coa_kraljevo
Početnik
- Poruka
- 38
Da li je normalno da boxeru stalno suze oci i da su mu stalno crvene?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala puno na odgovoru. I to brzom.
Nego... gore je ipak nesto sto najvise lici na krastu... I nije se odavno pojavilo, sigurna sam buduci da joj je tu dlaka kratka, a dosta je mazimo i "provlacimo kroz ruke". Jednostavno, primetili bi...
E sad... i bradavica se pojavi "odjednom", zar ne?
Ma... mi smo prvo mislili da se udarila...Smeh pogledaj da li po telu ima jos negde slicne ranice (jel izgleda onako kao da je mala ranica a gore je krastica koja se uplela u krzno?), mozda po donjem delu vrata ili kod repa sa gornje strane. Ako ima moj savet ti je da odes kod veta da joj uzmu bris da se vidi sta je tacno muci.
Sa takvim slicnim ranicama sam se ja mucila sa Tedijem prethodnog leta, da bi prva dijagnoza bila da je alergija, medjutim kad smo promenili veta ispostavilo se da su stafilokoke, i sad to resavamo antibioticima.
Cak i da je to kod nje alergija, sto moze da bude, bolje da znate odmah kako bi znali sta da radite tacno u vezi toga.
E i jos jedno pitanje - da li se cese tu gde ste joj nasli ranicu i da li si primetila da se generalno vise cese?
Imam pudlu 3 godine staru,muzjak, od juce ne moze da kaki, i vuce guzu po podu svo vreme. Vodim ga redovno setnju, normalno se ponasa tj. piski, verovatno je razlog to sto jede samo meso, sta da mu dam da mu se sredi stolica, i kako da ga nateram da uzima drugu hranu, kupujem mu ja psecu hranu, ali samo je omirise i ostavi.
Molim Vas za pomoc : Kakva bi po Vam bila dijagnoza ako znate da se radi o psu rase patuljasti pinc koji je star 4,5 godine. Naime, pas je odveden kod veterinara zbog ultrazvucnog skidanje kamenca ali je pas podvrgnut analizi krvi navodno zbog uvodjenja u totalnu anesteziju. Rezultati analize krvi pokazuju katastrofalnu krvnu sliku, urea 300, kratinin 7, eritrociti 2,9 mil. Predlozena terapija dva dana infuzija, fizioloski rastvor, Hartmanov rastvor dva puta uz Longacef dav puta dnevno.Treci dan kontrolna krvna slika : urea 230, kretinin 3, eritrociti padaju sa 2,9 mil na 1,9 mil.Telo psa se puni vodom.Predlozena hitna transfuzija.Pas prima krv, ali ne direktno sa psa vec iz boce.Psu se pojavljuju otoci po telu te mu se ubacuje manitol kao infuzija. Molim Vas o cemu se ovde radi ? Koja je dijagnoza po Vama ?
Moj Ludi pas je sinoc uspeo da proguta celo krilo mrtvog goluba!!!!Odmah sam mu dala troprocentni hidrogen, i on je iybacio to krilo, onako u komadu!!!! Koliko moze to da bude ozbiljno s obzirom da sam odreagovala jako brzo!!!!
Macak od osam meseci je kastriran pre 4 dana. Rana zarasla koliko ja vidim, normalno se ponasao do veceras kada je par puta povratio nesto sluzavo i penasto bez mirisa. Nakon toga je najnormalnije jeo i nastavio da spava. Treba li da se zabrinem zbog tog povracanja ? Ne deluje kao da je izbacivao dlake....
Receno nam je da se psu svakog dana rade neke analize krve. Psu su nakon transfuzije eritrociti pali jos nize sa 1,9 mil na 1 mil. Pas nakon sedam dana bolnickog lecenja pocinje da dobija sve cesce napade ( slicne epi napadima kod coveka ) do momenta uginuca. Zeleo bih da Vam napomenem da sam psa odveo kod veterinara na povocu, normalno aktivnog, normalnog apetita a nakon sedam dana dobijam psa nazad u najlon kesi. Zeleo bih da Vas pitam da li bubrezna insuficijencija te tezine moze ostati neprimecena. Pas je imao normalan urin, nije imao tegoba prilikom mokrenja. Telo mu se nije osetilo na urin, sto bi se moralo desiti kod problema sa bubrezima ( koliko se ja razumem - a nisam veterinar ).Pozdrav.Moram da priznam dosta konfuzije ima u ovim rezultatima ali sve mi lici na bubreznu insuficijenciju.Mozda gresim ali mislim da si zamenio rezultate uree i kreatinina.ER su jako niski sto ukazuje na neku tezu anemija.Ne znam da li ste radili jos neke analize,da se vidi sta je sa jetrom?Ovo je malo podataka da bi se dala neka konacna dijagnoza ali sam pomenu vec na sta mi sve ovo lici mada moze da bude povezano sa jos nekim organima.
Nije mi se svidelo kad si napisao ovo "navodno zbog uvodjenja u totalnu anesteziju" jer se po pravili tako radi, to je ispravan nacin.Zamisli da to nije uradjeno,postojala bi velika sansa da se tvoj pas ne probudi iz anestezije.
Pozdrav
Hvala na brzom odgovoru kao i uvek!!!!samo prati sta se dalje desava.najverovatnije da ce sve biti OK.
Cafortan se daje 3tablete na 5kg,znaci daj mu 2i po tablete jednom dnevnoZanima me kako se daje kafortan kucetu od pet meseci? U pitanju je patuljasti snaucer i ima 4,5 kg.
Zanima me kako se daje kafortan kucetu od pet meseci? U pitanju je patuljasti snaucer i ima 4,5 kg.
Zanima me kako se daje kafortan kucetu od pet meseci? U pitanju je patuljasti snaucer i ima 4,5 kg.