Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

onda je to sve mlacenje prazne slame pa svako okrece kako hoce :dontunderstand:

@ne pricam za nikog sa foruma, nego uopsteno

Не може се то тако посматрати типа
x + 2 = 3
x?
сложеније је и садржи пуно чиниоца који се морају претходно испитати. Рецимо узео си тенис у питање, имаш ту Вагу, Стрелца, Близанца, Јупитер, Венеру, Меркур (лоптица), имаш најразличитије ударце међу којима би лоб био Уран (висина), те се исти константно мењају, али се статистички може показати који тенисер користи више-боље ударце када се суочи са неким другим, или зашто статистички губи када удара лоптицу против једног тенисера, а против другог не. Па имаш и различите подлоге које се узимају у оптицај те неки од тенисера који имају боље пласиране планете ће нормално играти боље на одређеним подлогама, на домаћем или иностраном месту. Па онда долази до изражаја и мотивација, који су фактори претходно дошли у оптицај.

Астролог би требало да анализира почетак сваког меча као засебну карту (догађај) у односу на натал и солар самих тенисера, али претходно би морао да научи симболику свега што се дотиче тениса, термине, стилове, као и да проанализира ко су били најуспешнији тенисери, да научи историју тениса и тако даље.

То је када БАШ желиш професионално, а овако астролози воле да продискутују симболизам зато што је занимљиво, још ако је актуелна тема увек..увек могућност да се нешто научи или да се на нешто скрене пажња зато што се догађаји по нечему могу издвојити, а најуочљивији су управо они са физичком потпором који су најблиљи планети Земљи.Марс, Венера и Месец (дневна дешавања).
Али мора да постоји тачка полазишта и она је увек када се нешто озваничи.

Једноставно, то није продуктивно у материјалном смислу, али може се научити кроз недељу до две недеље уколико је неко вољан да то учини. Е, сад, долази питање - корист? Једино ако постоји жеђ за знањем или одлазак у кладионицу ради добијања новца (и земљани избечише очи), али из моје перспективе је то превише посла за нешто што мени лично не причињава задовољство. Никада не треба ићи против себе.

Poslednja izmena:
Možda si me previše bukvalno shvatio. Ako je neki događaj navodno upisan u našoj karti i mora se desiti a nedesi se, šta možemo reći? ili je astrolog slab ili nešto nije u redu.
Valjda prognostika nosi neku odgovornost. Ako tri osobe gledaju natal jednoj osobi i svi vide istu stvar na tri različita načina i tri različita vremena šta je poenta? kako ne vide svi isto? a na kraju se ispostavi da niko od njih troje nema prava. Ali kad pitaš četvrtog on kaže pa normalno kad je ovaj aspekt tamo a ovaj onamo. A kad si tog četvrtog pitao da pogleda procenu u napred nije hteo da odgovori!

šta je zaljučak? ja sam neuk i ne razumem se dovoljno, ali vidim da to svako okreće kako hoće, uvek se lepo pozoveš na simboliku i za svaki događaj možeš naći opravdanje, ali šta ćemo sa promešenim gledanjem u napred?
i zašto se ne desi nešto što mora da se desi?
ja razumem da astrologija nija babavangisanje, ali kad mi astrolog insistira da to nešto mora da se desi jer je jednostavno tu i ne desi šta onda?
meni to ubija želju za čitanjem bilo čega vezanog za astrologiju, zar nije jednostavnije reći ne znam nego se praviti pametan?
i ako neko ko se 20 godina bavi astrologijom omane čemu ja onda da se nadam da ću nešto naučiti...
ma nije ni važno, možda sam ja previše pažnje pridavao tome, bolje da se manem natalisanja :)

Možda si me previše bukvalno shvatio. Ako je neki događaj navodno upisan u našoj karti i mora se desiti a nedesi se, šta možemo reći? ili je astrolog slab ili nešto nije u redu.

Јесте да астрологија није потпуно истражена област, али у сваком случају би то био превид астролога илити слаб астролог. Исто као са лекаром који не види нешто и жури да што пре заврши смену.

Valjda prognostika nosi neku odgovornost.

Мора да носи одговорност.

Ako tri osobe gledaju natal jednoj osobi i svi vide istu stvar na tri različita načina i tri različita vremena šta je poenta?

