Pitajte u vezi zdravlja

Mozda komentar malo nije na mestu ali olaksao ti je posao. Kad je definitivno ustanovljeno da kokerki mojih strica i strine nema pomoci, dogovorili su se s mojim muzem da ode da je uspava. Ma koliko nam je svima bilo zao, njemu je laknulo kad je sama uginula.

U aprilu bi napunio 4 godine.
Pa ništa, uzrok smrti je zapaljenje pluća u krajnjoj fazi. Jbg, on je jadničak, koliko je bio sposoban i jak to vešto prikrivao. Trudio se da suzbije probleme, bio raspoložen, trčao normalno, igrao se sve ok. Kada više nije mogao da ignoriše i odupire se, već je zašao u krajnju fazu bolesti. Tek tada je počeo najpre da pije mnogo vode i da mršavi jako brzo. Odmah sam ga odveo kod veterinara i dobio je terapiju, posle tri četiri dana, kako poboljšanja nije bilo, odvedem ga kod drugog veterinara, on mu da isto neku terapiju i kaže to bi trebalo da mu pomogne, ali s obzirom da je već dosta zahvatilo pluća, ne može sa sigurnošću da garantuje ništa. Posle sledećih tri dana, on se prepolovio, izgubio 10 kg za tri dana, pre toga sigurno još 10kg. Odvedem ga na rentgen i krvnu sliku u Beogradu na vet. klinici. oni kažu teško će da se izvuče, ali probaćemo sve. Primao je četiri naredna dana infuziju po dva sata dnevno+injekcije+sirup+tablete. Nije bilo poboljšanja, jutros je trebao da primi 5-tu infuziju, ali pola sata pre je skončao..... Inače juče je lokalni veterinar, koji mu je davao te infuzije predložio da se on ne bi maltretirao (pas) da mu daju inekciju i da ga uspavaju. Odbio sam to u startu, razmišljao sinoć o tome, možda i nije toliko loša ideja, jer se stvarno muči i svakog dana zaista je sve gore. Mislio sam hajde još danas, pa ćemo videti za sutra, ali on nije danas mogao na noge i taman da ga unesem u auto i odvedem na infuziju, vidom on se ne mrda. Ujutru mu je bilo jako teško.....i tako......:-(:-(:-(:-(:-(

jako mi je zao, znam kako ti je, i sama sam izgubila labradora (send fly), nedelju dana mi je bukvalno nestajao pred ocima,a veterinari i mi nemocni, dok vece pred smrt nije skroz izgubio snagu, a oko 5 ujutru i svest. nisam se micala od njega. proslo je vec vise od dve godine a on mi i dalje nedostaje.

drzi se, uradio si sve sto si mogao.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:
drzi se prijatelju!!!!
Ja sam 2000god uspavala Butcha( mog labradora)
Bio je malo mladji od tvoje kuce!!!(3,5god)
Isto je od divnog psa se u par nedelja pretvorio u senku.....
Ja nisa mogla da ga pustim da ode,to je uradio moj brat i jos jedan njegov prijatelj jer ni on nije mogao sam da podnese.........
Prvo nisam mogla da prica sa njim a sad sam mu zahvalna jer mi je Butch ostao u bar nekom secanju onako lep i jak i velik!!!! Da je bilo po moe secala bih se verovatno samo te senke.........:cry::cry::cry::cry::cry:

Hvala svima......
Biću valjda ok, ja ću ga uvek držati u najboljem i najlepšem sećanju, onakav kakv je bio u punoj snazi i tako će i ostati.
Pozdrav svim ljudima koji vole životinje i imaju osećanja za njih, jer su bar za tu nijansu plemenitiji i bolji kao osobe, jer naravno, ko ne voli životinje ne voli ni ljude.
Drago mi je što delite tugu samnom i što postoje osobe kojima je stalo, još jednom hvala......

Jadan pas....baš mi je žao:( Juče sam kasno videla tvoj post, a i nisam bila sigurna šta bih napisala. Pre pet meseci sam donela odluku o uspavljivanju mog mačka, a i danas me proganja taj dan. S jedne strane, uginuo bi u mukama što nikako nisam mogla da podnesem, a s druge strane, iako sam do poslednjeg dana imala nadu da će nešto da se preokrene, pitanje je da li bi se desilo. I problem je što kako vreme odmiče, gubi se malo osećaj za realnost, pa nekad mislim da se još nešto probalo.....A u stvari nema onog koji voli svog ljubimca da nije probao sve da ga izleči. Neka tvoj pas spava na miru:(

Kada je pre 4 godine nestao moj mačor Gvozden (sada već preimenovan u Gvozden Prvi pošo čuvamo već Gvozdena Trećeg) prvo smo mislili da je opet u nekoj od svojuh velikih švaleracija, pošto je imao takav običaj. Ali kad ga ni posle nedelju dana nije bilo, shvatili smo da nije bas tako. Ja sam i dalje poput noja zabijala glavu u pesam kao sve je u redu sada ce da dodje i tako sam mogla da funkcionisšem Posle par meseci sam čula dase ga ubili neki golubari i tadsa sam načisto pukla. Iz tog stanja sam se izvukla opet ignorisanjem te činjenice tako da i sada kad pomislim ma Gvozdena i ddalje mislim da negde jurca možda baš za miševima ili nekim macama, pa makar na nebu.

