U netačnoj astrologiji, kuća i znak nisu isto.
U tačnoj jesu, to je opšte poznata stvar, ne znam što to uopšte mora da se naglašava.
U tačnoj jesu, to je opšte poznata stvar, ne znam što to uopšte mora da se naglašava.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Planete su glumci, znaci su uloge i kuće su scena ili pozornica na kojoj se odvija cijela naša životna priča. Ono sto po modernoj astrologiji veze ta 2" pokazatelja", znake i kucu, je isti vladar.U netačnoj astrologiji, kuća i znak nisu isto.
U tačnoj jesu, to je opšte poznata stvar, ne znam što to uopšte mora da se naglašava.![]()
Disko, sve najbolje, a ako se vratiš biće mi drago*dodem = da odem
Ne mogu da odem bez pozdrava, to je kućno vaspitanje.
Otišla sam i pozdravila se s vama
Gledala sam druge forume, pdf-ove, ovde.
Vi ste najjači!
Mala oda ovoj ekipi s astrologije, pre odlaska.
Niste me svi baš razumeli.
Otišo je lepi avatar i sve ostalo, dok mi me usliše molbu da brišu profil. Smarači.
Ćaos
A 12 arhetipa, 12 astroloskih sazvjezdja( znakova), oko kojih se Sunce okrece tokom jedne godine.Ili ako hoces religijski 12 apostola, koji sjede oko Isusa kao solarnog Mesije ( Sunca), koji nam i po Bibliji dolazi svaki dan i bice sa nama sve do kraja " doba", tj " eona", kada ce Sunce nakon 2150 godina da napusti znak Ribe ( simbolika krscanstva su 2 Ribe, citava Biblija ispunjena tom simbolikom) i tada cemo uci o doba Vodolije( vremenu humanizma, Komunizma, jednakosti u kojem ce religije kakve poznajemo izgubiti na znacaju)Ma to je bio odgovor u njenom stilu. Ja sam pisala gore o načinu na koji posmatram stvari. Za mene postoji 12 arhetipa, tj. ne za mene, već za čovečanstvo, koji su iznad astrologije, u astrologiju su samo preneti iz svih ostalih znanja, što mitologije, što okultizma, jer to je ono što mi osećamo. Postoje samo kombinacije i uglovi iz kojih se ti arhetipi ponavljaju. To je srž i pravac kome ide moderna astrologija, a to su učenja i psihologije. Dakle nije uopšte kuće znaci ovo ono, već ta priča nadilazi astrologiju, prema onome što sam ja primetila.
12 arhetipa se pojavljuje u svim mitologijama, u svim religijama, u svim psihologijama, jer se psihologija bavi našom psihom i kako ona razume stvari, pa naravno primećeno je tih 12 arhetipa. Proguglaj, pa ćeš naći koliko i kako se sve 12 arhetipa ponavlja kroz ljudsko postojanje.
Iskreno, ne znam zašto 12, ali eto, to se iskristalisalo tokom našeg postojanja.
A šta je ko zacrtao u TA me iskreno zabole, jer je sada jasno odakle veza između svega toga, i zašto je to tako, što je mnogo bitnije, i otvara vrata širem i dubljem razumevanju, od pukog učenja napamet šta koji znak znači, a šta koja kuća i onda nabrajanjima...
Arhetipska astrologija je ona koja je apstrahovala sva znanja i sažela ih na suštinu. A suština su tih 12 arhetipa. Nikakvih 500 podela na kuće, znakove, planete... Već je sve poteklo iz veoma jednostavne priče.
Kad kažem poteklo, mislim u ljudskom umu, ne mislim u knjigama astrološkim. Ne bavim se nečijim citatima, već razumevanjem.
Mislim da ona zeli da kaze da je dovoljno pogledati simboliku 12 arhetipova da bi se dobila i poveznica izmedju simbolike 12 znakova, odnosno kuca.Ne mozes reci da koristis asteroide a onda u sledecem postu da su kuce, znaci, itd. nebitni nego samo arhetipove gledas?
Puna si kontradikcija.
Venera je tu Eva,a zavela ju je Zmija ( SAturn) koja ju je nagovorila da ubere jabuku, sto simbolicki predstavlja izlazak covjeka iz RAja , neba ( kastriranje Urana od strane sina SAturna), odredjivanje ljudskog zivota numericki, cineci covjka smrtnim, zbog cega je po TA Saturn vladar 8 polja ( smrti), ali i prvog koji oznacava ovozemaljsko rodjenje.Jabuka u tom mitu je Venera, ona njena negativna strana.