Уф, ово може бити тежи случај. Ово је случај неповерења особе којој се гледа анализа и која чује само оно што жели да чује, а не разуме шта астролози причају и на шта скрећу пажњу. Али исто тако ће ти три различита ортопеда дати три различите дијагнозе за бол у колену. један ће рећи - вода, други ће рећи ишчашена чашица, а трећи ће рећи да мора кук да се намешта. Постоје ствари које ни доктори не могу да ти кажу упркос технологији коју поседују, а то је из разлога што су људска бића и као такви су подложни грешкама и субјективном посматрању.

kako ne vide svi isto?

Астрологија није егзактна област, али се бави егзактним стварима у људским животима, првенствено. С обзиром на комплексну (кохезивну) област коју представља, свако је може учити ''на своју руку'', што има и предности и назадности зависно од тачке гледишта. Сваки астролог ''види'' илити, прецизније тумачи симболе на себи својствен начин, као што сваки кувар не пече пило исто, не користи исте зачине нити постиже одређен укус. Исти је принцип, постоје добри и лоши кувари као и што постоје добри и лоши астролози. Дели их искуство, знање стечено и чак и ''дар'' за тумачење симбола, односно симболистике у општем смислу.
даш сликару три основне боје док је дете, а када буде имао 40 година од те три боје ће направити пун спектар, разумеће хладне, топле. Али неки астролог користи више боје, а неко мање, капираш. Неко жели да што пре нацрта или наслика и да заврши причу с обзиром да људи који долазе с љубавним питањима су жешћи смарачи, гори и од шпанских серија са причама од којих би човек пожелео да скочи у шахт.
Исто као и доктори који постају неосетљиви на пацијенте, слично се дешава и са астролозима који желе да откаче некога. Е, али шта дели доброг и лошег астролога у тој причи? Једноставно, савест, препоручити ДРУГОГ астролога пре рађења било ког вербалног аспекта анализирања, зато што се види да ту тај конкретан астролог не може помоћи.

a na kraju se ispostavi da niko od njih troje nema prava. Ali kad pitaš četvrtog on kaže pa normalno kad je ovaj aspekt tamo a ovaj onamo. A kad si tog četvrtog pitao da pogleda procenu u napred nije hteo da odgovori!

Па то ти је та прича. Не жели нико да губи време. Анализе би требало да се раде уживо или макар преко телефона, да се активира Меркур, нешто основно везано за комуникацију. А меркур најбоље ради када је брзина у питању и информације само лете.

šta je zaljučak? ja sam neuk i ne razumem se dovoljno, ali vidim da to svako okreće kako hoće, uvek se lepo pozoveš na simboliku i za svaki događaj možeš naći opravdanje, ali šta ćemo sa promešenim gledanjem u napred?
i zašto se ne desi nešto što mora da se desi?

Управо, симболи. Али треба разумети и да ли одређено дешавање зависи искључиво од појединца. Астролог који ствара парадоксални фатализам у глави појединца и сам постаје фактор који утиче свесно или несвесно.

ja razumem da astrologija nija babavangisanje, ali kad mi astrolog insistira da to nešto mora da se desi jer je jednostavno tu i ne desi šta onda?
meni to ubija želju za čitanjem bilo čega vezanog za astrologiju, zar nije jednostavnije reći ne znam nego se praviti pametan?
i ako neko ko se 20 godina bavi astrologijom omane čemu ja onda da se nadam da ću nešto naučiti...
ma nije ni važno, možda sam ja previše pažnje pridavao tome, bolje da se manem natalisanja :)

