Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Pošto je tema opširnija, od nekoliko poslednjih postova napravila sam novu temu, Harmonici.

Po želji fenix (a i sa željom da se ta tema razvije :lol: do sad se nije pisalo o tome) napravila sam od posta novu temu, Prenatalna solarna i lunarna eklipsa :D
Ej, hvala...ja sam ostla zabezeknuta kada sam shvatila da je meni solarna eklipsa na stepenu gde je onome koga sam eto da kazem "izgubila".. na stepenu njegove Venere. A njegova na stpenu mog Sev.Mes.Cvora. Oboje Solarne eklipse! Slaba tacka kazu celog zivota - pa jeste Lav mi je slabost! :heart:

Poslednja izmena:
Nedavno sam se preselila (jos uvek se tako osecam iako je proslo 1.5god.od tad), i moje prve komsije su mi nekako iako smo mnogo razliciti a opet u njihovoh kuci se osecam jako pozitivno "kuca smeha"..svako ima svoje mesto za smejanje sto bi se reklo u onom crtacu sa Zekom, a meni je tamo..Inace, apsolvirah na tome da njihov sin i ja imamo kombinaciju SMC na moj IC, dok je moj SMC u 4-oj kuci na kraju Raka nedaleko od Venere tog decka. E sad, stariji komsija-otac ima konjukciju JMC s mojim SMC,ne egzaktan na manje od 2`..a meni je neverovatno prijatan osecaj u njegovom okruzenju. Tera me da osvestim neke svoje potisnute strahove i to sto se ne bavim bilo kakvom umetnoscu sto mi je natalni nagovestavao, dok se taj covek upravo bavi muzikom.
Moja majka ima egzaktnu konjukciju JMC sa Merkurom mladjeg komsije-sina, isto i moj otac JMC0ME posto su mi roditelji rodjeni u razmaku od 20-tak dana.
Komsinica majka - ima konjukciju SMC sa Suncem oba svoja deteta; sina i kcerke posto su oni rodjeni razlika 1dan. I to izmedju oba Sunca, nekako. Sjedne strane Sunce-SMC-Sunce. A ujedno JMC0Sunce moja Mama.
Komsinica i komsija/brat sestra - nikako se ne slazu; imaju njen JMC u konjukciji sa njegovim Marsom u Skorpiji, a i ostatak nagovestava sukobe..
..pa bih rekla da i nismo tako slucajno svi ovde, hm :think:
Sta vi kazete o ovom globalnom aspektu..? Inace, moji su preklom sa Juga, kao i nase komsije..siri orbis po kilometrazi ali ne i po stepenima.. :mrgreen:

He he he e gde bas nadje komsije da uporedjujes... ko bi se jos toga setio...
Elem,... cvorovi uvek govore o proslim zivotima i karmi, bilo dobroj ili losoj, mada kada je karma u pitanju ja nekako ne verujem u tu dobru... uvek je tu nesto da se odradi...
Vrlo je moguce da si u "nekakvom" odnosu sa komsijama, ja podrzavam onu parolu "nista u zivotu nije slucajno".

He he he e gde bas nadje komsije da uporedjujes... ko bi se jos toga setio...
Elem,... cvorovi uvek govore o proslim zivotima i karmi, bilo dobroj ili losoj, mada kada je karma u pitanju ja nekako ne verujem u tu dobru... uvek je tu nesto da se odradi...
Vrlo je moguce da si u "nekakvom" odnosu sa komsijama, ja podrzavam onu parolu "nista u zivotu nije slucajno".
Osecam ih kao "bitne"..ma..pusti. A imam inache i jednu drugaricu koja danas puni 12 god.i kod nas je proradila ljubav na pocetku, mada moram ti reci s moje strane je stajao neki zid..a njena mama me je pitala vec da joj pogledam natalni - samo sto sam ja pocetnik. Jednom prilikom me je njihova prijateljica cudno gledala i pitala sta sam u horoskopu, onako uopsteno..i kao "nadam se da cemo se opet sresti i lepo caskati na ovu temu", mada nismo a i ja sam imala takvu odbojnost prema toj zeni..

Jeste zvezda nekretnica ali se ipak polako pomera. Na današnji dan nalazi se na 26[sup]o[/sup]18'40" Bika. Za sajt koji prikazuje trenutni položaj zvezda ne znam, ali ima dosta programa koji to rade (npr ZET).
Ok.u pravu si. Pretpostavila sam da zeli znati ukoliko ima neku konjukciju ili egzaktan aspekt..a eto naucih i ja nesto.

Pitanje: Zasto se po progresivnoj karti SMC pomerio kod mene unazad za 3-4`?
Jer to inace kod svih?

Poslednja izmena:
Pa čvorovi se uglavnom pomeraju u rikverc, zavisi kojom brzinom se uopšte kod tebe kreću... Mislim da je tih 3-4' ok za tvoje godine. (Znaš da progresivna karta pomera planete za onoliko dana koliko imaš godina)
;) (Da..)So, MO, Ve, ME, ali Ma..odnosi se na taj dan kako je stajao jer tako? Odnosno ako je u pitanju 29 god.zivota, onda od 27.oktobra 1981, gleda se polozaj planeta za 29 dana od mog rodjenja iste godine..ali Mars nije pomeren toliko?
..Nisam imala pojma sto se tice SMC-a/pretpostavljam JMC..

