Možda si me previše bukvalno shvatio. Ako je neki događaj navodno upisan u našoj karti i mora se desiti a nedesi se, šta možemo reći? ili je astrolog slab ili nešto nije u redu.
Јесте да астрологија није потпуно истражена област, али у сваком случају би то био превид астролога илити слаб астролог. Исто као са лекаром који не види нешто и жури да што пре заврши смену.
Valjda prognostika nosi neku odgovornost.
Мора да носи одговорност.
Ako tri osobe gledaju natal jednoj osobi i svi vide istu stvar na tri različita načina i tri različita vremena šta je poenta?
Уф, ово може бити тежи случај. Ово је случај неповерења особе којој се гледа анализа и која чује само оно што жели да чује, а не разуме шта астролози причају и на шта скрећу пажњу. Али исто тако ће ти три различита ортопеда дати три различите дијагнозе за бол у колену. један ће рећи - вода, други ће рећи ишчашена чашица, а трећи ће рећи да мора кук да се намешта. Постоје ствари које ни доктори не могу да ти кажу упркос технологији коју поседују, а то је из разлога што су људска бића и као такви су подложни грешкама и субјективном посматрању.
Астрологија није егзактна област, али се бави егзактним стварима у људским животима, првенствено. С обзиром на комплексну (кохезивну) област коју представља, свако је може учити ''на своју руку'', што има и предности и назадности зависно од тачке гледишта. Сваки астролог ''види'' илити, прецизније
тумачи симболе на себи својствен начин, као што сваки кувар не пече пило исто, не користи исте зачине нити постиже одређен укус. Исти је принцип, постоје добри и лоши кувари као и што постоје добри и лоши астролози. Дели их искуство, знање стечено и чак и ''дар'' за тумачење симбола, односно симболистике у општем смислу.
даш сликару три основне боје док је дете, а када буде имао 40 година од те три боје ће направити пун спектар, разумеће хладне, топле. Али неки астролог користи више боје, а неко мање, капираш. Неко жели да што пре нацрта или наслика и да заврши причу с обзиром да људи који долазе с љубавним питањима су жешћи смарачи, гори и од шпанских серија са причама од којих би човек пожелео да скочи у шахт.
Исто као и доктори који постају неосетљиви на пацијенте, слично се дешава и са астролозима који желе да откаче некога. Е, али шта дели доброг и лошег астролога у тој причи? Једноставно, савест, препоручити ДРУГОГ астролога пре рађења било ког вербалног аспекта анализирања, зато што се види да ту тај конкретан астролог не може помоћи.
a na kraju se ispostavi da niko od njih troje nema prava. Ali kad pitaš četvrtog on kaže pa normalno kad je ovaj aspekt tamo a ovaj onamo. A kad si tog četvrtog pitao da pogleda procenu u napred nije hteo da odgovori!
Па то ти је та прича. Не жели нико да губи време. Анализе би требало да се раде уживо или макар преко телефона, да се активира Меркур, нешто основно везано за комуникацију. А меркур најбоље ради када је брзина у питању и информације само лете.
šta je zaljučak? ja sam neuk i ne razumem se dovoljno, ali vidim da to svako okreće kako hoće, uvek se lepo pozoveš na simboliku i za svaki događaj možeš naći opravdanje, ali šta ćemo sa promešenim gledanjem u napred?
i zašto se ne desi nešto što mora da se desi?
Управо, симболи. Али треба разумети и да ли одређено дешавање зависи искључиво од појединца. Астролог који ствара парадоксални фатализам у глави појединца и сам постаје фактор који утиче свесно или несвесно.
ja razumem da astrologija nija babavangisanje, ali kad mi astrolog insistira da to nešto mora da se desi jer je jednostavno tu i ne desi šta onda?
meni to ubija želju za čitanjem bilo čega vezanog za astrologiju, zar nije jednostavnije reći ne znam nego se praviti pametan?
i ako neko ko se 20 godina bavi astrologijom omane čemu ja onda da se nadam da ću nešto naučiti...
ma nije ni važno, možda sam ja previše pažnje pridavao tome, bolje da se manem natalisanja
Грешке ће се дешавати у било којој професији, али питање је колико је астролог ментално спреман да себе улаже у то да објасни свакој особи појединачно шта може да очекује, а шта не може. Зато увек треба имати одређени сет правила...добро, не правила буквално, већ сет објашњења управо због ситуација које су везане за такав случај. Али ту се појављује једна страховито велика мана која је присутна код балканског менталитета - такорећи ''Не интересује мене то, реци ти мени шта ће бити овде и овде''. Долазили су људи у фазону да треба да раскидају са мужем, женом итд, лоши аспекти, проблеми, суђење, деца у расулу воде свој живот поптуно ниподаштавајући смисао брака, али онда сваки пут када им се појави одређени транзит, односно када им се фино подигне жица одређеног аспекта и почне да зуји своју ноту одмах падају у несвест, остаће самци, све се опрашта, ''Врати се Миле, врати''. И тако су спремни да троше новац константно имајући исти проблем, изнова и изнова, па онда хороскоп за једно дете, па за друго дете, па се мајци не свиђа то што јој се дечко ухватио са неком ''дрофуљом'' те имаш и питања ''Знате ли неког доброг врача, ја сам нешто правила али то није било добро''

и онда видиш жени Сатурн у 4-ој, муж напустио одавно и шта све не.
Али у прву си, није егзактна наука нити може да буде док су симболи присутни, али резултати се могу приметити и зависе од људског фактора, односно психологије појединаца. Зато су астролози, између осталог, и одлични психолози као и тешкаши у вербалном смислу с обзиром да не можеш да причаш исто са трудницом која хоће да абортира, педером који има сиду, камионџијом који отвара бизнис и пита где да прави гаражу у Гроцкој, као ни са естрадним личностима високог профила.
Из тог неког разлога, када је реч о љубавним проблемима рецимо, жене су бољи избор за астролога у мом искуству. Али нећеш ићи код астролога којем је живот у потпуном расулу да ти даје савете о сопственом животу, нити ћеш ићи код астролога који је залепио два гипсана лава на улаз у своје двориште да ти прича о уметности и школовању. Због тога су одређени астролози одлични за одређене ствари. Сваки астролог се по нечему издваја из масе астролога и има нешто ''своје'' што га чини посебним-посебном, капираш. тако је и са докторима, са куварима, уметницима. Свако користи свој сет ствари да постигне одређену свар, свако има свој специјалитет. И зато када астролог открије шта му најбоље иде, требало би да се определи за ту грану астрологије. То ти је онај фактор - Дар. Наравно, имаш опште куваре, општу праксу код лекара, као и уопштене уметнике, али за одређен проблем треба тражити баш ''специјалисту'', неко ко се опредељује само за здравље или љубав или слично. У том случају онда ти није ни битно да ли и какав је њихов живот у питању, приватна ствар. Њихово знање је оно што ће да триумфује и могу ти помоћи уколико себи већ нису могли због веома лоших аспеката или шта већ не. за њихова способност да помогну је одређени аспект, или више њих, те су често и веома потентни, тј. јаки и као такви су у грани ''професионалног аспекта'' који се може, такође, применити на приватни део али као што је то и случај, лични проблеми су приватна ствар и они остају код куће, у стану или код комшије у шљиваку...
Тако да не треба се секирати, ако ти имаш тачно и прецизно питање, астролог ти може помоћи. Али ако ти је циљ да искушаваш астролога и провераваш колико је способан, може то приметити у наталу и намерно ће те троловати касније, имаш и такве.