Pitanje za protivnike ulaska Srbije u UE

Svima je poznato da je ogroman deo Srba na radu u zemljama Zapadne Evrope...

Otisli ljudi za BOLJIM ZIVOTOM i BOLJIM STANDARDOM.

I sada, kada ta Evropa treba da dodje u Srbiju - neki se bune?!?

GDE JE TU LOGIKA, ko je tu lud?

I kome to smeta?

Zna li se uopste STA SE HOCE ?

isprani mozgovi brate...
...malo li je 20 god...
...čitava jedna generacija antievropljana je odrasla...:/

citam temu---i cudim se pokusajima kojim se uporedjuje srbija i nemacka...pa to je neozbiljno....neozbiljno je da srbija prepisuje zakone iz EU i misli da ce na taj nacin postati deo EU....najace zemlje EU su godinama gradile svoju demokratiju...godinama su radili na svojoj privredi i ekonomiji...tacnije vekovima...sve je to pratila politika...uredili su maksimalno svoje drzave...korigovali svoj mentalitet stalno ga usavrsAvajuci....onda su najace zemlje evrope shvatile da je vreme da udju u neki novi oblik organizovanja koji ce omoguciti vece uslove za najuspesnije....i EU je napravila zakone koji ce omoguciti razvoj te zajednice ali SA DOSTIGNUTIM NIVOOM KULTURE,MENTALITETA,EKONOMIJE,ZAKONODAVSTVA I POLITIKE....ceo balkan za ovim vrednostima kasni ceo vek...ako iko misli da ce balkanske zemlje prepisivanjem zakona iz EU biti u stanju da se integrisu u EU je u teskoj zabludi....balkan zivi sa svojim mentalitetom jos u 19 veku...tek treba da predjemo u 20-ti...a podsecam da je sada u EU 21 vek....nas nivo kulture,mentaliteta,drzavnnog uredjenja,stabilnosti drzave,stanja ekonomije i privrede--politicka stabilnost je ispod svakog nivoa...to sto cemo mi usvojiti EU zakone ne znaci nista jer mi nismo u stanju da te zakone sprovodimo u delo...svesna je evropa toga....zato mi i trebamo evropi kao niza rasa nikako kao ravnopravni....trebaju evropi od nas samo nasi prirodni i ekonomski potencijali kojima ce ona raspolagati i nista vise....zalosno je sto srbija ne shvata da joj ostaje jos EPS da proda i da je potpuno zemlja bez suvereniteta...sve ono sto vredi vise nije srpsko....i ZATO POLITICARI SRPSKI LAZU SRBIJU....SA NJIMA SRBIJA NEMA NIKAKVE SANSE DA UDJE U EU...ALI NAZALOST KO GOD DA DODJE SADA NA VLAST U OPUSTOSENOJ ZEMLJI NEMOZE DICI EKONOMIJU I PRIVREDU I UCVRSTITI DRZAVU DA ZADOVOLJI EU STANDARDE....

izvrstan post osim boldovanog...to je u totalnoj kontradiktornosti sa stvarnim stanjem...razmisli sam...evropa vec sada raspolaze nasim resusrsima i svim ostalim, zbog toga mi nemoramo u EU...u EU trebamo zbog nas samih da razvijamo svijest i ponasanje 21 stoljeca, a ne da ostanemo na nivou 19-og:rtfm::rtfm:

Musterije zavise od onih koji vode hotel.

I najgori hotel ce imati musterije ako ga vode sposobni ljudi, a i nabolji hotel moze da zvrji prazan ako ga vode NESPOSOBNI!

Vi zaista živite u nekom paralelnom univerzumu. Ko će tačno da odsedne u hotelu u Srbobranu? Kakve veze ima ko ga vodi? Da bi neko odseo u hotelu mora da ima razlog da dođe i ostane neko vreme u gradu u kojem je hotel. Koji tačno razlog može neko da ima da dođe i provede recimo 5 dana u Srbobranu?

