Pitajte u vezi zdravlja

Mora da je to u pitanju. Primetila sam prvi put i crne dlake na ledjima pa sam povezala sa promenom pigmentacije na nosu. Ma ne brinem.. samo cimam veterinarku svaka dva-tri dana. Jace je od mene, sta da radim. Hvala na odgovoru svakako. :)

Greska,cinimi se da si mislila na nepigmentaciju

Sara je dogo argentino i mislila sam na tamni pigment na kozi OKO nosne pecurke, ne na samu nosnu pecurku koja, znam i ja, mora da bude pigmentirana. Nemam ideju sta bi moglo da bude u pitanju, moj dragi sigurno ne bi ni razmisljao o tome a i imamo kvalifikovanu osobu ovde, pre neki dan nam se vratila. Mozda ona zna.

Sara je dogo argentino i mislila sam na tamni pigment na kozi OKO nosne pecurke, ne na samu nosnu pecurku koja, znam i ja, mora da bude pigmentirana. Nemam ideju sta bi moglo da bude u pitanju, moj dragi sigurno ne bi ni razmisljao o tome a i imamo kvalifikovanu osobu ovde, pre neki dan nam se vratila. Mozda ona zna.

Naravno podrazumeva se da si shvatila, mozda nisam najbolje opisala u prvom postu. Svakako mislim da nije u pitanju nista sto joj ugrozava zdravlje, najvise sam pitala iz radoznalosti. Hvala vam na odgovorima.

:)

Ovo će možda zvučati malo čudno, ali šta da se radi... :rolleyes:
Primetila sam da je moj mačak nekako ukrstio očima. :roll: Oči su mu možda malo zamućene i lete na unutra i to se desilo bukvalno preko noći. Do sada je skroz normalno gledao. Da li neko zna šta bi eventualno bio razlog tome i šta da preduzmem?

Da li da macora prvo ocistim od buva pa onda da nanesem frontline ili nema potrebe za tim,odnosno da li frontline i ubija buve ili samo sprecava da ih zivotinja dobije?Izvinite ako sam promasila temu i ako se ponavljam jer sigurno vec ima negde odgovor na to ali ne nalazim,hvala!

Koliko ja znam frontline ubija i buve koje su na psu. Tediju sam morala da stavim kad je imao tri meseca jer je bio prepun buva, jeste bio prvo okupan pa su neke spale, ali vecina je ostala. Medjutim kad sam mu stavila ampulu naredna dva sata su samo ispadale mrtve i polu mrtve buve.

A cemu fronlajn ako vec istrebi buve.

Bez bilo kakvog unistavanja buva stavi frontlajn i bice sve ok

Samo izbaci zivotinju na par sati iz kuce da se (kuca) ne bi pretvorila u "buvodrom". Mislim da je ipak bolje onako kako je Vragana napisala u temi, kupanje, Neostomosan, ispiranje, susenje pa F. ili Virbac i bez ikakvog kvasenja u narednih 48 sati. Ali, ako se dobro secam, u pitanju je maca pa to kvasenje nece ni biti problem.

Ne znam tacno gde da postavim pitanje, dresura ili ovde.. Postala je opsesivan-kompulsivan lizac.. otvaram fioku-lize, menjam CD-lize, pijem kafu-lize! Cak dok spava, probudi se na sekund i lizne mi ruku i vrati se da spava. :lol: Nedavno je prosla kroz laznu trudnocu, ali to je vec proslo. Interesuju me moguci razlozi te promene.

Moguce da je alergicna na polen ili tako nesto a mozda joj i smeta vlaga u vazduhu, oni su jako osetljivi psi, koliko ja znam.

Sto se tice lizanja, mozda joj fali neki mineral (ipak im treba povremeno davati i granule, mada se to tebi kao iskljuciva hrana ne isplati) a mozda jos uvek vuce posledice lazne trudnoce. Ona je bese nesto starija? Proprati sta joj se desava sa mlecnim zlezdama, na najmanju promenu je vodi kod veta, bas je jedna dogo argentino bila u Orki sa tim problemom, nadjena je na ulici, na kraju je morala da bude uspavana zbog metastaza na plucima a ni lazne trudnoce joj uopste ne idu u prilog. Pogledaj malo temu Sterilizacija kuja i macaka i bice ti jasno zasto moja hipoteticka njufica ili bernska nece imati bebe, cak nijedno leglo.

