tj. muslimani. O "ostalim tricama" ne bih da komentarišem. Nazivati ljude tako, Moračanine... nisam to očekivao od tebe, uz sva naša neslaganja!

Poslednja izmena:
Ne znam da li je ta tvoja brza računica tačna, što se tiče procenata, a ostalo je pogrešno.
Prvi mogu biti samo "zavedeni i nezavedeni Srbi", po toj tvojoj, u najmanju ruku, neobičnoj terminologiji.

Ostali nisu islamisti, već pripadnici islama, tj. muslimani. O "ostalim tricama" ne bih da komentarišem. Nazivati ljude tako, Moračanine... nisam to očekivao od tebe, uz sva naša neslaganja!

Sta ces, co'ek se ubi od svojatanja ''Crnogoraca islamske vjere'' dok ovamo ima strasnu fobiju od njihove vjere... da nije smijesno bilo bi zalosno. Zanima me samo sta bi mu rekao onaj kojeg smatra ''Crnogorcem islamske vjere'' kad bi ga moracanin uvrijedio na religijskoj osnovi, pošjeko bi ga ko Dedaga Cengic Draga Kovacevica!

Da u pravu si. Mislio sam drugačije pa rekao grubo i pogrešno.
To "trice" sam imao u mislima "vrlo mali ili zanemarljivi broj".
Zato se izvinjavam ako se neko zbog ovoga našao uvrijeđen.

Poslednja izmena:
Sta ces, co'ek se ubi od svojatanja ''Crnogoraca islamske vjere'' dok ovamo ima strasnu fobiju od njihove vjere... da nije smijesno bilo bi zalosno.

Ti ništa ne razumiješ.
Naravno da mi u CG smeta nacionalnost musliman ili Bošnjak a ti nemaju ništa sa Bosnom. Mnogi je nisu nikad ni viđeli niti su od tamo doselili.
Ti koji su tu rođeni i žive vjekovima, šta mogu drugo biti osim Crnogorci različitih vjera.
Fobiju od "njihove" vjere absolutno nemam osim ako ih njihova vjera uči da CG nije njihova država već neka druga, recimo Bošnja, Turska, Albanija, ili možda "slatki" Iran.
E tada ih pošaljem u q***c i dobijem kaznu od milice čobanice.

A ono gore što mi se omače pa rekoh "trice" se izvinjavam jer sam mislio - to su trice=zanemarljiv ili vrlo mali %.

A za Draga i Dedagu - evo to malo informacija nacrtano:

Smail aga i Dedaga su došli iz tuđe zemlje da pljačkaju i ubijaju ljude po CG i zato Smail sada leži ođe ito obezglavljen a glava mu je na Cetinju na sušenju i čuvanju.
http://v10.lscache6.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/26564315.jpg

A ovo ti je Kovačevićevo brdo (đe je Dadaga ubio Draga jan.1841) iznad Mljetička, sa kojeg se vidi onaj spomenik Smail agin dolje kod potoka.
Tu je Drago poginuo, kad je htio da ubije i Dedagu, kad je došao da posjeti mjesto pogibije svoga oca.
http://static.panoramio.com/photos/original/29860957.jpg

Poslednja izmena:
Crnogorci........... 30%

A, ne može to tako, viđu:

42% ne glasa za Mila
ostala žgadija glasa, pa sad izmjeri ko je s kime brat?

Poslednja izmena:
Da u pravu si. Mislio sam drugačije pa rekao grubo i pogrešno.
To "trice" sam imao u mislima "vrlo mali ili zanemarljivi broj".
Zato se izvinjavam ako se neko zbog ovoga našao uvrijeđen.

Ljudski je i pogrešiti, a ljudski je i izviniti se. Samo kad se to ponavlja, onda govori o nečem drugom. Ako braniš svoj stav i pravo na nacionalni identitet, zašto moraš druge da vređaš? Po čemu sam ja, recimo, "zaveden", kako ti reče, a ti nisi?

Sta ces, co'ek se ubi od svojatanja ''Crnogoraca islamske vjere'' dok ovamo ima strasnu fobiju od njihove vjere... da nije smijesno bilo bi zalosno. Zanima me samo sta bi mu rekao onaj kojeg smatra ''Crnogorcem islamske vjere'' kad bi ga moracanin uvrijedio na religijskoj osnovi, pošjeko bi ga ko Dedaga Cengic Draga Kovacevica!

