Pitajte u vezi zdravlja

Hvala Srdjane na brzom odgovoru. Ja sam Rain... ali nisam mogla da se prijavim pod tim nikom, pa koristim staru Kisu.
Zaista ne znamo sta da radimo, da li smemo da je ostavimo i da putujemo?

@ CRNIKOTAO
Kuce vole svuda da zavuku svoje njuskice... pa tako i tvoja kuca.
Eto i moje kuce najvise voli da njuska sve i svasta, pa i tudja g******. Sorry.
Najbolje bi bilo da je pocnes uciti da nista ne sme da dira dok je napolju... Ja moju kucu nisam uspela da naucim...
Zato cu joj kupiti malu korpu za njuskicu, pa onda nece moci svasta da stavlja u usta.

Srdjane ako mogu da te zamolim da mi pomognes oko odabira rase psa...Evo nekoliko karakteristika koje bih volela da ima moj pas,a ti ako mozes na osnovu toga da mi preporucis neku rasu...Htela bih da mi bude veran,da je inteligentan,poslusan,npr. da ga vodim bez lanca svuda sa sobom...da bude neke srednje velicine ili mali...Imala sam do pre par godina maltezera koji je uginuo od starosti,pa sam se jedva odlucila da uzmem novog...
Do sada mi se svideo Šetlandski ovcar, i baset,mada sam cula za basete da su tvrdoglavi i neposlusni,tj da svuda idu za svojim nosem...

Mozda ne bih trebala da se mesam ali bih ti preporucila labradora ili zlatnog retrivera.Oni su inteligenti verni prelepi mozes ga pustiti sa lanca dok setas i nisu agresivni i stalno su raspolozeni za igru i razdragani su .lako ih je procitati jer znas da nesto nije u redu sa njima cim ne skakucu ili ne jedu a by the way oni su kao usisivaci za hranu sve jedu .... znaci nisu izbirljivi.Ne rastu preterano veliko tako da ti to odgovara.Jedina mana im je sto su tvrdoglavi 10 puta ce uciniti kako ti kazes ali zato ce 11 put uciniti po swom.Kad Te pogleda imas osjecaj kao da ti se smije....Ali odluka je na tebi i ako uzmes labradora ili retrivera neces se pokajati .......odluka je na tebi..
pozzz

Mislim da je pudla dobar izbor za to sto ti trazis. Ja moju setam bez povodca iako je tome nikad nisam posebno ucila, prosto je sama shvatila da treba da ide pored mene, da stane kad ja stanem itd. Sto se vernosti tice, vecina pasa ce ti biti verna ako oseti ljubav. A pudli moras da pruzas mnogo ljubavi i vremena, da stalno pricas sa njom, mazis je itd. Pudla moze da nauci SVE sto ti zelis da nauci. Vole da se igraju, uglavnom su dosta aktivne. Ali ako ne planiras da pas spava sa tobom u krevetu-ne uzimaj pudlu, one ti se kad tad uvuku u krevet;-) Ne poznajem ni jednog vlasnika pudle koji ne spava sa svojom pudlom:-)
I da, mozes da biras cak i velicinu- toy, patuljasta srednja... A i boju :D
Srecno sa odlukom iobavezno javi koju rasu si uzela

imam zlatnog retrivera stara je 4 godine.primetili smo da u zadnje vreme muzijaci idu na nju ko da je u teranju a nije. ona se normalno ponasa dok muzijaci ko da je spremna za parenje pa smo odlucili da je sterilisemo da se ne muci vise da mozemo lepo u setnju. da li je to opasna operacija i moze li biti nekIH problema posle.zivimo na 3 spratu moze li prvi dan posle operacije da se penje gore? UNAPRED HVALA

Sanddra:
Hvala CRNIKOTAO na odgovoru,svaka pomoc je dobrodosla :) Ali oni su ipak na zalost preveliki za moje mogucnosti,s obzirom da zivim u manjem stanu...
Da li si razmišljala o jazavičaru?
Mislim da je to odličan izbor u tvom slučaju - bilo da je kratkodlaki, oštrodlaki ili dugodlaki (stvar ukusa - karakteri su im isti).

mačorčić CULE :):
LJUDI, HITNO JE!!!!
MOLIM VAS DA MI POMOGNETE ŠTO PRE VEČERAS, NOĆAS....TREBA MI HITNO KONTAKT TELEFON NAŠEG VETERINARA SRDJANA IZ NOVOG SADA, POŠTO JE MOJOJ POZNANICI IZ NOVOG SADA POTREBAN ZBOG NJENOG MAČORA KOJI JE TRENUTNO U KRITIČNOM STANJU!!!
MOLIM MILI, ILI BILO KOGA DA MI POŠALJE NA LIČNU PORUKU ILI NA EMAIL stefanovic@sbb.co.yu
Ksenija.
:cry:

Јао, ја се извињавам што сам тек сад видела твој пост. Искрена да будем, немам никакав контакт од Срђана, мораћу да га питам да ми да, па ако тако неком затреба, да му пошаљем на ПП.
Молим те, реци ми, како је мачору, јел` све у реду, јесте ли нашли ветеринара?

