Pozdrav svima
Par pitanja za dezurnog veterinara..
Imam dogo argentino staru devet godina. Pre desetak dana se desilo dva puta da pokusava da piski vise puta tokom setnje, priblizno pet-sest puta u periodu od petnaestak minuta, s tim sto prvi put mokri kao i obicno ali ostalih puta sa veoma malo mokrace, ili cak bez, kao i danas. Danas joj je nosic suv, i sasvim je bezvoljna. Doduse nedavno sam je pocela hraniti BARF dijetom, pa moguce je da i proliv koji ima takodje utice na raspolozenje. Sto se tice mokrenja, naravno pitala sam veterinarku oba puta sta bi mogao biti moguci uzrok. Rekla je da je ili infekcija u pitanju, ili da ima pesak/kamen u mokracnom kanalu ili bubregu. Sta je mene zabrinulo je u nastavku obrazlozenje da ukoliko je u pitanju pesak ili kamen, da se po tom pitanju ne moze nista uraditi. Da napomenem da prvi put nisam preduzela nista jer je odmah sutradan urinirala normalno kao i uvek. Jos nesto, Saru sam odnedavno udomila i ne znam u detalje njenu zdravstvenu istoriju ali znam da je vecinu zivota provela na betonu u otvorenom boksu, leti ali i zimi. Sutra cemo svakako posetiti drugog veterinara, ali bih bila zahvalna ukoliko imate savet ili vase iskustvo u ovakvim slucajevima.
Jos jedan problemcic. Dok sam je mazila, primetila sam na unutrasnjem delu desne prednje noge kvrgicu, ako pomogne, mogu postaviti sliku. Odvela sam je kod veterinara, ona joj je iglom probusila to mesto da utvrdi da li ima gnoja i sta se krije ispod. Nije bilo nista osim krvi. Tokom, smo primetile slicnu ali manju kvrgicu isto na desnoj strani rebara. U zakljucku rekla je da je to verovatno od udarca ili pada i da je bezopasno, hm

ali da treba da nadgledam da li se povecava.. ni dijagnoza ni savet mi nisu logicni ni prihvatljivi. Pre par dana sam isto nasla u predelu gde se sastaju rebra (iznad stomaka), ali se pod pritiskom prsta pomera. Sta bi po vasem misljenju to moglo biti? Da li treba preventivno odstraniti?
Hvala na odgovorima.