Плакати или не ?

to, od kad sam učlanjena, nema veze sa mojim pravim članstvom ovde, jer ne patim od toga da imam veliki broj pstova. naime,kod dođem do 3000, promenim nik. eto.
a nisam rekla da mi se obraćaš, taman posla....samo mi još ti fališ.
javi se psihu, on je moderator.

То око твоје потребе за учесталом променом форумског идентитета ме уопште не занима, као ни ти, међутим,
накачила си се на мене, па не испушташ...

Опет би да делиш савете! :nono:
Иначе немам обичај да се јављам надлежном модератору на форуму на ком постујем, већ само оставим свој
коментар. :bye:

Generalno, nalepljeni plakati me nerviraju. Posebno pocepani. Sadržaj nebitan.

"Bilboderi" :lol: su već kulturnija i estetskija priča.

Da li ste videli na bilbordima one slike i poruke "ОзОН" ?

Bio sam prijatno i iznenađen i izgledom i porukama.
Možda uslikam par komada pa da vam pokažem. Za sada samo poruke :

1. "In lie are short legs" :lol:
2. "Better sparow in hand than pidgeon on branch" :lol:

I sve uz lepe crteže kao u starim čitankama ...

Да ли је могуће да , рецимо, организатор концерта каже лепиоцима плаката да их лепе на за то предвиђена места а ови их полепе где стигну да би брже завршили?
Зашто инспекције не подносе пријаве? Пријавиш организатора а он нека наплаћује пенале од оних који лепе пплакате...или, ако се утврди да је крив организатор, забрана рекламиране манифестације у последњем моменту, казне типа "све што има на пословном рачуну"...

Да ли је могуће да , рецимо, организатор концерта каже лепиоцима плаката да их лепе на за то предвиђена места а ови их полепе где стигну да би брже завршили?
Зашто инспекције не подносе пријаве? Пријавиш организатора а он нека наплаћује пенале од оних који лепе пплакате...или, ако се утврди да је крив организатор, забрана рекламиране манифестације у последњем моменту, казне типа "све што има на пословном рачуну"...

Не могу да постигну, велики је Београд, а "згодних места" на све стране... :D

Evo, ovo sam obećao, slike su napravljene mob.tel.-om, pa su malo lošijeg kvaliteta

l3vw7.jpg

By lacibg, shot with N73 at 2008-06-15

Iskreno, ni meni se ne svidjaju previse. Kao fora za strance, ok ali ne na ovim mestima.
Ok, zavrsila se prica oko izbora, do neke sledece price bice manje plakata. Ali ostaju nam one "izdajnicke" tipa izdajem sobu, izdajem stan i sl. pa onda razne akcije tipa "juce bila zurka na masincu"...verujem da neko ko zeli da na ovaj nacin oglasava bilo sta, mora biti upoznat sa zakonom u oblasti plakatiranja grada? ili ne mora? lici kao poslednja rupa na svirali ali ako vec hocemo da licimo na taj truli zapad, hajde da prvo prihvatimo tu kulturu prema svom sopstvenom zivotnom prostoru...

A obratite paznju na datum!!!

