Pitanje uz anketicu

Dvodijelni ili jednodjelni kupaci ?

• Ukupno glasova
    9
Јаој, какав је :heart:
Па ући ће када буде спреман. Шта сада. Неки науче и са 30. Није смак света. И нисмо сви за све.
Проблем би био, из мог угла, да жели, да чежњиво гледа друге а не сме. Овако... Није му стало. Има друге приоритете.

Negde sam saglasna.
Jedini moj problemcic koji imam sa njim generalno je analiza analize.
Nije mu stalo, uopste mu nije stalo...ali sta cemo kasnije? Treba ipak znati gde je vir, gde je stena, iskustvo mnogo znaci. Ono seljacko iskustvo, da znam koja grana je trula a na koju mogu da se popnem.

Udavih...:)

Hm...istina je da volim da se potrbusim, mlatim nogama i citam.
Ali ja se brckam i plivkam!

Mislim da se radi o karakteru. On je jako mirna ali pravolinijska osoba. Ako nije pravilno sav se spetlja. Imao je stres u zoo vrtu jer moja sestra nije pratila "preporuceni smer kretanja". Postoje zakonitosti i jako, jako je tesko pomeriti ga.

On nije punacak. Vise je vitak. Samo da se opusti, da udje u vodu bez da je proracuna. Sve sto se nepravilno krece njega zbunjuje. Lopta, recimo.
Dok skijanje i bicikla dodju njegovi sportovi iz sna. Jer su predvidljivi, nema guzve, ritmicni.

Zato sam pitala kako prici. Ima malo i toga da imam osecaj da bi bas njemu takvom proracunatom plivanje leglo ali nije mi to na pameti.
Kako kazati vazno je da se brckas i sljapkas a gde voda ode neka ode, da proplivas i za tri godine nije bitno!

On ide na plazu sa knjigama, flomasterima i zivotinjama koje obozava a potom ih potapa da posmatra reakciju riba na te zivotinje. I onda moze satima da cita i da posmatra zivotinje u vodi.

Ja ne mislim da je bistar pa zato tako racuna. Prosto mu na taj nacin radi mozak. Prvo opipam tobogan, pa ga odmerim, pa izvucem metar da budem precizan...dok se popnem prodje tri meseca.
A mi nismo primorci i on ima te dve nedelje da se prevari i da udje u vodu. A onda broji, 30 koraka napred jednako 30 koraka nazad. Zato ga ubija sunce u ledja.

Htela bih da mu olaksam ali sve sto mi pada na um je ipak da ga dam u skolu plivanja ali i za to mi treba neki liberalno nastrojen trener jer ako ovo moje dete oseti da nije "preporuceni smer kretanja" trener ce mecku da rodi.

Evo...da mi verujes kako to izgleda. Savrsen mir. Kao da ima duplo vise godina. Na slici ima svega pet. Zivuljke tu. Ja legnem ispod i fakat citam. Muz je na stolici pored gusterise i ne cita vec pliva i susi se. Mali cita. Crta procitano. Razgovara o procitanom. I tako...hajde molim te malo u vodicu, kasnije, mama, hocu kasnije.
Onda odbroji one korake, dok se smiluje...podne i vreme za dja.
Vidis kako kit savrseno pluta. To je on snimao. A stoji u vodi do listova. Onda zameni zivuljku. Pored staro, mlado, kvasi se...on nista...

Zendeli, molim te kada vidi Tonci, izbrisi slike. Ne bih da ostanu.

prvo, nema potrebe da ga forsiras da radi nesto sto nece
drugo, on zapravo radi sto i vi
uziva u odmoru ko odrasli 😄
ja bih mu odmah objasnila da su ribe nevidjeno zanimljive kad ih posmatra u njihovom svijetu
onda ja natakarim masku i disaljku i uradim bas to
tako par puta
onda je zickala moju masku
pa me jedva namolila da dobije svoju i eto
par dana kasnije je s maskom bazala po plicaku
pa se se opustila i umocila cijela
zatim je upala u more ful, a nije ni skontala
nedilju dana kasnije samo joj je gujica virila iz mora
sad pliva i roni zajedno sa mnom
a djeca su nam po nekim pitanjima djeluje mi slicnog temperamenta - oprezna i ne vole nepredvidljivo
moje dijete nikad loptu uzelo u ruke nije dok nije otisla na treninge odbojke
tu smo je morali ohrabrivati malo da ustraje i sad obozava odbojku i ima tri lopte
rolere vozi, od bicikle jos ima zent
zato sto nije u stanju da se opusti i shvati da ne moze imati potpunu kontrolu uvijek i svuda
ali okej, ima vremena
nek uci svojim tempom ; )

Negde sam saglasna.
Jedini moj problemcic koji imam sa njim generalno je analiza analize.
Nije mu stalo, uopste mu nije stalo...ali sta cemo kasnije? Treba ipak znati gde je vir, gde je stena, iskustvo mnogo znaci. Ono seljacko iskustvo, da znam koja grana je trula a na koju mogu da se popnem.

