evo i mene opet, ovo sa nama kao spanska serija, nikad kraja, ali drago mi sto vidim da ima ljudi koji nas i dalje citaju.

pa da pocnem, Henry-jevo oko je skoro pa skroz zdravo. juce bili na kontroli i kod drugog veterinara, kaze oko super, kremica jos 3 dana i gotovo. tek ponekad je malcice manje otvoreno i malo krmelja nesto braonkasto. On je veseo i opet onaj stari. No, ne moze sve da bude ok kod nas, pokupio je gljivice. Prvo sam se ponadala da ga je Stanley ogrebao, ali nije. Dobro je jedino sto je pozadi uveta pa mogu da ga mazem a da on to ne polize i dobio je iste tablete kao Danny (Fulviderm 1/2 dnevno) sledece 4 nedelje. Mazem ga Nizoral (ketoconazole 20mg per 1g) kremom i trebalo bi da ga kupam Dermatin samponom ali nemam pojma kako to da uradim.Veliki i jak, ne okleva da grize i grebe, jedva smo mu stavljali i kremu u oci. Ima li neko ideju kako to da izvedem? Mozda samo da ga prebrisem sa sundjerom...? Kaze veterinar da bih trebala i Stanley-a i Lucky-ja (nas kuca) da kupam istim samponom preventive radi, ali se bojim da ce i oni pokupiti jer su uvek zajedno. Svakodnevno ih kontrolisem, za sad nema nista.
Moja cerka (pridruzio nam se i njen decko sa nekoliko osipa) i ja smo uspesno zalecile prve infekcije, ali se pojavljuju nove. Pretpostavljam da je Henry pokupio ovo od nas ako ne onih par puta kad je otvorio vrata i prisao maleckom.
Danny je super, njegove gljivicu su vidno izbledele, za par dana zavrsavamo 4nedeljnu terapiju,pa cemo na kontrolu. I dalje je u karantinu. Veseo je i srecan, prilicno nevaljao i sve vise podseca na Henry-ja po karakteru. Ugojio se 600g od kad je kod nas

i ne mari mnogo sto je sa nama podelio svoje gljivice.
Ja sam danas opet bila u apoteci i po savetu apotekara kupila zbog novih gljivica i tablete za cerku i mene (Terbisil 250mg - terbinafine hydrochloride), sampon za tusiranje sa ketoconazole) i novu kremu (po preporuci) Lamisil (terbinafine hydrochloride 1%).
Dobila sam jos jedan savet od apotekara, kaze "trebalo bi da se otarasim macaka jer se u suprotnom nikad necemo resiti gljivica". :shock:
To ne planiram,pa makar se mackali narednih godinu dana.
Danas sam upoznala zenu koja u kuci ima 9 macaka, a u dvoristu (ulaze i unutra) hrani jos oko 30 ulicnih. Ima vaucere za besplatne streilizacije od organizacije Happy Paws. Uz mace joj na obroke dolaze i jezevi,kaze da je mnogo veselo kod njih. Imala je gljivicnu infekciju zajedno sa macama nekoliko puta i uspesno je izlecila.
To me je malo smirilo jer brinem. Ako ovako nastavimo medjusobno da razmenjujemo gljivice gde je kraj? Henry i karantin bi bila nemoguca misija, on ne moze da podnese ni zatvorena vrata u kuci.
i za kraj samo da kazem da svakako postoji razlog zasto nisam stavila odakle sam, to sto sam ovde ipak ne znaci da lako sredjijem ulazne vize, nisam znala da ne otkrivanje tog podatka predstavlja problem.