Pitajte u vezi zdravlja

CAOS!!!
prvo veeeliki pozdrav otvaranju ove teme, samo tako nastavi :)
svaka cast!
a sad kad sam te nahvalila da ti ispisem problemcic...
elem...pre tri dana sam nasla na ulici u kesi tek rodjeno mache, presekla mu pupcanu vrpcu i odvojila ga od placente i odnela kuci. prvo sam ga hranila razblazenim mlekom a onda saznala kako da napravim imitaciju majcinog mleka( pls proveri jel dobro...1/4 mleka + pola zumanca + kasika slatke pavlake + kasika secera + 10 AD kapi ) . nastavila sam ga tako hraniti uz savet da treba da ga hranim svaki put dok ne zaspi, sto je mozda previse jer je nezasito mace. Uz to sam mu masirala stomacic i brinula se da mu je uvek toplo. Mache super napreduje, jako je i deluje zdravo, dosta je poraslo...ali problem je u tome sto nije, sry na izrazu, kakio vec jedan dan i noc , a i ovo predjasnje je bilo gotovo neprimetno...a stomacic mu deluje jako debelo, mozda naduveno. Nisam sigurna da li je od mnogo mleka i da li je to normalno. Ne znam sta jos da uradim sem masaze...dal smem da mu dam nesto? Dal je to normalno uopste, da ne kaki dugo? Dal je mogao da dobije gliste za to vreme koje je proveo na ulici dok ga nisam nasla....pls help!!!....posto na zalost parice za veterinarske preglede nemam :( a tako zelim da mu bude dobro!!!

DOC HOLLIDAY:
Nisam ni rekao da jeste, ali kružio si ko kiša oko kragujevca umesto da kažeš 1/8 tablete i ćaos.

Као прво - ја сам женско (то говори да постове читаш веома површно) и као друго, уопште није битно како сам објаснила, поента је помоћи некоме и немој потцењивати друге тако што ћеш да их третираш као малу децу којој треба све поједностављивати. Ако јој нешто не буде јасно, рећи ће, о Боже мој, ништа страшно.

black_flower:
hvala puno!!!

samo...s obzirom da ima 3 uskoro 4 dana...koju tableticu i koliko od nje da mu dam? i kako?...u mleko da je stavim ili...?
tnx unapred :)

Хм ... нисам сигурна да тако малом мачету смеш да дајеш препарате против глиста. Не би било лоше да сачекаш да ти Срђан одговори или да питаш неког стручнијег. Иначе, маце које сам ја имала исто нису имале редовну столицу док сам их хранила сличном мешавином као ти сада. И јесу им били надувени стомачићи али није било никаквих проблема. Чим су прешли на чврсту храну тако им и је и кренула столица.

DOC HOLLIDAY:
pa reši se mačke dok čuvaš dete.

tnx DOC HOLLIDAY ali...to nije odgovor..... :roll:
kako god.....sledeci put kada budem morala pricuvati malu rodjaku, poslacu mache od par dana da se proseta i dati mu pare za sladoled da mu ne bude dosadno....

pls ljudi ako neko zna , neka napise odgovor...digla mi paniku njena mama...doduse samo je pomazila mache, verovatno kasnije po obicaju rucice stavila u usta...mada, kontam da joj nista ne moze biti...al opet znate kakvi su panicari roditelji....

DOC HOLLIDAY:
pa ili mačka ili dete,

šta ja znam veži mačku za neko drvo kao npr. psa.

nepuštaj mačku u kuću kad je dete tamo,
a kad je napolju teraj mačku od njega.

i nije tako teško.

Jao daj, jesi li ti ikada video macku u zivotu :roll: :roll:
Od ovakvih izjava mi se prevrce zeludac...

Kao sto ti rece Look ocisti macku od glista i problem resen.

hvala mackic ;)

samo,...mache ima 4 dana i ne sme mu se davati nista protiv parazita jos bar 2 nedelje, sto i nije strasno za njega jer se nece jos dve nedelje ni razviti...al sam se brinula za malecku rodjaku.
PLS HEEELP!!!! od svog piskaranja niko nije video glavni problemcic koji imam...a to je da maca vec 2 dana skoro 3 ustvari, ne kaki...masiram je stalno, pije zamenu za mamino mleko...uffff.... stvarno ne znam sta vise da radim.... :( :( :( a van toga deluje snazno i super napreduje :) ali tiba je sve veca i veca :( :( :(
pomagajte pls!!!
hvala unapred , svaki savet je dobro dosao!!!

black_flower:
hvala mackic ;)

samo,...mache ima 4 dana i ne sme mu se davati nista protiv parazita jos bar 2 nedelje, sto i nije strasno za njega jer se nece jos dve nedelje ni razviti...al sam se brinula za malecku rodjaku.
PLS HEEELP!!!! od svog piskaranja niko nije video glavni problemcic koji imam...a to je da maca vec 2 dana skoro 3 ustvari, ne kaki...masiram je stalno, pije zamenu za mamino mleko...uffff.... stvarno ne znam sta vise da radim.... :( :( :( a van toga deluje snazno i super napreduje :) ali tiba je sve veca i veca :( :( :(
pomagajte pls!!!
hvala unapred , svaki savet je dobro dosao!!!

Za taj problem najbolji savet je da macu odvedes kod veterinara.Ne moze se sve izleciti u kucnim uslovima.

Mackic:
Probaj malo da nakvasis neki peskiric ili krpicu toplom vodom pa je onda time masiraj.

tnx mackic....skroz si bio u pravu :) tako da je posluzilo dok nisam saznala sta jos ;)

danas sam zvala veterinara misleci da ga pozovem da dodje (suvise je maji za truckanje), medjutim dao mi je slican savet i objasnio sta da radim,....pa ako iko ikad bude imao tako malo mace bez mame, sledece se radi...
uzmete trulex krpu isecete je na male komade(ne mora,al meni je tako bilo lakse)...Trulex je super jer je hrapav a mekan bas kao mamin jezik,... i masirate guzu dok ne krene, pa i onda ako se muci... Takodje, primeniti odmah pre ovoga, ono sto je mackic rekao...stomacic kruznim pokretima (s desna na levo ) masirati...a sve to je najbolje uraditi kad se probudi, a pre sledeceg klopanja :)

uhhh....skroz sam srecno, maca je superiska, napokon je kakio, i napreduje sjajno :)

p.s. hvala za savet i Srdjanu....slazem se da je odvesti veterinaru ipak najbolje i najsigurnije !

Back