PLATONSKA LJUBAV

ne mislim da fizički odnos prlja čistotu ljubavi pa mi nije ni čistija ni prljavija od ostalih ali ume da bude veoma intenzivna.

moj odnos sa najboljim drugom iz gimnazije verovatno spada u tu kategoriju. bili smo izuzetno bliski, razgovarali satima, delili ukus za muziku, knjige, filmove. on se seća bukvalno svega što sam pred njim izgovorila, danas mi je kao dnevnik tog perioda mog života, ali između nas kao da je postojalo nekakvo polje koje nas je držalo na fizičkoj distanci. retko se dešavalo da ga zagrlim pri susretu, izbegavali smo slučajne dodire, zaista mi je to iz današnje perspektive zbunjujuće. imali smo i jedno i drugo u međuvremenu nekakve veze, nikada mi njegove devojke nisu smetale, uglavnom su se trudile da mi postanu drugarice.

ipak, pred kraj gimnazije, kada je postalo jasno da ćemo se razići (nismo otišli na isti fax), tenzija je tako porasla da je izmađu nas ostalo nešto nedorečeno.

ako mislis "nevina" vezano za sex,onda nisam
a u svakom drugom pogledu jesam
cisto da znamo na sta se "nevina"odnosi
posto ste sve pojmove stavili pod---voleti---
mislim ako ti se neko svidja ili si zaljubljen platonski--nikako ne moze da bude da ga volis

ne mislim da fizički odnos prlja čistotu ljubavi pa mi nije ni čistija ni prljavija od ostalih ali ume da bude veoma intenzivna.

moj odnos sa najboljim drugom iz gimnazije verovatno spada u tu kategoriju. bili smo izuzetno bliski, razgovarali satima, delili ukus za muziku, knjige, filmove. on se seća bukvalno svega što sam pred njim izgovorila, danas mi je kao dnevnik tog perioda mog života, ali između nas kao da je postojalo nekakvo polje koje nas je držalo na fizičkoj distanci. retko se dešavalo da ga zagrlim pri susretu, izbegavali smo slučajne dodire, zaista mi je to iz današnje perspektive zbunjujuće. imali smo i jedno i drugo u međuvremenu nekakve veze, nikada mi njegove devojke nisu smetale, uglavnom su se trudile da mi postanu drugarice.

ipak, pred kraj gimnazije, kada je postalo jasno da ćemo se razići (nismo otišli na isti fax), tenzija je tako porasla da je izmađu nas ostalo nešto nedorečeno.

A sta to znaci kad cura cuva vec neznam kolko dugo moje slike, a inace me mrzi, tj. ne zeli nikakav kontakt samnom, ni ja sa njom, al mi pokazuje (nekako, nebitno kako ili "po kome") da ih ima? (To posle raskida). Preselila se bila negde...
+ Mislim da je dosla letos da me vidi kod moje kuce, i ako smo raskinuli bili, al nisam siguran posto sam je video iz daleka.

Da je luda, ili da je plankton?

ako mislis "nevina" vezano za sex,onda nisam
a u svakom drugom pogledu jesam
cisto da znamo na sta se "nevina"odnosi
posto ste sve pojmove stavili pod---voleti---
mislim ako ti se neko svidja ili si zaljubljen platonski--nikako ne moze da bude da ga volis
pA moze...!!!!
? u svakom drugom jesi ? nisam shvatio... :/
pa voleti i jedati nije isto svkako nije to isto sto i voleti a moze i kombinacija volis i ebe te ili ebes je ili ga
zasto tako mislis? I NE KAZE SE PLATONSKI NEGO PLANKTOSKI!

Poslednja izmena:
A sta to znaci kad cura cuva vec neznam kolko dugo moje slike, a inace me mrzi, tj. ne zeli nikakav kontakt samnom, ni ja sa njom, al mi pokazuje (nekako, nebitno kako ili "po kome") da ih ima? (To posle raskida). Preselila se bila negde...
+ Mislim da je dosla letos da me vidi kod moje kuce, i ako smo raskinuli bili, al nisam siguran posto sam je video iz daleka.

