Planete, znakovi i kuće na filmskom platnu

Nije mi Vodolija dovoljno jaka na delu. Uvek mi nešto nedostaje kod njih, pa i u ovom primeru. Ajmo reći da bi im kliše astrološka prepoznatljivost nadenula ulogu tech zaposelnika koji odrađuje posao iz stolice, pomažući operativcima. Znate one likove koji su uvek deo neke specijalne grupice sa raspodeljenim zadacima za svakog pojedinca, a koja odrađuje neke delikatne poslove. Recimo Sejmor Birkof iz Nikite.
Birkoff.jpg

Škorpije bi bile dobre za forenzičare, patologe, detektive.

Nije mi Vodolija dovoljno jaka na delu. Uvek mi nešto nedostaje kod njih, pa i u ovom primeru. Ajmo reći da bi im kliše astrološka prepoznatljivost nadenula ulogu tech zaposelnika koji odrađuje posao iz stolice, pomažući operativcima. Znate one likove koji su uvek deo neke specijalne grupice sa raspodeljenim zadacima za svakog pojedinca, a koja odrađuje neke delikatne poslove. Recimo Sejmor Birkof iz Nikite.Pogledajte prilog 472280.
Кад већ спомињеш Никиту, изостављаш круцијалну чињеницу да је главни актер те серије - Пета Вилсон (која тумачи Никиту) - Шкорпија

latest

Nije mi Vodolija dovoljno jaka na delu. Uvek mi nešto nedostaje kod njih, pa i u ovom primeru. Ajmo reći da bi im kliše astrološka prepoznatljivost nadenula ulogu tech zaposelnika koji odrađuje posao iz stolice, pomažući operativcima. Znate one likove koji su uvek deo neke specijalne grupice sa raspodeljenim zadacima za svakog pojedinca, a koja odrađuje neke delikatne poslove. Recimo Sejmor Birkof iz Nikite.Pogledajte prilog 472280

Škorpije bi bile dobre za forenzičare, patologe, detektive.

koliko on meni dobro izgleda

Pa to je samo serija.
Серија је уметност, а позната је чињеница да уметност рефлектује (или имитира) реалност. Није случајно, што је баш такав тип личности (физички, ментални) какав представља Никита узет за симбол женског оперативца.

Серија је уметност, а позната је чињеница да уметност рефлектује (или имитира) реалност. Није случајно, што је баш такав тип личности (физички, ментални) какав представља Никита узет за симбол женског оперативца.

Imitira klisee realnosti i stereotipe koji su ukalupljeni i sliku koja je dodeljena operativcima. Vecina operativaca je uglavnom suprotno od James Bond stereotipa gde tip znacajnog pogleda narucuje pice dok gleda u daljinu, ili zenskog pandana Bondu-Nikite.

Imitira klisee realnosti i stereotipe koji su ukalupljeni i sliku koja je dodeljena operativcima. Vecina operativaca je uglavnom suprotno od James Bond stereotipa gde tip znacajnog pogleda narucuje pice dok gleda u daljinu, ili zenskog pandana Bondu-Nikite.
Најјаче да ће оперативац имати или туп или безличан/празан поглед док гледа у даљину или скенира подручје. z:mrgreen:

Оперативац мора имати оштрину, али не превише... очигледну јер ће постати сумњив, и мора имати харизму, али не ону... ушећерену и нападну какву имају ваздушњаци, јер ће бити проваљен.

Женска оперативка мора имати интелигенцију, сексипил, како би привукла заинтересоване субјекте од којих ће привући информације, то је сасвим логична ствар и то није клише, то се и тражи од женских особа које претендују да буду оперативке. Типичан пример добро представљене шпијунке је Фамке Јансен (Шкорпија) која тумачи Ксенију Онатоп у ''Златном оку'':

famke-janssen-goldeneye.jpg

Кад већ спомињеш Никиту, изостављаш круцијалну чињеницу да је главни актер те серије - Пета Вилсон (која тумачи Никиту) - Шкорпија

latest

Uh, Nikita.:ok:
A i Famke je, da oproste ove žene ovde, jebozovna na maksimum. Sva je provokativna u pogledu i pokretu. Kad je vidim, ispuštam glas ludog Popare iz Pavićeve rendom serije. Jean Grey na nekom comic con festivalu - ultimativno loženje, a sa Famkeovom facom.