Pre neku noć me je Donin lavež izvukao iz kreveta jer nikako nisam uspela da je smirim (na opštu radost komšiluka) pa sam znala da je "nešto živo" ispred kapije.
Izađem i vidim malo mače... posle skontam da ih je dvoje. Ipak, nismo uspeli da ih uzmemo pošto su bili plašljivi i razbežali se.
Dan ili dva nakon toga, u šetnji, naiđemo na mače. Skontam da je jedno od onih. Oduševilo me kad je onako malecno zauzelo "borbeni stav" ispred Done! Uzmemo macu i donesemo je kući (ono drugo je, pretpostavljam, stradalo :( ).
Pojma nemam koliko je mače staro, malecno je, ali jede samostalno.
Repić drži uspravno izdignut, pa pretpostavljam da ima gliste.
Šta da joj dam i u kojoj količini? Ostalo mi je pola tabletice (cela doza je namenjena odrasloj mački) pa nemam pojma da li da je izdelim za malecku ili se za bebe-mace koristi neki drugi preparat?
Ne bi mi škodili ni saveti čime da je hranim...
Pozdrav!

Ja se bavim takvim napuštenim mačićima svakodnevno, eno mi kod kuće troje 8-) , pa ću ti brže bolje napisati čime ja hranim mace koje samostalno jedu. Naravno na tvoje pitanje nek posebno pomogne veterinar SrdjanNS ;) !

Ovako:
- umesto mleka dajem jogurt i mace ga obožavaju, zdravije je, jer mleko mace loše podnose zbog laktoze;
- jednom, dvaput nedeljno dajem živo žumance;
- mačiće je možda čak najbolje hraniti živim mlevenim mesom, to je meni savetovao veterinar zbog imuniteta, najjače je i mačići jako lepo napreduju od toga;
- whiskas kesice junior su super, plus keksići royal canin kitten do 4 meseca starosti (to je za luksuzni budžet - ujedno i najkvalitetniji proizvodjač);
- mace vole i pavlaku i sir mladi;
- probaj da mu daš čak paradajz!

..uglavnom šta god da mu daš biće mu dobro(parizer, viršle ili tako nešto), bolje nego da ste ga ostavili napolju :-? .
Najjeftiniji su jogurt, žumance, i bento kronen (kvalitetni) keksići za odrasle mačke (500gr - 100din), plus kesice ili konzervice bilo kojih proizvodjača whiskas, frikies, kitekat, darling, oskar, felix...

- Za pesak bilo koji jeftiniji koji pravi grudvice...dobar je Bento Stalex ili BioSAND roze ili lila pakovanje.

Što se tiče mačora za koga sam urgirala u ime poznanice, prosledila sam joj ovu stranu i temu "Pitajte Veterinara Srdjana NS" ;-) , pa nek se konsultuje sama direktno, da ja ne pišem napamet.
Uglavnom ona ima nekog dobrog, meni nepoznatog veterinara u Novom Sadu, koji vodi brigu lepo i daje infuziju i sve što je potrebno. Onaj kritičan momenat je prošao, mada mačor ima 8 godina i sada sve treba polako da se stabilizuje. Krvna slika nije najbolja, pa zato smatram da je dobro da se konsultuje i sa Srdjanom!
Mačor je divan Beli sa crnim repom i tufnicom na guzi, prava je maza i izgleda kao bebica.

Смехић, пошто ти нико није одговорио за таблетицу за глисте, треба да даш пола од четвртине те таблете. Значи, целу таблету поделиш на 4 дела, узмеш тај један делић и њега поделиш на 2 дела и онда даш мачету, пошто је јако мало, а таблете су јаке. То понови за 10 дана.

Што се тиче исхране, ја се држим оног доброг, старог Срђановог рецепта - мешавине млека, жуманцета и шећера, а после их пребацујем на whiskas за јуниоре, од тога имају баш сјајну и квалитетну длаку и оно најбитније - лепо напредују, а нема много малтретирања око куповине и спремања.

Mili:
Смехић, пошто ти нико није одговорио за таблетицу за глисте, треба да даш пола од четвртине те таблете. Значи, целу таблету поделиш на 4 дела, узмеш тај један делић и њега поделиш на 2 дела и онда даш мачету, пошто је јако мало, а таблете су јаке. То понови за 10 дана.

da dam rešenje ovog KOMPLIKOVANOG matematočkog problema

treba da daš 1/8 (jednu osminu) tablete i onda opet za 10 (deset) dana.

znači ostaće ti na kraju 3/4 (tri četvrtine) tablete, što znači da možeš da spasiš još tri mala mačeta od dosadnih glista.

Back