Pitanje uz anketicu

Dvodijelni ili jednodjelni kupaci ?

• Ukupno glasova
    9
Jesi li koristila mozda majice sa UV faktorom iz Dekatlona?

Pitam za sina, on ima ton koze na svetlu majku a mladeze po ledjima na tamnog oca, ne bas sjajna kombinacija.

Prosle godine je imao Speedo majicu i papuce a Lindex sorts za kupanje. Sorts super (taj Lindex ima odlican program za plazu), papuce tesne u najsirem delu a ekcemcic tamo gde je bila majica sa faktorom. Kao posute grube bubuljice.

Videla sam da Dekatlon ima i papuce i te majice ali ne poznajem tu firmu.

Sa papucama je isto uzas. Nismo za sada nasli pravi model. Nosi japanke jer su one siroke ali japanke su nestabilne, seta stopalo. Trol mamin, medvedje sapice.
nisam to djetetu nikad obukla
al ona je ful tamna i mi uglavnom na plazu odemo rano ujutro i poslije 16
uzimam joj njihove kupace
odlicni su
i mislim da imaju sandale za klince te sto mogu u more, al nisam nikad kupovala to
moje dijete hoda boso i u anatomskim ljeti
japanke je imala rider silikonske i njih je voljela
doduse, ona ima ful usko i malo stopalo
tesko je naci papuce iz kojih joj ne ispadne stopalo naprijed

Pitam za sina, on ima ton koze na svetlu majku a mladeze po ledjima na tamnog oca, ne bas sjajna kombinacija.

Prosle godine je imao Speedo majicu i papuce a Lindex sorts za kupanje. Sorts super (taj Lindex ima odlican program za plazu), papuce tesne u najsirem delu a ekcemcic tamo gde je bila majica sa faktorom. Kao posute grube bubuljice.

Sa papucama je isto uzas. Nismo za sada nasli pravi model. Nosi japanke jer su one siroke ali japanke su nestabilne, seta stopalo. Trol mamin, medvedje sapice.
Мој син! Када је био мали није ме мрзело- тачно 192 младежа. Има га чак и на стопалу. А млечан тен. Плаве очи. Најосетљивији је на њих, чим је пешчана плажа са пуно деце, увала па се замути одмах чмичак добије.
Невероватно је што сам очекивала тамнопуто циганче а добила сушту супротност :lol: Решење из мог искуства- бела мајица за купање и шеширић боје неба или бели. Голишав само до 10 и од 17.

Мој син! Када је био мали није ме мрзело- тачно 192 младежа. Има га чак и на стопалу. А млечан тен. Плаве очи. Најосетљивији је на њих, чим је пешчана плажа са пуно деце, увала па се замути одмах чмичак добије.
Невероватно је што сам очекивала тамнопуто циганче а добила сушту супротност :lol: Решење из мог искуства- бела мајица за купање и шеширић боје неба или бели. Голишав само до 10 и од 17.
ja sam dobila malu garavu
osim kose
kosa je kao moja, mozda zeru tamnija
i ljeti pocrni maksimalno, a kosa joj skroz posvijetli
izgleda ko ona divlja djeca sto rastu na plazama 😆

nisam to djetetu nikad obukla
al ona je ful tamna i mi uglavnom na plazu odemo rano ujutro i poslije 16
uzimam joj njihove kupace
odlicni su
i mislim da imaju sandale za klince te sto mogu u more, al nisam nikad kupovala to
moje dijete hoda boso i u anatomskim ljeti
japanke je imala rider silikonske i njih je voljela
doduse, ona ima ful usko i malo stopalo
tesko je naci papuce iz kojih joj ne ispadne stopalo naprijed

Hvala ti, uzecu onda Rider. I muz mi je isto preporucio, njega su Billabong japanke upropastile pa je kupio Rider one klasicne sa debelom trakom i rodio se.

Ovaj Speedo je jako uzan, mozete njih probati i nisu skupe. Negde 20 evra i to na bazenima Tasmajdana, verovatno se mogu naci i povoljnije.
Uske su i jako dobre, imaju rupice u djonu da se klizaju. Ali moj meda je meda, kad mu je usko, sta ces.