Udavih...:)
pa to je jedino iskustvo
posredna se ne racunaju
ne zivi se preko proksija
meni je najteze bilo gledati je tako uplasenu od svega sto je nepoznato, konstantno opreznu
mislim, ne znam da li je pala pet puta za ovih 9 godina zivota
jednostavno je takva
sve do odbojke
to se baca na mrezu, klizi po parketu... i prica o tome sva odusevljena 😄

Ова наша форумска деца сва иста. Обазриви, стрпљиви, иду на сигурно.
Такви су и шта сада. Нешто друго ће да их занима. Мој ни дан данас са 20 година није са лоптом на "ти". Нисам ни ја никада била, а није имао ни оца који проводи време са њим, што Врагана каже, па да ради исто што и ми. А са друге стране, Циганчићи дохвате прислоњен бајс на зид, никада га нису возили и одмах направе три круга и врате. Нема се времена за пренемагање и учење, граби прилику :lol:
Ја сам увек била индивидуалац, никада групни спортови. Волим ролере, клизање, зато ми и трчање прија. А бицикл ћу изгледа поново морати да учим да возим :lol:
Мислим да спортови треба да буду разонода, игра, кретање и гибање које не доживљаваш као напор него забаву. Некако такмичарски дух ми нема хуман призвук. Осим када побеђујеш самога себе.

Такви су и шта сада. Нешто друго ће да их занима. Мој ни дан данас са 20 година није са лоптом на "ти". Нисам ни ја никада била, а није имао ни оца који проводи време са њим, што Врагана каже, па да ради исто што и ми. А са друге стране, Циганчићи дохвате прислоњен бајс на зид, никада га нису возили и одмах направе три круга и врате. Нема се времена за пренемагање и учење, граби прилику :lol:
Ја сам увек била индивидуалац, никада групни спортови. Волим ролере, клизање, зато ми и трчање прија. А бицикл ћу изгледа поново морати да учим да возим :lol:
Мислим да спортови треба да буду разонода, игра, кретање и гибање које не доживљаваш као напор него забаву. Некако такмичарски дух ми нема хуман призвук. Осим када побеђујеш самога себе.
Moja kćerka je sušta suprotnost. Kakve je ona vratilomije pravila i sad se najezim kad se sjetim. Od vožnje muškog bicikla sa 4 godine do skakanja sa skakaonice na bazenu sa 6 pa na dalje. Jako ,jako je neustrasiva i zivahna bila. Prava škorpijica . Ne mogu vise ni da se sjetim koliko puta se razbila jer je precijenila svoje mogućnosti

pa to je jedino iskustvo
posredna se ne racunaju
ne zivi se preko proksija
meni je najteze bilo gledati je tako uplasenu od svega sto je nepoznato, konstantno opreznu
mislim, ne znam da li je pala pet puta za ovih 9 godina zivota
jednostavno je takva
sve do odbojke
to se baca na mrezu, klizi po parketu... i prica o tome sva odusevljena 😄

Pa nekako se ne slazem.
Bicu krajnje otvorena, ja volim decu da tretiram sa postovanjem. Ono "postovana deco". Ali to postovanje podrazumeva malo i odgovornost. Moja mama je pila kafe i listala Bazar u hladu. Ali ja sam znala da sam dete i igrala se koficom.
Stricu se udavio maturant, presao je u prevodioce nakon toga.
Uopste mi se ne svidja ta pipirevka oko dece, radi pola sata sta treba da radis a onda uzivaj po volji nn sati.

Ja sam izbegavala tako da govorim, narocito sto je on dete primerenog vladanja. Ali na kraju cu morati. Cuj, sve radis kako treba ali plivanje je vazno. Uci pola sata a onda kuliraj tri sata.
Pitanje je i koliko nesto nije za njih a koliko ih mrzi da izadju iz zone udobnosti.
Zato se ja bunim.

