Pitajte u vezi zdravlja

Hranila sam je hranom Royal Canin + hranom za kuje dojilje ali ne mogu da se tacno setim kako se zove. To je bila preporuka veterinara. Maksimalno sam je pazila jer je to bio prvi put da se okotila. Okotila je samo dve male preslatke kuce i obe su zdrave i hiperaktivne.
I ja sam pomislila da je otrov, ali nije bila u kontaktu sa drugim ljudima osim sa mojim roditeljima. Da li se ta eklampsija mogla utvrditi na vreme?

Sto se tice mrsavljenja mozda je ona tako reagovala na porodjaj jer ipak stenci iz nje mnogo izvuku sisajuci,ali da je trovanje bilo u pitanju i stenci bi ispoljili nekakve znakove jer se otrov prenosi i preko mleka.Tako da ta varijanta otpada.A sto kaze mimi mozda je alergicna bila na hranu,ali opet mi je nekako sumnjivo da je tako iznenada uginula.

Eklampsija je zapravo sindrom koji ukljucuje povisen nivo secera u krvi, povisen krvni pritisak... Ako cita jos neka mama, neka me dopuni, isto je i kod njih i kod nas. Kao rezultat, koliko se secam, odu bubrezi ili tako nesto. Ne znam, iskreno, trudnoca je sama po sebi stresna, dojenje iscrpljujuce, narocito kod visoko mlecnih jedinki (j.n.p. seti se puerperalne pareze) a vaditi krv kuji koja nema pojma zasto joj se to radi... Bilo je stresno i meni koja sam svesna da je to bilo za bebino&moje dobro! No, sta je -tu je! Zao mi je kuce. Uzivaj u bebama, lupajuci glavom o zid nju neces vratiti. Znam da zvuci surovo i da cu verovatno i ja jedno mesec dana biti neuracunljiva kad... ali tako je.

Mozda ce vam ovo zvucati glupo, ali ja sam zabrinuta...da li psima na nosu(ne njusci, nego bas nosu) opada dlaka, tj, da li im se vremenom vidi sve vise i vise koza? :?

Mislim da se to desava svim psima i da nema potrebe za brigom. Sem sto se kod pasa svetlije dlake to vise primecuje nego kod onih sa tamnom dlakom. I mom psu (iz avatara) je nos kao malo ocelavio vremenom, ali pretpostavljam da je to zato sto mora svuda da ga zabode.:lol:

Mislim da se to desava svim psima i da nema potrebe za brigom. Sem sto se kod pasa svetlije dlake to vise primecuje nego kod onih sa tamnom dlakom. I mom psu (iz avatara) je nos kao malo ocelavio vremenom, ali pretpostavljam da je to zato sto mora svuda da ga zabode.:lol:

Hvala ti puno! Vidim, slicno je na njusci mog psa kao i kod tvog...;) Znaci sve je u redu...Hvala jos jednom! A da li moze nesto da se desi psu ako nema zenku? :lol:(joj sad postajem smesna) Nije, neko laje kao ludak 3 noci za redom...Ne mogu da spavam do 2 sata...:x

Sutra najverovatnije uzimamam malog mesanca pa me zanima sve sto treba da znam kada su prve vakcine,koju hranu da koristim za njega,ah da mali ima oko 2 meseca....Pa ako mozete pomozite u napred hvala

Ocisti od glista pa na vakcinu, i posle mesec dana opet ocistis od glista pa revakcina!!! Tabletu za gliste kupis kod veta i das joj ali 3 dana pre vakcine i pre revakcine!
Izmeri kucu da bi znala koliko joj tablete trebas dati!!! Od hrane izaberi neku sa dosta proteina i za stence!!! Probaj da izbegnes pedigre i sl sto mozes kupiti u svim marketima jel su pune hemije i vestackih boja i sl. Imas dosta pet shopova u BGu pa vidi sta nude, ima dosta kvalitetnih hrana!!!!!!
Imas i temu o ishrani pa prelistaj malo, ima dosta korisnih caka i preporuka za razne vitamine i hranu!!!!!
Srecno sa novom kucom!!!!! :D:D:D
Volela bi da vidim kako ce tvoj san nocas da izgleda, ako uopste budes spavala!!!!!:heart::heart:
Zavidim ti na uzbudjenju!!!!!:rolleyes::rolleyes:

Sutra najverovatnije uzimamam malog mesanca pa me zanima sve sto treba da znam kada su prve vakcine,koju hranu da koristim za njega,ah da mali ima oko 2 meseca....Pa ako mozete pomozite u napred hvala
Sto se tice hrane ja uzimam Bento Kronen i vrlo sam zadovoljna Leo se super razvija a hranu je tesko naci ima je u pet sopu"Una"(Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 38) i u veterinarskoj apoteci "Ljubimci" u kojoj mozes naci i svu opremu za tvog ljubimca(Kicevska 15). Umalo da zaboravim kada budes htela da ga vakcinises i da mu das tabletu protiv parazita idi u vetarinarsku ambulantu "Radionica za opravku malih zivotinja"(Petra Kocica 2a) oni ce ti sve objasniti dobices papire po kojima ces znati kada da dodjes na ponovnu vakcinaciju koliko da hranis psa cime i koji sampon da kupis za njega!
Kada ga budes dobila molim te objavi neke njegove slikice!:)

Dodacu samo da posto je stene malo,najbolje da uzmes sirup SOLTRIK u apoteci za ljude.On se daje 3 dana,ujutru i uvece.Na uputstvu ces videti kako se daje.To je mnogo bolje jer je predvidjeno za decu a tablete za gliste su uglavnom na 10kg i jake su za njega,on je jos beba.A sto se tice hrane,najbolje ja da mu dajes sve sto jedes i ti.Vazno je da jede kuvano.Ma sve sto i ti jedes samo nemoj masno,to izbegavaj.Kada ga uzmes postavi sliku da ga vidimo.Svaka cast sto uzimas mesanca:)

J.n.p., zbunjujes devojku. Zaboravi Soltrik, tablete protiv glista su dozirane na 10kg ali su zasecene na cetvrtine radi preciznijeg doziranja. A hrana za ljude je izbalansirana tako da odgovara ljudima tj. nije izbalansirana da odgovara psima, narocito stenetu koje tek treba da raste i razvija se. Recepte za granule su ipak sastavljali vetovi-nutricionisti koji se u ishranu pasa razumeju bolje od tebe i mene i svih ostalih ovde zajedno. Samo gledaj da hrana ne bude sarena, one su nekvalitetne, pune vestackih boja i primeceno je da izazivaju zavisnost. Osim Bento Cronen, probaj da nadjes Meradog, nemacka hrana, potpuno prirodna, znas kakvi su Nemci, narocito za svoje kuce i mace, mozda Royal Canin, ali svakako gledaj da hrana bude za stence-yunior.

А има и нека паста за штенце против глиста, сваки пут заборавим како се зове, али немачке је производње, жута кутија, није баш јефтина али веома ефективна, има тачно мера колико се исцеди за килажу и плус се лако да штенету, само се стави на прст и на непце, сигурно ће да прогута док је са таблетом мало теже. Мислим, може али треба знати.

Secam se, reklamirali su je zajedno sa Otodrops za kojima inace svi vetovi-kuckari kukaju sto ih vise nema. Da nije Vitaminth-e? Sa ukusom kostiju ili cokolade, obozavaju je a ima jako sirok spektar delovanja-i na cestode i na nematode (pantljicare i valjkasti crvi).

Da li neko mozda zna sta bi moglo da bude sa zekom koji iz cista mira pocinje da iskrece glavu i pada blago se tresuci, a potom ostajuci bocno da lezi izvesno vreme (nekih pola minuta mozda)? On ima vrlo cesto ovakve napade. Jasno je da je nesto sa nervnim sistemom. Na Veterinarskom fakultetu su mi rekli da je narkolepsija i da se to ne leci, niti ima primera za to u literaturi, niti bi se to ikome isplatilo. Kako nisu uradili nikakav snimak, vec sudili samo prema simptomima, bojim se da je mala razlika u simptomima velika u sansama za njegovo lecenje. Mislim, da nije to mozda epilepsija, za koju sam cula da se kod njih moze verovatno i uspesno leciti.
Hvala unapred.
Pozdrav

Imam pudlu staru 14 godina. Pre par godina je sterilisana i izvadjene su joj mlecne zlezde s jedne strane, zbog tumora. Sada opet, veterinar je rekao da je zadebljanje sto ima na mlecnoj zlezdi tumor i da je jedna od opcija operacija, sto ja nisam prihvatila zbog njenih godina i sveukupnog zdravstvenog stanja. Iz mlecne zlezde je prvo izlazio sekret providan, zut, bez mirisa, a sad je pocela da izlazi sukrvica. Da li je mozda u pitanju neka infekcija?

Imam pudlu staru 14 godina. Pre par godina je sterilisana i izvadjene su joj mlecne zlezde s jedne strane, zbog tumora. Sada opet, veterinar je rekao da je zadebljanje sto ima na mlecnoj zlezdi tumor i da je jedna od opcija operacija, sto ja nisam prihvatila zbog njenih godina i sveukupnog zdravstvenog stanja. Iz mlecne zlezde je prvo izlazio sekret providan, zut, bez mirisa, a sad je pocela da izlazi sukrvica. Da li je mozda u pitanju neka infekcija?