Pa da, ko će da se javi, nego onaj "kome čavka stoji na glavi, a viče: iš!". Ti si druga strana iste medalje. Ako on svojata, kako ti reče "Crnogorce islamske vjere", to isto i ti radiš svojatajući sve muslimane koji govore naš jezik kao Bošnjake?! Uz to je za tebe biti Srbin "sramota i uvreda". I šta to govori?

Mrdaywalker, Moračanin

Obojica gradite i dokazujete sopstvene nacionalne identitete, negirajući druge, a to je besmisleno, uz to i kontraproduktivno. Tražite za sebe pravo, koje osporavate drugima. Uz to, vređate i inacionalno, i verski, one koji ne misle kao vi. Zanima me samo šta želite time da postignete?

Poslednja izmena:
Ljudski je i pogrešiti, a ljudski je i izviniti se. Samo kad se to ponavlja, onda govori o nečem drugom. Ako braniš svoj stav i pravo na nacionalni identitet, zašto moraš druge da vređaš? Po čemu sam ja, recimo, "zaveden", kako ti reče, a ti nisi?

U popisima od 1945 pa sve do 1991 Srba u CG nema više od 2-3% a onda za vrijeme rata 1991 rodi ih se 32% - ODJEDMOM, ito na račun dojučerašnjih Crnogoraca i sve zbog onih nesrećnih događaja. To uopšte nijesu bili slobodni izbori i popisi jer su izvođeni u nenormalnim uslovima i uz neviđenu propagandu.
Tada su Milošević a posebno Šešelj i Karadžić po CG napravili čuda u raspolućivanju CG i Crnogoraca i bili idili mnogima.
To nenormalno stanje traje i danas, samo sa manjim intenzitetom.

Mrdaywalker, Moračanin

Obojica gradite i dokazujete sopstvene nacionalne identitete, negirajući druge, a to je besmisleno, uz to i kontraproduktivno. Tražite za sebe pravo, koje osporavate drugima. Uz to, vređate i inacionalno, i verski, one koji ne misle kao vi. Zanima me samo šta želite time da postignete?

Mogu ti reći, da se sa Mrdom u nečemu slažem a za neke stvari bi ga sa veseljem pozvao na megdan- onako bez sablje.
Mrdo ti je iz crnogorskih brda i zato je on Crnogorac islamske vjere i naša nesreća iz Bijelog Polja, koja je počela da simpatiše bošnjačke medije i onoga Zukurčića. Oni su ga pokvarili , inače me iznenadio jer vrlo dobro poznaje stvari iz naših krajeva od Pljevalja do B.Polja i Berana.

A ako mene pitaš, šta hoći sa tim da postignem .???? nemam odgovora.
Ništa, osim slobodne diskusije i suočavanje mišljenja.

Poslednja izmena od moderatora:

Pa da, ko će da se javi, nego onaj "kome čavka stoji na glavi, a viče: iš!". Ti si druga strana iste medalje. Ako on svojata, kako ti reče "Crnogorce islamske vjere", to isto i ti radiš svojatajući sve muslimane koji govore naš jezik kao Bošnjake?! Uz to je za tebe biti Srbin "sramota i uvreda". I šta to govori?

Mrdaywalker, Moračanin

Ne znam jesi li polusLEp ili voliš tako selektivno da morališeš samo.
Ovo što si rekao za njih dvojicu je tačno ALI zar ne vidiš da ovo što rade tvoji drugari sa srpske strane (čast izuzecima) je mnogo gore, deset puta gore od njihove pisanije zajedno?
Njima prigovaraš na isključivanju a minimum 30 forumaša sa srpske strane po vas cijeli dan prosipa otrov, mržnju netrpeljivost, isključivost, itd.
Dakle kad već pokušavaš da budeš objektivan, u tom pokušaju nisi nikako smio da preskočiš a da ne "ukoriš" i srpske forumaše. Previše ih je da bih bilo koga isticao.

