Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Nije Neptun nevažan, ali u odnosu na Jupitera daje mnogo manje informacija. Dalji je, sporije se kreće ... tako da će većina ljudi rođenih u približno istom periodu (u stvari, godine su u pitanju!) sa istim Ascendentom imati isti ili sličan položaj u Neptuna i u znaku i u kući, razlikovali bi ih samo aspekti. Jupiter je bliži, brži, ličnije opisuje ljude i situacije (ono očime vlada).

Jel to onda vazi i za pluton, obzirom koliko je mali i udaljen, ja ne razumem sto mu je data tolika moc, deluje mi kao najmocnija planeta!

Ja bih ga ipak zanemario pošto je vreme rođenja najčešće koji minut ranije, a i u pitanju je Pluton/Haron, za koje ne bih uzimao orbis ni 30'... Ali čak i da nije, taj Pluton ne utiče na tebe direktno, već opisuje ljude sa kojima dolaziš u kontakt.

Doduše ovo je moj stav koji se očigledno kosi sa današnjom modernom astrologijom, na tebi je da vidiš da li nešto radi ili ne :)

Ja bih ga ipak zanemario pošto je vreme rođenja najčešće koji minut ranije, a i u pitanju je Pluton/Haron, za koje ne bih uzimao orbis ni 30'... Ali čak i da nije, taj Pluton ne utiče na tebe direktno, već opisuje ljude sa kojima dolaziš u kontakt.

Doduše ovo je moj stav koji se očigledno kosi sa današnjom modernom astrologijom, na tebi je da vidiš da li nešto radi ili ne :)
Pa ne razumem se mnogo u astrologiju, ali kako mislis da ga zanemarim, ako se recimo potvrdilo da je njegov prelazak preko moje Venere i doneo (tada nisam znala) "fatalnu" ljubav..a sa njom je natalno u sekstilu..pa evo i posle 7 godina mi nije dobro..pa jos je u 7moj kuci, a Venera mi je vladar 7mog. Da li ima ili nema veze, tek mi je u konjukciji sa dosta planeta!!! :confused:

Ok, ako se Pluton ne može zanemariti, zbog čega se zanemaruje Haron?

I da se samocitiram:
Ma samo me je zanimalo iz stava kad se moze zanemariti, posto je sasvim ok.da na nekoga nema uticaja! A jer mogu da te pitam usko je povezano sa plutonom. Recimo da je 7-polje na 29`Skorpijona, da li se uzima Pluton ili Jupiter kao vladar, ali obzirom da su i jedan i drugi u 6-om polju..recimo da bih ovde rekla da kod osobe nema uticaja? MOze li neka pomoc?

Za pitanje br 1. Ne uzimaju se ni Pluton ni Jupiter već Mars. Uvek za vladara kuće uzimaš planetu koja vlada znakom kojim ta kuća počinje, makar u pitanju bio i 29-i stepen. Doduše u takvim slučajevima treba posvetiti pažnju i vladaru sledećeg znaka, ali uvek onaj u kojem kuća počinje ima prioritet.

E sad, iako su i Jupiter i Pluton u istoj kući, to uopšte nije isto. Zavisi da li su u konjunkciji, koji je bliži kom vrhu kuće itd.

Fiksne zvezde ne mogu da donesu nešto što nije naznačeno u natalnoj karti, već ono što je već naznačeno mogu da pojačaju do ekstrema.

Gde se Merga nalazi?

Za pitanje br 1. Ne uzimaju se ni Pluton ni Jupiter već Mars. Uvek za vladara kuće uzimaš planetu koja vlada znakom kojim ta kuća počinje, makar u pitanju bio i 29-i stepen. Doduše u takvim slučajevima treba posvetiti pažnju i vladaru sledećeg znaka, ali uvek onaj u kojem kuća počinje ima prioritet.

E sad, iako su i Jupiter i Pluton u istoj kući, to uopšte nije isto. Zavisi da li su u konjunkciji, koji je bliži kom vrhu kuće itd.

Fiksne zvezde ne mogu da donesu nešto što nije naznačeno u natalnoj karti, već ono što je već naznačeno mogu da pojačaju do ekstrema.

Gde se Merga nalazi?
Sto se tice mog prvog pitanja i vrha sedme kuce, i Mars se nalazi u 6-oj u konjukciji sa Jupiterom!
A Merga na 15`Vage..

Ok, ako se Pluton ne može zanemariti, zbog čega se zanemaruje Haron?

I da se samocitiram:
A ovo sto si me pitao Pluton/Haron? Objasni mi..mada iskreno sam razmisljala, na primer tranzitni Uran/ pa jos kad ga upare sa tim Jupiterom i sve nade ocekivanja, sta ja znam sve..ne uzmi mi za zlo nacin izrazavanja, ali sam odskora malo temeljnije krenula sa istrazivanjem astrologije..i kako taj tranzit na natalni Uran ili Pluton da nam donese svima isto i meni, i mom bratu i mom komisiji, situacija da nam tranzit kroz isto polje..pa zato me je i povuklo da pitam Tvoje misljenje jer kazes da je mnogo preciznije tumacenje..ako se znamare Uran, Ne, Pl. Mada ovaj Pluton jos ne zaboravljam, mozda je eto to cena njegovog uticaja/u pozitivnom smislu naravno..mada mi je i do sad eto presao preko 3 licne planete: Mo, So, VE.

Sta ti je doneo prelaskom preko MO,SO i VE?
Sta se tada desavalo?
Mo 1` i So 4` su u konjukciji Skorpiji, imala sam negde oko tri i po god., ne znam da li da tako tumacim..ali imala sam pad na moru, povredu glave, ali mislim pre da je taj Mo opisivao moju majku..e sad, ujedno je pravio i sekstil na natalni Mars..koji mi je i vl.Asc. Ali ipak je Pl.dosta dugo na tim pozicijama da bih njega okrivila
I to me je jako brzo proslo, povreda mislim!
Da li je moguce da je tranzitni Sa na natalni Ne doneo trovanje, koje u pocetku nisu mogli da ustanove od cega?

Interesuje me jer moja Ve 20*34Strelca a 9polje 20*35, tumacim kao u 9-oj?
Preko natalne Ve doneo mi je ljubav iz drugog grada i obzirom da mi je Ve u konjukciji sa Ne..dosta sam ga idealizovala, iako s jedne strane svesna da nije..potrajalo je godinama, uz stalne prekide i come backove kad god je cini mi se Pl.krenuo retro, sredinom 2003, sredinom 2004, negde oktobar-nov.2004, pa prekid do juna 2005, i onda nesto kratko opet.

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi objasni vaznost Drakonskog horoskopa, odnosno chart?

Znam da se SMC postavlja na 0`Ovna i dobija se jedan novi chart, aspekti tj.razdaljina ostaju isti ali normalno samim tim upadaju u nove kuce? Nego moze li mi neko reci da li je to efikasno oko resavanja nekih stvari sa natalnim? Kako?
Evo link do teme Drakonski horoskop, možda tu nađeš nešto što te zanima.

Back