LokiBale
Primećen član
- Poruka
- 895
moze da bude i u okviru desetak dana..
imas u svetu primer takvih rodjenih blizanaca..
Desetak dana ?
To mi zvuci previse, odnosno gomilu dvojki od sad cu da gledam pazljivije i trazim razlike !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moze da bude i u okviru desetak dana..
imas u svetu primer takvih rodjenih blizanaca..
Desetak dana ?
To mi zvuci previse, odnosno gomilu dvojki od sad cu da gledam pazljivije i trazim razlike !
![]()

nije previse..bilo je primera da se jedan od blizanaca rodi dve nedelje pre drugog..
i desavalo se cak da im je otac isti, ali da je oplodnja bila u razlicito vreme..
razliciti blizanci vuku razlicito gensko nasledje..jedan povuce ocevu, drugi majcinu genetiku..
ne mora uvek da bude komsija![]()

U Subotici 1200, 800, 300Htela sam da pitam da li neko zna kako se krecu cene u privatnim ordinacijama u NSu? Zanima me pregled,papa i bris.hvala
Al' onda se ne zovu blizanci, nego dvojke, jel' da ?
![]()

Evo recimo Naturela ulošci i bilo koji pamučni su savršeni za upotrebu, bez bojazni od gljivica npr.koje se lakše dobijaju sa onim ulošcima koji su od plastike, tj.od plastike je taj deo koji dolazi u kontakt sa kožom. Ako ti neko od lekara i saopšti polnu bolest, nije to dovoljan razlog da mu ne veruješ. Valjda imaš i sama neke simptome da primetiš. A opet, nisu ni sve polne bolesti praćene simptomima i da li zato treba da sumnjaš u ginekologa? Da li zato treba da ideš od jednog do drugog dok ne čuješ ono što želiš? Pa nisu ni lekari nadjeni na ulici da baš toliko ne znaju, niti si na pijaci da se cenjkaš i sl.Ovaj forum ne pomaže puno, nema ginekologa, a ni dobrih sestara. Forumaši se svode 'rekla - kazala', prave se pametni a ne znaju da daju tačan savet.
Kad se radi o polnim bolestima, ginekolog koji vam to saopšti nije bog pa da mu verujete 100%,jer mogu da greše, vi imate pravo da promenite drugog, trećeg ...ginekologa i videćete koliko su im mišljenja i dijagnoze različite, koje su razlike i ako pratite svoj instinkt - sigurni ste. Ne dajte da vas upropaste. Ako čujete za nekoga ko je dobar, idite kod njega.
Savet za žene: totalno izbegavajte veštačke uloške tipa Always, Natural, Jessa, Librese i slične, a tampon ni govora, one sadrže neke hemijske sastojke i kada kombinuje sa menstruacijom mogu dobiti neke podmukle bolesti i infekcije. Najbolji su prirodne vate za jednokratnu upotrebu.
Tampon ako se menja na 2-3 sata može savršeno dobro da posluži bez problema. Drugo, kakvi su to 'veštački' ulošci? Ja koliko znam, ni jedan nije prirodan, tj. ne beru se na drvetuEvo recimo Naturela ulošci i bilo koji pamučni su savršeni za upotrebu, bez bojazni od gljivica npr.koje se lakše dobijaju sa onim ulošcima koji su od plastike, tj.od plastike je taj deo koji dolazi u kontakt sa kožom. Ako ti neko od lekara i saopšti polnu bolest, nije to dovoljan razlog da mu ne veruješ. Valjda imaš i sama neke simptome da primetiš. A opet, nisu ni sve polne bolesti praćene simptomima i da li zato treba da sumnjaš u ginekologa? Da li zato treba da ideš od jednog do drugog dok ne čuješ ono što želiš? Pa nisu ni lekari nadjeni na ulici da baš toliko ne znaju, niti si na pijaci da se cenjkaš i sl.
jel i ovo rekla kazala?
Ovaj forum ne pomaže puno, nema ginekologa, a ni dobrih sestara. Forumaši se svode 'rekla - kazala', prave se pametni a ne znaju da daju tačan savet.
Kad se radi o polnim bolestima, ginekolog koji vam to saopšti nije bog pa da mu verujete 100%,jer mogu da greše, vi imate pravo da promenite drugog, trećeg ...ginekologa i videćete koliko su im mišljenja i dijagnoze različite, koje su razlike i ako pratite svoj instinkt - sigurni ste. Ne dajte da vas upropaste. Ako čujete za nekoga ko je dobar, idite kod njega.
Savet za žene: totalno izbegavajte veštačke uloške tipa Always, Natural, Jessa, Librese i slične, a tampon ni govora, one sadrže neke hemijske sastojke i kada kombinuje sa menstruacijom mogu dobiti neke podmukle bolesti i infekcije. Najbolji su prirodne vate za jednokratnu upotrebu.
Да, управу си.
Кад размислих, схватих.
Ја сам се одмах сетила мачака.
И свакаквих мачица од разних мачора али не знам зашто ми негде у глави титра да као код нас људи не може. А уствари нема никакве разлике у оплодњи код нас и мачака.
Сетила сам се и примера где је жена родила црно (мало црнче) и бело дете...али сам умислила да је друго било албино...
Ovaj forum ne pomaže puno, nema ginekologa, a ni dobrih sestara. Forumaši se svode 'rekla - kazala', prave se pametni a ne znaju da daju tačan savet.
Može i to ohoho, gledala sam celu emisiju na discovery posvećenu tome i priči o blizancima koji su od različitih očeva....