U popisima od 1945 pa sve do 1991 Srba u CG nema više od 2-3% a onda za vrijeme rata 1991 rodi ih se 32% - ODJEDMOM, ito na račun dojučerašnjih Crnogoraca i sve zbog onih nesrećnih događaja. To uopšte nijesu bili slobodni izbori i popisi jer su izvođeni u nenormalnim uslovima i uz neviđenu propagandu.
Tada su Milošević a posebno Šešelj i Karadžić po CG napravili čuda u raspolućivanju CG i Crnogoraca i bili idili mnogima.
To nenormalno stanje traje i danas, samo sa manjim intenzitetom.

Druže, nemoj da se praviš lud kad znaš kako stvari stoje. Ako o nečemu govoriš, i trudiš se da budeš objektivan, onda ne možeš selektivno da uzimaš podatke, a i da izostaviš razloge zašto je nešto tako. Istorija ne počinje kada nekom padne na pamet i istorija ne počinje 1945, svakako. Pre tih 2-3% posto Srba od 1945. ne pominjuje se Crnogorci, u smislu nacije u nekom dokumentu ili na popisu, tako da eto ti odgovora gde nestadoše Srbi. "Zavedoše" ih, kako ti reče, komunisti u Crnogorce, ali kako komunizam nestade, tako i oni povratiše svoje nacionalno ime. Nažalost, ostali su relikti tog komunizma među raznim Đukanovićima, Krivokapićima, Brkovićima i ostalima koji i dalje baštine tu ideologiju, uvijenu u neku kvazi demokratiju.

Zamenjuješ teze! Ti tvoji "dojučerašnji Crnogorci" su bili "prekjučerašnji Srbi" i na njihov račun su se "rodili". ODJEDNOM.

Mogu ti reći, da se sa Mrdom u nečemu slažem a za neke stvari bi ga sa veseljem pozvao na megdan- onako bez sablje.
Mrdo ti je iz crnogorskih brda i zato je on Crnogorac islamske vjere i naša nesreća iz Bijelog Polja, koja je počela da simpatiše bošnjačke medije i onoga Zukurčića. Oni su ga pokvarili , inače me iznenadio jer vrlo dobro poznaje stvari iz naših krajeva od Pljevalja do B.Polja i Berana.

A ja baš htedoh da rečem, pošto pominjete neke sablje i seče glava, da ne pomisliste i vi da izađete na takav megdan... ali dobro je.
Ma Crnogorac je svakako, jer živi u Crnoj Gori, mnogi bi rekli da su mu preci bili Srbi, možda je bio i Musliman, ali on kaže da je Bošnjak, koliko sam shvatio, pa treba to poštovati kao njegovo pravo.

A ako mene pitaš, šta hoći sa tim da postignem .???? nemam odgovora.
Ništa, osim slobodne diskusije i suočavanje mišljenja.

Diskusija i sučeljavanje mišljenja su u redu, ali vređati druge, osporavati tuđe identitete, a nemati pojma zašto to radiš... Hmmm...

Poslednja izmena:
Ovo što si rekao za njih dvojicu je tačno ALI zar ne vidiš da ovo što rade tvoji drugari sa srpske strane (čast izuzecima) je mnogo gore, deset puta gore od njihove pisanije zajedno?
Njima prigovaraš na isključivanju a minimum 30 forumaša sa srpske strane po vas cijeli dan prosipa otrov, mržnju netrpeljivost, isključivost, itd.
Dakle kad već pokušavaš da budeš objektivan, u tom pokušaju nisi nikako smio da preskočiš a da ne "ukoriš" i srpske forumaše. Previše ih je da bih bilo koga isticao.

Nisam poluslep, vidim dobro, a drugare nemam ovde, imam ih u realnom svetu, a ne biram ih po nacionalnoj osnovi.
Nisam ni policajac, niti neko ko kontroliše šta će ko ovde napisati. Toliko vremena za bacanje nemam.

Moj odgovor njima se odnosio u datom trenutku, na našu međusobnu prepisku, jer su oni meni replicirali, te sam im na konkretne reči koje su napisali odgovorio, a između ostalog, pošto sam Srbin, tiču se i mene, pa sam mogao to da shvatim kao uvredu, jer su obojica vređala moj narod, zato sam i odgovorio njima dvojici (ne zato što nisu Srbi), a pri tom nisam vređao njihove nacionalisti.