Грешке ће се дешавати у било којој професији, али питање је колико је астролог ментално спреман да себе улаже у то да објасни свакој особи појединачно шта може да очекује, а шта не може. Зато увек треба имати одређени сет правила...добро, не правила буквално, већ сет објашњења управо због ситуација које су везане за такав случај. Али ту се појављује једна страховито велика мана која је присутна код балканског менталитета - такорећи ''Не интересује мене то, реци ти мени шта ће бити овде и овде''. Долазили су људи у фазону да треба да раскидају са мужем, женом итд, лоши аспекти, проблеми, суђење, деца у расулу воде свој живот поптуно ниподаштавајући смисао брака, али онда сваки пут када им се појави одређени транзит, односно када им се фино подигне жица одређеног аспекта и почне да зуји своју ноту одмах падају у несвест, остаће самци, све се опрашта, ''Врати се Миле, врати''. И тако су спремни да троше новац константно имајући исти проблем, изнова и изнова, па онда хороскоп за једно дете, па за друго дете, па се мајци не свиђа то што јој се дечко ухватио са неком ''дрофуљом'' те имаш и питања ''Знате ли неког доброг врача, ја сам нешто правила али то није било добро'' :eek: и онда видиш жени Сатурн у 4-ој, муж напустио одавно и шта све не.

Али у прву си, није егзактна наука нити може да буде док су симболи присутни, али резултати се могу приметити и зависе од људског фактора, односно психологије појединаца. Зато су астролози, између осталог, и одлични психолози као и тешкаши у вербалном смислу с обзиром да не можеш да причаш исто са трудницом која хоће да абортира, педером који има сиду, камионџијом који отвара бизнис и пита где да прави гаражу у Гроцкој, као ни са естрадним личностима високог профила.

Из тог неког разлога, када је реч о љубавним проблемима рецимо, жене су бољи избор за астролога у мом искуству. Али нећеш ићи код астролога којем је живот у потпуном расулу да ти даје савете о сопственом животу, нити ћеш ићи код астролога који је залепио два гипсана лава на улаз у своје двориште да ти прича о уметности и школовању. Због тога су одређени астролози одлични за одређене ствари. Сваки астролог се по нечему издваја из масе астролога и има нешто ''своје'' што га чини посебним-посебном, капираш. тако је и са докторима, са куварима, уметницима. Свако користи свој сет ствари да постигне одређену свар, свако има свој специјалитет. И зато када астролог открије шта му најбоље иде, требало би да се определи за ту грану астрологије. То ти је онај фактор - Дар. Наравно, имаш опште куваре, општу праксу код лекара, као и уопштене уметнике, али за одређен проблем треба тражити баш ''специјалисту'', неко ко се опредељује само за здравље или љубав или слично. У том случају онда ти није ни битно да ли и какав је њихов живот у питању, приватна ствар. Њихово знање је оно што ће да триумфује и могу ти помоћи уколико себи већ нису могли због веома лоших аспеката или шта већ не. за њихова способност да помогну је одређени аспект, или више њих, те су често и веома потентни, тј. јаки и као такви су у грани ''професионалног аспекта'' који се може, такође, применити на приватни део али као што је то и случај, лични проблеми су приватна ствар и они остају код куће, у стану или код комшије у шљиваку...:whistling:

Тако да не треба се секирати, ако ти имаш тачно и прецизно питање, астролог ти може помоћи. Али ако ти је циљ да искушаваш астролога и провераваш колико је способан, може то приметити у наталу и намерно ће те троловати касније, имаш и такве.

Kako se "predvidjaju" stvari. Imas svoju natalnu kartu,imas onu tablicu svih tranzita,e sad kako se to gleda?
Ako se kaze lupam da je saturn u znaku jarca,a u mojoj karti jarac je vladar 6 kuce,da li to znaci da je saturn nalazi trenutno u mojoj 5-6 kuci ili kako?

Да се повежем на претходну аналогију. Астролог учи од астролога, лекар од лекара, уметник од уметника, кувар од кувара. Процес предвиђања је засебан случај и зависи од више фактора између којих су

- Основна подела елемената и њихово значење. Подела не значи да смо у Грифиндору или Слитерину искључиво, већ имамо све елементе у себи и подложни смо свим елементима, али негде више, негде мање присутно. Због тога је на конту тога могуће донети предвиђање по узору на претходно стечено знање о елементима. Ова метода може бити искључива или додатно употребљена за више ствари, између којих је и профилисање особе, тј. индивидуе.