I ja stimulisem bose nogice, nekako meni pesak super prija pa mislim da deci prija jos vise.

Svraticu u Dekatlon svakako da nadjem tu majicu. Cula sam da imaju daske za plivanje, motke za vezbu...nikako da propliva dobro, moram malo da se opremim gedzetima:).

On je sigurno mnogo sladak.
Ja ga i zamisljam svetloputog sa neznom, smedjom kosom.

Kao onaj, Dragan Micanovic. On je tako nekako, suptilno bice. Makar meni.

On je sigurno mnogo sladak.
Ja ga i zamisljam svetloputog sa neznom, smedjom kosom.

Kao onaj, Dragan Micanovic. On je tako nekako, suptilno bice. Makar meni.
Јесте филозоф :lol: али није нешто сладак, више је шармантан кад проговори. Мени личи на оног малог Луку Грбића, глумца. Али он тврди да то није истина :lol:

Hvala ti, uzecu onda Rider. I muz mi je isto preporucio, njega su Billabong japanke upropastile pa je kupio Rider one klasicne sa debelom trakom i rodio se.

Ovaj Speedo je jako uzan, mozete njih probati i nisu skupe. Negde 20 evra i to na bazenima Tasmajdana, verovatno se mogu naci i povoljnije.
Uske su i jako dobre, imaju rupice u djonu da se klizaju. Ali moj meda je meda, kad mu je usko, sta ces.

I ja stimulisem bose nogice, nekako meni pesak super prija pa mislim da deci prija jos vise.

Svraticu u Dekatlon svakako da nadjem tu majicu. Cula sam da imaju daske za plivanje, motke za vezbu...nikako da propliva dobro, moram malo da se opremim gedzetima:).
ja isto nosim rider silikonske
jer me ne zuljaju, dobre su i za duza pjesancenja
ako bas moras
nisu klizave i traju mi po dvije, tri sezone

nama majice ne trebaju
obicna uv krema prvih par dana i kad smo iznimno na suncu duze tipa oko 10-11
ili tokom cijelog dana
cesce je namazem tada i gledam da bude nesto pouzdano tipa la roche, bioderma, ladival
jos nije izgorila za ovih 9 godina

mi u dekatlonu planiramo uzeti onaj camac na naduvavanje 😆

za plivanje ti je najbolji gadzet obicna maska za ronjenje i to za pocetak bez disaljke
i bez peraja
onda lijepo krenu glavom u more pa se zainteresiraju i spontano proplivaju i pocnu ronit
moja trenutno bolje roni nego pliva sto se tehnike tice
al to se sredi caskom
roni ko vidra i potpuno je opustena u moru, al joj je paznja na maks i sve zivo vidi
sto je zapravo jako bitno

Da li debele, polu debele, malo debele i puno debele žene mogu da obuku dvodelni kupaci ? Ili ipak jednodjelni ?

I šta jednodjelni mjenja u kompletnoj sliki gote pomenutih žena naspram dvodelnog kupaceg ?
Ma, mogu.Što ne bi mogle?Navodno jednodelni više krije nedostatke.Ali ako neko ima višak kilograma , ni taj jednodelni ne može sve da sakrije.Tako da-po volji i želji.Šta se kome dopada.

Nosila sam ja. Drugaricina majica, kupila ju je negdje van, dok kod nas nije otvorena radnja.
Rolkica duzih rukava, do lakta. Ne sjecam se da sam imala los osjecaj u njoj, posto se sad najezim na pomisao sinteticke rolke na vrucini.
Te godine sam izbjegla alergiju na sunce, sa kojom inace imam problem iako nosim pamucne esarpuce.
Djelovala je potpuno novo iako je vise sezona nosena. Ne vjerujem ni da su skupe, pa nije neka steta probati.

Nosi moja ćerka a ona trenira jedrenje i po ceo dan su na suncu. Ok su majice.

Da li debele, polu debele, malo debele i puno debele žene mogu da obuku dvodelni kupaci ? Ili ipak jednodjelni ?

I šta jednodjelni mjenja u kompletnoj sliki gote pomenutih žena naspram dvodelnog kupaceg ?

