Planete, znakovi i kuće na filmskom platnu

Skali, arhetip Vodolije, ali ograničene Vodolije, neki jak Saturn, ili čak Jarac... Devica isto naglašena. Ili pak Devica više nego Vodolija. Vodoliju sam uzela zbog nauke, ali ona ne razmišlja out of the box, nego ograničeno saturnovski, i detaljista je. Dakle neki arhetip Jarca i Device izmešano.

Molder... Neptunijanac, sa uplivom Urana i Strelca... Ali skromnost Device se oseti i kod njega...

Ako bih ih gledala kao dvojac, onda osa Ribe/Devica. Imaginacija - fakti.

Naslov... X - nepoznato (Ribe/Neptun), dosijei - (evidencija) Devica. Nerešeni slučajevi...

"Istina je negde tamo"... Strelac, Ribe... (Jupiter u Ribama/dvanaestoj, vladar devete u dvanaestoj ili obrnuto...)

Opet je njih dvoje, i različitih su polova... Blizanci, Vaga... Blizanci jer idu od jednog ekstrema do drugog... Ali mi je ipak više Vaga, jer su skroz izbalansirani, totalno se poništavaju, i veoma su fini i uglađeni, kulturni... I šarmantni, privlačni ljudi...

Pušač je Škorpija, Mars u Škorpiji, Pluton...

Poslednja izmena:
Hmmm, ne, ipak mi je on više Strelac, sa uplivom Neptuna i Urana, a ona neka Devica/Jarac arhetip.

(Njihov odnos bi mogao da se onda stavi na osu Strelac/Blizanci. Jer ona sluša šta su joj drugi rekli (društvo, škola), a on ima neke svoje fiks ideje. Merkur - Jupiter odnos. Jupiter ima ideje, ali ne zna detalje kako to funkcioniše, samo oseća intuitivno, dok Merkur ispituje detalje, i prikuplja informacije, a ne živi u svojoj ideologiji.)

Tačnije, verovatno ima svega od toga, po malo... I Vaga i Blizanci...

Poslednja izmena:
Lepo je sve to teorijski,a jel znate kako u praksi funkcionisu Jarac i Rak?
Mozda zena Rak i muskarac Jarac ali obrnuto nisam bas sigurna,bar kod mene to nije slucaj.

P.s poslao mi cokoladu jedan dupli Rak juce preko drugarice za rodj.
Jos se nije odlepio od mene,posle par godina iako je svuda blokiran.

Ili lazes,ili je taj neki tezak jadnik.To izgleda samo ti mislis da si neka riba.Svi tebe jure moz mislit.Nit si lepa,nit pametna,a jos manje zanimljiva.Ali na forumu sve to mozes biti.Uzivaj.

Poslednja izmena:

Sunce Bik u 11oj kuci (drustvo i staticnost, novac), Mesec Ovan u 12 (Velika zelja sputana ili skrivena, pocne i ne zavrsi, veliko razocaranje), Merkur Ribe u 12 (Duboka osecanja, sklonost umetnosti i pisanju) :D

Btw, i mene su rakovi muvali, i tako iskasiram pa obavezno dodje po jos! :) A i ja imam tu Veneru u Raku i definitvno ostaje dugo vezana za nekog s kojim nemam nista i Venera u meni ga proganja ali je Lav previse ponosit i uostalom u 12oj kuci tako da sam ja suzdrzana i kroz Sunce u 11oj se lecim. Nerviram se oko stanja u drustvu :D

You don't know what out of order is! <3

Izazovno. Susret, da vidimo, Saturna, Plutona, Meseca, Sunca i Neptuna.

Sudija: Saturn u Jarcu - pozitivan aspekt - Uran u Blizancima - pozitivan aspekt Mars u Skorpiji - negativan aspekt - Pluton u Lavu

Al Pacino: Pluton u Lavu - pozitivan aspekt Neptun u Ovnu - pozitivan aspekt -Mars u Skorpiji - negativan aspekt Saturn u Jarcu
Njegov sticenik: Neptun u Ovnu - pozitivan aspekt - Pluton u Lavu, negativan aspekt - Venera u Vagi

Druga strana, sticenik: Sunce u Raku - pozitivan aspekt - Mesec u Jarcu - negativan aspekt - Venera u Vagi - pozitivan aspekt - Uran u Blizancima
Njegova odbrana, cale: Mesec u Jarcu - pozitivan aspekt - Sunce u Raku - negativan aspekt - Venera u Vagi

Saturn i Mesec u Jarcu jer su sudija i cale drugari i apsolutno tvrdi i isteruju pravdu. Ta pravda je obojena licnim interesom pa zato kod sudije pozitivan aspekt sa individualnim Uranom u dvolicnom znaku koji odlicno barata informacijama. Cale je u pozadini i podrzava Sudiju i svoje Sunce koje stiti i cuva mu toplinu doma i sigurnog puta a protiv istinske pravde (Venera u Vagi). Al Pacinov sticenik je hrabar i sanjalacki nastrojen, posto prikriva istinu i njemu je negativan aspekt s Vagom. Al Pacino sa Plutonom u Lavu staje na scenu hrabro i kontrira stiteci svoj Neptun u Ovnu. Pozitivan aspekt sa Marsom u Skorpiji sam dodala jer je mutant, bio je i los i sada je dobar, a sve vreme agresivan. A i posto je glavno cepanje izmedju Al Pacina i Sudije i Sudiji sam dodala Mars u Skorpiji pozitivan aspekt.
LoL

Poslednja izmena:
Паћино је Плутон. Плутон у Лаву тригон Марс у Овну - идеалиста, борац против криминала, али његов успех у послу, његова преданост професији, је довела до краха на породичном плану - Плутон квадрат Месец у Бику. Де Ниро је Сатурн. У Јарцу - посвећеност лоповлуку. Квадрат Венера у Ваги, не сме, због природе свог посла, да се емотивно везује, да укључи љубав у свој занат.

