Planetarijum

Pa liči bre, ima te oči iste... Tj. u očima mi liče... :think: :hahaha:

0619-allure-cover-emilia-clarke-coverlines.jpg
charlie-chaplin-9244327-2-402.jpg

gde ti je onaj lepi avatar?
*dodem = da odem
Ne mogu da odem bez pozdrava, to je kućno vaspitanje.
Otišla sam i pozdravila se s vama :)
Gledala sam druge forume, pdf-ove, ovde.
Vi ste najjači! :D
Mala oda ovoj ekipi s astrologije, pre odlaska.
Niste me svi baš razumeli.
Otišo je lepi avatar i sve ostalo, dok mi me usliše molbu da brišu profil. Smarači.
Ćaos

Poslednja izmena:
*dodem = da odem
Ne mogu da odem bez pozdrava, to je kućno vaspitanje.
Otišla sam i pozdravila se s vama :)
Gledala sam druge forume, pdf-ove, ovde.
Vi ste najjači! :D
Mala oda ovoj ekipi s astrologije, pre odlaska.
Niste me svi baš razumeli.
Otišo je lepi avatar i sve ostalo, dok mi me usliše molbu da brišu profil. Smarači.
Ćaos
steta bi bila da odeš
Ponadala sam se da si odustala
Zanimljiva si i originalana osoba:heart:
Ovde sam dugo i ispraćam razne ljude
Neki se i vrate
To je normalno
Šta god odlučila ja ti od srca sve najbolje želim!!!!

p.s. why dvanaestak? disco na nivou temeljne osobnosti nema ni blizu naglašenu prirodu ribe...uprkos tome sto su joj iskustva predodredjena dvanaestom polju kroz tu temeljnu osobnost "neindividualno" naglašena. XP

A jbt kad ti dodaš ovo (??), uvek vidim kasnije.

Nemam sad njenu kartu ovde, ali koliko se sećam ima naglašenu 12. kuću i Ribe. Uz Mars u Biku koliko se sećam. Mislim da je naglašena bila i peta, ali u Vodoliji. Asc beše Devica, ili tako nešto. Imala je naglašen Lav ali u 12. i mislim Vodoliju. Ja sam je doživela kao neki miks Laa/Riba/Bika i Vodolije...

A i ona sama za sebe je rekla da se oseća kao dvanaestak... Da ima te riblje munje.

Poslednja izmena:
A jbt kad ti dodaš ovo (??), uvek vidim kasnije.

tenor.gif

dodam krišom

______

evo joj karte...

https://forum.krstarica.com/threads/natalne-karte-analiza.243/post-36418756

Gdje ti boga ti vidis naglasenu ribu u karti? :) Ono područje života kojim prirodno vladaju ribe,dakle 12 polje je njoj u osobnom smislu ispunjeno (prožeto) simbolikom lava i njegovom solarnom prirodom.To što su joj i dvije lične planete smjestene u istom 12 polju opisuje pasivni (sudbinski) upliv tog područja na njena primarna životna intersovanja svojstvena ovim planetama...uprkos tome sto je priroda karaktera istih tih planeta (izravnih manifestacija ličnosti) potpuno neke druge prirode-tj prirode znaka u kom se te planete nalaze tj. lavlje otvorene pozitivne muske vatrene prirode. Dakle njen mjesec i merkur su pod vladavinom vatrenog sunca...koji je isto tako i sudbinski vladar dvanaestog polja...u ovom slucaju. Poenta je da kuće koje iako korespondiraju analognim znacima imaju drugaciju ulogu na nas u odnosu na onu kakvu imaju znaci i planete. Dakle upliv polja je u tom smislu pasivne ,zenske sudbinske indirektne no ujedno i najintiminije i najpredodredjenije prirode (prirode ose mjesec saturn) po nas ...dok su znaci i njihovi fizicki predstavnici, planete, u tom smislu muske aktivne direktne personalne prirode..koja se jelte tiče naše osnovne "živuće" prirode ličnosti... Tak npr asc ovan je samo ona osoba koja u prvom polju i ima ovna...ostalima je asc onaj znak koji se nalazi na vrhu prvog polja. Ono je prirode ovna samo u onom 'univerzalnom' pasivnom smislu...dok je u osobnom živom aktivnom on ovdje jelte prozet prirodom znaka (i planete) koji ispunjavaju to polje...i koji jestu ta "aktivna" priroda u nama...ako me razumijes. :)

