Pitajte u vezi zdravlja

sastav pivskog kvasca u prahu:suva materija: 94,7/100gr, proteini 56.43/100gr, ugljeni hidrati 27.56/100gr masti 3.77/100gr,
vitamini B1, B2,B6
mineralne materije : fosfor, magnezijumGvozdje
oligo elementi :cink

B kompleks je dobar za kozu, dlaku, nervni sistem... uopste, jako koristan kompleks vitamina. Proteini su gradivne materije u organizmu, ugljeni hidrati daju energiju a mast u metabolizmu kad postoji potreba za tim prelazi u secer... U organizmu je neophodan balans kalcijuma, magnezijuma i fosfora a gvozdje, pa svi znaju da je bitno u sprecavanju anemije.

da li neko zna kako se zovu tablete (protiv nekih bakterija) koje se daju psima koji su bili na ulici ili su bili u kontaktu sa lutalicama? drugarica mi je rekla da je videla na tv-u da posoje takve tablete ali nije zapamtila kako se zovu.
pobegla mi je kuca i bila je mesec dana na ulici dok je nisam nasla, od kad se ona vratila druga zenkica mi se razbolela: kaslje i stvaraju joj se drlje na ocima. posto sa lokalnim veterinarima imem losa iskustva, ja joj za kasalj dajem male kolicine antibiotika - po savetu doktora.

ja ne znam shta se dogadja mom hrchku....jednom je cvileo/skichao, shta god i izgledalo je kao da je mrtav, ali je posle sve bilo normalno...i onda se opet desilo da ispushta takve zvuke kada mu je dodirnuta njushkica. sada stalno cheshka ushi, i ushi su mu bele, tj, kao da ima neshto belo na ushima, ili da nema dlaku tu....=/

ja ne znam shta se dogadja mom hrchku....jednom je cvileo/skichao, shta god i izgledalo je kao da je mrtav, ali je posle sve bilo normalno...i onda se opet desilo da ispushta takve zvuke kada mu je dodirnuta njushkica. sada stalno cheshka ushi, i ushi su mu bele, tj, kao da ima neshto belo na ushima, ili da nema dlaku tu....=/

Ako ti niko ne bude pomogao ovde na forumu, mozes da odvedes hrcka kod prof Popovica na Veterinarski fakultet. On se dosta razume u morske prasice, pa predpostavljam da je dobar i sa hrchcima. Javi ako ti bude trebao telefon.

e ljudi, htela bi da vas pitam nesto: pre mesec dana se Dzipsiju pojavilo nesto kao osip. To je i pre imao, nestane, pa se opet pojavi i tako...ali pre mesec dana se pojavilo i nikako da prodje...jedna zena mi je rekla da namezem daktanol mast na to, medjutim nije proslo..ne deluje mi da mu smeta, ponekad lize to mesto, ali to je to, nit ga svrbi nit ga boli...mi smo prvo pomislili da je alergija na neku travu, ali se to pojavilo i sad tokom zime...evo je slika pa bi vas zamolila da mi kazete o cemu se radi i cime to mogu da tretiram

Imam jedno pitanje..Od juce je moj pas (zlatni retriver, Atos, 6 meseci) mokrio u kuci iako mu se to nije desilo ne pamtim od kada..Relativno brzo je naucio da vrsi nuzdu napolju,a i danas je izveden oko 14:30 a piskio je u kuci malo pre 17 casova..Mali vremenski period zar ne??E sad sumnjam da se prehladio,stalno kija,bar mi se cini i jos je juce blenta mali skocio u zaledjeno jezero ali je napolju bilo toplo a jezero tek krenulo da se topi sto znaci da je voda bila poprilicno hladna..Bas zbog toga mislim da je prehlada,zato molim za vasu pomoc i savet kako i cime da ga lecim??!!Hvala unapred

Kuca koju hranim ispred zgrade ima problem sa nekontrolisanim mokrenjem. Cesto se upiski u snu i ostane da spava u barici. Kuca je zenka, sada ima oko godinu dana a pre neka tri-cetiri meseca je sterilisana i vakcinisana protiv besnila (i ona i njene dve sestre). Koliko sam saznala od komsinice koja je hrani od kad je bila stene, ona taj problem ima oduvek. Pas je u svakom drugom pogledu bez problema. Vesela je, jede kao mecava, igra se... Da li neko moze da mi ukaze na moguce uzroke mokrenja na osnovu ovih sturih informacija?

e ljudi, htela bi da vas pitam nesto: pre mesec dana se Dzipsiju pojavilo nesto kao osip. To je i pre imao, nestane, pa se opet pojavi i tako...ali pre mesec dana se pojavilo i nikako da prodje...jedna zena mi je rekla da namezem daktanol mast na to, medjutim nije proslo..ne deluje mi da mu smeta, ponekad lize to mesto, ali to je to, nit ga svrbi nit ga boli...mi smo prvo pomislili da je alergija na neku travu, ali se to pojavilo i sad tokom zime...evo je slika pa bi vas zamolila da mi kazete o cemu se radi i cime to mogu da tretiram

Nisi napisala da li se pojavilo samo na tom mestu ili ima jos negde.Iskreno ne mogu ti puno pomoci odavde jer bi trebalo da se vidi sta je tj.da se uradi skarifikat ili bris da bi se doslio do konkretne dijagnoze.Sumnjam da je neka alergija u pitanju jer bi onda bilo intenzivnog svraba ali nije nemoguce.Po slici bi reko pre da je neka gljivicna infekcija.
Toliko od moje pomoci.
Pozdrav

Back