Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postovani,skoro godinu dana pijem tablete za kontracepciju Novynete,u zadnje vreme osecam bolove u predelu jetre uradila sam i krvnu sliku pa me zanima sta vi mislite : lymph 40.8 % , mid 4.6 , gran 54.6 , hgb 118 , gvozdje 7.0 , rbc 4.53x10"12/L , hct 37.3 , mcv 82.5 , mch26.0 , mchc 316 , rdw-cv 15.5 , rdw-sd 42.4 , plt 233x10"9/L , mpv 9.0 , pdw 14.6 , pct 0.209 , amilaza 7.0 , bilirubin direktni 2.0 , bilirubin ukupni 9.2 , alt(sgpt) 16 , ast(sgot) 22 , gama gt 22 Da li bi trebala da prestanem da uzimam novynete(inace sam ih pila zbog neredovne menstruacije) ?

Postovani,skoro godinu dana pijem tablete za kontracepciju Novynete,u zadnje vreme osecam bolove u predelu jetre uradila sam i krvnu sliku pa me zanima sta vi mislite : lymph 40.8 % , mid 4.6 , gran 54.6 , hgb 118 , gvozdje 7.0 , rbc 4.53x10"12/L , hct 37.3 , mcv 82.5 , mch26.0 , mchc 316 , rdw-cv 15.5 , rdw-sd 42.4 , plt 233x10"9/L , mpv 9.0 , pdw 14.6 , pct 0.209 , amilaza 7.0 , bilirubin direktni 2.0 , bilirubin ukupni 9.2 , alt(sgpt) 16 , ast(sgot) 22 , gama gt 22 Da li bi trebala da prestanem da uzimam novynete(inace sam ih pila zbog neredovne menstruacije) ?

Ако осећаш болове треба да одеш код гинеколога који ти их је преписао.
Морао би да те пошаље на ултра звук јетре јер се можда умастила па зато жига.

Крвна слика ти је ок с тим што треба да провериш и холестерол и триглицериде, број тромбоцита обавезно.

Zanima me kada se i koliko koriste Vaginalete sa kantarionom?
Nema nikakvo uputstvo... u kutiji...

meni je ginekolog rekla par puta pred menstruaciju u posle menstruacije,...
jel moze da se ima sex kada se one koriste ili ne?

sto ne volim takve ginekologe sto ti nista ne objasne nego samo da te zbrzaju :roll:

Може да се има секс док се оне користе. Вагиналете од кантариона су помоћно лековито средство и дају се за регулацију флоре тј. њено , како да се изразим, поспешивање. Нису лек којим се нешто лечи. ;)
Три дана пре- три после.
Њих можеш да користиш кад хоћеш.

Може да се има секс док се оне користе. Вагиналете од кантариона су помоћно лековито средство и дају се за регулацију флоре тј. њено , како да се изразим, поспешивање. Нису лек којим се нешто лечи. ;)
Три дана пре- три после.
Њих можеш да користиш кад хоћеш.

e hvala Sofija puno :)

Zanima me kada se i koliko koriste Vaginalete sa kantarionom?
Nema nikakvo uputstvo... u kutiji...

meni je ginekolog rekla par puta pred menstruaciju u posle menstruacije,...
jel moze da se ima sex kada se one koriste ili ne?

sto ne volim takve ginekologe sto ti nista ne objasne nego samo da te zbrzaju :roll:

meni one nista nisu pomogle, cak mi nisu ni prijale.....trebalo bi da budu kao sredstvo za negu (kao krema sto se stavlja na lice)....

Ja samo da pitam, pre nedelju dana sam radila Vc i papa..vs mi je III grupa a papa II, prosli put mi je bio isti rezultata i doktorka mi je rekla da ne treba lecenje, posto je III grupa Vs normalna kod devojaka i zena koje su seksualno aktivne, a nemaju neke simptome poput svraba i sl. e sad, mene muci sto ja bez dnevnih ne mogu da funkcionisem, ne znam kako da objasnim ali ja uvek imam pojacan sekret, bele je boje, jel to normalno? Ne osetim nesto da ima nepriijatan miris...sta vi mislite, jel treba to da se leci ili sta? Ja verujem doktorki, ali opet, mi je cudno da ja svaki mesec svaki dan imam taj sekret ...pre par meseci sam radila isto Vs i papa i rezultat je bio isti, sada opet...citala sam da III grupa Vs uglavnom podrazumeva da postoje neke bakterije a meni nikad ne daje nikakv u terapiju, pa sam zbunjena..

Трећа група јесте ок уколико у налазу не постоји маса леукоцита.
Ја бих саветовала да урадиш вагиналну флору, једноставно, одеш у неки лаб и затражиш да ти одреде бактерије у вагини.
Некад се деси да најбобичнији стрептокок који иначе ту живи уме да се намножи и прави проблеме.
Знам да није по протоколу ову шта ти саветујем али тако ћеш бар отклонити сумње.
У ДЗ-а раде само секрет по групама, а то свакако није детаљна анализа вагиналног секрета.