Dakle svrsishodnost nekog polja ne ispunjava njegova univerzalna priroda već ona priroda znakova i planeta koje ta polja prožimaju...tako da se polja kao takva ,suštinska ,ne bave "živim" karakterom nečije osobe (inidirektno da).

Mislim hocu samo da ti objasnim zasto mi je malo debutantno da nju akcentujes ribom a solomona s bikom...kad to karta u biti ne ukazuje :) Vi mi merkurovci jeste ono hiperinteligentni ali nekad prosto izgubite poentu,sustinu...u tom svom silnom procesu kognicije i posloživanju detalja. ;)
A slazem se i ja s tobom da smo mi u konacnici svi sve,ali u konacnici :) .

Poslednja izmena:
Apsolutno se ne slažem.

U astrologiji postoji dvanaest arhetipa. To nije slučajno, tih dvanaest arhetipa je duboko urezano u kolektivnu podsvest i javlja se u svim mitologijama, religijama, računanjima i čemu sve ne.

Tih dvanaest arhetipa je samo projektovano na mikro, i na makro nivo.

Dakle kada godinu podelimo na 12 arhetipa, dobijamo znake, pa je otud Ovan i dalje prvi znak u proleće, tj. prvi arhetip, jer ima tu simboliku, akcije i buđenja, rađanja.

Kada čoveka, tj, nečiji život podelimo na 12 arhetipa, dobijamo opet iste priče, rađanje, dakle prvi arhetip, tj. Ovan.

Ovan nije samo konstelacija ovna, već ideja, simbol, arhetip u našoj glavi.

Mi, tj. naša duša ima nekakvih 12 arhetipa kojima su oličeni naši problemi, naše tematike životne.

Tih dvanaest arhetipa se non stop rotiraju, na makro i mikro novou, pa se tako prepliću i daju priče, kombinovanjem tih arhetipa.

Prvi arhetip je prvi arhetip, tada, kada je ustanovljen astrološki, u to vreme je konstelacija Ovna bila ta koja je bila na mestu izlazećeg Sunca u vreme prolećne ravnodnevnice, sada nije, ali mi to i dalje zovemo prvi arhetip, i i dalje ga zovemo Ovan.

Prvi arhetip ima skup svojih značenja.

Gledali ga mi iz aviona, ili iz ugla svoje sobe, ili kao oblast svog života, on ima isti skup značenja i to je kraj. Nema nikakve podele na Ovan ili prvu kuću, jer je to bukvalno isto, prva serija je prva serija, ma iz kog ugla je posmatrali.

Takođe i planete, kao delovi tih arhetipa, simbolizuju iste stvari.

Ljudi su to kanonizovali, da bi mogli da nabubaju, a ne shvataju suštinu i dubinu.

U ovoj karti vladar Asc je u 12., zajedno sa Mesecom. Sasvim dovoljno da nekoga nazovem dvanestak. Uz to joj je 12. kuća najjača, i vladar te kuće najbolje postavljen. Dovoljno. Uz to ona ima konfiguraciju zmaja i to tačno Neptunu koji se nalazi na srednjoj tački između urana i Saturna, dakle na bitnoj tački, i aspektuje joj puno planeta.

Čovek sa naglašenom dvanaestom kućom ima isti arhetip naglašen kao čovek sa naglašenim znakom Riba.

S tim što dvanaestak ima čak više to naglašeno, jer su kuće ličnije od znakova.

Moj Mesec u Ribama je recimo u sedmoj, i zaista se taj Mesec više ponaša kao Mesec u Vagi.

