Prava ljubav

bird again

Elita
Poruka
19.004
Inspiracija upravo dosla sa druge teme.
Razmisljala sam da li je za ovaj pdf ili Romantiku.

Naime, postavlja se pitanje o tome sta je to prava ljubav?
Da li je “prava ljubav” ista sa 20+, 30+, 40+, 50+, i dalje....?

Licno mislim da nije I da ne moze biti. Da se sve menja.
Sta se to menja u stvari? Nasa ocekivanja? Da li smo mi “krivci” ako dodje do havarije u ljubavi?

Da li jedno od dvoje mora istrpeti drugu stranu nuzno, da bi veza opstala (I da li je to I onda “ljubav”)?
Da li je uopste zdravo ziveti na taj nacin?
Kolika je zrtva nasih prilagodjavanja na polju ljubavi?

Molim misljenja.
Hvala.

Inspiracija upravo dosla sa druge teme.
Razmisljala sam da li je za ovaj pdf ili Romantiku.

Licno mislim da nije I da ne moze biti. Da se sve menja.
Sta se to menja u stvari? Nasa ocekivanja? Da li smo mi “krivci” ako dodje do havarije u ljubavi?

Da li jedno od dvoje mora istrpeti drugu stranu nuzno, da bi veza opstala (I da li je to I onda “ljubav”)?
Da li je uopste zdravo ziveti na taj nacin?
Kolika je zrtva nasih prilagodjavanja na polju ljubavi?

Molim misljenja.
Hvala.

sve su prave dok ne postanu krive......

Neki dan gledam dokumentaciju na TV

Gisela 87 godina razvodi se od muža , sastavili ih u jednu prostoriju pa ih tako pitaju zašto se razvode Gisela želi drugi život od toga koji živi sa mužem a muž i dalje nije razumeo šta je Giseli … dok on daje intervju ona pored njega prevrće ocima

🤷🏻‍♀️

Mislim da je opšte poznato da žene zauizimaju mnoge uloge daleko više od muškarca

Majka, domaćica , spremačica, supruga, snaha , odlazi na posao dakle radi i sve probleme i obaveze vuče sa sobom moraš pući ili dodjes u situaciju gde kontas neću

🤷🏻‍♀️
Postoje muzevi koji dosta toga od napisanog rade (mada ih je verujem malo).
Da li bi ti ostavila takvog npr.?

Ljubav ili to jeste ili nije, a mi smo ti koji se ispostavljamo kao pravi ili lažni u odnosu jedni na druge dok je praktikujemo, pokazujemo i održavamo.
Percepcija ljubavi u odnosu na zrelost definitivno jeste uglavnom veoma različita, ali je i zrelost individue pod velikim upitnikom.

Da bi ljubav bila prava, ljudi moraju biti pravi, i to ne po principu da se lupom tražimo, pa onda kad se konačno nađemo, pod tom istom lupom tražimo sve što nije u opisu tog određenog radnog mesta.

Ima nekih koje poznajem, da su se prilepili jedno uz drugo vrlo rano-već u srednjoj školi što je.. 16-17godina, i njima ništa nije moglo (Vreme je pokazalo da nije ni trebalo) da stane na put. Jednostavno su se postavili u fazonu: "Mi smo zajedno, a vi, svi ostali, i nakon 10 mesta prazno-možda vas i čujemo pomalo!",
i niko im ništa nije "utuvio", "dogovorio", a nije da nije bilo kukumakavaca koji bi tu nešto iz mesta menjali.
Bravo za svaku ljubav mladih koja se ispostavila kao PRAVA!

Pa recimo stopa razvoda
Potiskivanje žena
Nasilje nad ženama

Lista je dugačka

I vazda se završi nekom romantikom kao u ovoj temi

Zašto dugovečan brak nazivaš ' nekom romantikom'?
U sredini gde živim, većina brakova je takva: stabilni i dugotrajni.

Razvedenih brakova je zanemarljivo, to su uglavnom mlađi parovi.

Back