Pitanje uz anketicu

Dvodijelni ili jednodjelni kupaci ?

• Ukupno glasova
    9
Da li debele, polu debele, malo debele i puno debele žene mogu da obuku dvodelni kupaci ? Ili ipak jednodjelni ?

I šta jednodjelni mjenja u kompletnoj sliki gote pomenutih žena naspram dvodelnog kupaceg ?

Do ovog pitanja sam došla jer vidim da na tiktoku sad imamo ohrabrujuće video poruke gore pomenutih žena koje stoje u vodi di pupka u dvodelnom i vicu nešto poput “ju ar bjutiful ju ar fri”

Ja mislim da jesu bjutiful i fri, makar treba da budu. Da li su zgodne je drugo pitanje, solidno nebitno nakon nekog iskustva i nekih godina.

Meni licno je svejedno sto se susenja tice. Mokar kupaci smeta jednom drugom delu tela pa kada izadjem iz vode presvucem se u rezervni a prethodni osusim na suncu pa u krug.

Jednodelni su meni lepsi na oko. Ove godine ima bas lepih modela, treba samo da se okurazim i kupim kupaci online, bez probe.

Zamislite motivacione poruke muškaraca iz plićaka, zgodan si, lep si, fantastičan si! :lol:

Kada sam bila mladja redovno ali redovno bi se pojavio neki djetic sa tetovazom. Tetovaza bi bila il' skorpion il' japanska slova.
Pa bi se sepurio, paunisao, stajao u vodi do kolena, skupa sa satom i naocarima za sunce, malo spustenog sortsa za plivanje.
Levo - desno dok ne bi zaplivao u leptir stilu na Mogrenu medj' decom od deset godina.

Nisu svi djetici bili zgodni ali svi su mislili da su fantasticni i da smo mi listom legle na tu plazu samo njega da gledamo.

Kada sam bila mladja redovno ali redovno bi se pojavio neki djetic sa tetovazom. Tetovaza bi bila il' skorpion il' japanska slova.
Pa bi se sepurio, paunisao, stajao u vodi do kolena, skupa sa satom i naocarima za sunce, malo spustenog sortsa za plivanje.
Levo - desno dok ne bi zaplivao u leptir stilu na Mogrenu medj' decom od deset godina.

Nisu svi djetici bili zgodni ali svi su mislili da su fantasticni i da smo mi listom legle na tu plazu samo njega da gledamo.
Šepurenje, rade to i devojke, žene. Ističu i pokazuju ono što smatraju privlačnim, takvi ljudi vole da budu primećeni.

Ja sam mislila na spomenute motivacione poruke na netu, za one koji se ne osećaju izazovno. Pa se međusobno podržavaju, motivišu, ohrabruju.
da na tiktoku sad imamo ohrabrujuće video poruke gore pomenutih žena koje stoje u vodi di pupka u dvodelnom i vicu nešto poput “ju ar bjutiful ju ar fri”

Nisam videla da muškarci to rade, bar nije masovna pojava kao kod žena.

Razumem da se ljudi motivišu da budu slobodni od raznih stega na plažama, da shvate da nisu tamo na izložbi tela nego da uživaju u vodi, suncu i odmoru. Samo za to nije neophodno ubediti svakoga da je prelep. Upravo to ukazuje na postojanje problema, zašto neko ima potrebu da bude lep ljudima oko sebe? Prihvatiti sebe znači odbaciti teret očekivanja okoline, i tu ni nema mesta lepoti, jer ne treba da im budeš lep da bi cenio sebe.

Meni taj vapaj za priznanjem lepote zvuči očajnički i ne vodi ka rešenju problema koji imaju sa sobom.

Šepurenje, rade to i devojke, žene. Ističu i pokazuju ono što smatraju privlačnim, takvi ljudi vole da budu primećeni.

Ja sam mislila na spomenute motivacione poruke na netu, za one koji se ne osećaju izazovno. Pa se međusobno podržavaju, motivišu, ohrabruju.

Salu na stranu, mnogo je veliki pritisak sa tim plazama vazda bio na zene.

Muskarci nisu delili taj pritisak. Svi znamo beach body, letnje dijete pre mora, anticelulit tretmani, solarijum, teretana.
Fakat su nam nametali da se vise trudimo oko te plaze i tog famoznog bikinija.

