Pitajte u vezi zdravlja

Anestezija se daje u odnosuu na kulazu(Da li ga je merio pre anestezije?)nema tu mala velika kuca vec na vagu pa se meri...Moj pas je sa pet meseci imao oko 25 kg ili vishe (tada je operisan) znaci i on je veci pas...Pa me malo zbunilo i uplashilo ono "dupla daoza"...Jer kad se pretera moze biti jako opasno,stim se ne igra na oko...Zaita mi je drago shto sve ide na bolje!!!

Pa znas kako...nije ga merio...predpostavljam da ima iskustva, i od oka vec moze da proceni...posto se svaki dan srece sa tim, ili drugim psima.
Mladic je jako dobar, pre svega radi to iz ljubavi...a to vidim po tome sto kada zavrsi, kaze " Ako nemate da platite nema veze"...Mislim to se ne desava svaki dan...pri tom ostane po nekad i ceo dan do kasno u noc...( kada je bio slucaj sa tatinom mackom, koju je bukvalno izvukao da ne umre...jer je vec bila gotova...bubrezi...)...
Pri tom, ne znam kako se krecu cene...ali on je tati za operaciju uzeo samo 15 e...+ svo to vreme provedeno tamo...
Imam poverenja u njega, da kucnem u drvo..
Pitala sam kako se psi ponasaju, jer me uvek plasi, kada se desava nesto sto ne bi trebalo...tipa te intervencije, i vet. mi je rekao da moze imati halucinacije 15-ak min. kada se probudi..i da moze da place...ali srecom to se nije dogodilo...
Danas se vec igrao, ne kao sto on zna...da ne mozes da ga stignes....ali nadam se ide na bolje...
Treba za 7 dana da primi jos neke vakcine.
Hvala ti :heart:

Postovani, da li bi bilo dobro macku pre vakcinacije dati neki vitaminski kompleks (neki ovde pominju Vitoligam, ali u vezi sa psima)?
Unapred hvala:-)

Nema razloga za odstupanje od uobicajene rutine samo zbog vakcinacije (osim ako je u pitanju vakcina koja zahteva karantin po primanju) tako da za Vitoligamom ili nekim drugim vitaminima nema potrebe. Jedino je bitno da maca bude apsolutno zdrava pre primanja bilo kakve vakcine. A sto se tice davanja Vitoligama macama, nemamo ni iskustva (muz-veterinar i ja-tehnicar) ni bochicu kod sebe, tako da ne mozemo nista sa sigurnoscu da tvrdimo.

@Djura Mornar: Drago mi je da je Krpici bolje. :D

Moj lepi Shukrija ima neku ranu na nozi, bukvalno rupa i vidi se meso, kao da je tu bila krasta pa otpala i ostalo udubjenje precnika nesto manje od santimetar. To mu se juce pojavilo, nisam videla ranije.Posto on luta i prljav je plasim se da mu se to ne inficira i da to nije neka infekcija.Ja stvarno ne znam sta da radim!Na poslu sam do pet a vet stanica radi do cetiri, tako da vas molim za savet! :(

Moj lepi Shukrija ima neku ranu na nozi, bukvalno rupa i vidi se meso, kao da je tu bila krasta pa otpala i ostalo udubjenje precnika nesto manje od santimetar. To mu se juce pojavilo, nisam videla ranije.Posto on luta i prljav je plasim se da mu se to ne inficira i da to nije neka infekcija.Ja stvarno ne znam sta da radim!Na poslu sam do pet a vet stanica radi do cetiri, tako da vas molim za savet! :(

Kupis u humanoj apoteci flogocid mast (100din) i mazes mu na ranu mnogo puta dnevno.

Sve shto su ti rekli ,3% hidrogen flogocid (u Cacku je sto dinara),ali ja bi to mesto malo i izlolovala zato shto ce naj verovatnije lizati (lize li ranu?) zgog flogocida...Stavi samo neku carapu staru i na vrhu je zalepi flasterom,skinuce on i to ali bra neko vreme nece lizati...
nemoj previjati jer rana tako nemoze da dishe...
Neznam ja sam koristila i bivacin i pokazao se kao odlican...A flogocid uvek imam u kuci...

meni hitno treba informacija
moja maca ima akutno oboljenje bubrega,i prilicno je lose,prvo je krenula da se oporavlja kreatin(il nesto tako slicno) je krenuo da se spusta i bio je skoro na normali,urea joj se jos nije spustila al isgledalo je kao da se oporavlja a onda je u roku od 1 dan nivo kreatina skocio sa 206 na 570a urea se malo spustila!!!uopste nam nije jasno kako se to dogodilo kad je krenula da se oporavlja!
prilicno smo ocajni i sad nas zanima da li u srbiji ili negde u okolini moze da se uradi dijaliza bubrega na mackama posto znam da transplatacije rade samo u americi???

hvala puno nadam se da ce neko odgovoriti uskoro!