Мени стварно није јасно шта ми то добијамо уласком у ЕУ...шта милијарде долара инвестиција...исто као 5. октобра и када смо Слобу требали да предамо....Како су само срали ју кад се сетим "ево новци и помоћ су на Мађарској граници" , "Ако срушио Слобу добијаму нову валуту" ццц као смо само глупи били и остали...

Од ЕУ не би ништа добили само би наши образовани покупили кофере и отишли....Седети и чекати да тамо негде 2020те можда уђемо у неку ЕУ је јако глупо пошто не знамо ни да ли ћемо постојати ни да ли ћемо тада хтети да уђемо у њу...Ми треба да кренемо да радимо покрећемо привреду пре свега пољопривреду...ако ЕУ неће да улаже у нас има ко хоће само треба створити добре услове тј. донети такве законе а не бавити се правима педера, Сребрницом и сл....

I kome to smeta?

Smeta monopolistima,krimosima,foteljašima,onima koji su navikli da raspolažu društvenom svojinom,koji zaziru od promena.
Kao veliki uspeh je potpisivanje kojekakvih protokola,pa SFRJ je potpisivala više trgovinskih i finansijskih sporazuma sa tadašnjom EZ,čak je nuđeno da joj se i pristupi ali tadašnji Jugoslovenska ekipa naravno nije htela.

izvrstan post osim boldovanog...to je u totalnoj kontradiktornosti sa stvarnim stanjem...razmisli sam...evropa vec sada raspolaze nasim resusrsima i svim ostalim, zbog toga mi nemoramo u EU...u EU trebamo zbog nas samih da razvijamo svijest i ponasanje 21 stoljeca, a ne da ostanemo na nivou 19-og:rtfm::rtfm:

tacno je da zapad drzi nase resurse i kontrolise nasu vlast...ali u srbiji nije jos sve bas gotovo...telekomunikacije ,EPS,PTT,zeleznica nije jos pod sapom zapada....a nije jos EU i amerika potpuno sigurna u ponasanje naroda....jasno je zapadu da u srbiji nema opozicije..dakle opozicija je ili razbijena ili prevedena u EU tabor...zapad se plasi nepredvidivog naroda...dok ne bude zapad siguran da su srbi ukroceni stapova i sargarepa za naivne ce biti mnogo...

Vec deset godina idemo u EU pa gde nas je to dovelo z:poz:
Nama treba normalna vlast koja ce raditi u interesu Srbije i naroda, nije bitno da li se ona slaze sa EU, Rusijom ili Angolom z:hm:
Nema smisla u bezuslovnom kopiranju EU kao da je to neki raj i da je tamo blagostanje. Da jeste ne bi im se desavalo ono sto se sad desava z:poz:
A ovo sto se kod nas radi je prodavanje zemlje, naroda, svega sto vredi toj Evropi na eksplatisanje, od cega samo pojedinci na vlasti imaju koristi.
Obicnom narodu nije nista bolje.

mi nemamo ni jedan jedini uslov da mozemo postati ikad clan EU...ni jedan....ako je to drugacije neka mi se objasni---koji je to EU standard koji mi mozemo da ispunimo..?? kazite forumasi koji stub drzave funkcionise kao u EU..?? koje je to ministarstvo uspelo ma da se priblizi na polovinu puta i ispuni standarde kao u EU..?? niti je spremna drzava...nitiekonomija...ni privreda uopste--koje usput i nema...nismo ni politicki spremni a mentalno da i ne govorim....
mozete li zamisliti da se u srbiji proizvodi sir na 3-4 mesta i da to ne radi svaka kuca..?? zamislite na sta ce da lice pijace u srbiji koja postane clan EU... a na sta lice sad ..mozete li da zamislite u opstini od 30.000 stanovnika samo 10-15 sluzbenika..?? mozete li zamisliti da ne sme doci do prekida elektricne struje..?? ma primera koliko hoces...