- Предиктивна метода. ''Ако се десило раније, поновиће се''. Најосновнији приказ је посматрање човекових дешавања када се планета пронађе на одређеном знаку или када додђе на одређени степен. Најбоље истражени су, наравно, Марс и Венера уз Месец, зато што су били релативно близу и лако их је било уочити и пратити ''Богове на небу који доносе рат'' :deda:, ''Лопове који долазе да харају село'' и томе слично. Када је реч о мунданој астрологији то је лако уочљиво. Рецимо, Уран у Овну, земљотреси на местима која су већински под утицајем Венере, односно Бика. Зашто? једноставно, Бик и Водолија нису елементарно компатибилни, а самим тим ни Венера и Уран. Уран тера на изненадну промену, а Венера тера на сталожено сакупљање. И када се споје, догоди се Муња, односно земљотрес зависно од тога да ли Венера активира Уран или Уран активира Венеру транзитом. То све делује као нормална природна појава, што у суштини и јесте, али све што има негативан утицај на сам живот људи је виђено као негативно. На исти начин небо и земља се никада не могу додиривати, исто као што вода не може да гори.

Те ствари увек доносе деструкцију ''нечега'', али чега то је ствар перспективе.

- Аналитичка метода ''по узору на''. Константно проеравање тачности ствари које су други астролози писали или радили, односно показали у пракси или теорији.

Све три методе су фундаменталне када је реч о предиктивној астрологији за коју, ипак, треба пуно знања. Сваки астролог који жели да се прослави покушава да ''предвиди'' шта ће се у будућности дешавати, али већина то не ради у практичном смислу већ дају упуте људима када је најбоље време да се предузима акција. Све што се не дотичне гледања у карту се подразумева видовитошћу, односно доменом психологије. Постоје астролози са веома јаким 29-им степеновима који су више видовити него што су астролози, а да тога ни сами нису свесни.
Проблем који ја имам јесте тај што тачно знам како ће се ствари одвијати, али је то неизбежно у пуном смислу те речи, те сам стога фаталиста. Најбоље може бити и да се не посматра астрологија на субјективном плану како би се избегао ефекат који се постиже стављањем једног огледала наспрам другог. Астролог мора бити потпуно објективан када је реч о предиктивној астрологији и да држи по страни то да ''жели да помогне особи'', за коју, рецимо, види да има зезнут Нептун и да ће да настрада у аутомобилу под неразјашњеним околностима тровања гасом.
Несреће су лако уочљиве у астрологији, али то не значи и да се могу избећи. Астролог каже ''Немојте да излазите тог дана, изузетно лоши аспекти'', али од судбине не можеш побећи те је на неки начин чак и узалудно прогнозирати предиктивну астрологију с обзиром да се ствари не могу мењати осим ако баш сам долазак код астролога не упозорава да је управо тај долазак везан за спасавање живота, те људи који послушају савет астролога ''изненадно'' избегну неку жешћу несрећу или велики губитак, односно позову после пар месеци да се захвале како смо вешци, како је све тачно, како се баш неки немац појавио и отворио неки локал за посао и баш преко те неке тетке која се није јављала 25 година.

мислим да је највећа похвала била ''Ти си вилењак, нећу више да причам с тобом'' :zelenko2:

Ево ти и о владарима

http://astro-portal.hr/vladari-polja/6119

Kao i prethodne.

Dobro napisah, dvoumih se izmedju prethodno ili predhodno.

"Pise se prethodni.
Zvucno d ispred bezvucnog h prelazi u svoj bezvucni par t jednaceci se sa njim po zvucnosti".
:roll:

Vage ce tokom 2015. silom prilika biti vise vezane za poslove asketskog tipa, domaca radinost, industrija, zanatstvo i slicno. Ljubav kojoj Vaga tezi dolazi 2017., novac tokom 2016. ali pracen rizicima. Tokom godine velika ocekivanja od znaka Jarca, otud i neravnoteza sa istima. Saveznik, znak Blizanci.

meni se recimo naredne solarne, znači od nov. 2015 god. aktivira solarni povratak venere, što se dešava na svakih 8 godina i trebalo bi da donese nešto bitno, kada solarna venera napravi konjukciju sa natalnom... + solarni mars u konjukciji sa solarnom i natalnom venerom i severnim čvorom i sve to u vagi u prvoj solarnoj kući... i + pluton natalni koji sve to lepo vezuje. :mrgreen:
pa i jupi na solarnom asc... u devetu natalnu.
uglavnom, to su karmički događaji... promena emotivnog ili bračnog statusa. ili oba...