Da je luda, ili da je plankton?

verovatno ne zna sama šta hoće i šta misli pa bi da te vidi nebili joj to pomoglo da ukapira.

sve zavis od tebe.

to ti je moja procena.

verovatno ne zna sama šta hoće i šta misli pa bi da te vidi nebili joj to pomoglo da ukapira.

sve zavis od tebe.

to ti je moja procena.

Isto si rekla sto i moj drug, koji o tome svemu mnogo vise zna "vodjena je od spolja" (sto je u njegovom maniru: "ne zna sama sto hoce) a to "vodjena je od spolja" znaci "sve zavisi od tebe".
Samo, nista ne zavisi od mene, ja sam posle toga pokusavao 2-3-4 puta, istina, ne nesto "mnogo" i ne nekako "slabacki pateticno", da se mirim, to jest, bolje reci da je navedem na to da me shvati i da pokusam da je saslusam u vezi necega sto nece da mi isprica... :| *** nebitno, samo, sad me ona ne interesuje kao "objekat ljubavi ni najmanje nego cisto me zanima sta to znaci sto cuva slike, zar je zenama toliko stalo nekim do izgleda fizickog, ja sam mislio da je obrnuto, da je to nama bitno a zena to moze i da zanemari... mislim, sta ce joj jedena slika i da me gleda a da mi se ne javi, i to iz daljine:thumbdown:

Pokusas da ga vidis? Ti nevolis da zoves nekoga muskarca nego da neko zove tebe jeli, nebi ziva okrenula telefon:otkacio:

Isto si rekla sto i moj drug, koji o tome svemu mnogo vise zna "vodjena je od spolja" (sto je u njegovom maniru: "ne zna sama sto hoce) a to "vodjena je od spolja" znaci "sve zavisi od tebe".
Samo, nista ne zavisi od mene, ja sam posle toga pokusavao 2-3-4 puta, istina, ne nesto "mnogo" i ne nekako "slabacki pateticno", da se mirim, to jest, bolje reci da je navedem na to da me shvati i da pokusam da je saslusam u vezi necega sto nece da mi isprica... :| *** nebitno, samo, sad me ona ne interesuje kao "objekat ljubavi ni najmanje nego cisto me zanima sta to znaci sto cuva slike, zar je zenama toliko stalo nekim do izgleda fizickog, ja sam mislio da je obrnuto, da je to nama bitno a zena to moze i da zanemari... mislim, sta ce joj jedena slika i da me gleda a da mi se ne javi, i to iz daljine:thumbdown:

mislio sam da kazem "mnogo bolje poznaje situaciju" i da kazem da dobro procenjujes ljude, ipak mislim da nije to, ali pokusaj za svaku pohvalu.!: hvala.
Eto sad si svatila da nisam hteo da te uvredim, mozes da odgovoris ako oces:idea:

čujemo se mi ali prošo je dosta od gimnazije i da je nešto trebalo da se desi desilo bi se tada.

Verovatno se nije desilo zato sto si u 3cem razredu razmisljala isto kao sad: "da je nesto trebalo da se desi desilo bi se u 1vom raz.", jel tako:otkacio:

mislim da si bas dobra piChka, probaj nece te odbiti sigurno, a muz nema pravo da se ljuti na to ako ga imas (sem ako sazna). Ili se jedite lepo il nemoj ni da se cujete, morate bit cvrste osobe pa izabrat, nema tu, nego "biraj" "brale", pa da vidis kako odma ima romantike. Ti bi komrpomis da se cujete a da ne bude nista, to je licemerno, bolje da se uopste i ne cujete.

Poslednja izmena:
mislio sam da kazem "mnogo bolje poznaje situaciju" i da kazem da dobro procenjujes ljude, ipak mislim da nije to, ali pokusaj za svaku pohvalu.!: hvala.
Eto sad si svatila da nisam hteo da te uvredim, mozes da odgovoris ako oces:idea:

nisam se uvredila, samo nisam bila trenutno uz komp.