Od moje drugarice mala je u kolicima.
Brate, njoj nista ne smeta, ni sunce, ni kisa, ni sneg...jos su i razvedeni. Ta mama je najsireg osmeha. Samo mi posalje sms 'ajmo na kafu uzeo ih je otac na tri sata.
Pokusavam da kazem da je citanje privilegija, plivanje, zivot ceo...skidam kapu tim knjigama, skidam kapu pristojnosti ali skini i ti meni kapu jer hocu da te naucim da budes stabilan covek sutra.

Nisam gruba, zivota mi ali mnogo se bakcemo oko toga da li su uplaseni. Svaki rad smanjuje uplasenost a ja ti pruzam ruku da prodjemo zajedno i pobedimo.

Ima ona kanadska, americka, ne znam cija bese poslovica. Nesto tipa "nuzda je najbolja skola".

I stvarno je tako, daleko od toga da zelim nuzdu bilo kome pa i sebi ali ima istine u tome.

Pa nekako se ne slazem.
Bicu krajnje otvorena, ja volim decu da tretiram sa postovanjem. Ono "postovana deco". Ali to postovanje podrazumeva malo i odgovornost. Moja mama je pila kafe i listala Bazar u hladu. Ali ja sam znala da sam dete i igrala se koficom.
Uopste mi se ne svidja ta pipirevka oko dece, radi pola sata sta treba da radis a onda uzivaj po volji nn sati.

Ja sam izbegavala tako da govorim, narocito sto je on dete primerenog vladanja. Ali na kraju cu morati. Cuj, sve radis kako treba ali plivanje je vazno. Uci pola sata a onda kuliraj tri sata.
Pitanje je i koliko nesto nije za njih a koliko ih mrzi da izadju iz zone udobnosti.
Zato se ja bunim.

Brate, njoj nista ne smeta, ni sunce, ni kisa, ni sneg...jos su i razvedeni. Ta mama je najsireg osmeha. Samo mi posalje sms 'ajmo na kafu uzeo ih je otac na tri sata.
Pokusavam da kazem da je citanje privilegija, plivanje, zivot ceo...skidam kapu tim knjigama, skidam kapu pristojnosti ali skini i ti meni kapu jer hocu da te naucim da budes stabilan covek sutra.

Nisam gruba, zivota mi ali mnogo se bakcemo oko toga da li su uplaseni. Svaki rad smanjuje uplasenost a ja ti pruzam ruku da prodjemo zajedno i pobedimo.
djeluje mi da se nismo skapirale
djeca u odredjenom uzrastu ako ih hoces zainteresirati za nesto da bar probaju
to ne moze kroz pricu, mora primjerom
takodker, usvajaju nase obrasce i navike
pa ako smo mi inertni i mirni i oni ce se nekako bar truditi da budu...ako su jos i takvog temperamenta to im i dodje prirodno

moje dijete se jos bori s voznjom bicikla
i iako mi je tesko da je gledam tako uplasenu ne forsiram je
oslobodice se kad se oslobodi
svojim ritmom, ali da joj nisam kupila bajs kad je trazila i da ne gleda nas kako vozimo
ne bi ni imala zelju da to proba

kad je krenula na odbojku doslovno se bojala lopte
ali da nije krenula to bi tako i ostalo
sad joj je zabavno i vidi se da uziva u tome

isto vrijedi i za plivanje, ronjenje
gleda mene i zeli u tome sudjelovati
pa se potrudila i da to postigne
i onda sam je u tome ohrabrivala

i to ima smisla jer kako drukcije da nauce sta je istrajnost, a trebat ce im u zivotu

Ima ona kanadska, americka, ne znam cija bese poslovica. Nesto tipa "nuzda je najbolja skola".

I stvarno je tako, daleko od toga da zelim nuzdu bilo kome pa i sebi ali ima istine u tome.
Па јесте. И ја челичење подржавам, мада многи тај израз доживљавају суровије од мене, али не по сваку цену.
Мој деда је маму учио да вози бајс так што јој веже стопала за педале :lol: Нисам ни за то.
Али у муци и када мораш још како знаш, и оно што не знаш. Мислим да смо сувише занемарили интуицију, инстинкт... и залудели се саветима, психолозима, стучњацима овим и оним... а живот је једноставнији. Па види само ове школице за мајке и бебе. Потребне су јер су жене застрашене од свега. Да нису то би ишло по осећају без страха.
Толико смо се удаљили од природе и суштине бића да ћемо поново морати савладавати оно што смо већ знали, генерацијама уназад. Па занемарили и заборавили.