Poslednja izmena:
meni se recimo naredne solarne, znači od nov. 2015 god. aktivira solarni povratak venere, što se dešava na svakih 8 godina i trebalo bi da donese nešto bitno, kada solarna venera napravi konjukciju sa natalnom... + solarni mars u konjukciji sa solarnom i natalnom venerom i severnim čvorom i sve to u vagi u prvoj solarnoj kući... i + pluton natalni koji sve to lepo vezuje. :mrgreen:
pa i jupi na solarnom asc... u devetu natalnu.
uglavnom, to su karmički događaji... promena emotivnog ili bračnog statusa. ili oba...

Znam za Venerin povratak, ta godina je obavezno obelezena nekim ljubavnim desavanjima...

Pa ona je u 8.solarnoj kuci i imam kvadrat sa nat Pl i konjukcija sa chironom i jos neke aspekte....evo vidite u karti da ne pisem sve aspekte.... http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?...1&syr=2015&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&ast=

pre bih rekla da je u solarnoj devetoj... najjači aspekti su konjukcije, dakle u konjukciji sa sol. jupiterom iz 9 u 9 može da donese neko lepo putovanje, usavršavanje, ili čak drugi brak... kvadrat jeste na natalni pluton, nije strašno, ali imaš lep trigon ve/mo gde je vrh solarne pete na natalnom mesecu.
ovaj saturn malo sreću kvari... preko asc, pa i natalnog plutona, tačno negde u julu se opet vraća u škorpiju.
znaš da ti ovaj solar važi tek od jula 2015?

pre bih rekla da je u solarnoj devetoj... najjači aspekti su konjukcije, dakle u konjukciji sa sol. jupiterom iz 9 u 9 može da donese neko lepo putovanje, usavršavanje, ili čak drugi brak... kvadrat jeste na natalni pluton, nije strašno, ali imaš lep trigon ve/mo gde je vrh solarne pete na natalnom mesecu.
ovaj saturn malo sreću kvari... preko asc, pa i natalnog plutona, tačno negde u julu se opet vraća u škorpiju.
znaš da ti ovaj solar važi tek od jula 2015?

Znam, znam :) Nisam se do sad udavala nikad , a taj trigon, posto je vezano za solarnu petu, jel to dobro za ljubav?

Znam, znam :) Nisam se do sad udavala nikad , a taj trigon, posto je vezano za solarnu petu, jel to dobro za ljubav?

trigon ne može biti loš, mada je tebi mesec vladar umetnog raka u 8... ne znam kako bih to tumačila. i da li u tom slučasju treba gledati dispozitora, a to je venera u devici...
inače što se tiče solara, pratim najviše konjukcije, najjače rade, sve ostalo možda omane + što potvrdu treba u svakom slučaju tražiti i u primarnim i sekundarnim tranzitima, veliki posao...

Kado da izracunam koji mi je podznak .

Postoje i na netu programi koji besplatno to izracunaju, ako ti je komplikovano ostavi podatke ovde (datum, vreme i mesto rodjenja) ili pošalji u privatnoj poruci -odgovoriću ti šta si u podznaku.

- - - - - - - - - -

shta mislite o arapskim tachkama? vazne/nevazne?

Ne koriste ih svi u tumačenjima, ne može se reći da su od suštinskog značaja, ali dodatno ukazuju tj boje neke elemente natala.

Da li postoji neka klasifikacija u zavisnosti od vremena rođenja i u čemu bi se razlikovala osoba rođena istog dana ali u različiti vreme, tj. koju vrstu kvaliteta nosi sa sobom osoba rođena rano ujutru ili u večernjim satima?
Ima li toga u astrologiji?

(ne mislim na položaj polja već samo na osnovu vremena)

koju vrstu kvaliteta nosi sa sobom osoba rođena rano ujutru ili u večernjim satima?

Kvalitet u zavisnosti od Mesecevih faza (opadanje, rast, cetvrt...) a u kombinaciji sa drugim telima gde se nadju tog dana.

Astroloske kuce isto, danas u jedan popodne prva kuca je bila u blizancima i osoba je podznak blizanac, u 13:10 prva je usla u raka i ko se tada rodio podznak mu je rak.

Back