Mimi's mom, zivim na Malti, ovde ide malo teze sa slobodnom kupovinom lekova. poneke (ukljucujuci antibiotike) je nemoguce kupiti bez lekarskog recepta, ipak cu probati sutra, danas je sve zatvoreno.
Ovako, mi smo sinoc bili kod drugog veterinara, sad imamo i upalu oka, koristeci prethodno dobijenu mast stanje se samo pogorsalo. Dobio je inekciju (opet!!), na moje pitanje sta mu daje rekao je samo "something anti-inflammatory" i opet kremu. rekla sam da bih radije kapi i dobila opsirno objasnjenje kako kreme imaju bolje i dugotrajnije dejstvo.

Dobili smo Cavasan kremu i na moj uzas tek kod kuce sam procitala sastojke; chloramphenicol 20 mg (!!!!!!!!!) i vitamin A. Uzasno sam ljuta na sebe sto to jos tamo nisam proverila i sto nam je opet dao kremu iako sam ponela prethodnu i pokazala mu je! Ova se razlikuje od prosle jedino po boji (zuta je) i gustini (prilicno redja od prethodne). Treba da mu je stavljam u oko 4 puta na dan sledecih nedelju dana, a Henry-ju je to nocna mora. Nas dvoje radimo oko njega i izgrebani smo i izgizeni do krvi.
Veterinar mu je detaljno pregledao oko i ne veruje da je ovaj problem uzrokovan niti sudarom niti ogrebotinom od drugog macka. Nema popucalih kapilara,ali mu je unutrasnjost oka prilicno natecena. Povremeno ga otvara skoro pa 2/3, a ponekad samo 1/3.
Sad se nerviram, i ne znam sta da radim sem da se nadam da ce ova krema doneti neke promene na bolje ili da sutra krenem po apotekama i potrazim kapi koje ste mi preporucili, a to su dexametazon-neomicin i sl?
Poveli smo i malog persijanera, napredujemo sa lecenjem gljivica, ali i dalje karantin dok ne popije sve tablete, tad kontrola pa cemo videti. :-?