Venera mi je u 12. u lavu, i ona je više Venera u Ribama, nego u Lavu.

Mars mi je u Šk, ali u trećoj, uz još dve planete tu, ja imam višeosobina Blizanaca nego moja drugarica kojoj je Asc Blizanci (jer ona ima naglašenu desetu, tj. Jarac).

Salomoon ima najnaglašeniju drugu kuću. Ima on naglašen i Lav i Rak uz to, ali kada ga upoznaš, vidiš da on čak i izgleda kao Asc Bik, naravno sa uticajem Raka i Lava, niko nije čist jedan arhetip.

Takođe njegovo ponašanje je najviše obojeno drugom kućom i tematikom Bika. teme koje priča...

Kada sam gledala klip o Biku, bukvalno je to on, iako on sam, naravno povučem tradicionalističkim pričama, ne vidi da je to on, iako su to bukvalno priče koje on priča.

Za razliku od njega, Disco zaista oseća i kaže da je dvanaestak. Jer ono što mi je rekla, više liči na Ribu, nego na Lava, ima Lava, ali je on u drugom planu.

Moderna astrologija je odavno shvatila da je sve samo miks 12 arhetipa, i da se oni samo kombinuju.

Osobe sa mesecom u šestoj su više Devica nego osobe sa Mesecom u Devici. Kuću najpre gledam, naravno prvo jake konjukcije, ali kuća prvo, čvorovi, Mesec i sl.

Znakovi smao oboje celu priču, ali natalna karta može najpre bez znakova da se gleda, i prema kućama da se dobije dosta tačna priča.

Zaboravih da dodam, kod mene je naglašen uz dvanaesti, i prvi arhetip. I to primete svi koji me znaju. Kao što i sama se dosta pronalazim u simbolici Ovna.

Dakle klipovi o kojima sam pričala (ja sam bukvalno miks Riba i Ovna (nije još uradio Blizance Devicu i Vagu, onda ću biti kompletna)), a Salomoon je po meni najpre Bik:

Čovek je sjajno odradio znake...

Kada sam rekla da mi Salomoon čak i izgleda kao Bik, uz primese Raka i Lava, oni koji su ga upoznali mogu da vide:

Dakle uz uticaj Raka, on je ovaj Mesečev tip Bika, ovaj iz donjeg reda...

https://3.***************/-Z1Dw2ntvZ8M/T2txqo5_A5I/AAAAAAAADbU/pBxk7GvStdg/s1600/63653_1595861892769_1122601842_31450537_7191450_n.jpg

Uostalom nije ni bitno, jer nije sve u kartama, mi komuniciramo i nekim drugim putevima, i osetimo jedni druge. Tako da neko može mnogo da te shvati ako imate konekciju, iako gleda kojekakvim metodama. Nebitno. Uostalom, ta priča o tome da su kuće drugo nešto od znaka je samo podskup ovoga što ja zastupam, tako da se dosta toga poklopi i složi...

Ne vidi se slika, moraš da otvoriš link. Čovek bukvalno izgleda kao verzija Bika.

..da vidim,da vidim..ne moze se otvoriti link ..mozes li u nekoj drugoj verziji postaviti :mrgreen:

Vidi...koliko si ti dugo u astrologiji?
Ona zaista zna djelovati jako komplikovano jer je tako puno sazeto u tako malo stvari. Tako da sam u jednom periodu isto prosao kroz takvu nekakvu "shizo " fazu tumačenja karte kao sto mi ti djelujes sada ali vidjeces vec sve sama jednom kad ti se stvari budu vremenom iskristalsale...i sve se to fino bude sleglo...da ces da shvatis da se ljudski um i u astrologiji drži nekakve bazne strukture (sklopa) koja je u biti manje komplikovana nego sto to zapravo izgleda na prvu...isto kao sto svako teorijsko znanje kroz praktičnu primjenu dobiva svoj sve svrsishodniji smisao..pa onda njime tezimo jednostavnije da hendlujemo..dok smo prije toga bili vise eksperimentalniji,ekspanzivniji i nezreliji u tom smislu.