čuvanje slika je pre čuvanje uspomene, stare slike "nisu mi već uspomene na nekadašnje nas".

prosto, nije još raščistila vašu vezu sama sebi. zavisi i od okolnosti u kojima se veza okončala, ako je nešto ostalo neraščišćeno ili ste naglo prekinuli. zato mislim da očekuje donekle tvoju pomoć da bi morla da zatvori taj period. verovatno.

sve zavisi šta ti želiš.

Ne zelim nista da joj pomazem, jer ni ona meni nije bas pomogla nikad... a ja njoj jesam dosta puta. Kad bude htela ima da pricamo. Do tad me zanima samo sta ce joj slike, al ne da mi ona kaze nego uopste me to interesuje, ja recimo ne cuvam neke neiteresantne slike, itd... cuvao bih stvari sa kojima bih mogao nekoj zeni ili drugaru da se pohvalim, ali sa tim slikama ona svakako nema sto ni da se kudi ni da se hvali, posto su obicne jdg.

Inace... nemoj se zamaras, samo me to zanimalo. Plus: to nije zenstveno od nje, posto sam ja njene slike sve pobacao i ona zna za to od njene drugarice posle je saznala, pa mislim da nije zenstveno ako zena cuva slike od nekoga ko njene slike baca... ma kakav da je taj.

Verovatno se nije desilo zato sto si u 3cem razredu razmisljala isto kao sad: "da je nesto trebalo da se desi desilo bi se u 1vom raz.", jel tako:otkacio:

mislim da si bas dobra piChka, probaj nece te odbiti sigurno, a muz nema pravo da se ljuti na to ako ga imas (sem ako sazna). Ili se jedite lepo il nemoj ni da se cujete, morate bit cvrste osobe pa izabrat, nema tu, nego "biraj" "brale", pa da vidis kako odma ima romantike. Ti bi komrpomis da se cujete a da ne bude nista, to je licemerno, bolje da se uopste i ne cujete.

naš odnos je sada onakav kakav želim da bude, ne bih ga menjala.

Apsolutne te razumam. Moj "slucaj" nema veze sa internetom. Vidjali smo se zbog posla. Pokusavam da se prisetim da li sam se tako ikada osecala. Ta neverovatna povezanost, osecaj potpunog kapiranja i bez reci, neizreciva sreca i pozitivna energija, nalet najrazlacitijih nenormalno jakih emocija, osecaj lebdenja, znas ono, kad mislis da mozes sve i da bi ostavio-la sve i otisla sa osobom na kraj sveta... jednostavno smo se prepoznali... I oboje smo svesni toga... Magnetizam i privlacnost od koje ti se vrti u glavi, a pritom, postoje (naravno) okolnosti zbog kojih je ostvarenje nasih zelja, za sada, nemoguce. Sto je najsmesnije, znas onu pesmu "Mi smo jedno drugom govorili vi" (ima li neki smajli koji se "kiselkasto" smeje? Nisam ga pronasla) :think:.... "Vi", kao da bi zadrzali tu "prividnu" distancu, iako smo se cak i poljubili....
Trebalo je da se vidimo ponovo zbog posla, ali ja odlazem taj susret, i... ne znam da li cu uopste otici. Tesko mi je, i cekam da vreme (varka) ucini svoje, i da to sve jednostavno prodje... Volela bih da prodje. Za sada nije. Znamo se dve godine, a videli smo se samo nekoliko puta (opet, zbog posla), i svaki put je sve intezivnije..... Sto znaci, postaje opasno... Volela bih da ga nikada nisam srela.... :(

p.s. Da li poljubac negira platonsku ljubav? Izgleda....

Meni ovo najviše liči na Platona...:D a ključna rečenica mi je ovo podvučeno...

Ne platon je pricao o nekim kopijama kopije, ... i bio je Edipov kompl. imao stravican, on je u stvari klasican edipovac, koji je izmislio Hriscanstvo, tj odgovoran je za njega. Ova nije edipovac, ne lici na platona.

Platonovi ucenici su platona cak imitirali uzimajuci imena Plitun Plotun Platin Pletun i sl. . i na zalost danas zbog Platona imamo to hriscanstvo, al dobro, nekima je to super..

Meni ovo najviše liči na Platona...:D a ključna rečenica mi je ovo podvučeno...

Sedi, pet! :lol:

JC_shhh.gif

Back