Ti ces da mi pricas nesto ....
Pa ja sam ziveo na rumunskoj granici i svaki dan svercovao nesto....
Bili su totalno u qrcu sivi i nikakvi...
A idi sada na Google i ukucaj Temisoara......
pa gledaj kako sada izgledaju.
Previse gledas centre velikih gradova, ako obidjes malo sa strane videces da je jos uvek ogromna beda,
imam ovde kod mene Rumune koji su dosli i nastanili se ovde 90-ih. Skoro bili u Rumuniji sa ciljem da
se uvere o prosperitetu i boljitku tamo i vratili se ovde ponovo. Da je bolje nego pre, SIGURNO je bolje,
a bolje je onoliko koliko se zaduzilo a to je u slucaju Rumunije oko 60-70 milijardi, medjutim to je malo
bolje reci mizerno da bi se sredila onolika drzava. Lepi su samo centri velikih gradova a sela i manja
mesta su uzas, cak i u Banatu koji je Rumunsja Vojvodina. Sve osim zeleznica i puteva je gore nego
u Srbiji jer je i nas ***-ito zaduzio vesi nego oni sebe sada a mi puteve i zeleznice nismo popravljali
godinama kao ni oni svoje kuce i okucnice kao i zgrade. Sve odise Staljinom i sumorno je, opet kazem
osim vecih gradova i sireg centra;Arada, Kluj-a, Bukuresta i Temisvara. O bugarskim malim mestima
pa i gradovima NECU NI DA GOVORIM..... osim trznih centara i shoping molova kojima se dice
sve ostalo mi deluje u najmanju ruku ruzno. Rumuniju vadi to sto ima puno livada, potoka, sume i starih
zamkova kao i manastira, deluje misticno.....Doduse i Srbija je sve falicna i defektna ali opet ne bas toliko
sumorna. Pa uporedite Zajecar i recimo Loznicu ili Valjevo osim centara gradova razlika je vise nego
uochljiva jer je Zajecar jedan od najsumornijih gradova u Srbiji, donekle i Pirot.......