Muske niko nije preplavljivao reklamama koje nicu maja i juna kao pecurke nakon kise "q10 krema za noge", "guam blato" i moja omiljena reklama punackih vlasnica kozmetickih salona koje nas ubedjuju da se celulit moze resiti! Ako se potrudimo. I platimo!

Ja nemam problem sa kilazom za sada ali imam sa tenom i vrlo sam zahvalna sto su batalili da nas masiraju preplanulom kozom i ponudili nam kaftane i duge haljine, sesire.
Toga nije bilo u mojoj generaciji.
Gorela sam, imala ekceme, cuda...sada malo taj pritisak pada.

Zato nema muskaraca jer se na njih isti nije ni vrsio.

Колико сам се пре нервирала око таквих појава, а онда схватиш да ће свака шуша направити неку своју групу и наћи присталице. Тако имаш мушкарце који воде љубав са својим колима :lol: и масу будалаштина.
Нису нама те жене које уживају на плажи проблем него је забрињавајуће када прођеш поред средње школе и од 12 тинејџерки испред 9 има озбиљан вишак. Две нормалне и једна мршава. Нешто ту ми, одрасли, не радимо како треба.

• Podržavam
Reactions: Em.
Razumem da se ljudi motivišu da budu slobodni od raznih stega na plažama, da shvate da nisu tamo na izložbi tela nego da uživaju u vodi, suncu i odmoru. Samo za to nije neophodno ubediti svakoga da je prelep. Upravo to ukazuje na postojanje problema, zašto neko ima potrebu da bude lep ljudima oko sebe? Prihvatiti sebe znači odbaciti teret očekivanja okoline, i tu ni nema mesta lepoti, jer ne treba da im budeš lep da bi cenio sebe.

Meni taj vapaj za priznanjem lepote zvuči očajnički i ne vodi ka rešenju problema koji neko ima.

Pa dobro, vazno je da covek sebi bude lepuskast.
Svi smo svesni da nismo objektivne lepotice ali samopouzdanje jeste vazno.

Bikini je tako i nastao. Sav u stidu.

Znas pesmu? Jedna od mojih omiljenih, zapravo.

Salu na stranu, mnogo je veliki pritisak sa tim plazama vazda bio na zene.

Muskarci nisu delili taj pritisak. Svi znamo beach body, letnje dijete pre mora, anticelulit tretmani, solarijum, teretana.
Fakat su nam nametali da se vise trudimo oko te plaze i tog famoznog bikinija.

Muske niko nije preplavljivao reklamama koje nicu maja i juna kao pecurke nakon kise "q10 krema za noge", "guam blato" i moja omiljena reklama punackih vlasnica kozmetickih salona koje nas ubedjuju da se celulit moze resiti! Ako se potrudimo. I platimo!

Ja nemam problem sa kilazom za sada ali imam sa tenom i vrlo sam zahvalna sto su batalili da nas masiraju preplanulom kozom i ponudili nam kaftane i duge haljine, sesire.
Toga nije bilo u mojoj generaciji.
Gorela sam, imala ekceme, cuda...sada malo taj pritisak pada.

Zato nema muskaraca jer se na njih isti nije ni vrsio.
Mislim da pritisak pada jer smo se mi promenile. Više ne nasedamo na njega, ignorišemo ga, zaobilazimo. Ne čitamo portale i magazine namenjene tinejdžerima.

Pa dobro, vazno je da covek sebi bude lepuskast.
Svi smo svesni da nismo objektivne lepotice ali samopouzdanje jeste vazno.

Bikini je tako i nastao. Sav u stidu.

Znas pesmu? Jedna od mojih omiljenih, zapravo.

Da, samo ja mislim da samopouzdanje mogu da imaju i realno gledano ružne žene. Jer ga ne temelje na lepoti. I baš zbog toga budu privlačne. Nekome, ne svima.

Da, samo ja mislim da samopouzdanje mogu da imaju i realno gledano ružne žene. Jer ga ne temelje na lepoti. I baš zbog toga budu privlačne. Nekome, ne svima.

Slazem se.
Tako i treba da bude.