Da li debele, polu debele, malo debele i puno debele žene mogu da obuku dvodelni kupaci ? Ili ipak jednodjelni ?

I šta jednodjelni mjenja u kompletnoj sliki gote pomenutih žena naspram dvodelnog kupaceg ?

Do ovog pitanja sam došla jer vidim da na tiktoku sad imamo ohrabrujuće video poruke gore pomenutih žena koje stoje u vodi di pupka u dvodelnom i vicu nešto poput “ju ar bjutiful ju ar fri”
Mogu i dvodelni i jednodelni.
Jedino ne onaj tanga, jer to retko dobro stoji i onim mrsavima, a i stvarno mi je nepristojno to pokazivanje guzzice na normalnim plazama. Zna se gde mozes malo vise da se raskomotis.

😀❤️
Malo me podseti na mene. :) Kao dete sam bila mnogo neustrasivija i uopste nisam imala ove strahove koje sada imam.
Kad se setim sa koje visine i sa kog drveta sam pala i nista mi nije bilo. Zveknula o pod, malo se ugruvala, sakrila od mame, jer znam sta bi bilo: „Sta si na drvetu trazila??“, a nema drveta u kraju na koje se nisam popela. :lol:
Kada bih sada pala sa te visine polomila bih se ko niko. :lol:
A bila sam spretna. Sta bi bilo da nisam. Ko zna koliko bih tek onda bilo razbijenih kolena. Jer ja nisam vozila biciklu, ja sam jurila i trazila uzbrdice da bih posle mogla sa njih da se sjurim bez kocnica.
I onda udjem u pubertet i postanem sve obazrivija i pazljivija.

😀❤️
Malo me podseti na mene. :) Kao dete sam bila mnogo neustrasivija i uopste nisam imala ove strahove koje sada imam.
Kad se setim sa koje visine i sa kog drveta sam pala i nista mi nije bilo. Zveknula o pod, malo se ugruvala, sakrila od mame, jer znam sta bi bilo: „Sta si na drvetu trazila??“, a nema drveta u kraju na koje se nisam popela. :lol:
Kada bih sada pala sa te visine polomila bih se ko niko. :lol:
A bila sam spretna. Sta bi bilo da nisam. Ko zna koliko bih tek onda bilo razbijenih kolena. Jer ja nisam vozila biciklu, ja sam jurila i trazila uzbrdice da bih posle mogla sa njih da se sjurim bez kocnica.
I onda udjem u pubertet i postanem sve obazrivija i pazljivija.
Pobegao mi je citat Zendelijinog posta. Sorry :)

Moja mama je pila kafe i listala Bazar u hladu. Ali ja sam znala da sam dete i igrala se koficom.
Boze, koliko ovo fantasticno normalno zvuci :heart:
ali mi, roditelji dece rodjene u novom milenijumu, naseli smo na sve te preporuke psihologa, pedagoga etc i poprilicno saucestvovali u nakaradnom roditeljstvu.
ja prva sam bas srljala najzesce u tome, bukvalno sam osecala grizu savesti ako na 5 min nisam u ulozi animatora, da mi se deca slucajno ni minuta ne smore :roll:
i moj pokojni muz je prvo bio u cudu sta to radim, al malo po malo, sistematicno i decenijski resetovao me na normalno.. mnogo mi je zao iz ove perspektive sto sam sopstvenom gluposcu u neznanju donekle upropastila godine i godine celoj porodici i sto je najgore od svega kreirala dva mala narcisa :((((

Boze, koliko ovo fantasticno normalno zvuci :heart:
ali mi, roditelji dece rodjene u novom milenijumu, naseli smo na sve te preporuke psihologa, pedagoga etc i poprilicno saucestvovali u nakaradnom roditeljstvu.
ja prva sam bas srljala najzesce u tome, bukvalno sam osecala grizu savesti ako na 5 min nisam u ulozi animatora, da mi se deca slucajno ni minuta ne smore :roll:
i moj pokojni muz je prvo bio u cudu sta to radim, al malo po malo, sistematicno i decenijski resetovao me na normalno.. mnogo mi je zao iz ove perspektive sto sam sopstvenom gluposcu u neznanju donekle upropastila godine i godine celoj porodici i sto je najgore od svega kreirala dva mala narcisa :((((
ja to uopce me radim
radim sta se meni radi
ali ako ona zeli sudjelovati u tome
nemam nista protiv
samo sto je necu tegliti
nek se potrudi
tako da me prvo cekala u plicaku da se vratim
i pokusavala skapirati kako to plivanje i ronjenje funkcioniraju
sa svojom maskicom
onda se ohrabrila da udje dublje
pa sam je trazila da idemo zajedno duz plicaka, isle smo...onda je opet sama savladavala tu neku dubinu di vec moze zaronit
i eto, tri ljeta kasnije zajedno s maskom i disaljkom, a povremeno i s perajama idemo duz skrija i gledamo sta ima, zaranja dublje...komotna je, opustena i kao mala vidra 😄

