Lutalica iz kraja vec deset dana ima proliv i ne moze da piski ( mada stalno pokusava ), nema apetit i jako je smrsao.
Da li neko mozda zna sta to moze da bude?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
k&i&m:Lutalica iz kraja vec deset dana ima proliv i ne moze da piski ( mada stalno pokusava ), nema apetit i jako je smrsao.
Mili:Извини што се ја убацујем, пошто је Срђан у немогућности да настави да нам одговара, а он рачуна на мене и свих нас да помогнемо колико знамо и можемо.
Mili:Имала сам исти проблем до скора. У питању су били паразити, значи, треба маче очистити од паразита. Друго, треба давати чврсту храну, ја мом дајем Whishas кесице, оне мале, роза боје, са месом. Сад је пунашан, напредан малиша, веома живахан, али његов брат нажалост, није преживео, баш због те слабости. У пет шоповима има да се купи та нека паста (не љутите се, заборавила сам име тој пасти, мислим да почиње на слово Б и кошта негде око 500 дин.), а ја сам мом мачету дала таблетицу, мада вет није баш одушевљен том таблетом, каже да је боља паста.
Odveli smo ga na Veterinarski, i na zalost, morali su da ga uspavaju. Pored peska, silnih upala, cista, pronasli su mu i tumor + bubrezi su mu bili unisteni, kazu da nisu videli manje bubrege kod psa :-( U sustini sve je moglo da se sredi, osim bubrega :-(Mackic:Obavezno ga odvedi kod nekog veta, proliv i manjak apetita moze da se resi, ali to sto ne moze da piski je prilicno ozbiljno. Verovatno ce morati da pije neke antibiotike, ali ne mogu ti kazem koje jer ne znam, tako da je najbolje da ga veterinar pregleda. Posto Srdjan nece dolaziti ovde neko vreme, zovi telefonom nekog veterinara.
k&i&m:Odveli smo ga na Veterinarski, i na zalost, morali su da ga uspavaju. Pored peska, silnih upala, cista, pronasli su mu i tumor + bubrezi su mu bili unisteni, kazu da nisu videli manje bubrege kod psa :-( U sustini sve je moglo da se sredi, osim bubrega :-(
Imao je 8 godina. U sustini mi smo ocekivali neku jaku upalu koja bi prosla antibioticima, pa smo se sokirali kad smo videli koliko su se sami veterinari zaprepastili kad su videli kako mu izgledaju bubrezi :-( Mi krenuli skroz optimisticki, kad ono.....Mackic:![]()
![]()
![]()
![]()
Stvarno mi je zao sto nisu mogli da ga spasu.
![]()
Koliko je bio star?
moze da bude kila, u jednoj knjizi sam citala, ako je kod stomaka a jeste ia neke sanse da je ali ti idi kod verinaramddimi:Uzeo sam danas pekinezera. Ima 2,5 meseca. Mislim da jos nije ciscen od parazita pa cu danas poceti sa tabletama. Primetio sam da na stomaku ima kao neku cistu, pravilnog kruznog oblika, precnika oko 1,5 cm. Na dodir je meka kao da je ispunjena tecnoscu. Sta bi to moglo da bude. Za pet dana ga i onako vodim na vakcinaciju pa ne znam da li da cekam i tada ga odvedem ili da ga vodim ranije zbog te ciste.
Mozda glupo pitanje, ali da to nije pupak?
rain je moje ime:Srdjane, prvo da Ti se zahvalim na brzom odgovoru!
Mi smo u Redmondu, USA. Ovde postoji i vet hitna pomoc koja radi preko noci za hitne slucajeve, postoje i pet hoteli. Samo moras da platis, ali to nije toliko bitno. Glavno je zdravlje.
Eto, jutros smo je doveli kuci...
Sada je dobro, obradovala nam se kada nas je videla kada smo dosli po nju, jutros.
Opet je to ona nasa stara Mili.
Ali, lekarka jos uvek nije sigurna sta je to bilo sa njom.
Evo sta pise:
General: ataxic at a walk, seems a little "stoned"
H/L: HR=100, no obvious murmur or arrhythmias
RR= eupneic, normal lugn sounds
ABD: not painful on palpation of the abdomen
GU: nsf
MS: no pain elicited on palpation of the cervical spine or thoracolumbar spine, after manipulation she jumped up the chair with no problem
DERM: nsf
NEURO: CP in both rear legs are sluggish
PLN: nsf
Assessment: R/O: acute toxicity, seizure - post ictal, IVDD
Prognosis: Open
Dobila je IV i ociscen joj je stomacic, pronadjeni su samo mali i veci komadi piletine prilikom povracanja.
Dali su joj u toku noci Zantac 11,2 mg IM, Rimadyl 25 mg SQ and started on Plasmalyte at 37 ml/hr
Vec u deset uvece bilo joj je bolje.
Jutros je jela u hitnoj, piskila...
Njihov zakljucak: (Moj prevod)
Sve u svemu po njima, Mili jutros ne pokazuje znake ataksije, Ona je stabilna i moze da ide kuci ovog jutra. Preporucujemo da bude cuvana u ogranicenom prostoru gde ne moze da povredi sebe i preporucujemo stalno nadgledanje.
I dalje nismo sigurni sta je prouzrokovalo epizodu ataksije, ali ono sto smo videli sinoc, mislimo da je u pitanju akutno trovanje,
Ako bude imala jos jednu takvu epizodu, preporucujemo ponovni pregled kod njenog lekara i uzimanje krvi na pregled.
(To je njihov zakljucak na otpusnoj listi).
Eto, sada Milica spava, ja je naravno stalno posmatram.
Valjda ce biti sve u redu sa njom i valjda nece imati vise takve epizode.
Ne znam sta dalje da ocekujem, ali mnogo se plasim za nju.
Mi bismo trebali sledeceg utorka da putujemo za Beograd, da li smemo da je ostavimo u pet hotelu za tih 15 dana koliko cemo biti u Beogradu, ili da otkazujemo put?
Ovo nam je za nauk da sto pre kupimo korpu za nju, ako je trovanje bilo u pitanju, mada ja mislim da nije mogla da se otruje tek tako, to je neki moj trip... da je to nesto sasvim drugo, ali...
Srdjane, sta Ti mislis?
CRNIKOTAO:Vratila sam se iz setnje sa Maksom labrador od 8 meseci i zaprepastila sam se kad sam videla sta je uradio tokom setnje.Posto zivim u Futogu pored nasipa tu stalno setaju krave i uvjek je puno balega.Normalna setnja on je pusten sa lanca i trckara po nasipu ,zastao je i poceo da lize i jede balegu.Ja sam odmah se vratila kuci da se zalim tati,jer sam ostala izbezumljena a moja sestra je mirno rekla da je to radio pre ali da ona nije pridavala veliku vaznost tome.Da li nesto nije u redu sa njim osim sto je bljakavo bojim se da nije nesto u redu sa njim.
Ocekujem Tvoj odgovor
unapred zahvalana........