Garota De Brasil
Aktivan član
- Poruka
- 1.430
mom machku se zubi iskrivili... :shock:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moja bela nemacki boxer ima 2,5 meseca i ima crnu njusku pa se bas vidi kada slinavi da nije prhladjena, izlazi joj nesto belo i penusavo???
da je vodim kod veterinera za svaki slucaj![]()
Pozdrav...Molim vas za odgovor na pitanje da li postoji mogućnost da ženka
od 9 meseci starosti postane skotna - nesretnim spletom okolnosti, i ako jeste
postoji li način veterinara da to ustanovi. Ujedno bih molio i za info o tome sa kojom
starosti ženke postaju polno zrele.
Hvala!!!-?
Moja drugarica ima macku staru 2-3 godine koja je vise napolju nego kod nje i danas se izgleda uvaljala u nesto i sva je blatnjava pa joj je neophodno kupanje. Medjutim ta macka nikad nije kupana i kad je drugarica stavila u tus kabinu macka je poludela, nema sanse da je okupa,cak je njih dvoje drzalo, al ona grebe, cici, opire se... Drugarica je bila u pet-shopu i u usputnom razgovoru sa prodavacicom saznala da postoji neka tabletica ili tome slicno sto se da macki/psu da se malo osamuti, uspava, al to je bilo u kontekstu pranja zuba. Pa sad nju zanima koliko je to bezbedno za macku... Hvala[/QU
ne znam tacno na sta je mislila prodavacica u pet-shopu.Postoje tablete koje eventualno mogu da se daju mackama za sedaciju ali to opet ne mora da znaci da ce je lako okupati.Bolje je da budu strpljivi i da ja po malo ciste jer ocigledan da je macka bila preplasena tusiranjem.
moja bela nemacki boxer ima 2,5 meseca i ima crnu njusku pa se bas vidi kada slinavi da nije prhladjena, izlazi joj nesto belo i penusavo???
da je vodim kod veterinera za svaki slucaj![]()
Moja drugarica ima macku staru 2-3 godine koja je vise napolju nego kod nje i danas se izgleda uvaljala u nesto i sva je blatnjava pa joj je neophodno kupanje. Medjutim ta macka nikad nije kupana i kad je drugarica stavila u tus kabinu macka je poludela, nema sanse da je okupa,cak je njih dvoje drzalo, al ona grebe, cici, opire se... Drugarica je bila u pet-shopu i u usputnom razgovoru sa prodavacicom saznala da postoji neka tabletica ili tome slicno sto se da macki/psu da se malo osamuti, uspava, al to je bilo u kontekstu pranja zuba. Pa sad nju zanima koliko je to bezbedno za macku... Hvala[/QU
ne znam tacno na sta je mislila prodavacica u pet-shopu.Postoje tablete koje eventualno mogu da se daju mackama za sedaciju ali to opet ne mora da znaci da ce je lako okupati.Bolje je da budu strpljivi i da ja po malo ciste jer ocigledan da je macka bila preplasena tusiranjem.
Hvala na odgovoru. Da li mi mozete napisati kakve su to tablete za sedaciju?
I takodje bi vam bila bila zahvalna za neki savet kako da je okupaju a da bude sto manje traumaticno? Pokusavali su nekim krpicama i vodom, ali je previse prljava i ne skida se blato...
Postoji mogucnost naravno.Kuje mogu da ostanu skotne i ranije,neke vec i sa 6 meseci ali naravno to treba izbegavati.
dijagnostika skotnosti se radi ultrazvukom mada je moguce i pipanjem stomaka mada to nije uvek pozdana metoda jer je jako subjektivna.
Molim te za još i informaciju da li postoji neko sredstvo,injekcija ili nešto, što bih
eventualno primila moja ženkica u slučaju da se ustanovi da je skotna.Hvala.
Imam ja jedno pitanje. Moj pas je muzijak i kao i svi ostali ima onu zlezdu ispod repa koja treba s vremena na vreme da se iscedi. E sad, prosli put je krenuo da se grize i odvela sam ga kod naseg veta koji mu je za sekundu to iscedio i sve je bilo ok.
Prekjuce je opet poceo da se grize, a nas veterinar trenutno nije u Bg-u. Mislila sam ako mogu nekako to sama da mu iscedim. Ne znam dal je to moguce, ili da odem ipak kod nekog drugog veterinara. Jel mogu sama?![]()
Na vas zahtev evo otvaram temu i trudicu se da pomugnem koliko mi znanje dozvoljava.Ako odgovor ne stize uvek bas odmah to je zato sto sam zauzet ali trudicu se u najkracem roku da odgovorim.Mi veterinari nemamo radnog vremena.
P.S. Nadam se u znak zahvalnosti kada otvorim prvu veterinarsku bolnicu u Srbiji,jos sa mesovitim stranim kapitalom da ce te doci kod mene))))))
Na koji nacin je pas muci? Maca je verovatno samo istraumirana, s obrizrom da se u normalnim uslovima ponasa dobro. Ako sumnjas da je bolesna, ako mnogo kunja, ne jede, ne piski/ne kaki normalno, povraca, kaslje, odvedi je kod veterinara.
Sva sreca da si je odvela kod veterinara... Jadna maca... Jel ti veterinar rekao sta joj je, mislim temperatura 35... Jel promrzla ili sta? Zelim joj puno srece i veselo jutro;-) Obavezno napisi sutra jel sve ok.
moja maca Sisika je upravo uginula
R.I.P.