Трећа група јесте ок уколико у налазу не постоји маса леукоцита.
Ја бих саветовала да урадиш вагиналну флору, једноставно, одеш у неки лаб и затражиш да ти одреде бактерије у вагини.
Некад се деси да најбобичнији стрептокок који иначе ту живи уме да се намножи и прави проблеме.
Знам да није по протоколу ову шта ти саветујем али тако ћеш бар отклонити сумње.
У ДЗ-а раде само секрет по групама, а то свакако није детаљна анализа вагиналног секрета.

Dala mi je juce vaginalete da stavljam 12 dana, posto imam pojacan sekret, pa posle je rekla da radim kolposkopiju za 3 ned...Nadam se da ce sve biti okej, ne znam zasto ali sve ovo na mene bas utice psihicki...

Немаш разлога за бригу. Вагиналне инфекције су честа појава, а због саме грађе гениталија код нас жена, лако се запате. ;)

A ja sam se naplasila zbog kolposkopije, drugarica mi je rekl da postoji neka mogucnost da imam neku ranicu, kao II grupa pape moze to da znaci ali i ne mora, mada ne znam koliko je ona upucena, a ja mlada pa ne znam, sad cu 3 nedelje da pretnem od brige, hvala ti. :)

A ja sam se naplasila zbog kolposkopije, drugarica mi je rekl da postoji neka mogucnost da imam neku ranicu, kao II grupa pape moze to da znaci ali i ne mora, mada ne znam koliko je ona upucena, a ja mlada pa ne znam, sad cu 3 nedelje da pretnem od brige, hvala ti. :)

2. grupa pape je uredan nalaz, za to ne moraš da brineš. Ja sam jednom imala 3. grupu sekreta i dr mi je rekla da ništa nećemo preduzimati ako ja nemam nikakve tegobe, a nisam ih imala... a sledeći put kad sam išla sam imala opet 2. grupu sekreta.... eto, to je moje iskustvo!

2. grupa pape je uredan nalaz, za to ne moraš da brineš. Ja sam jednom imala 3. grupu sekreta i dr mi je rekla da ništa nećemo preduzimati ako ja nemam nikakve tegobe, a nisam ih imala... a sledeći put kad sam išla sam imala opet 2. grupu sekreta.... eto, to je moje iskustvo!

Ma imam pojacan sekret otkad znam za sebe, ipak mi je dala poligynax da stavljam 12 dana pa da pokusamo da smanjimo sekret. Inace i ja sam znala da je II grupa uredan, ali me je zbunila drugarica kada mi je rekla da postoji mogucnost da imam ranicu :/...ali eto, sad mi je lakse, uvek me smirite.Inace, nemam nikakve simptome osim sekreta. Hvala vam.

Ma imam pojacan sekret otkad znam za sebe, ipak mi je dala poligynax da stavljam 12 dana pa da pokusamo da smanjimo sekret. Inace i ja sam znala da je II grupa uredan, ali me je zbunila drugarica kada mi je rekla da postoji mogucnost da imam ranicu :/...ali eto, sad mi je lakse, uvek me smirite.Inace, nemam nikakve simptome osim sekreta. Hvala vam.

Pa eto možda je ta količina sekreta normalna za tebe, otkud znam.... ja npr kad sam pila kontraceptive sam imala nekako drugačiji sekret, kao da ga je više bilo nego inače. Pa ukoliko ih piješ, možda ima veze i s tim, šta znam...

Раница нема никакве везе са секретом. ;)

pitanje za Pussy i Sofiju :)

pijem Yazz vec godinu dana, kontam napraviti pauzu.

postoji li kakvo pravilo kolika bi pauza trebala biti?

drugarica mi kaze da joj je njeg ginekolog u Njemačkoj preporucio da ako zeli praviti pauzu da ona bude 3mj. Da je taako "najbolje" za organizam.

znate li vi sta?

pitanje za Pussy i Sofiju :)

pijem Yazz vec godinu dana, kontam napraviti pauzu.

postoji li kakvo pravilo kolika bi pauza trebala biti?

drugarica mi kaze da joj je njeg ginekolog u Njemačkoj preporucio da ako zeli praviti pauzu da ona bude 3mj. Da je taako "najbolje" za organizam.

znate li vi sta?

Ja ti nemam pojma, ja sam sve to u dogovoru sa dr, 2 godine logesta pa 1 god. pauze, pa 2 godine diane....

Dala mi je juce vaginalete da stavljam 12 dana, posto imam pojacan sekret, pa posle je rekla da radim kolposkopiju za 3 ned...Nadam se da ce sve biti okej, ne znam zasto ali sve ovo na mene bas utice psihicki...

ne znam da li uzimas kontraceptivne tablete, ja sam takve nalaze imala sa tabletama i od kad sam ih prestala uzimati sekret mi se najzad smanjio....i ne moram da nosim dnevne uloske....

Back