Do ovog pitanja sam došla jer vidim da na tiktoku sad imamo ohrabrujuće video poruke gore pomenutih žena koje stoje u vodi di pupka u dvodelnom i vicu nešto poput “ju ar bjutiful ju ar fri”

Ja sam se nadao da ce posle 2000-te da budu prevazidjene tekstilne plaze, a ne ankete sa kupacim kostimima....

Kuda ide ovaj svet.....
🙄🙄🙄

Do ovog pitanja sam došla jer vidim da na tiktoku sad imamo ohrabrujuće video poruke gore pomenutih žena koje stoje u vodi di pupka u dvodelnom i vicu nešto poput “ju ar bjutiful ju ar fri”
Jednodelni je za pozu, za fotke samo. Neprakticno vrlo.

najbolje - bez

ja isto nosim rider silikonske
jer me ne zuljaju, dobre su i za duza pjesancenja
ako bas moras
nisu klizave i traju mi po dvije, tri sezone

nama majice ne trebaju
obicna uv krema prvih par dana i kad smo iznimno na suncu duze tipa oko 10-11
ili tokom cijelog dana
cesce je namazem tada i gledam da bude nesto pouzdano tipa la roche, bioderma, ladival
jos nije izgorila za ovih 9 godina

mi u dekatlonu planiramo uzeti onaj camac na naduvavanje 😆

za plivanje ti je najbolji gadzet obicna maska za ronjenje i to za pocetak bez disaljke
i bez peraja
onda lijepo krenu glavom u more pa se zainteresiraju i spontano proplivaju i pocnu ronit
moja trenutno bolje roni nego pliva sto se tehnike tice
al to se sredi caskom
roni ko vidra i potpuno je opustena u moru, al joj je paznja na maks i sve zivo vidi
sto je zapravo jako bitno

Sjajno za dete, najvaznije je tu da se ne boji.
I da ima volju. Ta volja je presudna.

Kakva maska, mi smo na nivou sedim obucen u 'ladovini.
I tako je poslednje dve godine, od kako ima sopstvenu svest da kaze "mmm ipak ne bih".
Pocela sam vec da, ne bas da brinem ali da mi prolazi kroz glavu. Hajde jos ovu godinicu ali sledece ce imati sedam godina, trebalo bi vec da nauci da pliva. Udavice se kasnije, toga se bojim.

Mi smo beli, nama je faktor neophodan.
Probije crvenkasto i kroz debeli sloj kreme.
Najvise volim La Roche Posay Athelios pediatric.
Prosle godine sam mazala Eucerin mineralnu za decu i nisam posebno zadovoljna bila.

Nosila sam ja. Drugaricina majica, kupila ju je negdje van, dok kod nas nije otvorena radnja.
Rolkica duzih rukava, do lakta. Ne sjecam se da sam imala los osjecaj u njoj, posto se sad najezim na pomisao sinteticke rolke na vrucini.
Te godine sam izbjegla alergiju na sunce, sa kojom inace imam problem iako nosim pamucne esarpuce.
Djelovala je potpuno novo iako je vise sezona nosena. Ne vjerujem ni da su skupe, pa nije neka steta probati.

Ahaaaa ali malecki nosi te majice, bas rolkice i imao je tufnaste ekceme ali nisam kazala ispravno, nije bila Speedo vec Intersport.
Ona se nije dobro pokazala.
Sada sam cula da taj Dekatlon ima prozracnije jer je meni vazno zbog velikog mladeza na ledjima da prekrijem ledja a rucice nema veze...

Sjajno za dete, najvaznije je tu da se ne boji.
I da ima volju. Ta volja je presudna.

Kakva maska, mi smo na nivou sedim obucen u 'ladovini.
I tako je poslednje dve godine, od kako ima sopstvenu svest da kaze "mmm ipak ne bih".
Pocela sam vec da, ne bas da brinem ali da mi prolazi kroz glavu. Hajde jos ovu godinicu ali sledece ce imati sedam godina, trebalo bi vec da nauci da pliva. Udavice se kasnije, toga se bojim.

