jovami
Obećava
- Poruka
- 54
Sorry, na poslednje pitanje sam čekala par meseci pa ni danas nisam dobila odgovor 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srdjan_NS:Na vas zahtev evo otvaram temu i trudicu se da pomugnem koliko mi znanje dozvoljava.Ako odgovor ne stize uvek bas odmah to je zato sto sam zauzet ali trudicu se u najkracem roku da odgovorim.Mi veterinari nemamo radnog vremena.
P.S. Nadam se u znak zahvalnosti kada otvorim prvu veterinarsku bolnicu u Srbiji,jos sa mesovitim stranim kapitalom da ce te doci kod mene))))))
jovami:Molim Vas pomozite mi , kako se može držati pod kontrolom atopični dermatitis kod psa?
U pitanju je pudla stara 9 meseci.Imamo dosta problema s njom od kad smo je doneli, Prošli smo sve i svašta dok smo na kraju došli do ove dijagnoze.
Pas u tim godinama je prilicno star i normalno je da mrsavi.Ako je veterinar ustanovio da su sve funkcije uredu onda nema neke brige.Psu davati malo manje kolicine hrane.Bilo bi idealno kada bise koristila kupovna hrana za starije pse.Moze se par puta godisnje dati koktel vitamina.Dok god moze da se krece nije problem.Jednostavno treba shvatiti da je ljubimac u dubokoj starosti i tako se ponasati prema njemu.Nazalost kraj je blizu i treba mu uciniti starost sto laksom.Lauretta:Pitanje:Imam psa starog 14 godina.I pored toga sto normalno jede,poceo je rapidno da mrsavi.Veterinar koji ga je pregledao rekao je da su mu sve funkcije u redu,ali da je jednostavno star,i da tu ne moze nista da se ucini.Ima li pomoci?
Srdjan_NS:Jako lepo i plemenito od tebe sto pomazes lutalicama. Uopste nemoj da brines koju marku hrane im dajes,jel svaka je mnogo bolja nego sto oni imaju i sigurno dobijaju sve.Po meni je bolje jevtinijom hranom nahraniti dva psa nego skupljom jednog.
Nije uradjen .Uzimani su samo uzorci da otklonimo sumnju da su u pitanju razni paraziti ali ih nije bilo. Nije alergičan ni na buvu, češka se uglavnom u predelu ušiju i stražnnjim nogama predeo koji zahvataju. Sve u svemu , smučio se odlazak veterinaru i njemu i meni. Ko šta radi , mi smo stalno kod veterinaraSrdjan_NS:Po terapiji mi pre deluje na atipicni nego na atopicni dermatitis.Terapija kortizonima samo odklanja posledice ali ne i uzrok. Jel uzet uzorak sa mesta gde se javlja dermatitis da se uradi antiobiogram?
Alapachica:Ehhh,naime.....imam pudlu bila je crnamedjutim u poslednjih mesec-dva pocela je da sedi.Stara je 11 meseci,inace je zdrava,lepo jede..granule Pedigree...
Necu da moja Lila bude baka,jos je rano,hehe
Salim se, :shock: zaista ne znam sta se u stvari desava?
Mili:Offtopic: само да поздравим Кишицу!
filipos:Hvala na odgovoru. Kupila sam im fun dog hranu, i evo vec treci dan je sa slascu klopajuSamo ako mozete da mi odgovorite i ono za junece kosti sto sam pitala. Koliko cesto smem da im dajem, da ne bi imali problema sa zatvorom?
donamileva:pre 5 dana parila sam moju devojcicu-malinoa Dan pre parenja progesteron joj je bio 14. Neki mi kayu da sam zakasnila da progesteron ne bi smeo da bude ve'i od 12.
Da li je to tacno i kada i kako bi mogla sto ranije da vidim da li je trudna
brbljiva_kisa:Offtopic: Mili, hvala na pozdravima.
Mnogo si mi draga, iako te ne poznajem, volim da citam tvoje postove jer zanimljivo pises, volis zivotinjke, osecam da si dobra, predobra osoba. Eh, da ovde imam takvu prijateljicu, ne bih bila ovoliko usamljena.
Izvinjavam se ostalim forumasima, mozda je ova moja poruka upucena Mili isuvise licna. Ne ljutite se na mene.
Pozdrav svima i volite vase zivotinjke i pruzite im najvise sto mozete.
daaaaaaaaaaaaaaSrdjan_NS:Svima na ovom podforumu nam je Mili draga.![]()