ja imam problem sa mojim mackom , za koji mislim da je vise psiholoske prirode.naime, on cesto krene da me grize iz cista mira, i to ne kao da me zove na igru , vec kao da je uplasen i u grcu,stisne zubima jedno mesto i ne pusta, a onda krene da vuce. bukvalno ga jedva odvojm od sebe.ne znam sta da radim.najcesce napada mene od svih ukucana, ali mi se isto cini da je najvise i vezan bas za mene(najvise vremena provodi sa mnom).to mu se desava u izmedju ostalog u stresnim situacijama (kad putujemo , kad se naglo probudi iz sna,ili kad je ljubomoran na drugu macku - ako sam je pomazila,ili kad neko sedne pored njega - valjda to dozivljava kao odbranu teritorije) , ili prosto iz cistog mira-ili se to tako meni cini.
doneli smo ga u kucu sa oko 5,6 meseci, pre toga je ziveo na ulici -sam,nasli smo ga u nasem ulazu sa razbijenom njuskom, tako da mogu samo da zamislim sta mu se sve desavalo dok nije naisao na nas.
takodje pokazuje rivalstvo sa drugom mackom koja je s nama pre njega i stalno je napada.
prvo smo mislili da nema mozda veze sa kastriranjem , ali se problem nastavio i posle kastracije.macak sada ima dve godine.