Pitanje za sve Hriscane...?

nisam rekao da znam i razlog.
nego, milica krenu o nekom dokazivanju, pa me zanima sta ti mislis o tome, moze i generalno, da ne aplikujemo ni na koga, jer se bojim da bi ...
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=13670&sid=8acd6916b5766753b17dd3b2c36ad2e1
p.s. mozda nisam znao razlog straha, polazeci od sebe. ok, morao bih vise da se stavljam u zensku poziciji, to smo konstatovali jos davvno, ali, sele, ja sam cak i upoznao jednu sa kojom e razumem(oooooo), a ne secam se i da sam sa njom pominjao toleranciju (cak smo se i sreli smo se bas zbog religije, a upoznali se pre neku nedelju na SC-u... pa ti vidi. E sad, nije da nije nisam primio sugestije, sto jes-jes)

Ovo poslednje nisam bash razumela..
Vashe diskusije nisam pratila, da bih mogla da govorim o tome.
Vidim da vishe nisi tu.
Ono sa laznim predstavljanjem meni nije lichilo na tebe...Da si galamio,trazio"dokazi, citiraj" ili slichno, to o.k. 8)
Ali, moja sugestija je da bi morao da budesh tolerantniji...To nam diktira vera u Boga i on sam..Za mene svi imaju mesto pod ovim suncem, ma kako se zvali i ma u shta verovali...Mislim da to samo tako moze i treba.
Laku noc neka te Bog chuva, neka ti da malo vishe strpljenja i razumevanja za druge. :wink: :wink:

mislio sam samo na teoretski deo da odgovoris O "NEKOJ OSOBI KOJA KAO DOKAZUJE", no, nema veze, da ne produbljujem i ja sad dubioze.

sve sve, ali sta znaci tolerisati? ko ili sta se tolerise?
a sama tolerencija je diskutabilna kako se ima u sebi, kako se ispoljava itd.
a pravoslavlje - zna se, to je mnogo preciznija odrednica od tolerancije.
reci mi, bi li ti ikad rekla za Hrista da je bio tolerantan ako i malo poznajes jevandjelje? za ap. Pavla takodje?
prosto su neki ljudi razliciti svetovi. nekoga pogadja netolerancija, nekoga druge stvari.
ne znam stvarno. najkriticniji prema sebi da budem,...
opet nisam netolerantan, jer tolerancija je po definiciji neka mera, a ja ako toleresem, ja volim da tolirisem i preko mere tolerancije.
znaci ja sam tolerantan i vise nego sto se moze bioti tolerantan.

...:
moze biti da sam iskljuciv, ali i tu opet nikada na prvu loptu.

Ej, kako odmiche veche, ti sve tolerantniji...Napreduje, prolece, napreduje... 8)
Ne radi se o tome da ti svojom veraom promenish drugog koji drugachije veruje...Vec , ako mislish da je tvoja vera bolja i ispravnija-to trebash dokazati- ne vredjajuci druge i ono u shta oni veruju...To je malko i hrishcanska trepeljivost, zar ne?
Kako mozesh samnom fino da diskutujesh[za sada] a drugome skacesh u "ochi"?Moju veru ni jedan tvoj stav ne moze promeniti, a tako , pretpostavljam u veru svih ostalih..Pa, chemu onda netolerancija? :wink:

s tobom ja nemam i nikda nisam suprotstavljenih stavova, sto znaci da ako i nismo na istom, mozemo doci, znaci cak i ako se ne slazem s tobom trenutacno, vidim put za usaglasavanje.
a negde se kompromis pretvara u kompromizerstvo (cula si za tu rec?).

cija vera pobedi ta je pobedila. a moja nece izgubiti.

...:
strpljenje, takt, sve to stoji.

Bog i tebe sacuvao.

Neka te Bog chuva, neka ti podari dobrotu svojega srca i snagu svoje rechi,kako tebi , tako i ostalima.
Stvarno je kasno.Mozda i napishem neshto o onome shto si trazio, ali da se pokazesh kao dzentlmen i pravi Hriscanin i vernik i da me ne "poseches" u prvom "krugu".Samo pod tim uslovom... :lol:
A, ako i bude drugachije, seti se " celicna pesnica, svilena rukavica" - ja ne bih probala... :lol: :lol:

trpeljivost
vredjanje

neki ljudi su neke osobine a priiori proglasili za vrednosni sistem, i antivrednosni sistem, a da ih u praksi nisu odredili, odnosno jesu, ali subjektivnim licnim dozivljajem stvarnosti koja im smeta.
ima netrpljivosti u svetu, ima i vredjanja, ali ti zaboravljas da je bila ovde tema o mrznji, a tu su se neki prema mrznji odnosila kao prema zaraznoj bolesti.
to znaci samo da nisu pelcovani protiv iste.

MaranAta:
Нисам сигуран да се може дати задовољавајући одговор, јер оном који не верује нити један разлог или доказ није довољно добар. Али, ево једног од приступа који свако себи може да предтстави и покуша да објасни:

Метод елиминације
--------------------
Шта имамо на располагању ?

Хришћанство, Јудаизам, Мухамеданство, Далекоисточни Паганизам, Дарвинизам, ...

Хајде да видимо редом:
-------------------------
Дарвинизам - шупља теорија која пада на самом испиту археологије.
Далекоистични Паганизам - како се одлучити између толико хиљада богова у ког веровати ?
Мухамеданство - Настало од педофила и епилептичара Мухамеда.
Јудаизам - Религија која је искључиво дата Јеврејима.
Хришћанство - Произашло из Јудаизма, након што је дошло време да се век Старог Завета промени новим веком, који претходи Царству Божјем. Објава јеванђеља о спасењу људи која је дата свим народима.

Ово је само кратак преглед на који начин се може доћи до одговора. Нити је једини, а не значи да је најбољи.

Поздрав. :wink:

Tandara mandara ti počinješ da mi bivaš simpatičan... dobro negde omaneš, zaneseš se, ali nisi otišao kao što sam mislio... kao što ima nekih...

Ipak si ti trezven. Polako videćemo dalje... možda si malo popio sada... ali ako ovako nastaviš, mogu te uzimati za ozbiljno i čitati.

Back