Poslednja izmena:
;) (Da..)So, MO, Ve, ME, ali Ma..odnosi se na taj dan kako je stajao jer tako? Odnosno ako je u pitanju 29 god.zivota, onda od 27.oktobra 1981, gleda se polozaj planeta za 29 dana od mog rodjenja iste godine..ali Mars nije pomeren toliko?
..Nisam imala pojma sto se tice SMC-a/pretpostavljam JMC..
Kao što rekoh, zavisi koliko brzo su se kretale planete tog dana... Npr, ukoliko je Mars bio stacionaran, on se maltene neće ni pomeriti...

A koliko je Mars pomeren, a za koliko očekuješ da se pomeri?

Kao što rekoh, zavisi koliko brzo su se kretale planete tog dana... Npr, ukoliko je Mars bio stacionaran, on se maltene neće ni pomeriti...

A koliko je Mars pomeren, a za koliko očekuješ da se pomeri?
Stajao je na 3`Device, za sled.tj.29god.pada na 19`..Device, a ne mogu da ti odgovorim na ovo drugo. Inace ne znam da li se tad gledaju samo aspekti medju progresivnim planetama sta govore, u progresivnoj karti ili se i uporedjuju aspekti, ukoliko ima egzaktnih sa natalnim, tj.kombinacija.

Mars u proseku prolazi oko pola stepena na dan, tako da bi za 29 dana trebao da pređe oko 14,5 stepeni, tako da je tu otprilike gde bi i trebao da bude kod tebe.

Progresivne planete treba da upoređuješ sa natalnim. Dodatno možeš razmatrati i aspekte progresivnih planeta sa progresivnim, ali aspekti progresivnih na natalne se mnogo jače manifestuju. Razmatraj aspekte do jednog stepena. Znači čim neka planeta uđe u aspekt orbisa od jednog stepena sa nekom drugom planetom, možeš smatrati da je ta planeta "aktivirana" i da taj aspekt može doneti nešto.

Mars u proseku prolazi oko pola stepena na dan, tako da bi za 29 dana trebao da pređe oko 14,5 stepeni, tako da je tu otprilike gde bi i trebao da bude kod tebe.

Progresivne planete treba da upoređuješ sa natalnim. Dodatno možeš razmatrati i aspekte progresivnih planeta sa progresivnim, ali aspekti progresivnih na natalne se mnogo jače manifestuju. Razmatraj aspekte do jednog stepena. Znači čim neka planeta uđe u aspekt orbisa od jednog stepena sa nekom drugom planetom, možeš smatrati da je ta planeta "aktivirana" i da taj aspekt može doneti nešto.
Ok.Hvala..jos uvek nisam dosla do zakljucka sta bi tu bilo pozitivno a sta negativno, jer tamo gde su mi natalno pozitivni aspekti, po progresivnim se prave nagativni, ipak 29god. skoro pa 30`.. i obrnuto je. :confused:

Progresivne planete na prvom mestu "aktiviraju" natalne. Desiće se ono što natalna planeta ukazuje svojim položajem u natalu. Način na koji će se to desiti opisaće progresivna planeta jer ona donosi priliku da se nešto ostvari. Ukoliko je natalna planeta dobro položena, progresivna planeta koja je aktivira će doneti povoljan događaj, međutim ukoliko se aktivira preko kvadrata, biće manje povoljan od recimo sekstila, ali i dalje će biti povoljan. Ni direkcije, ni solari, ni tranziti ne mogu da donesu događaje kojih u natalu nema, već samo aktiviraju ono što u natalu stoji.

Nema razloga da te muci 12.ta kuca, naglasena je kod veoma kreativnih ljudi.
Ona oznacava mnostvo stvari:
- nase snove, ovo se moze shvatiti kako bukvalno tako i apstraktno, a u skladu sa time i nasu kreativnost i intuitivnost
- stvari koje su od nas skrivene-nasu najdublju intimu - kada je ova kuca naglasena osoba ima tendenciju da se povlaci u sebe i veoma je sklona introspekciji. formira neku vrstu"svog"sveta u koji bezi kada stvari krenu "naopako"
- daleko inostranstvo i sve sto je daleko od nas - izgubljene stvari (12kuca odgovara znaku riba i samim tim i svim karakteristikama neptuna ), stvari koje ne mozemo da vidimo, ili ne znamo gde su,maglu...
- doktorate, lekare i bolnice, kao i sve druge vrste zatvorenih institucija.
- povezana je i sa gubitkom....planete koje se nalaze u 12 kuci govore nam sta je to sto u zivotu osecamo da gubimo ili da nam nedostaje (bilo to realno ili ne)......

Ovo tumačenje 12. kuće me podstaklo na pitanje. Hocu li ja čitavog života smatrati da nisam dovoljno srećna i lijepa zbog ovog jupitera? Malo karikiram. Ali to je suština.

Jupiter Pisces 22°08'18 in house 12
Mercury Trine Jupiter 3°35
Venus Opposition Jupiter 2°32
Jupiter Square Uranus 3°31

Back