Planete se trose u tom polju, ali nemaju i osobine Lava. Na stranu sto peta kuca samo donekle ima simboliku Lava.Nisam rekla da su nebitni, već da su jedno te isto. Samo na različitim nivoima i različitim uglovima posmatranja. Kuća je ličnija od znaka, iako su oba isti arhetip. Peta kuća naglašena je čak više Lav nego neko ko ima nešto u Lavu. Jer je njegov život direktno usmeren na to polje, tj. na arhetip Lava.
Venera je nasa zelja, hir. Negativna strana Venere, zato sto nekad ono sto zelimo i sto je lako i primamljivo nije dobro za nas. Lucifer/Venera je direktni saradnik Saturna/Djavola dakle nesto preko cega smo iskusavani, ako cemo vec kombinovati mitologiju, religiju, astrologiju i sve zajedno.Jabuka je simbol čovekove znatiželje i Merkura koji jedini sme da zaroni u podzemni svet, ne sme, nego znatiželja je upravo ta koja će nas odvesti u ponor. Nije ovde jabuka hrana. Isto kao i Pandorina kutija. Ta jabuka ima veo mistike, i nepoznatog, zato ima i simboliku Neptuna, jer čim neko kaže "ovo ne diraj", bez objašnjenja, stvara se veo mistike i nepoznatog, i automatski se budi naša znatiželja, a to nije Venera, nego Merkur.
Vjerovatno se 5 kuca odnosi na djecu i u muskom horoskopu, ne samo zenskom?Planete se trose u tom polju, ali nemaju i osobine Lava. Na stranu sto peta kuca samo donekle ima simboliku Lava.
Lav je neplodan znak, pa ne moze potpuno biti vezan za simboliku pete kuce koja vlada potomstvom. Jedan od razloga.
Pa zar Djavo tj Lucifer nisu jedno te isto?Venera je nasa zelja, hir. Negativna strana Venere, zato sto nekad ono sto zelimo i sto je lako i primamljivo nije dobro za nas. Lucifer/Venera je direktni saradnik Saturna/Djavola dakle nesto preko cega smo iskusavani, ako cemo vec kombinovati mitologiju, religiju, astrologiju i sve zajedno.
Ima tu i Merkura. Ovo je uostalom kao sa knjigama na casu srpskog gde nema potpuno tacnog odgovara na to sta je pisac hteo da kaze, nego je podlozno licnim impresijama. Ona mozda nije uzela jabuku zato sto je radoznala, nego gladna![]()
Evo jedan zanimljiv text o SAturnu:Jeste, uči nas. Naši strahovi nas uče, kada ih pobedimo mi smo mnogo naučili, i pobedili sebe. Saturn je materijalna realnost. Ali to učenje predstavlja promenu materijalne realnosti, tj. postizanje sve veće materijalizacije. Što više rastemo širimo kolektivnu svest, tj. granice svoje materijalne realnosti, to je veća količina materije. Tj. veći deo energije, tj. znanja iz kolektivne podsvesti, prelazi u materiju, tj. kolektivnu svest. Time se naša realnost, tj. Saturn menja, postaje istinitiji, što je istinitiji, to je materijalniji.
Ali on predstavlja te prepreke, u smislu vezivanja za tu realnost, tj. savladavanja tih zabluda fizičke realnosti, fizičkog sveta. Mi ne možemo da vidimo spiritualno (energetski) daleko, jer smo ograničeni svojom fizičkom realnošću, a to je trenutni Saturn. Kada savladamo svoje strahove, i oslobodimo se zabluda realnosti (Vodolija, uran, 11. ono što ide posle Saturna), osvetljavamo nove nepoznate delove sebe, tj. delove svog energetskog sveta, i automatski to postaje materija, dakle energija se materijalizuje. I Saturn, naša realnost, postaje šira, ili viša... Međutim taj proces nikada ne prestaje, pa se i ta realnost mora prevazići, i tako sve dok energija i materija ne budu u balansu.
Svaki arhetip predstavlja ne samo nagradu, već i prepreke vezano za svoju tematiku.
Saturn nas ne ogranicava ka spoznaji
nego nas upravo kroz prakticna iskustva( Jupiter to radi na planu aptsrakcije, teorije)
( Saturn je mudrac i ucitelj)
primoravanja na odricanje jaca nase karakterne osobine.
Saturn je astroloski opisan kao djed, a predstavlja karmu ( sudbinu)
sto znaci da je nekada bio i Sunce
Covjek koji od Saturna misli da je Neptun i koji vodene znakove mijesa sa vatrenim