Elem, kao što rekoh, oni su suvše televizični za takve priče u realnosti. Zato im i stoje te uloge u serijama/filmovima.

sad gledam na wiki,jarac je :rotf:

Ovan je.

Glumci imaju taj neptunovski arhetip. Oni predstavljaju, tj. simbol su nečega u kolektivnoj podsvesti (Neptun, Ribe), ali u realnosti ne mogu to da iskažu. To je kao Mars u Ribama, ili konjukcija Neptun, on ne predstavlja agresiju u realnosti, već simboliše heroja za široke narodne mase. To je agresija koja se iskazuje putem umetnosti... Muzike, filma, slike...

Poslednja izmena:
Glumci imaju taj neptunovski arhetip. Oni predstavljaju, tj. simbol su nečega u kolektivnoj podsvesti (Neptun, Ribe), ali u realnosti ne mogu to da iskažu. To je kao Mars u Ribama, ili konjukcija Neptun, on ne predstavlja agresiju u realnosti, već simboliše heroja za široke narodne mase. To je agresija koja se iskazuje putem umetnosti... Muzike, filma, slike...
Не бих се сложио. Глумци који су током својих каријера играли виолентне улоге, су пренели са ''великог платна'' у реалност своје роле. Проблематично понашање, сукоб са полицијом, нарушавање јавног реда и мира, породично насиље, чак и убиство (или убиства). Шон Пен, Кристијан Слејтер, Марлон Брандо, само су нека од многобројних глумачких имена која су у стварности радила оно што су радила у седмој уметности. Проблем код филмске (а и позоришне) уметности је што се у великом броју случајева јавља деперсонализација, губитак личног идентитета, које се јавља када неко одигра преко стотину филмова или представа у којима је играо стотину различитих карактера, тада, малтене услед силних уношења у улоге и глуматања, заборави ко је.

Нептун егзалтиран у Лаву, спој пете и дванаесте куће.

Pa jeste, Neptun i daje tu potragu za identitetom kroz uzimanje raznih drugih uloga.
Verovatno zavisi i od cele karte, ali generalno Mars u Ribama treba da inspiriše, a ne da bude direktna akcija. Verovatno ti koji su i u rl bili takvi, imaju neku dualnost, tj. imaju i neki pokazatelj toga... Kao što je neko i ekstrovert i introvert u isto vreme... Da, i meni Neptun u Lavu zvuči kao egzaltacija... Ne razumem kada ga gledaju kao egzaltiranog u nekom drugom znaku.

Jao ja obozavam ovaj film haha, omiljeni domaci. z:mrgreen:
Astroloski nemam pojma sta je film, mozda kombinacija Vodolije(sistem koji propada, anarhija), Skorpije(posleratna tematika), Riba(nerazjasnjene okolnosti, apsurd) i mrve Jarca(inspektor Trtovic i ostali likovi koji se grcevito drze za svoje drzavne polozaje).

Poslednja izmena:
Jao ja obozavam ovaj film haha, omiljeni domaci. z:mrgreen:
Astroloski nemam pojma sta je film, mozda kombinacija Vodolije(sistem koji propada, anarhija), Skorpije(posleratna tematika), Riba(nerazjasnjene okolnosti, apsurd) i mrve Jarca(inspektor Trtovic i ostali likovi koji se grcevito drze za svoje drzavne polozaje).

Hahah, pa Lazar Ristovski u klipu dole kaze da je Pluton! :D Pluton koji je poprimio neki oblik ludila. Mozda ribe, one umeju biti nebulozne. A mars nek mu bude gde treba, u Ovnu. :) A Gagija vidim kao neku Vodoliju. Ova zenka mi je skroz riba-blizanac. I tako... Film je izazov jer ne moze da se jedva vide obrisi licnosti.

Hahah, pa Lazar Ristovski u klipu dole kaze da je Pluton! :D Pluton koji je poprimio neki oblik ludila. Mozda ribe, one umeju biti nebulozne. A mars nek mu bude gde treba, u Ovnu. :) A Gagija vidim kao neku Vodoliju. Ova zenka mi je skroz riba-blizanac. I tako... Film je izazov jer ne moze da se jedva vide obrisi licnosti.

E vidis nisam ih raspredala po likovima, nego sveukupni vajb filma. Djuricko bi bio Rak, njegova majka Jarac, Ristovski je tu Pluton skroz moguce sa uplivom nekog vazduha.
Mlada koja je vaskrsla je Blizanac/Ribe.

Back