Pitanja i odgovori

A sta je bilo sa kolima koja fabricki nisu imala suspleh?
Raspala se od soli ili guraju i dan danas?
Eto moj Punto nikad nije imao suspleh i ne vidim sta mu je to smetalo.
Kod tog A4 je motor postavljen uzduzno i da bi se uradio veliki servis mora da se skidaju hladnjaci i branik i zato nikad nisam voleo Pasat i Audi jer moras komplet prednjicu da raskupusas da bi uradio veliki servis.

Kod tog A4 je motor postavljen uzduzno i da bi se uradio veliki servis mora da se skidaju hladnjaci i branik i zato nikad nisam voleo Pasat i Audi jer moras komplet prednjicu da raskupusas da bi uradio veliki servis.
Ma da koji će ti klima u autu, podizači, centralna, muzika, servo... To je sve otimačina para zato ti viziš punto 🤗

Jesi li ti normalan covek ili budala?
Ti i na Coradu nisi imao suspleh majstore jer se tih godina to nije ni stavljalo.
I jel se raspao od soli?
Sta ti sad spominjes opremu automobila koja blage veze nema sa susplehom?
Suspleh uglavnom nisu imali benzinci i to je opste poznata stvar.
Prema tome sedi 1.

Kad sam imao clia 2 nisam imao suspleh uopste, e sad da li je fabricki imao ili ne, to ne znam ali je bio dobro zasticen ispod i nisam imao problema sa korozijom, malo su mu sajtne bile osetljive ali nista strasno.

Jesi li ti normalan covek ili budala?
Ti i na Coradu nisi imao suspleh majstore jer se tih godina to nije ni stavljalo.
I jel se raspao od soli?
Sta ti sad spominjes opremu automobila koja blage veze nema sa susplehom?
Suspleh uglavnom nisu imali benzinci i to je opste poznata stvar.
Prema tome sedi 1.
jugo i stojadin su imali šuspleh neznalicooooo sedi jedan za kraj godine.

Kada neki auto nema šuspleh to znači da je bio krpljen i popravljan bezbroj puta neretko havarisan.

Korado naravno da je imao sve šusplehove to je bio skup auto ne punto i slično.

Poslednja izmena od moderatora:
Jugo zastava:
Bočni šuspleh

Screenshot_2024-02-02-18-14-19-788-edit_com.miui.gallery.jpg

Donji šuspleh

Ox4hu3.jpg

Ima i zadnji šuspleh

Zato žoržu i cvrči kaiš alternatora jer nema šusplehove koji štite motor i agregate od prolaska kroz baru i od vlage uopšte. Malo kiša malo so, malo blato i plašina - odoše kaiševi i uopšte svi gumeni delovi.

Desava se i kada su kaisevi blizu jedan pored drugog pa se dodiruju i tada se stvraa trenje i pisti, bas upravo zbog lose zategnutosti.
Ja kod mene nemam suspleh uopste i nikad mi kasis nije pistao a za motor imam neku plastiku koja razdvaja i stiti.

Jos kad bi mario znao sta je suspleh. Ovamo kaci bocne a na Zastavu su samostalno stavljali donji suspleh jer je razvodnik paljenja skroz dole i bilo je dovoljno uleteti u malu lokvu i ako se pokvasi zarvodnik paljenja auto se samo ugasi.
Sad ce da ispadne da su kola oduvek od dole bilazasticena a to je najobicnija laz jer zna onaj ko je iole promenio kola kakva je situacija sa susplehom

Poslednja izmena od moderatora:
Ti u životu nisi vido dobar auto
Samo kad si ti video najjeftiniji moguci auto koji se tad mogao kupiti.:zcepanje::hahaha:
Ti ovakva kola mozes samo da sanjas a ja sam ih imao pre 10 godina u svom dvoristu. Bas neki krsevi jel da?
Samo tvoja bolest moze da kaze da su ovo krsevi ali to je zato sto lecis komplekse na forumu i pojede te to sto ne mozes sebi da priustisa ovakva kola pa hvalis plastikanera kao da je ne znam sta a obicni Punto je auto za njega jer manje trosi i jeftiniji je za odrzavanje jedno 5x.:zcepanje:
Leon FR sa 200 ks i DSG menjacem i Megan CC 2.0 benzin sa 140 ks.
3.jpg
8.jpg

Poslednja izmena:
Moji su imali nov yugo 91". Nije imao.
Ne Yugo nego tad nijedan nije imao suspleh.
Ja sam tih 90-tih promenio jedno 40 automobila i znam o cemu pisem dok ovaj BEEP lupeta a imao je samo jedan auto i taj jedan nije imao sigurno jer su tek kasnije krenuli da ih ugradjuju i to u dizelase.
On ne moze da shvati da je tako bilo kao sto nam servira pricu da se ne kvare automatski menjaci i da nemaju plivajuci zamajac pored svih ostalih gluposti koje izmislja i laze.

Poslednja izmena:
O tome i pricam jer i ovo sto je on okacio i nazvao suspleh je samo rucni rad gde je neko okacio parce nekog lima ispod razvodnika paljenja a to sigurno nije fabricka verzija.
Zato je Yugo 45 bio bolji jer mu je razvodnik bio skroz gore i nije se mogao pokvasiti dok je 55 bio katastrofa za lokve i bare ali se to lako dalo resiti skidanjem razvodne kape i ruke i susenjem ili izduvavanjem vazduhom.

Mi ništa nismo skidali. Sačekali bi jedno 10 minuta i od toplote motora se valjda osušilo. Posle bi uvek upalio. Onda sam na jednog mog Stojadina stavio gumenu rukavicu, kablove provukao kroz prste koje sam prethodno probušio i rešeno.
Zanimljivo da je sličnu boljku imala i jedna Omega iz '89 koju sam nekad davno imao. Ona je bobinu imala dole, pa su mi majstori premestili.

Ne mogu da nadjem temu gde se postavljaju razna pitanja, kako zasto zato i odgovarali da se ne otvara za svaku sitnicu i savet
Imam problem def sa dioptrijom u nocnoj voznji ali i ne znam cime je najbolje obrisati soferku sa unutrasnje strane, a inace ovako su mi razlivene svetlosti
Imas naocare za nocnu voznju bez dioptrije,ako ti ne treba,a sto se tice ciscenja soferke inutra je jelenska koza.Tebi vise smeta to prelamanje svetlosti od bilo cega drugog.Moja cerla nosi takve naocare kada vozi,nocu i nema te probleme.

Jos kad bi mario znao sta je suspleh. Ovamo kaci bocne a na Zastavu su samostalno stavljali donji suspleh jer je razvodnik paljenja skroz dole i bilo je dovoljno uleteti u malu lokvu i ako se pokvasi zarvodnik paljenja auto se samo ugasi.
Sad ce da ispadne da su kola oduvek od dole bilazasticena a to je najobicnija laz jer zna onaj ko je iole promenio kola kakva je situacija sa susplehom
Utataa voziš krševe bez šusplehovaaa hahaha eeee znaš zbog čega pamtim taj šuspleh? Po tome što sam ga prao posle generalke, u njemu je bilo kilo masnoće ulja i blata :lol:

I da to je ono prvo što vam majstor skine i ne vrati na auto. Ali kod nas to nije prolazilo jer smo pazili.

Dakle zastava i jugo su imali fabrički šuspleh :rotf: :super: :klap:leon fr i megan nemaju :lol:

Poslednja izmena:

Back