U astrologiji postoji dvanaest arhetipa. To nije slučajno, tih dvanaest arhetipa je duboko urezano u kolektivnu podsvest i javlja se u svim mitologijama, religijama, računanjima i čemu sve ne.
Tih dvanaest arhetipa je samo projektovano na mikro, i na makro nivo.

Ja ću samo ovde da se ubacim kako ne bi bilo zabune za bilo koga ko pročita. Podela je nastala ne prema tome šta smo osetili kolektivno i onda magično projektovali na okruženje oko nas, već kako smo posmatrali i analizirali okruženje i ono što nas sačinjava od najmanjih do najvećih stvari. Takoreći, podela je nastala zahvaljujući ulozi četiri elemenata.
Način na koji je ova rečenica predstavljena deluje kao da su se arhetipi dvanaest Zodijačkih znakova pojavili jednog dana jer ih je neko izmislio, i onda su se postepeno ljudi menjali kroz godine prihvatajući ih i ponašajući se shodno tim znacima, što nikako ne može biti korektno, te su na taj način ljudi sami ''krivi'' za sve dobro i loše što postoji jer su na taj način definisali svoje okruženje. To nije niti jedno astrološko ubeđenje ili teorija i ne može se koristiti.

Ovan nije samo konstelacija ovna, već ideja, simbol, arhetip u našoj glavi.

Znak, ne sazvežđe.

Ovde ću da naglasim da u Astrologiji nikada se nisu niti se koriste konstalacije zvezda, odnosno Sazvežđa. Možda konkretno u kolokvijalnoj upotrebi kod nekih ljudi, no ovo se generalno ne praktikuje i astrolozi će reći da Znak nije isto što i Sazvežđe.
Ovo je jedna od vrlo mandatornih stvari koju odmah treba razumeti kako osoba ne bi dolazila u zabludu i otišla na pogrešan put dok pokušava da shvati istoriju astrologije, eventualno upravo zbog sledećeg pasusa.

Prvi arhetip je prvi arhetip, tada, kada je ustanovljen astrološki, u to vreme je konstelacija Ovna bila ta koja je bila na mestu izlazećeg Sunca u vreme prolećne ravnodnevnice, sada nije, ali mi to i dalje zovemo prvi arhetip, i i dalje ga zovemo Ovan.

Ovde ću takođe da se nadovežem i da naglasim da je potpuno nebitno gde se nalazilo sazvežđe Ovna s obzirom da je podela načinjena parcijalno shodno dobima i elementarnoj podeli na dinamiku Vremena(Vazduh), Prostora(Vatra), Energije(Voda) i Materije(Zemlja), a ne sveobuhvatno u skladu toka koje je sazvežđe primenljivo kao jedna celina. Kada bi to bilo tačno, danas bi arhetip Device zauzimao čitava tri znaka Zodijaka., pored drugih koji bi takođe zauzimali dobar deo (ili nimalo) celoukupnog znaka.

astro-astronomy.jpg

U astrologiji znamo da prelaz iz jednog znaka u drugi je Apsolutan i to do stepena tačnosti, tj. preciznosti. Iz tog razloga ne možemo da koristimo bilo koja sazvežđa radi demonstriranja toga odakle-dokle ide jedan Zodijački znak.

Mi u današnje vreme možemo da svakom znaku zodijaka pridodamo dekane i da znamo da svaki znak sa sobom donosi još po tri mini-podele, da ih tako nazovem, te je svaka od njih definisana dodatnim planetama od 0-9, 10-19, 20-29.

Ovo su fundamentalno različite stvari koje dele slična imena isključivo zbog klasifikacije i lakše odrednice, ali nisu nastali u vreme te klasifikacije tokom doba Ptolemeja, već dosta ranije. Zamolio bih da se povede računa o tome jer arhetipi Zodijaka su ustanovljeni mnogo pre no što je to bio slučaj sa grčkom klasifikacijom, što znači da smo imali znak Ovna mnogo pre no što se uopšte Sazvežđe Ovna tako nazivalo! Mešalo se sa simbolom Radnika, to jest Najamnika, Radnika koji radi za Novac.

