Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Desetak dana ?
To mi zvuci previse, odnosno gomilu dvojki od sad cu da gledam pazljivije i trazim razlike !
;););)

nije previse..bilo je primera da se jedan od blizanaca rodi dve nedelje pre drugog..
i desavalo se cak da im je otac isti, ali da je oplodnja bila u razlicito vreme..

razliciti blizanci vuku razlicito gensko nasledje..jedan povuce ocevu, drugi majcinu genetiku..
ne mora uvek da bude komsija :)

Ovaj forum ne pomaže puno, nema ginekologa, a ni dobrih sestara. Forumaši se svode 'rekla - kazala', prave se pametni a ne znaju da daju tačan savet.

Kad se radi o polnim bolestima, ginekolog koji vam to saopšti nije bog pa da mu verujete 100%,jer mogu da greše, vi imate pravo da promenite drugog, trećeg ...ginekologa i videćete koliko su im mišljenja i dijagnoze različite, koje su razlike i ako pratite svoj instinkt - sigurni ste. Ne dajte da vas upropaste. Ako čujete za nekoga ko je dobar, idite kod njega.

Savet za žene: totalno izbegavajte veštačke uloške tipa Always, Natural, Jessa, Librese i slične, a tampon ni govora, one sadrže neke hemijske sastojke i kada kombinuje sa menstruacijom mogu dobiti neke podmukle bolesti i infekcije. Najbolji su prirodne vate za jednokratnu upotrebu.

Tampon ako se menja na 2-3 sata može savršeno dobro da posluži bez problema. Drugo, kakvi su to 'veštački' ulošci? Ja koliko znam, ni jedan nije prirodan, tj. ne beru se na drvetu :lol: Evo recimo Naturela ulošci i bilo koji pamučni su savršeni za upotrebu, bez bojazni od gljivica npr.koje se lakše dobijaju sa onim ulošcima koji su od plastike, tj.od plastike je taj deo koji dolazi u kontakt sa kožom. Ako ti neko od lekara i saopšti polnu bolest, nije to dovoljan razlog da mu ne veruješ. Valjda imaš i sama neke simptome da primetiš. A opet, nisu ni sve polne bolesti praćene simptomima i da li zato treba da sumnjaš u ginekologa? Da li zato treba da ideš od jednog do drugog dok ne čuješ ono što želiš? Pa nisu ni lekari nadjeni na ulici da baš toliko ne znaju, niti si na pijaci da se cenjkaš i sl.

Ovaj forum ne pomaže puno, nema ginekologa, a ni dobrih sestara. Forumaši se svode 'rekla - kazala', prave se pametni a ne znaju da daju tačan savet.

Kad se radi o polnim bolestima, ginekolog koji vam to saopšti nije bog pa da mu verujete 100%,jer mogu da greše, vi imate pravo da promenite drugog, trećeg ...ginekologa i videćete koliko su im mišljenja i dijagnoze različite, koje su razlike i ako pratite svoj instinkt - sigurni ste. Ne dajte da vas upropaste. Ako čujete za nekoga ko je dobar, idite kod njega.

Savet za žene: totalno izbegavajte veštačke uloške tipa Always, Natural, Jessa, Librese i slične, a tampon ni govora, one sadrže neke hemijske sastojke i kada kombinuje sa menstruacijom mogu dobiti neke podmukle bolesti i infekcije. Najbolji su prirodne vate za jednokratnu upotrebu.

jel i ovo rekla kazala?

Tampon ako se menja na 2-3 sata može savršeno dobro da posluži bez problema. Drugo, kakvi su to 'veštački' ulošci? Ja koliko znam, ni jedan nije prirodan, tj. ne beru se na drvetu :lol: Evo recimo Naturela ulošci i bilo koji pamučni su savršeni za upotrebu, bez bojazni od gljivica npr.koje se lakše dobijaju sa onim ulošcima koji su od plastike, tj.od plastike je taj deo koji dolazi u kontakt sa kožom. Ako ti neko od lekara i saopšti polnu bolest, nije to dovoljan razlog da mu ne veruješ. Valjda imaš i sama neke simptome da primetiš. A opet, nisu ni sve polne bolesti praćene simptomima i da li zato treba da sumnjaš u ginekologa? Da li zato treba da ideš od jednog do drugog dok ne čuješ ono što želiš? Pa nisu ni lekari nadjeni na ulici da baš toliko ne znaju, niti si na pijaci da se cenjkaš i sl.

