Христос се роди и мир Божији свима на овом форуму.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srdjan_NS:Na vas zahtev evo otvaram temu i trudicu se da pomugnem koliko mi znanje dozvoljava.Ako odgovor ne stize uvek bas odmah to je zato sto sam zauzet ali trudicu se u najkracem roku da odgovorim.Mi veterinari nemamo radnog vremena.
P.S. Nadam se u znak zahvalnosti kada otvorim prvu veterinarsku bolnicu u Srbiji,jos sa mesovitim stranim kapitalom da ce te doci kod mene))))))
Mislim da je pitanje in vivo ispitivanja malo komplikovanije.Prvo treba imati kontrolnu grupu koja ne prima preparat i grupu koja ga prima.Drugo da bi rezultati bili verifikovani i validni to bi trevao da sporevede neki veterinarski institut.busy:Mozda nije pravo mesto, a mozda i jeste:
Planiram vivo-ispitivanje da pilicima kroz tov dam jedan prirodni preparat koji i u humanoj ishrani ima izvrsne rezultate. Posto je preparat u tecnom stanju, teoretski bi brojleri trebalo da ga prihvate kroz uzimanje vode. Najbitnije mi je da saznam koliko pilici optimalno, odnosno prosecno dnevno uzimaju vode. Sa 7dana, 14., 21., 28.......45 dana. Ta informacija mi je potrebna zbog doziranja preparata.
Ocigledno je da malo znam o uzgoju brojlera, zato mi i treba ova informacija od strucnjaka. Steta bi bilo da se ovaj projekat samo zbog toga zapostavi.
Zahvalan,
"busy"
Srdjan_NS:Mislim da je pitanje in vivo ispitivanja malo komplikovanije.Prvo treba imati kontrolnu grupu koja ne prima preparat i grupu koja ga prima.Drugo da bi rezultati bili verifikovani i validni to bi trevao da sporevede neki veterinarski institut.
Sto se same kolicine voe krece to se ne odredjuju po jedinki posebno nego im se daje da vodu piju koligo zele ad libidum.
Srdjan_NS:Sto se tice pitanja oko buva.Iskustvo pokazuje da praskovi ne pomazu puno kada su u pitanju buve na zivotinjama.Sto se tice tepiha namestaja,treba probati sa Bolfo sprejom jel je pokazao najbolje rezultate.Sto se Vajgona tice to je po meni samo Los plagijat Bayerovog Baygona.Buve se najefikasnije unistavaju na zivotinjama preparatima koji sluze za kupanje.
Srdjan_NS:Postovani
To sto mene pitate ipak spada vise strucnjacima iz ishrane.Moje znanje se tu svodi ipak na neki osnovniji nivo.Za takav eksperiment treba ipak mnogo specificnije pa Vam savetujem da pomoc potrazite od nekog profesora ishrane,zivinarstva na Veterinarskom ili Poljoprivrednom fakultetu.
Ja sam imao prilike da ucestvujem u registraciji preparata za zivinu i mogu reci samo da je sizifov posao.Ako zelis mozete mi na pm poslati nesto vise o tom preparatu pa ako mogu da pomognem nekako svojim znanjem.