Takođe znamo i da su antički spisi bili debelo loše postavljeni jer su četiri fiksna znaka definisali Bikom, Lavom, Škorpijom i Jarcem (umesto Vodolijom), što je jedna fantastično velika greška sa astrološkog ugla. I upravo iz tog perioda se vuče jedna stara definicija Saturna koji se pridodaje funkciji Vodolije, a fundamentalno su različiti po svemu što rade.

Svako dobro!

..da vidim,da vidim..ne moze se otvoriti link ..mozes li u nekoj drugoj verziji postaviti :mrgreen:

Vidi...koliko si ti dugo u astrologiji?
Ona zaista zna djelovati jako komplikovano jer je tako puno sazeto u tako malo stvari. Tako da sam u jednom periodu isto prosao kroz takvu nekakvu "shizo " fazu tumačenja karte kao sto mi ti djelujes sada ali vidjeces vec sve sama jednom kad ti se stvari budu vremenom iskristalsale...i sve se to fino bude sleglo...da ces da shvatis da se ljudski um i u astrologiji drži nekakve bazne strukture (sklopa) koja je u biti manje komplikovana nego sto to zapravo izgleda na prvu...isto kao sto svako teorijsko znanje kroz praktičnu primjenu dobiva svoj sve svrsishodniji smisao..pa onda njime tezimo jednostavnije da hendlujemo..dok smo prije toga bili vise eksperimentalniji,ekspanzivniji i nezreliji u tom smislu.

Pa, ok, možda mi se i promene mišljenja, jer mi se i menjaju stalno vremenom.

Ja to više posmatram iz psihološkog ugla, nije mi astrologija primarno interesantna, već razlozi zbog kojih je ljudski um i na koji način kroz vreme uvideo tih 12 problema u svom životu.

Jer iz istog razloga gledamo i filmove, koji nisu ništa drugo nego moderni mitovi...

Religija priča istu priču.

Kao i nauka.

I generalno mi je smešno koliko su svi zatarabljeni u svojim malim okvirima, i ne vide da je to se jedno te isto samo iz drugog ugla.

Ne znam zašto se ne vidi slika.

U astrologiji sam... Hmmm... ček da razmislim... Prvi susreti su bili kad sam bila dete, moj komšija kod dede na selu je jedan sada poznati astrolog, pa sam sa njim volela da pričam, učio me meditaciju i sl. Bila sam osnovna škola... Posle sam tek u nekim dvadesetim (recimo 24. možda počela da kupujem časopis Astrologos, i da učim posredno, i da zaključujem... Kasnije sam se zainteresovala, i tu negde oko 2014. je počelo malo veće zanimanje... između svih tih perioda sam imala periode potpune distance od te tematike, kao što sma i sada u jednom takvom... Ne bavim se toliko time ovih meseci... Imam blizanački mod naglašen, pa imam te cikluse, dosadi mi brzo...)... Od 2014. i 2015. sam uradila gomilu analiza ljudima, pa sam kroz to još dosta naučila. Ljudi su me sami jurili da im radim analize, jer imam neku konekciju sa njima, i uglavnom kažem nešto što je tačno, pa sam onda vremenom počela da gradim iza toga obrazovanje, nisam htela više toliko na osećaj, iako sad mislim da je osećaj najbitniji... Karta je samo sredstvo, isto kao tarot i sve ostalo... Imam dosta iskustva, a astrologija koja mi je najviše istinita, je evolutivna astrologija duše, koja je miljama daleko od TA. Iako nisam ni slepi sledbenik njihov, ali sam se tu najviše pronašla...

Evo ona slika...

63653_1595861892769_1122601842_31450537_7191450_n.jpg

Back