I kome to smeta?

Zato što nema ni kod babe za džabe. Naveliko se daju obećanja da samo treba da postanemo članica EU pa da počnu ka kaplju pare s neba. A neće. Ko će besplatno da pokloni pare gomili sirotinje? Niko prijatelju, pare se na daju za džabe. Neće ulazak u Evropu da bude dobijanje para, nego odvajanje od usta. Pogledaj primer Poljske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Portugala... Sve te zemlje jesu deo EU, pa su jad i beda. Na papiru im je dobro, ali praktično jedva da žive bolje od nas.

Druga stvar je logika problema:

Naš čovek kad ode u Nemačku na primer on posaje deo nemačkog tržišta rada na kojem nema radnika koji će da radi za bednu nadnicu. Nema radnika koji će raditi u lošim uslovima, koji će trpeti ponižavanja. I državni mehanizmi ga štite. Dobro, sad ima brdo sirotinje i tamo, pa je situacija pogoršana, ali je daleko bolja od naše.

Kad strana firma dođe u Srbiju (a to im je i cilj) ona stiže na tržište de ima more nezaposlenih gologuzih radnika koje niko živ ne štiti, a spremni su na sve čak i za bednu platu.

U redu je ići ka priključenju EU, ali postupno i tempom koji plitak džep Srba može da prati. Dakle postaviti realan cilj: U EU za 20 godina, pa problem po problem. Na kraju pristupiti zajednici sa prosečnom platom 2000e i niskom nezaposlenošću, uspostavljenom efikasnom pravnom državom, itd.

Ovo što DS radi sada izgleda kao kolektivno ludilo ravno metodama radiklne stranke i njima sličnim.

Da li je tebi poznato kako su pre 20 godina izgledale Rumunija i Bugarska?

Далеко боље него данас. На једној страни енормно се богате лопуже а на другој нагло осиромашује већина грађана. Револуција је неизбежна.
А која ти је то држава ,,UЕ''?
А сама тема и питање није ти баш интелелигентно.

Ne postoj takva institucija koja ce od vas napraviti civilizovan narodz:ddm1:

То је на шпанском, Unión Europea.

Uporedi koliko raja kupuje belu tehniku, automobile, i transkontinentalna letovanja u periodu 2005-2010. u poređenju sa periodom 1995-2000.

A uporedi ti koliko se u Srbiji kupuje kompjutera u odnosu na Hitlerovu Nemacku,a posle neko prica oni bili sila,nemaju pojma:roll:

Pa ja imam kola kakva je prvi predsednik amerike mogao samo da sanja,pa posle recite da tadic nije doneo prosperitet.

Svest se razvija obrazovanjem, naukom. A EU to ne čini, već vrši jednu propagandu koja je ista, već viđena, za Hitlerovog vakta. To je neko ppomirenje sa sudbinom, i spisak mera kojima se treba ponašati prema bogovima, poslodavcima. Kako im lizati dupe i pristajati na sve a da ostaneš dostojanstven i čovek. Mislim, nemojmo se zaebavati s nemogućim.

EU je okupaciona sila. Siledžija s lepom ffrizurom, i to je sve.

Evropska država(ne ekonomska zajednica) je eksperiment pravljenja državne zajednice Sjedinjene Američke Džave-Sjedinjene Evropske Države.Samo je mali problem što Evropa nije severno američki kontinent na kome je genocidno istrebljeno domaće stanovništvo.EZ se pokazala kao korisna svim evropskim članicama i bez državne organizacije.To je vidljivo kod svih država osnivača EU.
S druge strane Srbija je upravo izašla iz jednog drugog eksperimenta(Jugoslavije) tek treba da povrati i izgradi sopstvenu državnost.Da li je pametno uskakati (na silu) u novi eksperiment,naročito ako se uzme u obzir odnos prema Srbima učesnika u tom eksperimentu?

Back