PLATONSKA LJUBAV

...нешто четовао са једном клинкицом (непуних 20)...права цица-бомбица...али баш-баш, слала неке сличице...привукла ме чисто физички, отресао бих је као дете звечку...
...и она се наложила, али је имала дечка...озбиљна веза као...нисам хтео да улазим у те комбинације, а ни она...а и плашио сам се виђања, себе, па и ње...и шта би било ако крене да нас носи...
...онда она раскине, ја се заљубим у једну девојку...а онда је постало зјбно...
...одједном се наши врући разговори свесно са моје стране претворе у нешто друго...онако опуштено, па све више и више...почне она да се отвара, прича ово, прича оно...скоро све знамо једно о другом...имамо телефоне...али и даље избегавам виђање...
...мислим није да ме чини срећним као моја девојка и јасно сам разграничио да не желим ништа, али ми је јако драга, прија ми...само је сад зјбаније...јер нисам сигуран у њене емоције...ни колико је паметно уопште имати такав однос.
Није то баш платонски, јер је јако секси, сваки слободан мушкарац би добио жељу свашта да јој ради...али је јако близу тога...цео тај однос...прилично невин онако...
...мада мислим да је тако нешто немогуће остварити ...поготово ако су обоје јако сензуални...ако воле да их ради хемија, да носи, да се препусте томе спонтано...
...најближе том односу је управо овако нешто, значи без виђања и без могућности да се распали страст...

Apsolutne te razumam. Moj "slucaj" nema veze sa internetom. Vidjali smo se zbog posla. Pokusavam da se prisetim da li sam se tako ikada osecala. Ta neverovatna povezanost, osecaj potpunog kapiranja i bez reci, neizreciva sreca i pozitivna energija, nalet najrazlacitijih nenormalno jakih emocija, osecaj lebdenja, znas ono, kad mislis da mozes sve i da bi ostavio-la sve i otisla sa osobom na kraj sveta... jednostavno smo se prepoznali... I oboje smo svesni toga... Magnetizam i privlacnost od koje ti se vrti u glavi, a pritom, postoje (naravno) okolnosti zbog kojih je ostvarenje nasih zelja, za sada, nemoguce. Sto je najsmesnije, znas onu pesmu "Mi smo jedno drugom govorili vi" (ima li neki smajli koji se "kiselkasto" smeje? Nisam ga pronasla) :think:.... "Vi", kao da bi zadrzali tu "prividnu" distancu, iako smo se cak i poljubili....
Trebalo je da se vidimo ponovo zbog posla, ali ja odlazem taj susret, i... ne znam da li cu uopste otici. Tesko mi je, i cekam da vreme (varka) ucini svoje, i da to sve jednostavno prodje... Volela bih da prodje. Za sada nije. Znamo se dve godine, a videli smo se samo nekoliko puta (opet, zbog posla), i svaki put je sve intezivnije..... Sto znaci, postaje opasno... Volela bih da ga nikada nisam srela.... :(

p.s. Da li poljubac negira platonsku ljubav? Izgleda....

Pronasla sam negde na netu:

"Platonska ljubav u savremenu značenju je izraz koji se koristi za aseksuslni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi, pogotovo u slučaju kada se pretpostavlja suprotno. Najjednostavniji primjer platonskog odnosa je duboko prijateljstvo prema nekoj osobi koje je potpuno lišeno seksualnih žudnji.

Takvo tumačenje platonske ljubavi se temelji na pogrešnom tumačenju platonskog ideala ljubavi, koja je u svom originalnom obliku bila kreposna ali strastvena ljubav , temeljena ne na nedostatku žudnje nego na duhovnoj pretvorbi seksualnog nagona koji je otvarao vrata za suptilnije užitke od seksa. U svojoj originalnoj platonskoj formi, ova vrsta ljubavi je ljubavnike trebala približiti mudrosti ui platonskom obliku Ljepote. Detaljno je obrađena u Platonovom Fedru i Simpoziju....."

Sustina ljubavi je da nikad nije uzaludna, a taman posla da je stetna, ona nas izgradjuje. Vecina joj to u stvari ne dozvoli, i to je jedino sto je tuzno i mucno. Sto je covek slab. I to ne vazi samo za platonsku.

U ljubavi se najvise priblizavamo i upoznajemo sebe i ucimo :cmok:

Svidja mi se ovo sto ste napisale :)

Ako je prethodno bila platonska ljubav, poljubac to samo potvrdjuje. Ako pocinje da se ostvaruje i u materijalnom svetu, ogromna je sansa da to postane prava ljubav. Treba dozvoliti sebi taj sledeci korak ljubavi. Bez predrasuda i straha, treba proziveti i dati sebe. Jer takav jak ljubavni osecaj prema nekom se desava retko u zivotu, mozda samo jednom. To je zivotna sansa i ne smes je propustiti. Prema tome :cmok:

Ako je prethodno bila platonska ljubav, poljubac to samo potvrdjuje. Ako pocinje da se ostvaruje i u materijalnom svetu, ogromna je sansa da to postane prava ljubav. Treba dozvoliti sebi taj sledeci korak ljubavi. Bez predrasuda i straha, treba proziveti i dati sebe. Jer takav jak ljubavni osecaj prema nekom se desava retko u zivotu, mozda samo jednom. To je zivotna sansa i ne smes je propustiti. Prema tome :cmok:

Tako je lepo, neobicno, uzbudljivo, iznenadjujuce, pozitivno... bla, bla.. sto te neko razume iako te ne poznaje i na osnovu samo nekoliko recenica (dovoljno za forum, ne treba preterivat :ok:). Bas ti hvala!
Lepe reci su kao lek. Ulepsala si mi vece, bez obzira sta cu odluciti :heart:

;)
Stvari koje ne dozivis i ne prezivis mogu da ne postoje za tebe. Al' to ne znaci da ne postoje uopste. :lol:

lapsus calami
...није да не постоји, него не постоји за мене...јер ако је све тако супер...капирамо се, разумемо, постајемо приснији, осећа се то нешто у ваздуху...сигурно бих добио жељу за још нечим...а ни она не би остала 'ладна вероватно...:hahaha:

Apsolutne te razumam.

...па скочи на човека...:hahaha:
;)

Mogu da te razočaraju...na žalost..............naročito ako te "voli čisto"t.j.platonski, pa oženi posle neku drugu.........
A ti nastavi da ga voliš platonski, dok on vodi ljubav sa drugom svaku noć............................:(

Back