giravaru
Primećen član
- Poruka
- 647
Da li neko zna dal u Srbiji uopste mogu da se kupe kontraceptivni implant ili mora da se narucuje iz inostranstvu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po privatnim klinikama se ugrađuju godinama.Da li neko zna dal u Srbiji uopste mogu da se kupe kontraceptivni implant ili mora da se narucuje iz inostranstvu?
Ja trazim po internetu i nadjoh samo kliniku u Novom Sadu... Ako nije problem... Moze te li mi poslati imena klinika u Bg... U pp?!Po privatnim klinikama se ugrađuju godinama.
Samo ukucaj u pretraživač ''kontraceptivni implant'' i izaćiće ti svi koji ih rade.Ja trazim po internetu i nadjoh samo kliniku u Novom Sadu... Ako nije problem... Moze te li mi poslati imena klinika u Bg... U pp?!
HvalaSamo ukucaj u pretraživač ''kontraceptivni implant'' i izaćiće ti svi koji ih rade.
A što je problme opšta anestezija?Opet ja...juce mi muz rece da mu je gin rekao da imam polip na grlicu materice... Jer sam tokom pregleda imala par napada panike i kao nije zeleo meni da kaze pa je rekao muzu. Malo je falilo da se srusim od straha. Dr mi je i rekao da se vidimo posle sledećeg ciklusa i da ce mi uraditi briseve i papa test. Ali mene zanima sta sa polipom... Jer kako citam on stvara ta neka krvarenja... Dal se radi u lokalnoj.... Jer ja u drugu jednostavno NE SMEM..... sve je u redu sto se uz tice ali su mi polip precutali....jel moze da se polip skine u lokalnoj... Jer ga je sigurno video.. Kad je gledao unutrasnjost vagine!?!?!?!?
Uh to je meni horor... Mislim totalna anestezija. .. Citam da se radii ambulantno.. Cak i bez icega???A što je problme opšta anestezija?
Lokalna anestezija za tako nešto jednostavno nije adekvatno efikasna.
A polip grlića je benigna patologija, nije za strah i paniku.
Znaci moze da se radi i u lokalnoj... Bravo za suprugu... Hvala i vama za odgovor..... Pozdrav i srecni praznici!!!!Moja zena je to radila sa lokalnom anestezijom,pre 10-ak godina.Nije imala nikakvih problema.Niti ih ima i sada.
Nema na cemu.Hvala ti i takodje sve najbolje.Znaci moze da se radi i u lokalnoj... Bravo za suprugu... Hvala i vama za odgovor..... Pozdrav i srecni praznici!!!!
Može da se radi bez ikakve anestezije, može sa lokalnom, a može i u kratkotrajnoj intravenskoj koja traje 15-ak minuta.Uh to je meni horor... Mislim totalna anestezija. .. Citam da se radii ambulantno.. Cak i bez icega???
Zahvaljujem na odgovoru.Kod nas se daje posle porođaja. Rogan. 24-72h nakon.
Da li možeš da saznaš kako se zove ta preventivna terapija koju nude tvojoj supruzi?Zahvaljujem na odgovoru.
Ovde su rekli da je to zato sto moze da dodje do mesanja krvi majke i bebe za vreme trudnoce, pa kao preventivno u 28 nedelji i onda opet posle porodjaja.
Hvala jos jednom.
Mislio sam na RhoGAM shot (vakcina). Daju je preventivno u 28moj nedelji trudnoce i onda opet posle porodjaja.Da li možeš da saznaš kako se zove ta preventivna terapija koju nude tvojoj supruzi?
U suštini, do mešanja krvi teoretski ne dolazi, ali uvek jedan eritrocit može da prođe barijeru i napravi problem.Mislio sam na RhoGAM shot (vakcina). Daju je preventivno u 28moj nedelji trudnoce i onda opet posle porodjaja.
Sa druge strane vi i jos neki nasi lekari su joj rekli isto da se tamo (u Srbiji) to daje samo posle porodjaja.
Ako bi doslo do nekih komplikacija (krvarenja) znala bi i moze tada da uzme svakako, tako da ne vidi razlog zasto bi sada bez razloga uzimala i onda opet posle porodjaja.
Da li je istina ako bi doslo do mesanja krvi (bebe i majke) da bi zena to znala i tada mogla da primi shot ?

Zahvaljujem i vama i kolegi.U suštini, do mešanja krvi teoretski ne dolazi, ali uvek jedan eritrocit može da prođe barijeru i napravi problem.
Naravno, pod uslovom da je beba takođe Rh+ kao i ti, što ćete faktički znati tek kad se beba rodi pa joj u nekom momentu odlučite odrediti krvnu grupu i Rh faktor.
Proverila sam sad sa kolegom ginekologom i potvrdio mi je da se kod nas protokolarno ne daje ali da je u npr. nekim zemljama protokolarno uvedeno, naravno na dobrovoljnoj bazi.
E sad, ja ne mogu da ti kažem da li da uzme ili ne jedino što ne vidim da se kod nas u nekom visokom procentu dešavaju loše stvari tim Rh- majkama.
Takođe, od značaja mi je bilo da kolega kaže da bebi ta anti-tela ne mogu naškoditi.
Kako odlučite.![]()
Maligni polip grlića materice je ozbiljan raritet.Doktorka... Ali bas..ne spavam. .. Ne jedem...
Ja sam u panici... Citam da polipi mogu da budu ipak maligni... Ziva nisam...jos nisam dobila pa se sve oteze...polip na grlicu mat je u putanju... I kad se obrisem na wc papiru bude roze boja... Jel je to simptom polipa? Jel to moze da se desi...
Divni ste.... Ja se istinski trudim da budem ok. Ali moja psiha je jak igrac... Bas jak i neprijatan!Maligni polip grlića materice je ozbiljan raritet.
I da, može da krvari, šta više to im bude najčešći simptom (pričam o benignom). Ne opterećuje se, benigni je.
Radi se u svim centrima koji poseduju ginekološku operativu.