Da li sam ja pokušavao da budem objektivan neka procenjuje kako ko želi, ja sam izneo ono što mislim da je ljudski, i to je moj subjektivni stav, a ako ga neko doživljava i kao pokušaj objektivnosti, poput tebe, utoliko bolje. Pored tih 30 srpskih forumaša, ako ti je procena dobra i ako bih mogao da ti verujem, možda bih i tebi imao šta da zamerim. Ali ne mogu sada da se vraćam i pratim šta si ti sve pisao, a kamoli da tražim još 30-icu "srpskih forumaša". A sigurno ima i forumaša drugih nacionalnosti, koji isto to rade, pa ja nisam nikog izdvajao po nacionalnom principu, za razliku od tebe.

U svakom slučaju, mogu tebi zameriti to što si ti meni zamerio na nečemu za šta si rekao da je tačno, pa ispada da tebi jedino smeta što sam ja, kao Srbin, izneo primedbu njima, koji nisu Srbi. A ja to nisam izneo zbog toga, niti se u bilo kom redu onoga što sam napisao, može tako nešto videti.

Ako ti pokušavaš da budeš objektivan ili pošten, onda nemoj da "napadaš", bez pravih argumenata, one za koje sam kažeš "da je tačno ono što su rekli", već "napadni" te što "prosipaju otrov, mržnju netrpeljivost, isključivost...", a ja ću te podržati, bez obzira na to koje su nacionalnosti.

Ovo što si ti uradio bi moglo da se nazove "nacionalna diskriminacija" i da smo u realnom svetu, mogao bih da te tužim (mada ni tamo to ne bih učinio). A ovo što si Srbe koji šire " otrov, mržnju netrpeljivost...", nazvao mojim drugarima, osim što nije tačno (ni u kom smislu), nekorektno je i nepošteno od tebe.

Poslednja izmena:

Molim te, citiraj postove sa pdf-a Istorija da potvrdiš svoje teze.

Ako ne možeš - grešiš...

Nešto na znanje ovima što kažu da vrijeđam druge nacije;

Ako je iz Bošnje onda treba da bude Bošnjak. Ako je iz Bosne, onda je Bosanac i tako vas svijet kaže.
Ako je iz CG onda je Crnogorac.

Osporavam jedino to, da ako je neko rođen u CG i tu živi vjekovima, onda nemože biti Bosanac, Srbin,...... osim ako je turista ili tu dođe da radi.

Čuš Bošnjak iz CG ha ha .. pa to je čista politika.

Druže

Zamenjuješ teze! Ti tvoji "dojučerašnji Crnogorci" su bili "prekjučerašnji Srbi" i na njihov račun su se "rodili". ODJEDNOM...

A ti zamjenjuješ stare termine o izjednačavanju vjere i nacije. To pročitao, naučio i utuvio u glavu i druge istine za tebe nema!

Ako bi bilo tako, onda bi se ta prostor zvao Srbija, Srpska Republika Duklja,Zeta,CG, Srpska CG ili Crna Srbija.
Vjerovatno smo svi Sloveni nekad bili "isti" narod jer nam i jezik ima isti korijen, ali treba shvatiti, da ti narodi tu na tim prostorima žive uglavnom odvojeno već oko 1000 i više godina.
Vrijeme i razni uticaji iz okoline ih je napravilo različitim i više nijesu isti, niti će ikad više biti.
Jedino ako im zaprijeti neka velika opasnost po opstanak, onda bi se mogli ujediniti a u normalnim okolnostima NE.

Jedna od takvih opasnosti je brzo širenje islama i njihove kulture po Evropi i zato vjerujem, da će se za jedno 50-100 godina hrišćanske crkve ujediniti i da će doći do sukoba širih razmjera u odbrani evropske kulture i civilizacije.
Ovdje ne mislim da će taj sukob biti klasični rat, već će doći do mnogih zakonskih ograničavanja islamskoj kulturi i preseljavanja ljudi u Evropu iz tih zemalja.
Mislim da će nesrećna Bosna i Sandžak ponovo zbog toga patiti i plačati račune zbog drugih.

Poslednja izmena:

Back