Možda najbolje da sve specijaliziramo ginekologiju radi samopregleda, za svaki slučaj, da nas ne upropaste....
..meni je fascinantnije i tabu-osetljivije pitanje upadljivo vece verovatnoce zacheca ukoliko se u materici (zdrave zene u ovulaciji) nadje sperma dva mushkarca,
nego svake pojedinachno..![]()
..ali ovo je offtopic, da ne shirimo prichu i ne navodimo mushke u paniku..![]()
Ironična si prema sebi, neka bude kako ti hoćeš ali ne očekuj da ovde imaš mudre savete i sigurne pomoći kada većina u ovoj seksualnoj revoluciji žene koriste razne pilule, spirale, kondome, menjanje partnera k'o papirnu maramicu, mladi ginekolozi gledaju biznis pre nego da vas leče. Samom sebi praviš štetu, povlađuješ muškarcima, kakva korist imaš od toga.Čemu sve to? Gde je tvoje JA kada imaš mozak?Isto važi za sve žene. Da li sam ja ovde poznata na forumu? Nikad. Ovo ti kažem kao sestri da se ne uvrediš.
Tvoj moto ''Žena je ženi vučica'', ja bih rekla da si samom sebi najveći neprijatelj ako gajiš takav stav prema sebi i drugima.
Da, šta će ti muškarac, šta će ti sex kad imaš mozak![]()

Ironična si prema sebi, neka bude kako ti hoćeš ali ne očekuj da ovde imaš mudre savete i sigurne pomoći kada većina u ovoj seksualnoj revoluciji žene koriste razne pilule, spirale, kondome, menjanje partnera k'o papirnu maramicu, mladi ginekolozi gledaju biznis pre nego da vas leče. Samom sebi praviš štetu, povlađuješ muškarcima, kakva korist imaš od toga.Čemu sve to? Gde je tvoje JA kada imaš mozak?Isto važi za sve žene. Da li sam ja ovde poznata na forumu? Nikad. Ovo ti kažem kao sestri da se ne uvrediš.
Tvoj moto ''Žena je ženi vučica'', ja bih rekla da si samom sebi najveći neprijatelj ako gajiš takav stav prema sebi i drugima.
Ph nalaz je bio dobar, hormoni su mi u redu, uz takodje, menstruacije mi traju od 3 do 5 dana, pritom nisu ni obilne ni bolne, ali me buni zasto mi tako dugo traje ciklus.Ironična si prema sebi, neka bude kako ti hoćeš ali ne očekuj da ovde imaš mudre savete i sigurne pomoći kada većina u ovoj seksualnoj revoluciji žene koriste razne pilule, spirale, kondome, menjanje partnera k'o papirnu maramicu, mladi ginekolozi gledaju biznis pre nego da vas leče. Samom sebi praviš štetu, povlađuješ muškarcima, kakva korist imaš od toga.Čemu sve to? Gde je tvoje JA kada imaš mozak?Isto važi za sve žene. Da li sam ja ovde poznata na forumu? Nikad. Ovo ti kažem kao sestri da se ne uvrediš.

Šta to govori o tebi???Imam jedno slozeno pitanjeMenstrualni ciklus mi je nekada na 30 dana, nekada na 40-48 dana. Pre 3 godine sam operisala cistu na jajniku, nisam ni znala da je imam, dok nisam sasvim slucajno otisla na pregled, nije bila vodena.
Ph nalaz je bio dobar, hormoni su mi u redu, uz takodje, menstruacije mi traju od 3 do 5 dana, pritom nisu ni obilne ni bolne, ali me buni zasto mi tako dugo traje ciklus.
Bila bih jako zahvalna da mi neko odgovori.