Pitajte u vezi zdravlja

Moje dve macke su iznenada pocele da odbijaju WISKAS hranu. Ne zanimaju ih ni konzerve ni prelivi koje su ranije jele sa zadovoljstvom. Jedino sto stalno grickaju su keksici...Nisu preterano zainteresovane ni za ostale stvari (parizer, meso, virsle...mleko...)
Inace su vesele i debeljuskaste... da li je moguce da su se macke "smorile" od konzervi...? Ili je mozda ova tura hrane koja se sada prodaje losijeg kvaliteta? Ili su odlucile da smrsaju pred praznike?
:)

ja imam problem sa mojim mackom , za koji mislim da je vise psiholoske prirode.naime, on cesto krene da me grize iz cista mira, i to ne kao da me zove na igru , vec kao da je uplasen i u grcu,stisne zubima jedno mesto i ne pusta, a onda krene da vuce. bukvalno ga jedva odvojm od sebe.ne znam sta da radim.najcesce napada mene od svih ukucana, ali mi se isto cini da je najvise i vezan bas za mene(najvise vremena provodi sa mnom).to mu se desava u izmedju ostalog u stresnim situacijama (kad putujemo , kad se naglo probudi iz sna,ili kad je ljubomoran na drugu macku - ako sam je pomazila,ili kad neko sedne pored njega - valjda to dozivljava kao odbranu teritorije) , ili prosto iz cistog mira-ili se to tako meni cini.
doneli smo ga u kucu sa oko 5,6 meseci, pre toga je ziveo na ulici -sam,nasli smo ga u nasem ulazu sa razbijenom njuskom, tako da mogu samo da zamislim sta mu se sve desavalo dok nije naisao na nas.
takodje pokazuje rivalstvo sa drugom mackom koja je s nama pre njega i stalno je napada.
prvo smo mislili da nema mozda veze sa kastriranjem , ali se problem nastavio i posle kastracije.macak sada ima dve godine.

Dobila sam stene rota pre nedelju dana.Decko koji mi ga je doneo (on je samo kurir,) mi je rekao da misli da ima oko 2 meseca ali on je jako mali.Drug koji ima rota vec godinu dana mi kaze da nema sanse da ima toliko zbog velicine,i da u tom slucaju to nije rot vec ko zna sta.Meni licno ne smeta,svakako bi ga udomila jer zena koja ga je drzala vise nije bila u mogucnosti da ga odgaja.Inace izgleda kao rot,ima karakteristicne braon flekice,secen rep,vrcka guzom dok hoda...I da,ima malu belu flekicu na grudima ali kako sam cula to se navodno povlaci kako pas raste.Takodje htela bih da mu uzmem sve od hrane,lekova i vitamina sto mu treba pa bih bila zahvalna za savet.

Нивеа, било би добро када би успела да ставиш његову слику, па да проценимо колико је старо штене и да ли је прави рот, ако те баш занима.
Белу флекицу ротови све чешће имају, мада по стандарду не смеју да имају, сматра се дисвалификационом маном за изложбу.
Све што те занима од хране до лекова и витамина, је већ било писано, само мало прегледати теме. Има и посебна тема о гранулираној и куваној храни, на овој теми је обрађено питање лекова (а то значи чишћење од паразита, вакцинација против штенећака и мачје куге), после иде вакцина против беснила са годину дана (може и раније, али се не препоручује, јер утиче на развој штенета).
Иначе, бавила сам се ротовима, па могу да ти помогнем у свему што те занима везано за њих.
Поздрав!

Potrudicu se da do kraja dana stavim slike.Jos nesto me interesuje-jako je "agresivan" ako se to tako moze nazvati.Vuce,griza,kida sve sto mu padne pod nos.Imala sam kucice ranije i koliko se secam bili su daleko umiljatiji.Samo jednom je legao i ostao tako oko 5 min,sem nocu.Pocepao mi je vec dve trenerke,kako prodjem kraj njega zagrize mi nogavicu i ne pusta.Kad se izmaknem ili nema sta da cupa pocne da cvili.Ne znam sta da mu radim.Loptice i igracke koje sam mu uzela i ne pogleda,a ne mogu bas da mu dozvolim da mi cepa stvari samo da bi mu bilo zanimljivo.

Можда му иду зубићи, мада сумњам. Е, а мој је скинуо тапете, и то пола собе! Патике нису преживеле, кауч такође, а после што је био луд за лоптицама, флашама, играчкама које испуштају звук, .... проћи ће га, не брини! То није агресивност.

Meni ne odgovoriste,kada najranije se moze utvrditi da li je kuja ostala skotna pregledom na skeneru?
A drugo pitanje je kada se najranije moze utvrditi da li je ostala skotna a da se ne pregleda skenerom-ultrazvukom,i koji je to nacin,mislim na koji se nacin utvrdjuje a da nije vec pomenuti skener-ultrazvuk.
Hvala na odgovorima

1. Imam malog pitbulla (4 meseca), koji sada ima proliv i pije mnogo vode (samim tim i mnogo pisa, a i ovo drugo),
jel ima neko neki savet, pre nego sto ga odvedem kod veterinara??

2. Da li moze da zivi napolju u nekoj improvizovanoj kucici s obzirom na to da je kratkodlak..?
mislim da se zbog toga i razboleo pa sam ga zato uveo u kucu i sada imam problem sa njegovim vrsenjem nuzde...

Одговара сам аутор теме, али и често спомиње кад је у гужви и кад просто не стиже да вам одговори и увек се извини. Да пробамо и ми мало да будемо стрпљиви, ипак има доста оних који постављају питања. Ипак за неке озбиљније ствари не треба чекати одговор овде, већ љубимца одвести код ветеринара.
Поздрав!

Pabl0:
ah da link koji si mi dao/la ima zadnju postavku u oktobru prosle godine... :roll:

Задња поставка нема везе са самом темом, поента је само наћи одговоре који су потребни. Дакле, анализирали смо шта је боље, гранулирана или кувана храна, као и која врста хране је добра, а сама тема је постављена пре више од 2 месеца, што није много. Значи, од тада се ништа није променило.

Back