А сви смо негде грешили. Нема савршеног ни родитеља ни детета. Ја сам прва много тога забрљала.
Мене нервира прецењивање деце и то лажно самопоуздање које се наметне третманом родитеља. Татине принцезе и мамини лепотанчићи којима се све подразумева и сматрају да им све припада, тек тако, што постоје.
Приликом разговора са другом ми је кренула врућина из пета и изашла пара на уши :lol: Он је један од оних очева који трчи да магарцима (то кажем због година 16 и 20 а не због те деце) сперми доручак пре него што устану. А зашто они теби некада не спреме? И онда се, онако у разговору пита: Види ове данашње девојке, бринем какве ће жене наћи наша деца.
Ма немој! А не запиташ се да ли та наша деца заслужују неку девојку по свим мерилима?

Poslednja izmena:
А сви смо негде грешили. Нема савршеног ни родитеља ни детета. Ја сам прва много тога забрљала.
Мене нервира прецењивање деце и то лажно самопоуздање које се наметне третманом родитеља. Татине прицензе и мамини лепотанчићи којима се све подразумева и сматрају да им све припада, тек тако, што постоје.
Приликом разговора са другом ми је кренула врућина из пета и изашла пара на уши :lol: Он је један од оних очева који трчи да магарцима (то кажем због година 16 и 20 а не због те деце) сперми доручак пре него што устану. А зашто они теби некада не спреме? И онда се, онако у разговору пита: Види ове данашње девојке, бринем какве ће жене наћи наша деца.
Ма немој! А не запиташ се да ли та наша деца заслужују неку девојку по свим мерилима?
ja sam jucer krenula na posao
i kao doruckovala je, kul je, bice ona sama pola sata dok se caca ne vrati
tri koraka kasnije
zove - gladna sam...
ima sira i sunke u frizideru...
gdje...otvara frizider
a kako da isjece sir...reko nozem, onim za maslac najbolje
taman ces sjec dok ti se caca ne vrati, a neces si odsjeci prst...
al isto sam njemi naredila da joj prebroji prste cim se vrati 😬

ja sam jucer krenula na posao
i kao doruckovala je, kul je, bice ona sama pola sata dok se caca ne vrati
tri koraka kasnije
zove - gladna sam...
ima sira i sunke u frizideru...
gdje...otvara frizider
a kako da isjece sir...reko nozem, onim za maslac najbolje
taman ces sjec dok ti se caca ne vrati, a neces si odsjeci prst...
al isto sam njemi naredila da joj prebroji prste cim se vrati 😬
Ја сам била предшколско и увелико користила и кројачке, бакине маказе, и оне цик- цак и мале за нокте. Тим малим сам обожавала да сечем облике од папира, оне као пахуље, када испресавијаш папир, сецкаш па када размоташ видиш шта је испало. Оне су имала оштар шпиц и биле ми најпрактичније.
И одем код тетке, оне конзервативне :lol:, тражим маказице а она претрнула. Враћа се из продавница и доноси ми, тачно се сећам, наранџасте, па као неки пајац дезен са облим врхом. Она сва срећна што сам безбедна, а мене хладан туш погодио:(:rotf:

Pa nekako se ne slazem.

Zato se ja bunim.

Upisi ga u skolu plivanja.
Ja sam kasno naucila da plivam. Spadam u te ljude koji vole da imaju kontrolu nad situacijom a voda nije nas najbolji prijatelj. Dobronamjerni savjeti kako da se opustim u vodi su bili potpuno pogresni i kontraproduktivni. I postoji sansa da od nezainteresovanosti za vodu, mali razvije strah.
Najgore sta moze da se desi je da mu se ne dopadne i da odbije da ide.

Back