Tumor moze da krvari,ali to ti ovde tesko mogu reci.Ipak je pametnije da odes kod veta na pregled jer ti ovako niko ne moze pomoci.

zdravo svima!!! ovako... imam jedan problem. imam zenku labradora od 5 meseci... i sada, pre nekoliko dana, kada smo bili napolju, ona je odjednom pocela da copa na jednu nogu. noga joj je zadnja i bas na njoj ima neki nokat koji joj raste u stranu. mislili smo da joj to smeta i otisli smo kod veterinara. prvo joj je skratio taj nokat i rekao nam je da dodjemo sledece nedelje. e sada, moguce je da joj samo to smeta, a rekao je da ovakve rase u ovom periodu imaju iscasenje kukova. takodje je veterinar rekao da je to prolazno, a ako ne, morace na operaciju... da li mozda neko zna o ovom iscasenju i kako mogu da prepoznam simptome??? a ona takodje copa samo kada se dugo igra sa drugim psima... hvala unapred

zdravo svima!!! ovako... imam jedan problem. imam zenku labradora od 5 meseci... i sada, pre nekoliko dana, kada smo bili napolju, ona je odjednom pocela da copa na jednu nogu. noga joj je zadnja i bas na njoj ima neki nokat koji joj raste u stranu. mislili smo da joj to smeta i otisli smo kod veterinara. prvo joj je skratio taj nokat i rekao nam je da dodjemo sledece nedelje. e sada, moguce je da joj samo to smeta, a rekao je da ovakve rase u ovom periodu imaju iscasenje kukova. takodje je veterinar rekao da je to prolazno, a ako ne, morace na operaciju... da li mozda neko zna o ovom iscasenju i kako mogu da prepoznam simptome??? a ona takodje copa samo kada se dugo igra sa drugim psima... hvala unapred

Ja bih rekla da je u pitanju displazija kukova. Mom psu je u tom periodu (znaci tako sa 5-6 meseci) otkrivena, isto je poceo da copa na zadnju (desnu) nogu. Psima do godinu dana se ne snimaju kukovi jer su im se kosti nisu do kraja formirale, ali cim napuni godinu vodite je na snimanje da se vidi da li je to u pitanju ili ne. Takodje bi vam preporucila da odete kod nekog iskusnijeg veta koji ce moci da ustanovi da li je zaista displazija, jer ovaj sto vam je rekao da je to prolazno ocigledno ne zna dovoljno. Displazija je dozivotna, a iscasenje kuka se vraca rucno, mada pas svejedno mora da se snima ako je iscasenje u pitanju, mada se iscasenja desavaju samo ako pas dobije jak udarac u kuk, tipa da ga je udario auto ili da je pao sa vece visine, a koliko vidim to se nije desilo u vasem slucaju nego je pas poceo da copa odjednom.

Da li neko mozda zna sta bi moglo da bude sa zekom koji iz cista mira pocinje da iskrece glavu i pada blago se tresuci, a potom ostajuci bocno da lezi izvesno vreme (nekih pola minuta mozda)? On ima vrlo cesto ovakve napade. Jasno je da je nesto sa nervnim sistemom. Na Veterinarskom fakultetu su mi rekli da je narkolepsija i da se to ne leci, niti ima primera za to u literaturi, niti bi se to ikome isplatilo. Kako nisu uradili nikakav snimak, vec sudili samo prema simptomima, bojim se da je mala razlika u simptomima velika u sansama za njegovo lecenje. Mislim, da nije to mozda epilepsija, za koju sam cula da se kod njih moze verovatno i uspesno leciti.
Hvala unapred.
Pozdrav

Nazalost, moram da te razocaram. Ni epilepsija se ne leci, samo se ublazava barbituratima koje zivotinja mora da uzima do kraja zivota uz stalno povecavanje doze... I plus niko ne moze tacno da ti pomogne oko kunica jer se oni mnogo redje gaje kao kucni ljubimci nego kao izvor hrane i krzna a u tom drugom slucaju i ne docekaju bas neku starost, nazalost. Meni to sto si opisala jako lici na epilepticne napade, bar ono sto sam videla kod jedne kuje. Ona je dobijala Fenobarbiton, sve vecu i vecu dozu, uvek se zbog njene terapije navijao budilnik i na kraju je morala da bude uspavana jer je krenuo napad koji vet nije mogao da zaustavi. Na obdukciji su kasnije utvrdili da je imala tumor na mozgu, po strukturi benigni ali eto, na nezgodnom mestu. Njena vlasnica pretpostavlja da je taj tumor krenuo da raste od udarca u glavu koji je zadobila jednom kad su je pljackasi zatekli u stanu posto je ona nikad nije udarila osim u vaspitne svrhe novinom po guzi. Mozda je tvoj zeka udaren u glavu kao beba?

Back