Heh, ja sam u glavi imala obrnutu postavku, a ono verovatno i moze obrnuto sa nekim drugim aspektima. Mada ne bavi se Saturn lovom. Ali zato ja mislim da je Skorpija detektiv broj 1.

Mada ne bavi se Saturn lovom.
Не бави се ловом, зато што Сатурн означава сиромаштво, али особа која има јаког Сатурна има амбицију да се обогати, да се попне на врх (политичке, друштвене, криминалне...) лествице, да се уздигне изнад (материјалне) беде.

Ali zato ja mislim da je Skorpija detektiv broj 1.
Не само детектив, него је и најбољи обавештајац. Кад већ спомињемо филмске/књижевне ликове, треба истаћи чињеницу да је Џејмс Бонд - Шкорпион.

onda si mozda delom u pravu... ali blizanac nije neko kome treba verovati. :lol:
Близанцу ако би се повериле тајне од државног значаја, држава би пропала, све би излапрдао. z:mrgreen:

Зато постоје неодољиве сличности између мафије (8 кућа, Плутон) и обавештајне службе. Обе су затворене организације, хијерархијске са изразитим ауторитаризмом, законом ћутања (омерта). Такође постоји сличност између детектива и обавештајца. Детективски, као и посао обавештајца се не своди само на вађење пиштоља. Обухвата стрпљиво прикупљање података, праћење, прислушкивање, тек када се на основу свих добијених и потребних података дође до закључка да нека особа представља претњу по државу/друштво, наступа ликвидација (у случају обавештајца) или лишење слободе (детектив). Шкорпија, због јаког Марса је идеална за ликвидације или борбу (хладнокрвна у опасности), због јаког Меркура (или егзалтираног Урана) је способна да дође до потребних информација и да их синтетише у потребни скуп (да дође до сржи ствари), због Плутона и воденог елемента уме да прозре људе, уме да прозре њихове карактере и да се понаша са људима сходно њиховим карактерима (нпр. са једном скупином људи ће бити тајновита, са другом шармантна, причљива, шаљивџија).

Najbolji obavestajci su ljudi sa jakim vazduhom(najvise Blizancima) sa mrvicom Skorpije. Skorpija je previse introvertna da bi bila obavestajac, bez jakog vazdusnog elementa(pokretljivosti, misli u hodu) tesko.

Наравно, ово што сам управо написао је генерално и теоретско посматрање, јер је написано у складу са симболизмом Шкорпије. У пракси, да би неко био добар обавештајац, мора имати јаку Шкорпију и јак ваздушни елемент, али тај ваздушни елемент мора обуздавати вода, како се не би отео контроли и деловао сувише... стихијски, слободно и на своју руку, што није у складу са том професијом.

Poslednja izmena:
Близанцу ако би се повериле тајне од државног значаја, држава би пропала, све би излапрдао. z:mrgreen: .

Snowden

I057462.bBhHf_jjzPIA5XRKsxBiQw.c2atw.250.jpg

Najbolji obavestajci su ljudi sa jakim vazduhom(najvise Blizancima) sa mrvicom Skorpije. Skorpija je previse introvertna da bi bila obavestajac, bez jakog vazdusnog elementa(pokretljivosti, misli u hodu) tesko.

:ok:
Škorpije su suviše očite i lako postaju sumnjičave drugima. Nemaju tu vrstu mimikrije. Njihov "umni" modus operandi jeste potencijalno nakalibrisan za takve meuđuljudske aktivnosti, ali one same ne mogu toliko efikasno da sprovedu u delo jednu obaveštajnu akrobatiku koja zahteva više elemenata i "talenata", kao i improvizacije, za koje fiksna, prepodozriva i nategnuta Škorpija nije prirodom data. Neki bitan aspekt ili bilo kakav natalni dodir u svezi sa ovim zodijakom, jeste poželjan za ovu vrstu posla, ali adaptilnost, brza artikulacija misli i dešavanja oko sebe u datom trenutku, podilaženje, gluma, brzo šarmerstvo ako treba, sve to upućuje ka jednom Blizancu, ili čak Vagi, pre nego na Sco.
Ona je više za onu filmsku "obvious" ulogu tajnog operativca, zbog takve energije koju joj astrologija ukazuje, začinjenu sa određenom tenzijom. Ali, realnost je naklonjenija više vazdušnim (posebno Ge i Li) znacima.

Jasno, ovde se govori o terencima pre svega.

- - - - - - - - - -

Kod detektiva je već drugačija priča, kao i raznih profajlera.

Back