Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Draga tehduduk, nacitah se ja o tim mozaicima mnogo u poslednja nekoliko dnaa. Meni je receno da imam mozaik na obe usne. Treba da se prati stanje, ali vrlo cesto se desava da zaista nije nista ozbiljno, tako da- bez panike :) nego, danas mi se desilo nesto cudno. Mozda je u pitanju samo ovulacija, ali ko zna. Meni se ovulacija nikad nije tako manifestovala, vrlo cesto je i ne osetim. Danas i je procurilo nesto kao voda- bez mirisa. Ko da sam se upisala, a nisam... Da li je moguce da je u pitanju vodena cista? juce sam imala uzasne bolove u ledjima, isla u hitnu, ali tamo su mi samo dali injekciju protiv bolova. Svoje generalno stanje am vec opisala u predjasnjim porukama na ovoj temi. danas se osecam skoro pa odlicno.

Ono jesu videli nesto- ja sam vec pisala o tome, ali niko ne kaze nista odredjeno, osim onog ginekologa u Nisu, koji mi je vaginozu utvrdio samo ultrazvucnim pregledom. Sofija, da li ste vi ginekolog?

Нисам гинеколог већ специјализант патологије. :)
Питања која постављаш су у домену заиста основа медицине.
Е, а ми на патологији морамо да знамо све јако добро.

Kad se radi bris, pretpostavljam da se shalje na neke analize. Koliko vremenski traje otkrivanje vaginoze? Da li on moze za bukvalno minut d autvrdi da je vaginoza u pitanju? Nisam primetila da mi je uzimao bris, mada, ko zna... mozda sam corava... Bris nije pominjan.

Ради се директни препарат и не може за две минуте да буде готов.
Није ти рађен брис. Можда је дијагнозу постављала/о на бази клиничке слике. Мада то би било јако неозбиљно.

Ма има их добрих сигурно и у Нишу. ;)
Одеш код гинеколога у дом здравља, прегледа те, та циста се може лечити...ако се не буде смањивала даће ти упут за клинички центар.
Није та циста алармантна. Само не паничи.
Ако кажеш гинекологу да имаш само један јајник и да се плашиш да не останеш и без другог и затражиш им да те пошаљу да детаљније претраге, послаће те. Само мораш да будеш фина и тактична, докторска фела је најсујетнија на планети.:lol:
Ретко ко је хуман, на жалост.

ja sam ti sunashce cini mi se napisala u reputaciji gde u Nisu da se obratis, provereno posteni i dobri lekari, ja kod njih na preglede idem i nikad problema nisam imala s tim prevarama, sem na studentskoj prilikom sistematskog kada me istraumirala poluuchena koza od doktorke.

Ja ne zivim u Nisu. A tamo gde zivim skoro svi ginekolozi znaju u cemu je moj problem, jer sam svojevremeno sa tom operacijom- vadjenjem desnog jajnika zbog lose odradjene operacije slepog creva- bila prava senzacija u pirotskoj bolnici. Redovno idem na preglede kod ginekologa koji me je operisao i on mi do pre oko mesec dana NISTA nije rekao. Uvek je govorio da je sve u redu, a taj put mi je rekao da mi je levi jajnik malo uvecan, ali da on ni do sad nije funkcionisao bas kako treba. Rekao mi je da ne brinem. U vreme moje operacije je bio nacelnik ginekologije u bolnici. sada je u penziji, ali radi u domu zdravlja dok se jedna osoba ne vrati sa specijalizacije. nakon sto mi je on to rekao, ja sam se uplasila i otisla u Nis kod privatnika. I sad mi je cudno da me on samo pogledao na ultrazvuku i utvrdio vaginozu. Nego, kazi mi sta tacno obuhvata termin klinicka slika. Citala sam na netu o tome, ali malo.

Цисте могу јако брзо да расту, достигну неку величину и стану, па опет почну да расту или се ресорбују...
Зато не треба да те чуди што ти др није видео исту пре месец дана, вероватно је тек била у зачетку.

Вагиноза подразумева смрдљив секрет попут рибе и појачан је.

Moj sekret ne smrdi, samo je belicast, mada je stanje pocelo da se menja na bolje upotrebom ginodaktanola. A onda i je preporucen orvagil... ne znam zasto, jer sam lepo jasno i glasno rekla ginekologu u Nisu da mik ginodaktanol pomaze. pitao me covek.

Не треба сама да се лечиш али добро, неће ти ништа бити од тога.
Та циста мора другачије да се лечи.
Иди код гинеколога по терапију, понеси са собом и налаз тог који је дијагностиковао.

Што се гљивица тиче, преферирам Канестен.

Zdravo! Prvi put sam ovde, pa se ne snalazim najbolje. Ne znam kojoj temi pripadam sa sledecim problemom: Moja devojcica krajem avgusta puni 10 godina; veoma je mirna i nezna devojcica. Jutros je kod nje pocelo krvarenje slicno menstrualnom, nije obilno ali ni zanemarljivo. Zasto se to desava; da li je to normalno i da li treba otici pedijatru ili ginekologu? Moze li to biti reakcija na nedavnu stresnu situaciju vezanu za nju samu?

Поздрав . :)
Не познајем Вашу девојчицу, не знам колико је развијена али може менструација и у 10-ој години да се добије. У сваком одељењу има по нека девојчица која добије у том узрасту.
Наравно, не би било лоше посетити наведене лекаре. :)

Не треба сама да се лечиш али добро, неће ти ништа бити од тога.
Та циста мора другачије да се лечи.
Иди код гинеколога по терапију, понеси са собом и налаз тог који је дијагностиковао.

Што се гљивица тиче, преферирам Канестен.
Nisam ja mislila na cistu kad sam pomenula kombinaciju orvagil i ginodaktanol. To koristim zbog peckanja i svraba. A za cistu mi je ginekolog dao da pijem primolut nor od 15. dana ciklusa i chymoral forte. Danima mi je vec stomak uzasno naduven tako da izgledam kao da sam trudna, a i ledja me bole. prosto se chudim da li postoji mogucnost da nijedan od ginekologa (a bilo ih je tri) ne primeti trudnocu na ultrazvuku. meni je u junu jedan test bio pozitivan, ali sam ubrzo prokrvarila i par sledecih testova bilo je negativno. Mislim, svashta mi pada na pamet, poshto mi je vaginoza utvrdjena ultrazvuchnim pregledom... ko zna kako ti ljudi gledaju... Lupam gluposti, ne slushajte me...

Poslednja izmena:

Back