To vam pričam iz mog iskustva, iz ginekologije (i ORL i plućne bolesti na neki drugi način ali ovo nije tema ovde, ja sam slušala sebe i pobedila sam), uverila sam se u to da lekari puno puno greše.Naravno da dele prirodne vate i veštačke uloške, jer je vata 100% pamučna i prirodna dok veštačke uloške dodaju te ovo i ono na fabrički način, a tampon još gore.Na prvi pogled deluju bezazleno, sigurno i prividno bezbedno a vremenom ti rasadi bakterije i mikrogranizmi postepeno uvlače u vaginu pa do grlića materice bez obzira na visok stepen higijene izazivaju razne bolesti. Ne treba naslepo verovati lekarima, nisu svi isti ali proveriti tuđe mišljenje nije loše, treba da budeš oprezna i sama proceniš da li ginekolog donosi ispravnu dijagnozu čak još ti traži pare, tu su mućke.

jel i ovo rekla kazala?

Ne. Rekao je to stariji ginekolog koji je ovako objasnio da sve do 1970 -80 te godine nije bilo ovoliki broj ginekoloških raznih oboljenja kod žena, sve je počelo od veštačkog uloška.

А у ком смислу би ти да форум помаже?

Да, управу си. :)
Кад размислих, схватих.
Ја сам се одмах сетила мачака. :mrgreen:
И свакаквих мачица од разних мачора али не знам зашто ми негде у глави титра да као код нас људи не може. А уствари нема никакве разлике у оплодњи код нас и мачака.
Сетила сам се и примера где је жена родила црно (мало црнче) и бело дете...али сам умислила да је друго било албино...

Može i to ohoho, gledala sam celu emisiju na discovery posvećenu tome i priči o blizancima koji su od različitih očeva....

Možda najbolje da sve specijaliziramo ginekologiju radi samopregleda, za svaki slučaj, da nas ne upropaste....

Može i to ohoho, gledala sam celu emisiju na discovery posvećenu tome i priči o blizancima koji su od različitih očeva....

..meni je fascinantnije i tabu-osetljivije pitanje upadljivo vece verovatnoce zacheca ukoliko se u materici (zdrave zene u ovulaciji) nadje sperma dva mushkarca,
nego svake pojedinachno.. :lol:
..ali ovo je offtopic, da ne shirimo prichu i ne navodimo mushke u paniku.. :)

Možda najbolje da sve specijaliziramo ginekologiju radi samopregleda, za svaki slučaj, da nas ne upropaste....

Ironična si prema sebi, neka bude kako ti hoćeš ali ne očekuj da ovde imaš mudre savete i sigurne pomoći kada većina u ovoj seksualnoj revoluciji žene koriste razne pilule, spirale, kondome, menjanje partnera k'o papirnu maramicu, mladi ginekolozi gledaju biznis pre nego da vas leče. Samom sebi praviš štetu, povlađuješ muškarcima, kakva korist imaš od toga.Čemu sve to? Gde je tvoje JA kada imaš mozak?Isto važi za sve žene. Da li sam ja ovde poznata na forumu? Nikad. Ovo ti kažem kao sestri da se ne uvrediš.

Tvoj moto ''Žena je ženi vučica'', ja bih rekla da si samom sebi najveći neprijatelj ako gajiš takav stav prema sebi i drugima.

..meni je fascinantnije i tabu-osetljivije pitanje upadljivo vece verovatnoce zacheca ukoliko se u materici (zdrave zene u ovulaciji) nadje sperma dva mushkarca,
nego svake pojedinachno.. :lol:
..ali ovo je offtopic, da ne shirimo prichu i ne navodimo mushke u paniku.. :)

Odakle ti ovaj podatak ?
Mada, logican je, u skladu je sa opstim pravilima oplodnje ..