Tesko da moze, aparati za dijalizu su jako skupi i ne znam mogu li uopste da se prilagode zivotinjama a i jedna dijaliza ne znaci nista, morali bi stalno da je nosite. Inace, moja svekrva je umrla od bubrezne insuficijencije (ali kod nje je to bio samo jedan od problema) i znam da je tih par dijaliza koje su stigli da joj urade jako lose podnela. (Uh, valjda moj Sasa ne cita sta ja ovde pisem, da vidi da mu poredim mamu sa necijim ljubimcem...:evil:)

Da li neko moze da mi kaze za neki preparat protiv krpelja i buva na biljnoj bazi. naziv preparata i gde moze da se nabavi. S obzirom da mi je veterinar rekao da je jos rano za frontline, jer moze da mu sredi jetru.Zato mi treba adekvatna zamena na biljnoj bazi.

P.S. Sta je sa frontline u spreju? Da li to moze da bude privremeno resenje dok ne stasa za ampule

Unapred hvala

Tanya, zao mi je.

The Last Don,Postoje ogrlice, ima ih u pet shopovima. Ako ti je vet rekao da je F. u ampuli opasan za njega, zamisli sta se tek desava sa sprejem s obzirom da deo spreja dospe i u pluca a ampula ostaje na kozi. Ili uzmi F. ampulu ili neku biljnu ogrlicu. Mada, koliko se ssecam, naletala sam i na tecnost. Te supstance imaju zadatak da odbiju buve i krpelje ali tesko da ce oterati one koji su vec tu. Nadji na temi Buve, krpelji i ostala gamad uputstvo kako se koristi Neostomosan ampula, napisala ga je Vragana, ako bebac ima vec puno buva, pa kad njih poubijas, stavi mu ogrlicu.

Nadam se da ce barem neko od vas moci da mi odgovori na poruku :) Nedavno mi je uginuo pas (zenka, epanjel breton, 3god) :sad2: Kada se okotila, dve nedelje se sasvim normalno ponasala, ali je strasno smrsala iako sam je hranila vecom kolicinom hrane nego ranije. Jedan dan nije htela da jede niti da se krece, a vec jutro posle toga je uginula. Imala je napad kao da je htela da povraca, pojavila joj se blaga pena na ustima i nakon 5 min prestala je da dise :( Veterinar mi je samo rekao da je imala problema sa srcem, a nije je ni pregledao kako treba. Da li bi neko mogao otprilike da mi kaze sta je moglo da se dogodi?

Hidrogen, antibiotik mozes da kupis gentamicin mast (oko 90 dinara), komprese one najmanje i zavoj, i svaki dan menjaj i previjaj, a kad previjes vezi cvor jer ce flaster da skine a onda uzmi hidrogen i malo mu ovlazi zavijeni deo to ce sigurno upaliti i nece ga skidati. Moj Svrle se tako posekao i jedino smo tako uspeli da to sredimi. Srecno

Nadam se da ce barem neko od vas moci da mi odgovori na poruku :) Nedavno mi je uginuo pas (zenka, epanjel breton, 3god) :sad2: Kada se okotila, dve nedelje se sasvim normalno ponasala, ali je strasno smrsala iako sam je hranila vecom kolicinom hrane nego ranije. Jedan dan nije htela da jede niti da se krece, a vec jutro posle toga je uginula. Imala je napad kao da je htela da povraca, pojavila joj se blaga pena na ustima i nakon 5 min prestala je da dise :( Veterinar mi je samo rekao da je imala problema sa srcem, a nije je ni pregledao kako treba. Da li bi neko mogao otprilike da mi kaze sta je moglo da se dogodi?

Pa da je ona imala problema sa srcem to bi se pokazalo mnogo ranije,ne bi uginula tako odjednom.Mozda je bila otrovana.Da li je bila u mogucnosti da dodje u kontakt sa nekim otrovom?A male kuce jer su dobro?

Sta mislite o hrani Bento Kronen?

Mi je nismo probali ali je svi hvale. Rina kaze da njen Dzipsi koji je inace jako probirljiv kad su granule u pitanju, samo Bento Kronen hoce.

Maki, moram da odrukam vetove: kad ne znaju sta je, kazu da je srce. I meni je palo na pamet trovanje ali mi se to mrsavljenje ne uklapa u celu sliku. Kazes da si je hranila obilnije ali ne i cime. Mozda je u pitanju bila eklampsija (povisen secer) amozda alergija na hranu. Veliki, ma ne, ogroman procenat pasa je alergican na gluten.

Ja sam o hrani Bento Kronen čula sa više strana da je izuzetno kvalitetna i isto tako jeftina.
Ja mojim macama kupujem Royal Canin i Bento Kronen, a od kesica Whiskas, ali sam takodje čula da je i za kuce fenomenalna.
Eto od mene sve najbolje, ako je reklama a da ne treba da bude, slobodno smaknite ovaj moj komentar.

Hranila sam je hranom Royal Canin + hranom za kuje dojilje ali ne mogu da se tacno setim kako se zove. To je bila preporuka veterinara. Maksimalno sam je pazila jer je to bio prvi put da se okotila. Okotila je samo dve male preslatke kuce i obe su zdrave i hiperaktivne.
I ja sam pomislila da je otrov, ali nije bila u kontaktu sa drugim ljudima osim sa mojim roditeljima. Da li se ta eklampsija mogla utvrditi na vreme?

Back