Pitajte u vezi zdravlja

da li je neko od vas operisao psu od 9 meseci krajnike (zbog čestih upala grla-otprilike jednom mesečno zadnjih 4 meseca), kakvi su rizici, koliko traje intervencija, oporavak, i uopšte kakva su vam iskustva

Jel to Baja? Pozurite sa operacijom da mu ne bi stradali zglobovi, psi tog lupoidnog tipa su tome skloni. Ja licno nemam iskustva ali, kao sto sam vec objasnila onima sa NO (DOGG-u i jos nekome), moj kolega je ispao super dijagnosticar i svom psu je termokauterovao (odstranio lemilicom :lol:) krajnike i, cim se oporavio od operacije, prohodao je kao nov. I jos jedno:isto kao sa nama, ljudima, i mladji psi se brze oporavljaju od starijih.

Imam pudlu staru 14 godina. Pre par godina je sterilisana i izvadjene su joj mlecne zlezde s jedne strane, zbog tumora. Sada opet, veterinar je rekao da je zadebljanje sto ima na mlecnoj zlezdi tumor i da je jedna od opcija operacija, sto ja nisam prihvatila zbog njenih godina i sveukupnog zdravstvenog stanja. Iz mlecne zlezde je prvo izlazio sekret providan, zut, bez mirisa, a sad je pocela da izlazi sukrvica. Da li je mozda u pitanju neka infekcija?

Kao prvo, uradite tumor-markere ili neku drugu dijagnosticku metodu da se utvrdi ima li ih uopste (a ja bih rekla da ih ima), onda UZ ili neku drugu dijagnosticku metodu pluca i jetre posto mlecna zlezda daje metastaze, pa ako ih ima, moj ti je savet da stisnes zube i ispratis je dok joj je jos ostalo imalo dostojanstva, gledala sam te muke i ne zelim nikome ni da ih dozivi ni da ih gleda, ni psima ni ljudskim bicima. Ako nema metastaza, uradi joj EKG i neku rutinsku laboratoriju, ako je srce i ostalo okej, moze pod noz. Ne pises koja je pudla ali pretpostavljam srednja, posto su one kod nas najcesce. Ima ona i solidnih godinica, nemoj da ti bude zao sto odlazi, raduj se sto ste podelile neke divne trenutke. To ti je moj savet, razmisljala sam dosta na tu temu posto i moj pas ima 13 godina.
I obavezno javi kako je proslo.

Ljudi hvala vam puno. Ovo je jedno stene koje mi je ostalo, i zove se Luna. Zdrava je u potpunosti i valjda ce sa njom biti sve super

Prilozi

• DSC00148.jpg
    DSC00148.jpg
    14,7 KB · Pregleda: 9
Ljudi hvala vam puno. Ovo je jedno stene koje mi je ostalo, i zove se Luna. Zdrava je u potpunosti i valjda ce sa njom biti sve super
Preslatka je! Ja sam pisala sve u muskom licu izvini nisam znala da ce biti zensko! Jao sva sam se raznezila takav je bio moj Leo kada sam ga uzela ko pufnice su! Kada budes mogla stavi jos neke slikice!:):):):) Sta lupetas VALJDA :mad::mad::mad:ce sa njom biti sve uredu???
NARAVNO DA HOCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E ljudi mi idemo na Zabljak krajem aprila!!!! Zanima me da li je potrebno da Donu pojacam tamo ishranu,ili dodam jos nesto i sl, s obzirom da mi je kuca na 1500 nadmorske visine? Ako je pitanje glupo, sto u mom slucaju nije iskljuceno onda mozete da se smejete, necu se ljutim!!!!Pozz

E ljudi mi idemo na Zabljak krajem aprila!!!! Zanima me da li je potrebno da Donu pojacam tamo ishranu,ili dodam jos nesto i sl, s obzirom da mi je kuca na 1500 nadmorske visine? Ako je pitanje glupo, sto u mom slucaju nije iskljuceno onda mozete da se smejete, necu se ljutim!!!!Pozz

E,ali nemoj kaputic da zaboravis,ipak je to velika visina i tamo je hladnije nego ovde. I obavezno mu kupi visokokaloricnu hranu nebili se vratio kao slon:lol::mrgreen::mrgreen:

Ja bih rekla da je u pitanju displazija kukova. Mom psu je u tom periodu (znaci tako sa 5-6 meseci) otkrivena, isto je poceo da copa na zadnju (desnu) nogu. Psima do godinu dana se ne snimaju kukovi jer su im se kosti nisu do kraja formirale, ali cim napuni godinu vodite je na snimanje da se vidi da li je to u pitanju ili ne. Takodje bi vam preporucila da odete kod nekog iskusnijeg veta koji ce moci da ustanovi da li je zaista displazija, jer ovaj sto vam je rekao da je to prolazno ocigledno ne zna dovoljno. Displazija je dozivotna, a iscasenje kuka se vraca rucno, mada pas svejedno mora da se snima ako je iscasenje u pitanju, mada se iscasenja desavaju samo ako pas dobije jak udarac u kuk, tipa da ga je udario auto ili da je pao sa vece visine, a koliko vidim to se nije desilo u vasem slucaju nego je pas poceo da copa odjednom.

hvala mackic! medjutim, nama je veterinar rekao da je to mozda prolazno, a ona je pre nekoliko meseci pala sa stepenica otprilike 2 metra na ledja. mi smo je vodili kod veterinara, medjutim, rekao je da je sve u redu. ne verujem da je od toga jer se to desilo davno, a pocela je da copa tek sada... juce i prekjuce maltene da i nije copala... a uskoro cu ici kod veterinara da vidimo kako je to... HVALA!!!

Taj pad potpuno menja situaciju, kicma je jako zeznuta stvar i podlozna je odlozenim reakcijama i meteoropatskim smetnjama. I ne samo kicma. Mog Gizma i jednog lokalnog psa, Dzekija su gazila kola i jedan pred kisu gelja na levu a drugi na desnu nogu. Mada ja ne bih iskljucila ni displaziju, posebno s obzirom na rasne predispozicije.

Forumaši treba mi pomoc!! Sad sam u velikoj dilemi.Htela sam da uzmem štene koker španijela, kad čitam na internetu da ne treba da se čuva u stanu, da smrdi, da se linja, pravi haos i slične stvari. Molim vas ako neko ima iskustava sa čuvanjem kokera u stanu neka piše....

Forumaši treba mi pomoc!! Sad sam u velikoj dilemi.Htela sam da uzmem štene koker španijela, kad čitam na internetu da ne treba da se čuva u stanu, da smrdi, da se linja, pravi haos i slične stvari. Molim vas ako neko ima iskustava sa čuvanjem kokera u stanu neka piše....

Pa,svako kuce ce da se linja,nekad smrdi,pravi haos i slicne stvari.
Stene je stene,nije plisana igracka. Nebitno koje je rase.

Sve je do vlasnika. Kokeri moraju redovno da se sisaju i s te strane su malo problematicniji od vecine rasa koje se srecu ovde, kod nas, inace su manje skloni raznim bolestima u odnosu na neke druge rase (npr. retko imaju displaziju kukova), uopste nisu probirljivi kad je hrana u pitanju... U principu se ne razlikuju puno od drugih pasa, cak je, recimo manje smrdela kokerka mojih strica i strine nego sto smrde zlatni retriver moje zaove ili NKD mog devera pri slicnim uslovima drzanja. Jedino sto su kuje sklone laznim trudnocama pa ih zato treba pariti ili, jos bolje, sterilisati.

Najveci problem kokera su njegove usi,kao i kod svih pasa koji imaju spustene usi mnogo je veca verovatnoca da ce zaraditi neku infekciju i to je ono sto smrdi kod kokera. Ali ako vodis racuna o svom psu neces imati takve probleme.

Jutros nije hteo da jede,da se igra!Dok se ovih dana samo irao! Povratio je jutros!Tata je odma zvao veterinara!!!!Veterinar je dosao dao je Brunu tri injekcije,a temperatura mu je bila 40,dok je normalna 39!Veterinar je rekao da je to zato sto se prejeo ili zato sto je pojeo nesto pogresno!Mozete li mi reci sta vi mislite!!!!!???????

--------------------

Onaj mali kavkazac? Nemam dovoljno podataka. Sto kaze Ria, prati koje mu je boje mokraca. Daj mu puno tecnosti. Jel mu dao vet neku terapiju? 40 i nije bas toliko visoka temperatura ali, s obzirom da ne jede i nece da se igra, sve zajedno je zabrinjavajuce. Ja bih mu najverovatnije dala neki kortizonski preparat i antibiotik sirokog spektra, recimo Lemod-solu i Penstrep. To je ono sto moj Sasa radi u takvim situacijama, prvo leci pa onda utvrdjuje sta je, ne gubi vreme u startu.

Moras sad stalno da pratis da li mu se pogorsava situacija. Nervira me kod nekih veterinara,sto kad ne znaju o cemu se radi,se najcesce opredee za neku banalnu stvar,umesto to bolje da ispitaju. U neku ruku ih razumem,ali opet...
ovu rec naglasavam da posle ne bude kako pljujem veterinare:D:D:D

Back