Ovu cinjenicu mnogo lakse prihvata seosko stanovnistvo,
koje je mnogo blize prirodi i njenim zakonima od gradskog stanovnistva ( izuzev fujti* ).
To je narod i u pesmama obradio, setimo se :
" Sote more sote, sote masala, borba za djevojku .. "

* fujte - dolazi od njihovog cestog povika :"Fuj to !" - kuckari

Ironična si prema sebi, neka bude kako ti hoćeš ali ne očekuj da ovde imaš mudre savete i sigurne pomoći kada većina u ovoj seksualnoj revoluciji žene koriste razne pilule, spirale, kondome, menjanje partnera k'o papirnu maramicu, mladi ginekolozi gledaju biznis pre nego da vas leče. Samom sebi praviš štetu, povlađuješ muškarcima, kakva korist imaš od toga.Čemu sve to? Gde je tvoje JA kada imaš mozak?Isto važi za sve žene. Da li sam ja ovde poznata na forumu? Nikad. Ovo ti kažem kao sestri da se ne uvrediš.

Tvoj moto ''Žena je ženi vučica'', ja bih rekla da si samom sebi najveći neprijatelj ako gajiš takav stav prema sebi i drugima.

Da, šta će ti muškarac, šta će ti sex kad imaš mozak ;)

A sta bi trebalo,po tvom misljenju?

a odkud tebi ideja da forum sluci za davanje dijagnoze???....ovde se razmenjuju misljenja a sta ces da radis sa time to je tvoja stvar....i ne deli nam lekcije, nismo u skoli niti si nam ti uciteljica.....

Imam jedno slozeno pitanje:confused: Menstrualni ciklus mi je nekada na 30 dana, nekada na 40-48 dana. Pre 3 godine sam operisala cistu na jajniku, nisam ni znala da je imam, dok nisam sasvim slucajno otisla na pregled, nije bila vodena. :rtfm: Ph nalaz je bio dobar, hormoni su mi u redu, uz takodje, menstruacije mi traju od 3 do 5 dana, pritom nisu ni obilne ni bolne, ali me buni zasto mi tako dugo traje ciklus.:confused: Bila bih jako zahvalna da mi neko odgovori.

:eek: :eek: :eek:
Čekaj, s kojim pravom mi postavljaš dijagnozu na osnovu jedne rečenice? :eek: Šta to govori o tebi???
Ova tema služi više da žene jedna drugoj pomognu savetom, ili sličnim iskustvom, dijagnoza se postavlja kod lekara, ne na forumu.
Drugo, ne mogu da poverujem da si žensko i da ne koristiš ni jedno sredstvo kontracepcije.
Treće, na koji način povlađujem muškarcima? Možeš li da mi pojasniš? U prvom delu pljuješ po seks.revoluciji a u drugoj povlađivanje muškarcima smatraš lošim... daj odluči se, zauzmi jednu stranu...
Koji stav ja gajim prema sebi i drugima? To što redovno idem kod lekara na pregled i što joj verujem? To kad ne veruješ nikome i misliš da si najpametnija i da ti sve najbolje znaš je već patologija (bez želje da vređam!)

Imam jedno slozeno pitanje:confused: Menstrualni ciklus mi je nekada na 30 dana, nekada na 40-48 dana. Pre 3 godine sam operisala cistu na jajniku, nisam ni znala da je imam, dok nisam sasvim slucajno otisla na pregled, nije bila vodena. :rtfm: Ph nalaz je bio dobar, hormoni su mi u redu, uz takodje, menstruacije mi traju od 3 do 5 dana, pritom nisu ni obilne ni bolne, ali me buni zasto mi tako dugo traje ciklus.:confused: Bila bih jako zahvalna da mi neko odgovori.

Ништа страшно. У категорији си физиолошког. ;)
Ето, само имаш дужи циклус.

Pitanje i od mene,menstruacije su mi neredovne i tako je od prvog ciklusa mada desavali su se periodi kada su delovale redovnije recimo nakon porodjaja neko vreme su bile u redu...danas one izgledaju ovako: 11.02, 01.04, 08.05 pa onda opet 31.05,s tim sto su drugi i treci navedenoi ciklus trajali samo dan,dan i po,sto je kod mene gotovo nemoguce,jer mi ciklus traje obicno 4 nekad i 5 dana,mada poslednji, poslednji ciklus 31.05 je trajao upravo tako i bio jr obilniji...inace da napomenem da poslednjih mesec i po dana moj suprug i ja ne koristimo zastitu i trudnoca i da do nje i dodje ne bi bila problem sad je vec evo sredina jula ja jos nisam dobila, test doduse onaj jeftiniji kartoncic kako vec,ne bi se sad setila imena da me ubijete,negativan..kakvo je vase misljenje??? :think::dontunderstand:

Back