Planetarijum

Svi znamo šta je prava sreća. Sreća je kad dobiješ 7 na lotou, e tu sreću imaju jako retki ljudi. Mada uglavnom samo nju i imaju. Sve ostalo što se stavlja pod termin sreća je subjektivni utisak... :)

Pa nije, na primer nekome ko je jako bogat ne znači ništa da dobije sedmicu na lotu... Međutim ne mislim ja na to, naravno da će u tom slučaju biti marginalizovana. Fora je u tom posetiocu Sreće. Kad ga rasčlaniš na entitete....E to je prava stvar, kao magija :D Nekoga prati i nema puno veze sa time kako on doživljava sreću, ovo je drugo.

Ne mislim na to. Mislim na ono što sam rekla malopre, da je sreća osećaj i emocija a da je srećna okolnost nešto drugo.
када сам говорио о срећи мислио сам на животну срећу, а не добитак на лутрији. Генерално, већина људи има сличне мотиве и концепте среће. За већину је среће последица успеха у пословном и приватном животу. Ако немаш те успехе које су шансе да ћеш бити срећан?

Sreća može na bar tri načina da se definiše
I svi su tačni
Može. Evo barem tri... Prva je individualna sreća, zavisi isključivo od emotivnog impulsa koji pojedinac dozivljava usled tri faktora: odgoja, razvijenosti mozga i nečega što mu je ''dato'' blood line podkategorija. Druga vrsta sreće je enitet sreće, magični pratilac koji je tu iz nepoznatih razloga. Može biti karmički ili neki ajtem/pakt koji nadsvest poseduje ili ima. Treća vrsta je kolektivna sreća ili preciznije zbir individualnih sreća...Na primer velike muzičke manifestacije, kada neko na utakmici da gol u presudnom trenutku, tog tipa okidači. Sve to vodi do jednog meni zanimljivijeg skupa a to je slava. Ta dva potencijala sreća-slava su delom u međusobnoj simbiozi. Međutim slava je veći skupi koji sreća samo delom preseca ne retko u svojim zbirovima. Play for glory :ok:

Колико је таквих који су срећни голи и боси? Ово је Планетаријум, неме офтопик тема. :)

'goli i bosi' metaforički, poenta je da su srećni nevezano za okolnosti :D
naravno da je teško biti srećan go i bos iako nije nemoguće, ali realno izuzetno veliki broj stvari je relativan

sad je Planetarijum, do skoro je bila neka tarot tema :lol:
prebačeno je odande ako nisi primetio:D

'goli i bosi' metaforički, poenta je da su srećni nevezano za okolnosti :D
Колико људи има који су срећни невезано за околности? Ја знам више људи који су срећни напросто зато што им се у животу ништа лоше није догодило.
А неке поруке мислим да су се погубиле. Сећам се да је агата у једној написала да обрнута карта Снаге показује да се плашим да нећу имати среће и да због тога нећу имати среће.

ama bre :zcepanje:
pisali smo na temi o tarotu, zaboravih koja je, dodaću posle kad je nađem, pa smo skliznuli u chat :D taj chat je prebačen ovde :mrgreen: a deo s tarotom koji je odgovor na temu je ostao

ja ne znam na kakvu ti sreću misliš, ja mislim na ono kad su ljudi iznutra srećni i zadovoljni. U preko 90% slučajeva kod ljudi koji žive u prosečnim ili normalnim okolnostima, njihova (ne)sreća nema veze s tim što im se dešava.

da je tako kao što pričaš ne bi bilo toliko depresije, anksioznosti i ostalih mentalnih tegoba, suicida da ne pričam koji su među prebogatim, preprivlačnim i preuspešnim :mrgreen: ljudima npr. Holivuda kao dobar dan. Kao što zaista imaš gomilu običnih ili ispodprosečnih u svakom smislu ljudi koji prosto zrače mirnoćom i zadovoljstvom, koji su skromni i normalni, iskreni i operisani od zajedljivosti i pakosti tipičnih za nesrećne i nezadovoljne ljude.

ama bre :zcepanje:
pisali smo na temi o tarotu, zaboravih koja je, dodaću posle kad je nađem, pa smo skliznuli u chat :D taj chat je prebačen ovde :mrgreen: a deo s tarotom koji je odgovor na temu je ostao
Управо те поруке нема на теми о тароту. Фотографски сам је запамтио, у три реда је. више је нема. И још пар порука је нестало.

ja ne znam na kakvu ti sreću misliš, ja mislim na ono kad su ljudi iznutra srećni i zadovoljni. U preko 90% slučajeva kod ljudi koji žive u prosečnim ili normalnim okolnostima, njihova (ne)sreća nema veze s tim što im se dešava.
то није исто што и "голи и боси". Нормални услови су су предуслов, а многи их немају. Тако да срећа по мом мишљењу само делимично зависи од нас самих...

pa sad, nije baš da sam mislila na siromašne u Africi koji žive u nehumanim uslovima, nego na ovaj "naš" deo sveta.
Šta je sa onima koji imaju mnogo više od proseka pa su i dalje nesrećni? A to važi za gotovo celu zapadnu kulturu.

sad ću da pogledam to za tarot, nisam proveravala

Back