evo opet i mene sa novim pitanjem za BojanaDj. Prvo da kazem da je Henry dobro, zivahan i nevaljao kao i uvek, bili smo par puta na kontroli i veterinarka je vise nego zadovoljna

Nego, imam novi problem. Pre nekoliko nedelja sam u prolazu naletela na jedan mali zabaceni Pet Shop (ako se to tako moze nazvati) sa par kaveza i malim persijskim macetom unutra. Mace slatko, u kavezu samo novine, voda i cinijica sa ogromnim granulama (mislim da su za pse). I da skratim pricu, svaki put u prolazu sam zavirivala i mace je i dalje bilo tu, precenjeno. Udjem, kupim Rojal Canin za macice i zamolim vlasnika da ga hrani tim, slozio se bez problema. I tako dan po dan..Da skratim pricu, u cetvrtak sam otisla i kupila to mace.. nismo mi planirali jos jedno, ali ja zbog ovog nisam mogla da spavam. Nijedna zivotinjica ne bi smela tako da zivi. Odmah smo otisli kod veterinara; mace je muskic (vlasnik radnje je rekao da je zenka), ima infekciju nosica i usi pune grinja, valjda sam dobro prevela
mites skinuo je svu dlaku sa usiju cesuci se. dobili smo antibiotik Alfasan (amoxicillin 50), dajem mu po pola tabletice dva puta dnevno, za usi krema Oridermyl (parasiticide), cistim mu usi i stavljam kremu jednom na dan i sampon Dermatin (ketoconazole), kojim treba da ga kupam jednom nedeljno, posebno oko usiju. Dala sam mu tableticu za gliste. Malisa ima oko 2,5 meseca (obecan nam je njegov pedigre sledece nedelje :???: pa cemo, nadam se tacno znati) i tezak je 1kg.
Sad pitanja;
malisa je u karantinu (peremo ruke posle mazenja sa njim), kad smem da ga predstavim mojim macama? Koliko su opasne te grinje i mogu li da se rasire i eventualno mu ostete sluh i koliko traje terapija?
Iako je dobio tableticu za gliste, stomacic mu je nekako jako velik,a on ne jede puno. Rekla bih da ima dobar apetit, jede meso iz konzerve i suvu hranu. Ne secam se da su moji macori bili tako okruglasti Ima i pusta gasove koji se jako osete. Stolica je ok, ne ide cesto u wc i nije obilno,ali je tvrda i normalnog oblika. Srce malo, iako ga niko pre mene nije ucio na kutiju sa peskom, odmah je ukapirao cemu to sluzi.
prilazem i slike, svaki savet je dobrodosao. prvi put imam persijanca
cupko Danny (jedno plavo, jedno braon okce)