Kada je pre 4 godine nestao moj mačor Gvozden (sada već preimenovan u Gvozden Prvi pošo čuvamo već Gvozdena Trećeg) prvo smo mislili da je opet u nekoj od svojuh velikih švaleracija, pošto je imao takav običaj. Ali kad ga ni posle nedelju dana nije bilo, shvatili smo da nije bas tako. Ja sam i dalje poput noja zabijala glavu u pesam kao sve je u redu sada ce da dodje i tako sam mogla da funkcionisšem Posle par meseci sam čula dase ga ubili neki golubari i tadsa sam načisto pukla. Iz tog stanja sam se izvukla opet ignorisanjem te činjenice tako da i sada kad pomislim ma Gvozdena i ddalje mislim da negde jurca možda baš za miševima ili nekim macama, pa makar na nebu.

Tako je nestala i po kasnijim istraživanja isto od golubara stradala moja mačka pre deset godina. Uzela sam je sa ulice, tako da ne znam ni gde je rodjena a i posle nestanka iako smo još nedelju dana obilazili i tražili je, nikad je nismo našli. Bila nam je privržena i nikad ne bi otišla pogotovo što je tad imala male mačiće. Jednostavno, u tom periodu više mačaka je stradalo od golubara a i od jednog trovača. Užas, ali je pamtim kao srećnu i zdravu. Odlazak najdražeg ljubimca nakon duge bolesti je baš strašan.

pre mesec i po dana moj pas je imao operaciju, uklonili su joj dva tumora dojke i koliko se ja secam kako mi je doktor rekao i matericu i jajnike, dok me mama ubedjuje da su joj odstranili samo matericu. meni to nesto nije logicno, valjda, ako joj se vadi ono sto je rizicno, verovatno ce da izvade sve. jesam li u pravu?
inace, ona je sad odlicno, kao da su joj promenili baterije :D, a imala je poprilicno tesku operaciju, sredjivali su joj i zube, sve je trajalo skoro tri sata..

Imam jedno pitanje. Imam zenkicu maltezera staru 13 meseci dala samo joj 1/2 cestala, i ona je u toku dana povracala 5 puta, da li je to reakcija na tabletu ili nesto drugo? to se dogodilo jos jednom kada je bila stene i dobila prozinon protiv parazita.

Koliko je teska? Cestal (kao uostalom, vecina lekova) se dozira prema kilazi i jako je bitno da se ne predozira. Jedna tableta ide na 10kg i treba je izdeliti i dati onu kolicinu koja mu je potrebna. Inace, moguce je da malo burnije reaguje. Moj pas, kad ga iz bilo kog razloga boli stomak, brsti travu, najcesce listove popinog praseta. A mozda je jednostavno prehladila stomak. U svakom slucaju, proprati je pa ako nastavi da povraca, vodi je kod veterinara. Bilo je ovih dana dosta price o povracanju.

pre mesec i po dana moj pas je imao operaciju, uklonili su joj dva tumora dojke i koliko se ja secam kako mi je doktor rekao i matericu i jajnike, dok me mama ubedjuje da su joj odstranili samo matericu. meni to nesto nije logicno, valjda, ako joj se vadi ono sto je rizicno, verovatno ce da izvade sve. jesam li u pravu?
inace, ona je sad odlicno, kao da su joj promenili baterije :D, a imala je poprilicno tesku operaciju, sredjivali su joj i zube, sve je trajalo skoro tri sata..

Nema logike ni razloga da joj ostavi jajnike. A koji su reznjevi bili zahvaceni? Pretpostavljam zadnji, obicno prvo od njih krene. Dobro da ste na vreme primetili ali ne bi bilo lose da pitas veta za moguce metastaze. Obicno, ako ih ima, sa zadnjih reznjeva idu na jetru a sa prednjih na pluca ali to nije bas striktno. Postoje odredjene laboratorijske analize koje mogu da ukazu na prisustvo maligniteta u organizmu, moracu da proverim sta mi je ono Bojan napisao za mog psa, cini mi se kalcijum i alkalna fosfataza.

Imam jedno pitanje i molim za hitan odgovor. Imam zenku mesanca staru 3,5 godine. Od pre dva dana, pocela je vise da mokri ( skoro pa duplo nego obicno), malo je potistena i neraspolozena inace jede normalno, Da li ta povecana kolicina mokrace moze da bude od Cystone tableta ( koje nam je dao veterinar da pijemo pre dve nedelje) ili je nesto drugo u pitanju?

Back