Pizze (i varijante)

a shto zelene masline, to kao daje shmek... u tome je tajna
inace je klasichna "kapricoza" ona sa ulice po sastojcima, ok skidam kapu mozhda je ukusna do jaja. dosadna sam s tim jajima.

e kad ono zalepe jaje na picu, to samo razbiju i stave da se pece, normalno...a ako ga stave na pola pecenja onda bude rovito pa moze da se umace, a...samo pitam

hahah kechap ne ne nego sos od paradajza. sramota : ))

moglo bi slanina, pa paradajz sa pavlakom, i josh nesto... ne znam sta
luk ili pecurke. kako genijalno

Ne paziš, jagodice! Slika već bila... i to pre one nepečene ;) . Ali da mi se ne brineš, evo ti i ilustracije :lol:
pizza1224yu.jpg

sta kazete za ovu varijantu:

sastav

Vrijeme pripreme: 90 min. Sastojci:
350 g brašna
1 dl jogurta
20 g svježeg kvasca
malo šećera
2 i pol dl mlake vode
2 žlice maslinovog ulja
sol
150 g kajmaka
150 g duhan čvaraka
150 g mozzarelle
100 g pizza ketchupa
150 g Danablue ili drugog plavog sirapršut 100 g pršuta
1 dl kiselog vrhnja
1 jaje
100 g pancete

Priprema:

Od brašna, jogurta, vode, ulja i uzdignutog kvasca umijesiti tijesto i pustiti ga da se diže. Premijesiti ga 3 ili više puta.

Podijeliti tijesto na 3 dijela i svaki rastanjiti promjera lima za pizzu.
Prvi sloj filati s pola vrećice ketchupa, staviti mozarrelu i pršut.

Prekritri drugim slojem ili "katom" i filati drugom polovicom vrećice ketchupa i staviti kajmak i duhan čvarke, prekrijti "krovom" i tu staviti izdrobljeni Danablue.

Neka se tako diže 45 minuta.

Onda "krov" preliti vrhnjem koje ste umutili s jajem i dodati tanko narezanu pancetu.
Paziti da se ne ugnejči uzdiglo tijesto.

Oprezno soliti smjesu vrhnja i jaja jer je plavi sir uvijek slan. Ali staviti bijelog papra po želji.

Peći 10-15 minuta na 250 stupnjeva.

preuzeto sa:
http://www.index.hr/gastro/kuharica/recept.aspx?id=2007

Ja generalno volim Pice i totalno mi je sve jedno sa cim je.Majka mi kaze da je najgoru Picu jela u Italiji....Ja prosto ne mogu da verujem...mada sam cula da oni bas nesto i ne vole da prave pice vise vole paste i sl...

demba:
Da, i silno se zeznuo. Espanol izvini ako si štucao, mnogo sam te pominjao.**** je tako oduševila društvo da sam do zore pravio reprize Ne znam gde si omanuo Intra, ali pizza je mrak!
Pa luk mi je bio "živ" neki dan sam pogledao na tv-u nešto slično, ali je čovjek prvo izdinstao luk na maslacu i rekao da pošto bude slatkast da ga treba dobro osoliti i pobiberiti. probaću ponovo i meni je bilo čudno da je Šef omanuo :D

?:
sta ako nemam zhelje...jescu praznu
Ha, ha, ha! Neces mi verovati, ali tako je izgledao moj prvi pokusaj pice. Imala sam oko 13-14 godina i kupim ja onu kutijicu (mislim da je pravila Podravka) sa gotovom smesom za testo i teglicom sosa za odgore. I lepo pise uputstvo, po zelji dodati sunku, sardine... A ja ne stavim nista osim sosa! Bilo je katastrofalno, a svi su zvakali sa kiselom facom i govorili: lepa ti je ova ****... Ali nisam ja kriva, to je bilo u vreme kada italijanska kuhinja nije bila toliko popularna i nije bilo recepata na svakom cosku.

Najbolja je havajka sa ananasom, slatkim kukuruzom, kackavaljem, kecapom i sunkom
Ko nije probao mislice da je bljak k`o ja kad sam provalio sta sve ima na njoj sve dok nisam probao.... vec sam ogladneo

ta mante se egzoticnih pizza :)

najbolja je vojvodjanska varijanta:

svez paradajz, bez kore, iseckan ne presitno
bosiljak
svapski punomasni sir
slanina marke adidas /red mesa red slanine i tako trired/
crni luk, secen na srpove
moze malo i kulena, kobaja i sl

sve po ukusu :):):)

elem, prosli vikend sam pravio pizze od 350 - 400 gr testa po komadu!!!!

recept jednog drugara po sistemu pizza hut.............on ih je pekao u pizzeriji u engleskoj
morao sam upaliti elektricnu pizza pec, temperatura donje ploce do 200 stepeni a gornje oko 250.....skroz neuobicajeno ali ukusno!!!! sve ostalo isto tj po ukusu, izdvojio bih pizzu sa piletinom i pizzu sa sunkom i ananasom
uskoro i slikice :):):)

Procitala sam na forumu recept za kalcone i jedno popodne ih napravila :) Od integralnog brasna ;)
Punila sam ih kajmakom, zamenom za gaudu, sunkom i sojom sa crnim lukom. Jedne su bile za vegeterijance, a druge za "mesozdere". Evo slika (uzmite u obzir da sam nova u tome) :D

Kalcone2.jpg

Kalcone3.jpg

Back