Pitajte u vezi zdravlja

Onda je definitivno osetljiva na nesto jer ne reaguje na antibiotik a osip joj se danas jos vise prosirio!Da li je moguce da je u prolazu naskocila neka maceca buva, pa je na to alergicna ili da je na nesto u travi jer sve to lici bas na alergiju izgleda isto kao kod ljudi da su stafilokoke valjda bi trebalo da odreaguje na antibiotik a ono nista jos gore?!

Onda je definitivno osetljiva na nesto jer ne reaguje na antibiotik a osip joj se danas jos vise prosirio!Da li je moguce da je u prolazu naskocila neka maceca buva, pa je na to alergicna ili da je na nesto u travi jer sve to lici bas na alergiju izgleda isto kao kod ljudi da su stafilokoke valjda bi trebalo da odreaguje na antibiotik a ono nista jos gore?!

Malo je odmori od antibiotika, jedno dan-dva, pa je odvedi da joj uzmu bris i urade antibiogram, da se definitivno utvrdi je li ili nije stafilokoka. Ako nije, preostaje ti mogucnost da je alergicna na nesto, dobro je ispregledaj da nije pokupila buvu, zastiti je ako nisi (imas temu o tome) i mazi antidermakotik, on deluje i na vecinu uzrocnika i na same znake upale na kozi. Ako ti vet predlozi nesto drugo, prihvati predlog, svakako ce bolje on da proceni, cak ni sa fotkom to nije to kao kad se vidi uzivo.

Prestala sam da joj mazem antibiotik i promenila hranu izgleda da je alergicna na nesto u hill`s hrani mozda joj ne odgovara mnogo proteina a hill`s ih ima oko 18% i od sinoc kako sam joj dala pedigree to joj se malo smirilo pa cemo videti za dalje!

Prestala sam da joj mazem antibiotik i promenila hranu izgleda da je alergicna na nesto u hill`s hrani mozda joj ne odgovara mnogo proteina a hill`s ih ima oko 18% i od sinoc kako sam joj dala pedigree to joj se malo smirilo pa cemo videti za dalje!

Au sa Hillsa na pedigree!!!!!!!To ti je ko sa dijetalne, zdrave ishrane predjes da se ranis sa onim g ovnima u McDonaldsu!!!!!! Oklen ti ideja? daj bilo sta bez sarenisa!!!!!!!

Au sa Hillsa na pedigree!!!!!!!To ti je ko sa dijetalne, zdrave ishrane predjes da se ranis sa onim g ovnima u McDonaldsu!!!!!! Oklen ti ideja? daj bilo sta bez sarenisa!!!!!!!

Da, stvarno. Mi smo u fazi prelaska sa Pedigrea na Profilum, nije bas odusevljen, navukao se na Pedigree. Sto pre nabavi neku drugu hranu ako svom psu zelis dobro.

@Ria: Sta vam je sa onim drugom stafom, kako je?

Moj drug ima dogo argentino, prednje noge su joj se iskrivile malo od lezanja, pa sad me zanima da li je to opasno i koliko i moze li to da se koriguje i kako, stvarno smo zabrinuti????

Od lezanja se noge ne mogu iskriviti osim ako pas nije lezeo godinama bez micanja.
U pitanju je nesto drugo,ili mu niste davali kalcijum ili je pas rahitican. Sve u svemu i jedno i drugo je tesko korigovati.

@M MOM pa ok je sad!!! Ima uvecano srce i za sada se kasalj povlaci, medjutim izgleda da je i ona voda u plucima i kasalj ,sve to prouzrokovano upravo tim uvecanim srcem!!!!!!Pod terapijom je i kapiram da ce biti ok skroz uskoro iako , jasno da ce na nekoj terapiji morati doveka da ostane!!!!!!Lepo izgleda, igra se , dobar je i ovako odokativno!!!!!

Danas je moja Krpica imala vatreno krstenje...
Mama ga je izvela u setnju...usao je u grmlje i tamo nasao bodljikavu zicu, koje mu se uvukla u dlaku , pa u kozu...i mogao je da nastrada, jer mu se sve to desavlo tamo gde je grkljan...mama je brzo uzela makaze i otkinula mu taj deo koji je usao pod kozu, zajedno sa kozom, jer nije bilo druge.
Brzo smo zvali veterinara...on nije plakao, igrao se ...ali je tu ipak rana...
Veterinar ga je uspavao, duplom dozom anestetika...i sada ima 5 kopci.
Zasio mu je ranu.
To je bilo u 5...medjutim sada je 21:22 on jos uvek ne stoji sasvim na svojim nogama...dosta spava...i samo sedi...samo je jedanput ustao na sve 4 noge , kada je dosla jedna prijateljica...da bi zalajao...i vratio se da spava.
Da li ima neko iskustva?
Jel to normalno?
Zvala sam veterinara sada , kaze da jeste...:cry:

djuro,jako mi je zao sto se to desilo krpici,ali mi je drago da je sve ispalo dobro,sigurna sam da je sve to sto mu se desava normalno,ipak je bio uspavan i to duplom dozom anestetika,nisam imala kucu ali mi je maca bila pod tottalnom anestezijom,i trebao joj je citav dan i noc da se bar malo vrati u normalu!Sigurna sam da ce sve biti dobro,samo poalko,budite uz krpicu dok se oporavlja i javlaj nam kako je!mnogo srece krpici i tebi

JA bash nisam sigurna da je sve ok...Ne bi da te plashim,ali moj ako je bio pola sata pod totalnom anestezijom (onoliko koliko traje operacija) nakon toga je josh 10 min bio u snu i oko 2 sata malaksao ali posle se videlo na svakih 20 min da ide na bolje...I da ako ti niko nije rekao ako se upishki da znash da je to normalno...
Nemoj mi verovati,moje iskustvo je drugacije,cekaj da se javi neko ko zna...
Mada ti josh nemash mesta za paniku...
Shto mu je dao duplu dozu?

Djuro, bez brige. Dok sam volontirala u Orki, operacije (sterilizacije) su bile subotom prepodne i desavalo se da u nedelju oko podneva pas povrati vodu koju je popio jer je i dalje pomalo omamljen a da vec u ponedeljak bude kao nov. Javljaj kako je krpica.

Ljudi, hvala vam svima ...Puno mi znaci, jer evo jos uvek ne smemo da ga pustimo u dvoriste...posto cas spava , cas malo ustane...a do dvorista postoje stepenice, koje ne smem da rizikujem da se ne odkotrlja.
Lepo je jeo..stavili smo mu u cufticu dva antibiotika, jer drugacije ne verujem da bi ih progutao....malo se cese , pa mu stalno namestamo majicu...ali nadam se da ce biti dobro.
Mislim da je primio duplu dozu, verovatno zato sto je on ipak veeeliki pas...jer od prve je onako bio osamucen, i po malo je spavuckao, ali druga ga je tek definitivno uspavala..
Uh, javljam sta se dalje desava i ponovo.. H V A L A svima vama!

Anestezija se daje u odnosuu na kulazu(Da li ga je merio pre anestezije?)nema tu mala velika kuca vec na vagu pa se meri...Moj pas je sa pet meseci imao oko 25 kg ili vishe (tada je operisan) znaci i on je veci pas...Pa me malo zbunilo i uplashilo ono "dupla daoza"...Jer kad se pretera moze biti jako opasno,stim se ne igra na oko...Zaita mi je drago shto sve ide na bolje!!!

Back