lucky71
Obećava
- Poruka
- 87
Lucky71 pozdrav jos jednom od mene.Malo si cekala na odgovor jer sam malo odmarao ali nadam se da ne zamerate.
Moracemo da te prijavimo za neku nagradu na polju humanosti prema zivotinjama.
Prema onome sto si mi napisala terapija bi trebla da je OK.Ne znam da li ima jos negde promene s obzirom da su ti dali sampon koji sadrzi ketokoazol koji sluzi za lecenje gljivica.U svakom slucaju neces ga pustati u kontakt sa drugom mackom dok se ne saniraju problemi sa usima i sa infecijom nosa.Grinje mogu da se prenesu na druge mace tako da kontakt ne dolazi u obzir a isto vazi i za gljivice ako ih ima.Terapija moze nekad da se otegne i na nekoliko nedelja u zavisnosti koliko su promene uzele maha.
Sto se tice apetita i gasova kod maceta to nemoj da te zabrinjava.Ako je bilo lose hranjeno a sad jede mnogo vise pa je i to normalno,pogotovo ako jede konzerviranu hranu.Ne znam da li je imalo parazite kad si ga cistila,jer ako jeste treba ponoviti posle 2 nedelje.
Pozdrav i zelim ti puno srece sa novim macetom.
Mnogo vam hvala Bojane, mnogo su mi vazni vasi odgovori i nema potrebe za izvinjavanjem. Malisa je bio uzasno prljav kad smo ga odneli kod veterinara (pravo iz Pet Shopa) tako da veterinar verovatno nije bio 100% siguran, rekao nam je da obratimo paznju na eventualne promene na krznu i mislim da smo taj sampon dobili preventivno. Treba da ga kupam tim naredne 3 nedelje, 1x nedeljno, dobro ga nasapunati, ostaviti 10 minuta i tek onda isprati. Srecom pa malisa ne mrzi vodu,kupanje nije bilo bolno i niko nije bio izgreban. Nosic je cistiji vec posle nekoliko dana antibiotika sto me mnogo raduje. Usi izgledaju bolje, samo brinem kako cu znati da li je ociscen od grinja i ima li preostalih jajasaca. Drzati ga u karantinu nije bas lako, moja dva druga macka radoznalo obigravaju oko vrata non-stop,a Henry pokusava i da ih otvori, no izdrzavamo opsadu nekako.
Kontrola kod veterinara je za nedelju dana, nadam se da ce do tad sve biti ok i da ce najzad mozi upoznati svoja dva velika brata