a sta ti radis za to vrijeme?
pitam je oni bez obzira na to koliko pametni bili kopiraju i nas
moje dijete kad nece u more ni iz mora
ja radim ono sto se meni radi znaci udjem i odem bez nje, nek gleda za mnom i nek joj bude dosadno
kad nece vani, a plava je vec ja izadjem
pa dodje sama jer je em dosadno, em ladno vec
i tako

ako oces da propliva ti plazni rekviziti su ti svi viska osim maske jer je maska zabavna + malo pomalo pliva, a i ne kapira da pliva
i to je to
Hm...istina je da volim da se potrbusim, mlatim nogama i citam.
Ali ja se brckam i plivkam!
Mislim da se radi o karakteru. On je jako mirna ali pravolinijska osoba. Ako nije pravilno sav se spetlja. Imao je stres u zoo vrtu jer moja sestra nije pratila "preporuceni smer kretanja". Postoje zakonitosti i jako, jako je tesko pomeriti ga.
On nije punacak. Vise je vitak. Samo da se opusti, da udje u vodu bez da je proracuna. Sve sto se nepravilno krece njega zbunjuje. Lopta, recimo.
Dok skijanje i bicikla dodju njegovi sportovi iz sna. Jer su predvidljivi, nema guzve, ritmicni.
Zato sam pitala kako prici. Ima malo i toga da imam osecaj da bi bas njemu takvom proracunatom plivanje leglo ali nije mi to na pameti.
Kako kazati vazno je da se brckas i sljapkas a gde voda ode neka ode, da proplivas i za tri godine nije bitno!
On ide na plazu sa knjigama, flomasterima i zivotinjama koje obozava a potom ih potapa da posmatra reakciju riba na te zivotinje. I onda moze satima da cita i da posmatra zivotinje u vodi.
Ja ne mislim da je bistar pa zato tako racuna. Prosto mu na taj nacin radi mozak. Prvo opipam tobogan, pa ga odmerim, pa izvucem metar da budem precizan...dok se popnem prodje tri meseca.
A mi nismo primorci i on ima te dve nedelje da se prevari i da udje u vodu. A onda broji, 30 koraka napred jednako 30 koraka nazad. Zato ga ubija sunce u ledja.
Htela bih da mu olaksam ali sve sto mi pada na um je ipak da ga dam u skolu plivanja ali i za to mi treba neki liberalno nastrojen trener jer ako ovo moje dete oseti da nije "preporuceni smer kretanja" trener ce mecku da rodi.
Evo...da mi verujes kako to izgleda. Savrsen mir. Kao da ima duplo vise godina. Na slici ima svega pet. Zivuljke tu. Ja legnem ispod i fakat citam. Muz je na stolici pored gusterise i ne cita vec pliva i susi se. Mali cita. Crta procitano. Razgovara o procitanom. I tako...hajde molim te malo u vodicu, kasnije, mama, hocu kasnije.
Onda odbroji one korake, dok se smiluje...podne i vreme za dja.
Vidis kako kit savrseno pluta. To je on snimao. A stoji u vodi do listova. Onda zameni zivuljku. Pored staro, mlado, kvasi se...on nista...
Zendeli, molim te kada vidi Tonci, izbrisi slike. Ne bih da ostanu.