Kija najvise kada se probudi i lezi na ledjima, ili dok se igramo i opet dok lezi na ledjima, pretpostavljam da nije nista ozbiljno ali eto pitam jer sam procitala da je moguce da se nadje neko strano telo u nosu pa pomislim na sve.

Znam za stetnost i opasnost lazne trudnoce, i pregledala je veterinarka cim sam primetila promene. Znam da nikako ne idu u prilog ali nazalost sa devet godina ne bih je pod skalpel ni zbog toga. Procitala sam temu davno, hvala.. odlicna je. Ne verujem da joj fali minerali, zive koske i jabukovo sirce sadrze minerale koji su im portebni, sto dobija svaki dan, a uz lizanje primecujem cesce trazi da se mazi i igra, moguce je da joj je ostalo kao navika. Mozda da vadimo krv?

Kija najvise kada se probudi i lezi na ledjima, ili dok se igramo i opet dok lezi na ledjima, pretpostavljam da nije nista ozbiljno ali eto pitam jer sam procitala da je moguce da se nadje neko strano telo u nosu pa pomislim na sve.

Znam za stetnost i opasnost lazne trudnoce, i pregledala je veterinarka cim sam primetila promene. Znam da nikako ne idu u prilog ali nazalost sa devet godina ne bih je pod skalpel ni zbog toga. Procitala sam temu davno, hvala.. odlicna je. Ne verujem da joj fali minerali, zive koske i jabukovo sirce sadrze minerale koji su im portebni, sto dobija svaki dan, a uz lizanje primecujem cesce trazi da se mazi i igra, moguce je da joj je ostalo kao navika. Mozda da vadimo krv?

I moj Gizmo je oduvek kijao kad gleda uvis, mozda je to stvar anatomije, on ima predgriz (tebi valjda ne moram da objasnjavam da je to produzenje donje ili u njegovom slucaju skracenje gornje vilice). i ja sam svasta procitala i jedva sam se navikla da ne upadam u hipohondricne faze svaki put kad procitam nesto novo. Lizanje je verovatno neki zaostatak od lazne trudnoce tako da ni oko toga nemas neki preteran razlog za sekiraciju. A sto je ne bi pod skalpel, kao alternativa ti ako proces odmakne ostaje eutanazija. Moj ti je predlog da je pratite, mozda ne bi ni bilo zgoreg da joj povremeno prekontrolisete krv, i ljudi u nekim godinama pocnu svaki cas da trce kod lekara, pa ako nesto i krene, onda da odlucis da li ces je pod noz, da je uspavas ili da pustis da se pati. Nazalost, te tri opcije su u igri kad dodje dotle. Kazem, nadam se najiskrenije da nece, znam kako bi to bilo, i ovaj moj ima 13 godina, ali opet, malo sam zbog svojih licnih zdravstvenih problema postala pesimista, ne zameri. Vise u smislu, ocekuj najgore (budi spreman)-nadaj se najboljem (nije iskljuceno).

Bilo bi lepo kad bi se neko strucniji od mene pojavio povremeno i ostavio poneki komentar. Jeste, Nut, na tebe mislim. Sta je to, bacis kosku pa se izgubis negde?! A da znas samo kako si nam nedostajala...

Sta davati psu radi poboljsanja dlake? Naime, moja Zoi (Bernandinac) od kako se olinjala dlaka joj je dosta propala pa me interesuje sta bi ste mi preporucili za koriscenje.

Evo da odam tajnu!!!!!
Svaki obrok zacinis prokuvanim lanenim semenom!!!!!
Shaku lanenom semena prokuvas u 2dl vode i onda time ( i seme i voda) prelijes obrok!!!!!!!
Sjaj, gustina i kvalitet!!!!! Pri tom nije nista hemijski, i ne moze stetiti lepotici!!!!!!

Back