NEPOŽELJNI ĐUBRE, GRAFITI I PLAKATI
Danas, 19.04.2005; Strana: 28

U Skupštini Beograda najavljeno kažnjavanje onih koji ruže lice grada

Poruke lične prirode, na fasadama zgrada, poput onih „M M ja te volim“ ili oglase u kojima se Beograđani obaveštavaju o privatnim časovima stranih jezika ili o izdavanju stanova, kao i plakate za koncerte koji se najavljuju, ili bilo koji promotivni materijal, više nećete viđati na javnim mestima, jer će se, prema rečima Vladimira Markovića, člana Gradskog veća, ubuduće sprovoditi stroga kontrola i inspekcijski nadzor, a svi koji krše donetu odluku biće sankcionisani. Za lepljenje plakata ili ispisivanje grafita, biće obezbeđene posebne lokacije.
Inspekcija će kazne pisati onima koji se nisu pobrinuli da sa zgrade, u kojoj žive ili čije prostorije koriste, skinu grafit ili plakat, kao i one koji lepe ili pišu po fasadama, prozorima, izlozima. Prema Zakonu o prekršajima visina kazni se kreće za fizičko lice, ili lice odgovorno u preduzeću, na licu mesta, 200 dinara i 2.000 za pravna lica. Ukoliko se pokrene prekršajni postupak onda kazne dostižu i 50.000 dinara. Za sada su, prema rečima Miodraga Joksimovića, iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, naplaćene 34 mandatne kazne u iznosu od 56.000 dinara. Podneto je 70 zahteva protiv onih koji se oglašavaju, 27 protiv vlasnika objekata sa reklamom i 350 zahteva sudiji za prekršaje.
- Reklamni plakati mogu se naći na za to određenim mestima i ukoliko postoji dozvola od organizacije, kojoj su ti objekti dati na održavanje. Na stanicama GSP, u za to određenim mestima, ukoliko postoji dozvola i ako se time ne remeti funkcionisanje saobraćaja, može da se postavi reklama - rekao je juče Vladimir Marković.
Ukoliko se navedeno ne poštuje inspekcija će naložiti uklanjanje plakata ili reklame o trošku reklamiranog lica ili firme. Problem, rekao je Marković, je i nepoštovanje odluke o održavanju i čišćenju javnih površina.
- Građani bacaju otpatke van kanti i kontejnera, što će takođe biti kažnjavano. Osnovni problem u radu komunalne inspekcije je nadostatak ovlašćenja. Rešenje tog problema je uspostavljanje komunalne policije, na lokalnom nivou, za čije organizovanje, zasad, ne postoje zakonski uslovi, a što bi doprinelo bržem i efikasnijem radu inspekcije. Očekuje se i Zakon o oglašavanju, koji je u skupštinskoj proceduri, kojim će se regulisati sadržaj poruke - kaže Marković.

Antrfile:

Inspekcija tužila GSP i Elektrodistribuciju

Zbog toga što nisu reagovali na rešenja Sekretarijata za inspekcijske poslove kojima se nalaže uklanjanje reklamnih sadržaja sa stubova javne rasvete i kontaktne mreže, komunalna inspekcija već je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv GSP Beograd i JP Elektrodistribucija Beograd, čiji će plakati biti uklonjeni o njihovom trošku. Isti postupak primenjen je i protiv političkih stranaka koje nisu uklonile svoje plakate sa beogradskih ulica.
Govoreći o grafitima, Vladimir Marković je podsetio na odredbu kojom se fasade, balkoni, kalkani i drugi spoljašnji delovi zgrade moraju držati u čistom stanju, o čemu vode računa sami stanari. Prema Markovićevim rečima, komunalna inspekcija sankcionisaće kako one koji pišu grafite, tako i one koji su dužni da zgradu održavaju čistom, ilustrujući to primerom Nemačke, u kojoj se štete od grafita mere stotinama miliona evra.

Поводом ове вести:
http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php?id=24144

и не улазећи у било какве политичке аспекте који проистичу из овога, запитао сам се...зашто се не поштује закон у смислу нагрђивања Београда свакаквим глупавим плакатима? Час их полепе једни, час неки други. А не склања их нико месецима па висе полурасцепани, исцртани погрдним цртежима и сл.
Колико вама сметају плакати и разни флајери који се лепе где год се стигне?

Meni lično ne smetaju,jer nikada ih ne gledam. Ali svakako u velikoj meri ruže grad.

Postavljanje plakata na javnim površinama
Član 26.
Oglašavanje na plakatu postavljenom na javnoj površini dozvoljeno je:
1) ako je plakat postavljen na javnoj površini koja je za te namene određena odlukom opštine, grada ili organizacije koja upravlja javnom površinom;
2) ako je za postavljanje plakata na javnoj površini potrebna dozvola opštine, grada, odnosno organizacije koja upravlja javnom površinom, po pribavljanju te dozvole;
3) ako je odlukom opštine, grada, odnosno organizacije za upravljanje javnom površinom određeno slobodno mesto za postavljanje svakog pojedinačnog plakata na određenoj javnoj površini i vreme za koje se plakat može postaviti, po pribavljanju te dozvole.

Back