Mi smo beli, nama je faktor neophodan.
Probije crvenkasto i kroz debeli sloj kreme.
Najvise volim La Roche Posay Athelios pediatric.
Prosle godine sam mazala Eucerin mineralnu za decu i nisam posebno zadovoljna bila.
a sta ti radis za to vrijeme?
pitam je oni bez obzira na to koliko pametni bili kopiraju i nas
moje dijete kad nece u more ni iz mora
ja radim ono sto se meni radi znaci udjem i odem bez nje, nek gleda za mnom i nek joj bude dosadno
kad nece vani, a plava je vec ja izadjem
pa dodje sama jer je em dosadno, em ladno vec
i tako 😄
ako oces da propliva ti plazni rekviziti su ti svi viska osim maske jer je maska zabavna + malo pomalo pliva, a i ne kapira da pliva
i to je to

ja radim ono sto se meni radi znaci udjem i odem bez nje, nek gleda za mnom i nek joj bude dosadno
i tako 😄
ako oces da propliva ti plazni rekviziti su ti svi viska osim maske jer je maska zabavna + malo pomalo pliva, a i ne kapira da pliva
i to je to
И мој је прво научио да рони па је тек онда сконтао да може подићи главу :lol:
Мислим да је деци тако лакше. И оне школице пливања за бебе, оне одмах загњуре.

i tako 😄
i to je to

Hm...istina je da volim da se potrbusim, mlatim nogama i citam.
Ali ja se brckam i plivkam!

Mislim da se radi o karakteru. On je jako mirna ali pravolinijska osoba. Ako nije pravilno sav se spetlja. Imao je stres u zoo vrtu jer moja sestra nije pratila "preporuceni smer kretanja". Postoje zakonitosti i jako, jako je tesko pomeriti ga.

On nije punacak. Vise je vitak. Samo da se opusti, da udje u vodu bez da je proracuna. Sve sto se nepravilno krece njega zbunjuje. Lopta, recimo.
Dok skijanje i bicikla dodju njegovi sportovi iz sna. Jer su predvidljivi, nema guzve, ritmicni.

Zato sam pitala kako prici. Ima malo i toga da imam osecaj da bi bas njemu takvom proracunatom plivanje leglo ali nije mi to na pameti.
Kako kazati vazno je da se brckas i sljapkas a gde voda ode neka ode, da proplivas i za tri godine nije bitno!

On ide na plazu sa knjigama, flomasterima i zivotinjama koje obozava a potom ih potapa da posmatra reakciju riba na te zivotinje. I onda moze satima da cita i da posmatra zivotinje u vodi.

Ja ne mislim da je bistar pa zato tako racuna. Prosto mu na taj nacin radi mozak. Prvo opipam tobogan, pa ga odmerim, pa izvucem metar da budem precizan...dok se popnem prodje tri meseca.
A mi nismo primorci i on ima te dve nedelje da se prevari i da udje u vodu. A onda broji, 30 koraka napred jednako 30 koraka nazad. Zato ga ubija sunce u ledja.

Htela bih da mu olaksam ali sve sto mi pada na um je ipak da ga dam u skolu plivanja ali i za to mi treba neki liberalno nastrojen trener jer ako ovo moje dete oseti da nije "preporuceni smer kretanja" trener ce mecku da rodi.

Evo...da mi verujes kako to izgleda. Savrsen mir. Kao da ima duplo vise godina. Na slici ima svega pet. Zivuljke tu. Ja legnem ispod i fakat citam. Muz je na stolici pored gusterise i ne cita vec pliva i susi se. Mali cita. Crta procitano. Razgovara o procitanom. I tako...hajde molim te malo u vodicu, kasnije, mama, hocu kasnije.
Onda odbroji one korake, dok se smiluje...podne i vreme za dja.
Vidis kako kit savrseno pluta. To je on snimao. A stoji u vodi do listova. Onda zameni zivuljku. Pored staro, mlado, kvasi se...on nista...

Zendeli, molim te kada vidi Tonci, izbrisi slike. Ne bih da ostanu.

Poslednja izmena od moderatora:
Јаој, какав је :heart:
Па ући ће када буде спреман. Шта сада. Неки науче и са 30. Није смак света. И нисмо сви за све.
Проблем би био, из мог угла, да жели, да чежњиво гледа друге а не сме. Овако... Није му стало. Има друге приоритете.

Back