Ali...svet nije savrsen, obicno najmanje samopouzdanja imaju mlade cure koje realno i nemaju bas neki razlog.
Ne znam zasto je to tako ali nesigurnost ide ruku pod ruku sa neiskustvom.

Bucka na plazi, pa jos u bikiniju koji sam po sebi dodje vrlo oskudan. Mogu da zamislim da joj bude neugodno.
Meni je neprijatno u istom a nit' me ko gleda ni daj se boze.
Mozda samosvest, ne znam.

Sve,sve..ali juce vidjeh u "obicnoj" prodavnici vesa jedan kupaci kostim,cijena sitnica..sedamdeset eura.
Meni se kupaći za bazen brzo raspadne, istanji, izgubi elastičnost. Gledam da imam kvalitetniji, da ne moram svaka 2 meseca da idem u kupovinu. Na kraju mi izađe na isto što se tiče troška, samo uštedim na vremenu.

Sve,sve..ali juce vidjeh u "obicnoj" prodavnici vesa jedan kupaci kostim,cijena sitnica..sedamdeset eura.

Svi koje sam ja gledala su oko 50 evra.

I to Zara home, sto je stvarno rdjava marka za kupaci kostim.

Ali imaju te iz jednog dela sa tankim bretelama, goooolim ledjima i uz to maramu od lana koja je malo preko 30 evra.

Dodje mu skoro 100 evra za kompletic iz masovne, najmasovnije radnje. Skupo, zaista.

Па тако су цене. Можеш наћи и за 3-4 хиљаде, али није ово чудно. Поготово едноделни, они су скупљи.

Сећам се када сам била мала, ципеле и купаћи по 100 марака а чизме 200. То је био неки просек цена.
Само што нам је сада стандард језивији, много језивији. Колико се теже живи само у односу на пре 3-4 године.

Setih se jedne starije žene na bazenu. :lol: Poveći stomak, kupaći velik i labav, izgubio elastičnost. Hoda žena pored bazena, ja u vodi, nameštam naočare. A njoj kupaći kao suknjica, landara ispod stomaka, ona skroz gola i pojma nema, ništa ne vidi od stomaka. Vredi kupiti dobar kupaći!

Setih se jedne starije žene na bazenu. :lol: Poveći stomak, kupaći velik i labav, izgubio elastičnost. Hoda žena pored bazena, ja u vodi, nameštam naočare. A njoj kupaći kao suknjica, landara ispod stomaka, ona skroz gola i pojma nema, ništa ne vidi od stomaka. Vredi kupiti dobar kupaći!
I taj dobar kad izgubi elasticnost,vise nije dobar.
A svi prilicno brzo izgube.Nema tu nekog kvalitetnijeg materijala,kad ga nagrize so ili hlor,sve je to isto.

• Podržavam
Reactions: Em.
Meni se kupaći za bazen brzo raspadne, istanji, izgubi elastičnost. Gledam da imam kvalitetniji, da ne moram svaka 2 meseca da idem u kupovinu. Na kraju mi izađe na isto što se tiče troška, samo uštedim na vremenu.
Ја као и Лимунчић узимам те повољније и имам их пуно па ми и трају. Поготово што тражим пусте плаже када год могу па ми ни не требају.
Али ти пливаш и теби треба нешто озбиљније. На њих сам и мислила када сам писала о ценама.

ja to uzmem u dekatlonu ili lidlu 😆
dole bikini, gore trouglovi
iskombiniram par boja i cao
jedino me nervira sto su sad uglavnom sve dupli kupaci

Jesi li koristila mozda majice sa UV faktorom iz Dekatlona?

Pitam za sina, on ima ton koze na svetlu majku a mladeze po ledjima na tamnog oca, ne bas sjajna kombinacija.

Prosle godine je imao Speedo majicu i papuce a Lindex sorts za kupanje. Sorts super (taj Lindex ima odlican program za plazu), papuce tesne u najsirem delu a ekcemcic tamo gde je bila majica sa faktorom. Kao posute grube bubuljice.

Videla sam da Dekatlon ima i papuce i te majice ali ne poznajem tu firmu.

Sa papucama je isto uzas. Nismo za sada nasli pravi model. Nosi japanke jer su one siroke ali japanke su nestabilne, seta stopalo. Trol mamin, medvedje sapice.

Back